Ga naar inhoud

brit je

Members
  • Items

    155
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door brit je

  1. hallo

    ik las dat men regelmatig olvarit wortelpap geeft indien een konijntje niet wilt eten, nu dacht ik dit preventief in huis te halen, maar ik zie zoveel soorten, met rund en kip en nergens 100% wortel. heeft iemand hier ervaring mee? kunnen jullie eens een foto plaatsen zodat ik weet welke. of maken jullie zelf een papje?

  2. was dit de eerste 1 bij de dierenarts? toen ik met pluis de eerste x ging net hetzelfde, in het mandje ok, auto ok wachtzaal ook en eens binnen op de behandeltafel net een varkentje dat werd doodgedaan, gillen niet normaal, ik stond te schudden en te beven van verschiet, tranen liepen over mijn wang, terwijl de dokter eigenlijk niets misdaan had, amper aangeraakt, nu de keren erna is het alleen maar beter geworden, geen gepiep meer. zijn reismandje staat in de living, en als we nu gaan praat ik constant tegen hem, mijn man praat met de dokter en streel hem ook en hou een ander hand naast zijn kopje zodat hij me ruikt. op deze manier is hij kalm en braaf

  3. mijn piepeke zit ook binnen. de kabels heb ik weggewerkt in een kabelgootje. verder ervoor zorgen dat er genoeg knaag en sloop dingen zijn. een wilgentunnel, een wilgenbal, een zandbak. als ik de was opvouw laat ik hen lekker helpen en spelen met een oude handdoek

  4. hallo iedereen, ik las onlangs dat gebroken lijnzaad geven heel goed is voor het verwerken van hun losse haartjes, nu zag ik echter dat sommige zeiden dat dit giftig is, andere weer dat het juist heel goed is, andere dat het eerst gekookt moet worden, kortom duizend en 1 verhalen, iemand die hier er het fijne van weet?

  5. de dierenarts weet ook niet van waar het komt, ze dacht dat het een moment van volledige ontspanning was, maar vind dat nu zo raar. nog nooit gehoord eigenlijk. daarmee dat ik het hier eens vraag. en hij is op werkelijk alles gecontroleerd, zijn oortjes, zijn tanden, zijn hartje, longen...

  6. hallo

    ik merk vaak dat mijn konijntje hem languit gaat leggen en dan beginnen ineens zijn oortjes en hoofdje wat te trillen, niet heel erg, als hij nadien hem verlegt of gaat wandelen is het trillen gedaan. hij eet goed, keutelt prima, heeft zijn jaarlijkse prikjes gekregen, tandjes ok, oortjes ok... hij doet dit al van doen hij een babytje was (ale we hadden hem rond de 8 weken) iemand een idee waarom hij zo trilt?

  7. De voornaamste vraag is wellicht: hoeveel mag jouw konijn eten van droogvoer?

    Een goede hoeveelheid om aan te houden is dagelijks 20 à 25 g voer per kg lichaamsgewicht. Een konijn van 2 kg mag dus 40 à 50g droogvoer eten per dag. Dit komt ongeveer overeen met een eierdopje. Een vol eierdopje is ca. 50g gewone biks. Niks van aantrekken als ze met hun voerbak beginnen te smijten, konijnen kunnen bedelen als de beste!

    Uitzondering! Jonge konijntjes (tot ca. 5 maanden) mogen onbeperkt droogvoer krijgen, op voorwaarde dat ze al hun blindedarmkeutels opeten. Het is wat aftasten welke de juiste hoeveelheid is en soms moet je voeren op gevoel.

    Opmerking: Supreme Science Selective is een voorbeeld van geëxtrudeerde en dus heel luchtige biks. Het bevat prebiotica wat de goede bacteriën in de darmen stimuleert. Maar omdat hij zo luchtig is en het opzwelt in de maag, mag je er niet zoveel van geven.
    Ongeveer 10g Supreme Science Selective per kg lichaamsgewicht is ruim voldoende!
    Het lijkt erg weinig maar als je meer geeft laten ze hun blindedarmkeutels liggen.
    Als je meet met een eierdopje: een vol eierdopje komt overeen met 20g SSS, een half eierdopje dus met 10g. Een konijn dat 2 kg weegt mag dus 20g Supreme Science Selective per dag eten.

  8. Op ‎24‎/‎02‎/‎2017 at 19:32 zei Charita:

    Als je het niet geschikt vindt, waarom geef je het dan?

    Ik snap dat je geschrokken bent, maar om dan maar een winkel de schuld te geven...

    geef ik hier een winkel de schuld? nee toch. ik zeg enkel en dat is mijn persoonlijke mening dat dit speelgoed niet geschikt is voor konijntjes aangezien de rubber te zacht is. toen ik het kocht, stond het bij de konijnspeeltjes online, ik wist niet dat het zo vlug kapot ging gaan.

    en uiteindelijk bleek dat er meerdere mensen dit probleem hebben gehad met dezelfde snoepbal.

    hoe dan ook, ondertss heeft hij een ander stevig speeltje gekregen en hij eet, drinkt en keutelt prima. diepe zucht van opluchting

     

    • Vind ik leuk 1
  9. 5 uur geleden zei Evee:

    Dit soort speeltjes kun je beter onder toezicht  geven

    ik zat er naast, ale ik in de zetel, hij op de mat te spelen, ik dacht dat hij van die snoepjes aan het eten was die eruit vielen, tot ik hem wou aaien toen zag ik dat hij er van zat te eten, sry maar ik vind deze materie niet geschikt als konijnenspeelgoed

    • Vind ik leuk 1
  10. HALLO ik ben volledig in paniek, mijn konijn heeft sinds deze ochtend een trixie snackrol (de lange groene, zoals je hier kan kopen) ineens merk ik op dat er grote stukken uit zijn, die dus in zijn buikje zitten, wat moet ik nu doen? ben totaal in paniek. is een soort rubber, silicone, plastiek denk ik, ohh help aub ben helemaal over mijn toeren

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .