Ga naar inhoud

dyonneee

Members
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dyonneee

  1. Hoi!

     

    Mijn rammetje Miso is al een hele poos gecastreerd en we vonden het tijd dat voedster Yuki ook geholpen werd.

     

    We hebben ze twee dagen op aanraden van de dierenarts uit elkaar gehouden. Nu heb ik Miso tussendoor even bij Yuki gezet, maar zij gaf dmv grommen aan dat ze geen behoefte had aan zijn aanwezigheid. Nu twee dagen later, (nu Yuki er niet meer compleet verslagen uitziet) heb ik ze weer bij elkaar gezet. Yuki vond dat in het begin fijn alleen ik merkte wel meteen dat mijn eerst wat sullige, terughoudende, Miso ineens grote praatjes had. Miso is ineens extreem territoriaal en dominant. Het kan een paar uur goed gaan en dan rent hij weer achter haar aan en vliegen de plukken haar door de kamer. Ik merk dat mijn voedster zijn aanwezigheid vermijd en terugdeinst als ze ziet dat Miso naar haar kijkt. Waar kan dit door komen? 

     

    En Yuki eet veel minder dan normaal, ongeveer de helft van haar brokken wat ze normaal per dag eet. Wij dwangvoeren haar daarom nog bij. Is dit normaal voor voedsters na het steriliseren? Ze is afgelopen woensdag geholpen.

     

    Alvast bedankt en ik ben benieuwd naar jullie tips! 

  2. Hoi iedereen! 

    Sinds een maand of twee heeft mijn rammetje Miso een vriendinnetje (Yuki!). Wij zijn erg druk bezig geweest om haar zindelijk te krijgen, dat was echt een drama. Gelukkig gaat het nu goed en heb ik haar zover gekregen dat alleen het hok een bende wordt en niet meer hun ren/ de woonkamer. 

    Nu hebben wij laatst een nieuwe bank gekocht en dit is tot vorige week helemaal goed gegaan. Miso is super zindelijk en rent altijd snel naar zijn toilet toe. Nu is hij sinds een week vaak op de bank aan het plassen. Ik probeer hem van de bank af te houden, Yuki mijn dametje mag wel op de bank omdat zij wel nogsteeds goed zindelijk is. 

    Nu had ik Miso net op schoot genomen en gooide hij na een paar seconden alweer de kraan open en plaste over me heen. 

    Hij is gecastreerd en ik snap echt niet wat een aanleiding kan zijn voor dit gedrag.. kan iemand mij meer vertellen? 

     

  3. Hahaha heel herkenbaar gedrag! Ze lijken soms enorm zielig. Mijn konijn wil altijd heeeeel graag knuffelen in de ochtend. En als ik dan bij hem kom zitten dan speert hij naar zijn voerbak. Echt een slimpie hihi. 

    Van wat ik kan vinden is de dosering zoals je zegt: Dwerg- / kleine rassen 30 - 50 gram, middelgrote rassen 50 - 75 gram, grote rassen meer dan 75 gram per dag.

    Zolang je deze aanhoudt zul je ze echt niet verhongeren! :P 

  4. Hoi!

    Ik zou niet weten wat het is, misschien ben je iets te overbezorgd (wat juist hartstikke goed is)
    Ik ben benieuwd of iemand er iets anders op weet dus ik volg dit ook eventjes.
    Als ik jou was zou ik het even laten en het zeker niet nog meer gaan irriteren met doekjes ofzoiets, maar dat doe je volgens mij al. 

    Kun je misschien een fotootje sturen, buiten dat ik wel benieuwd ben naar die mooie ogen, helpt dit misschien met het vinden van een oorzaak of constatering hihi.

     

    - dyonne

    • Vind ik leuk 1
  5. Mijn fokker zei dat ik mijn dwerg konijn 30 gram per dag moest geven. Dus ik geef hem nu 15 in de ochtend en 15 in de avond. Dit gok ik ongeveer op mijn handen. Mijn konijntje vind zichzelf altijd enorm zielig als het eten betreft en hij is altijd 'verhongerd'. Niet te veel van aantrekken, er zijn meer dingen in zijn kooi zoals inderdaad zijn keutels en hooi wat hij kan eten. Als het aan mijn konijntje lag, was het nu een vlaamse reus in omtrek. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .