Ga naar inhoud

autumn

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door autumn

  1. Hoi,

    Is het normaal dat konijnen rond deze tijd in de rui zijn. Lucy lijkt al enkele weken op een slonzig zwervertje. overal steken losse plukken uit haar vacht en als je haar een beetje borstelt en  de losse plukken er uit haalt ziet het er niet meer uit. Voorgaande jaren heb ik dit niet zo gehad.

  2. Nou om er aan toe te voegen,

    Mijn konijnenren staat onder een pruimenboom en nu het herfst is gaan de blaadjes vallen. Weet iemand precies hoe giftig deze boom is, mijn konijnen eten ze namelijk wel op, ik raap nou elke dag de blaadjes van de grond maar dit is binnenkort niet meer te controleren.

  3. Hoi,

    Ik zat net bij de bb webshop te kijken voor hooi en zag natures best hooi staan, dit hooi ligt ook bij de action alleen in kleine verpakkingen. Iemand ervaring met dit hooi? Weet iemand of het bij wijze van spreken van de grond geveegde  hooi restante zijn? 

  4. Hoi, 

    Ik merkte dat een van mijn konijnen urine roder was dan normaal. Achteraf denk ik niet dat het erg is maar houd het nog wel even in de gaten. Maar ik heb dus even de onderkant van mijn konijnen gecheckt en er is me wel iets opgevallen. Lola's vagina ( ik weet niet hoe het bij konijnen heet) valt veel meer op en is groter dan die van Lucy. Maar Lola is al moeder geweest van ik denk 2 nestjes. Ik heb haar 3 weken opgehaald en toen had ze nog een nestje ( kleine konijntjes waren al oud genoeg) 

    Kan het daar door komen of moet ik rekening houden met eventuele problemen?

     

  5. heel erg bedankt, voor budgetvoer is het denk ik redelijk goed en kan het niet kwaad. ( ik heb begin deze maand een zak van 20 kg gekocht, en dus duurt het behoorlijk lang voordat mijn koppeltje door die kilos heen zijn.) Ik moet gewoon even er op letten dat ze genoeg hooi eten want het zijn geen fantastische hooieters helaas. Gelukkig kan ik met mijn bijbaantje nu steeds meer zelf mijn konijnen sponsoren en zit ik niet meer vast aan ouderwetse konijn-is-2e rangs- huisdier-en-is-dus-goedkoop gedachten van mijn ouders

  6. 6 uur geleden zei Koosje:

    Is dat gemengd voer?

     Nee, het zijn echt pallets. 

    Maar dit is de samenstelling

     

    Samenstelling:

    luzerne, maisglutenvoer, maismeel, palmpitschilfers, raapzaadschroot, sojaschroot geschild getoast, lijnzaadvezels, haver, tarwe, rietmelasse, lijnzaadschilfers, bietenpulp, soja olie, softacid, Genial oregano

    Analitische bestanddelen/kg

    ruw eiwit 16,5 %, ruw vet 4,4 %, ruwe celstof 15,4 %, ruw as 8,5 %, calcium 11,32 g, fosfor 6,78 g, Natrium 2,74 g

    Toegevoegd/kg Vitamines

    3a672a Vitamin(e) A 9949 IE, E671 Vitamin(e) D3 995 IE, 3a700 Vitamin(e) E 40 mg

    Toegevoegd/kg Sporenelementen

    E4 koper (Cu-chelaat uit glycine hydraat) 18 mg, E6 zink (Zn-chelaat uit glycine hydraat) 75 mg, E5 mangaan (Mn-chelaat uit glycine hydraat) 27 mg, E1 ijzer (Fe-sulfaat monohydraat) 67 mg, jodium (calciumjodaat anhydraat 3b202) 1 mg, E8 Selenium (Se-organisch CNCM I-3399 no. 3b8.12) 0.2 mg

  7. hoi, ik geef mijn konijnen al een tijdje garvo konijnenvoer(fok en onderhoud) en naar mijn weten doen ze het er erg goed op. Heeft iemand ook hier ervaring mee, want ik kan het bijna nergens vinden. Het is ook echt goedkoop 0.50 cent per kilo, terwijl de ingredienten wel gezond lijken

  8. Dankjewel voor jullie hulp! Ik ben langs dierendspeciaalzaak gereden en zij verkochten nog goedkoper voer maar in verhouding stukken beter! ik heb gelijk een zak van 5 kg meegenomen!( meer kon mijn fietsenrek ook niet verdragen) deze zak kost 0,79 cent per kilo. Ik wist niet dat ik zo blij kon worden van een zak konijnenvoer:$. Natuurlijk is er altijd beter maar het ruwe celstof gehalte is: 15.6% en er zitten er heel weinig graansoorten in. 

    • Vind ik leuk 1
  9. Jumbo wilt dat heel nederland zonder een beetje verstand van konijnen veel te dikke konijnen krijgt + verontstoppingen:oMaar goed, volgens mij verkopen ze bij ons nog geneens de primium variant.  Dus ik ga maar eens kijken bij een particuliere dierenwinkel ergens dichtbij mijn school opzoek naar wat beter voer, volgens mij verkopen ze daar van die zakken biks zonder merk. Bij ons zelf in het dorp heb je alleen maar de Discus,  een dierenwinkel ketens, die verkopen alleen merkvoer.  Maar dankjewel  voor de link nu weet ik waar ik op moet letten

  10. Hoi,

    Ik vroeg me af om jumbo konijnenvoer kwaad kan? Ik wil mijn konijnen permanent overzetten naar gewoon normaal biks van de dierenwinkel omdat ik het konijnenvoer bij de jumbo bagger vindt. Het enige probleem: Mijn moeder betaald voor mijn konijnen en alles wat al een eurotje meer kost, vindt mijn moeder onzin. We hebben het geld er wel voor, maar ik krijg het nog net voor elkaar dat ze genoeg hooi koopt om elke dag te voeren. 

    Maar terug naar jumbo konijnenvoer, de helft is biks en de andere helft zijn zeg maar van die zaadjes wat ik eerder aan vogels zou geven. Maar volgens mij zijn die zaadjes gewoon goedkope troep om het op te vullen.  Ook vind ik de de kleur  van het biks echt raar. Het biks is veel lichter dan normaal. Maar kan konijnenvoer van de jumbo kwaad?

     

  11. Mijn konijn kokhalst soms ook als ik een haar een stukje manderijn geef. Ik denk dat dit kan liggen aan het velletje van die manderijn of omdat het zo zoet is. Heeft  je konijn er vaker last van of bij een bepaald soort eten?

  12. 8 minuten geleden zei Shivas:

    Sterkte met het verlies van Truffel.

    Als hier een gekoppeld konijn alleen komt te zitten geef ik ze een neppelsje en een zachte knuffel tot ze weer gekoppeld kunnen worden.

    Het is niet verstandig om een buitenkonijn naar binnen te halen. Binnen is het veel te warm met hun wintervacht en het temperatuur verschil binnen is te groot tegenover buiten.

    In de kamer waar die dan zou in te komen, wordt de warmte geregeld door een elektrisch kacheltje, als dat ding uit zou staan (dat staat het nog al vaak)is het 13-15 graden. Maar ik was van plan om te wachten dat het vriezen over is.

  13. Lucy is een buitenkonijn, ik dacht dat ik haar wat vaker binnen kan zetten,  om haar wat tammer te maken. Omdat ze nu, tijdelijk, alleen is, dacht ik dat het  ze misschien wat makkelijker is om tam te krijgen. Ze vindt bijv aaien eng, behalve als ze afgeleid is met eten. Is het mogelijk dat ik ondanks dat ze een doorgewinterd konijn is een paar uur per week binnen te zijn? Waar moet ik aan denken om dit te gaan doen?

  14. Hallo, 
    Lucy's  maatje Truffel is vandaag overleden, en het gaat nog een tijdje duren voordat ze aan een nieuw maatje gekoppeld kan worden. Wat kan ik doen tegen haar eenzaamheid? Ik heb haar al een handdoek gegeven zo dat het een beetje compenseert met de warmte die Truffel haar gaf, want het vriest. Maar wat kan ik nog meer doen?

  15. Hoi,

    Ik ben vrijdag gestart met het "dieet" van Truffel en Lucy. Dieet is het andere woord voor dat ze jaren lang te veel droog voer hebben gehad en nu ik overgegaan ben op wat een normaal konijn hoort te krijgen (in de hoop dat ze klein beetje afvallen.)

    Het is nu maandag en ze eten alsof het hun laatste dag is, Truffel die normaal na een paar hapjes gaat liggen om later de rest op te eten, schokt nu alles naar binnen. 

    Truffel is een lotharinger en Lucy een middelgroot rasloos hangoortje. Misschien schokt truffel nu alles naar binnen omdat Lucy duidelijk de baas is. Maar ze hebben vandaag 80 gr voer (nu nog gemengd tot dat de zak op is), sla en een tak van een struik, en onbeperkt hooi gehad. Gister hadden ze ook dezelfde hoeveelheid voer en hooi gehad en konden ze in de tuin gras en andere dingen eten.

    Dus mijn vraag is, is mijn dieet goed en is het normaal dat mijn konijnen alles naar binnen schokken?

  16. Hoi,

    ik heb sinds gisteren besloten om Truffel en Lucy op dieet te zetten, maar de winter staat weer voor de deur en het dus kan het buiten behoorlijk koud zijn.  En dan hebben ze misschien toch wel een beetje meer vet nodig, maar ik weet niet tot hoe ver het verstandig is om ze op een dieet te zetten.

    Lucy is een hangoor met een middelmatige grootte en ik schaam me wel een beetje dat ik moet toegeven dat ze onder haar  normale kont nog een behoorlijke vet rand heeft hangen.

    Truffel is een lotharinger en  er mag ook wel wat vetjes bij der af. Dus gister ben ik enthousiast begonnen met voedsel (80 g voor allebei, dus in een perfecte wereld waar ze allebei evenveel eten 40g per konijn) afwegen en meer hooi te geven, en heb ik bedacht dat na deze zak gemengd voer over te gaan op biks. Tot dat vandaag  mijn moeder zei dat ze best wel wat mogen hebben nu de winter er aan komt. 

    Kan ik gewoon doorgaan met dit dieet zonder zorgen te maken dat ze misschien te snel afvallen en het in de winter dus niet goed voor ze is? 

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .