Ga naar inhoud

louloumolly

Members
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door louloumolly

  1. hoi ! Mijn 1 1/2 jarige teddy dwerg voedster heeft gemiddeld 1 a 2 x in de maand zo'n lang stuk hooi in der oogkanaal zitten (ik heb het dan echt over 5-10 CM) het zit er dan echt helemaal in en het zit helemaal onder witachtige snot(weet even niet hoe dit heet). Het is natuurlijk Super vervelend voor haar, we hebben al een crème van de dierenarts die ik er dan altijd in doe nadat ik het hooi eruit heb. En vaker als het oog ernstig ontstoken is. Gisteren had ze wat haartjes van haar hoofd met het uiteinde in haar oog(ze zaten nog gewoon vast) ik heb die toen er uitgehaald en crème gebruikt want het was best geïrriteerd. Nu zag ik vanmiddag dat het haar oog wat opgezwollen was maar verder niet geïrriteerd of rood ofzo. Ze houd het goed Open en voor de rest is ze ook helemaal zichzelf. Ik heb toenet nog eens goed gekeken en vond weer een klein haartje(wel los) erin zitten en heb die er uitgehaald en weer crème erop gedaan. Ze zijn ingeënt tegen vhd1 en myxomatose (eind april dit jaar) en overal hangen dingen tegen muggen(citronella kaarsen, vliegenvangers/plakstrips/lavendelstronkjes) ze zijn krijgen ook maandelijks anti-myasis maar dit zou bij een muggensteek niets uitmaken. Het hok is goed schoon en het kippenhok maak ik ook dagelijks schoon, alles tegen die rotvliegen. Daarom denk ik niet dat ze myxomatose heeft. Het kan natuurlijk altijd maar ik heb ook haartjes in haar oog gevonden en daarom hielt ze dat oog gisteren ook een beetje dicht. Heeft iemand tips hiervoor? Ze heeft namelijk zovaak onstoken ogen. Ze krijgt hooi een ruif en ze hebben kokos bodembedekking en zaagsel in het toilet. Alvast bedankt!

  2. hoi, ik was vanmiddag bij de dierenarts met mijn 2 konijnen om ze Te laten vaccineren en jaarlijkse controle. Toen vroeg ze wat ik ze te eten gaf ik geef mijn konijnen: Onbeperkt hooi, s'ochtends gewassen groente(altijd een beetje hetzelfde en de zelfde hoeveelheid). En s'avonds een paar brokjes(samen 20 gram Kasper faunafood-niet gemengd). Toen zei ze dat groente niet goed was alleen af en toe een stukje wortel omdat ze anders last krijgen van hun buik, onbeperkt hooi en ze zei dat ik ze wel 65 gram voer op een dag mag geven(samen wegen ze 3,2 kilo). Ik was best geschrokken, ik heb namelijk altijd geleerd dat groenvoer(alleen veilige soorten) goed is omdat ze dat ook in het wild eten het zit vol met vitaminen etc, etc. En dat brokjes slechts een aanvulling zijn en dat ze er ook goed zonder kunnen, daarnaast heb ik ook geleerd dat brokjes vaak achterblijven in de maag en dat het lang duurt voordat de volledig verteerd zijn dat ze er gezondheidsproblemen van kunnen krijgen en blaaszand/blaassteen. Nu ben ik helemaal door de war. Daarnaast vertelde ik ook dat Loulou deze week zijn nacht keutels niet altijd helemaal op at, toen zei ze dat ik misschien teveel eten zou geven. Terwijl ze beide op goed gewicht waren en dat ze er goed uit zien. Ze krijgen echt niet veel eten, ze eten een hoop hooi 3 bladeren andijvie, 1/5 van paprika,stukje winterpeen, stukje komkommer, soms koriander of andere kruiden+soms andere soort groenten(samen) ze eten altijd alles meteen op en ik heb nooit problemen met dit dieet gehad en alleen maar als ik ze meer zou geven. Alleen ik ben nu helemaal door de war en weet niet wat ik moet doen! Heeft iemand raad?! En mijn konijnen hebben altijd mooie rond grote bruine keutels(je ziet het hooi er goed in zitten) ze eten altijd goed en zijn lekker actief. Ze hebben nooit diarree alleen eet Loulou dus heel soms zijn nachtkeutels niet op.

  3. hallo allemaal, begin van vorige zomer (2016) kreeg Loulou ( 2jr. Oude gecastr. ram) E-cuniculi. Na 2 weken behandelen met fenbendrops was dit genezen en geen dingen aan overgehouden. Het is ook niet meer terug gekomen ( even afkloppen ) en Molly ( partner) heb ik ook al vele keren behandeld( voor de zekerheid). Loulou ook nog een paar keer daarna. Ik heb pas een nieuw schema gemaakt met : Anti-myasis bij de konijnen+ kippen ontwormen, ik wil ook graag een schema voor hoevaak en hoelang fenbendrops bij de konijnen en hoeveel. Toen Loulou ziek was kreeg die 1.7 ML per dag 2 weken lang ( hij weegt 1.7 KG ). Kan iemand mij hier antwoord opgeven? Nu doe ik het namelijk gewoon af en toe maar ik zou wel graag een vast schema willen zodat ik het zeker weten goed doe. Want ik wil deze verschrikkelijke ziekte niet nog een keer meemaken.

     

    Groetjes.

  4. Voor de weerstand helpen erwtenvlokken heel goed, dat zijn gedroogde schijfjes van erwten met veel energie en ze helpen ook goed het konijn aan te sterken na een ziekte bijv. Ik geef ze de mijne altijd in de herfst/winter omdat het dan kouder word en ze meer energie nodig hebben. Als hij binnen woont is dit niet helemaal nodig maar wel erg goed voor zijn weerstandverbetering ! Ik bestel ze altijd op : Zooplus.nl ( maar kan ook bijv. Zooplus.be ofzo ) ze zijn daar best goedkoop en ze hebben er meer kruiden die goed de weerstand verbeteren bijv. Weegebree. Heel veel suc6 ! zo te horen ben je al goed op weg voor Snuffie :hug:.

    groetjes : Sophie

  5. Ik heb 2 konijnen, ze krijgen s'ochtends een bord vol diverse (calciumarme) groente. 's middags een stuk wortel met 4 erwtenvlokken ( heel goed voor in de winter+ goed voor immuunsysteem ) en s'avonds echt maar 10 brokjes samen ofzo, heel weinig dus maar ze hebben gewoon niet meer nodig. En ze krijgen 3x per dag vers hooi waar ze helemaal verslaafd aan zijn.

  6. ik heb 'nooit' aangevinkt maar ik doe soms het hooi in een houten hamstertunnel of in een lege wc-rol of ik geef ze eten met m'n hand. Ik heb vroeger regelmatig de biks in 2 van die snackballen gedaan ze snapten het meteen, alleen het werd meer een gevecht. Een konijn pakte de bal op en ging ermee wegrennen waardoor de andere niets meer gaf om zijn eigen en ging er boos achterna rennen *OEPS* maar ik vind het wel erg leuk om te doen dus ik ga het waarschijnlijk wel vaker doen ;) ( op andere manieren *haha* )

  7. Erwtenvlokken zijn een heel goed idee, ze zijn calorierijk en helpen de weerstand op zooplus.nl heb ik ze het goedkoopste gevonden ! Havermout kan ook, iets minder gezond enzo, maar ze komen er wel van aan ! Eet je konijn trouwens wel genoeg hooi ? I.v.m. Haakjes op de kiezen ? Veel suc6 ! En Super goed dat je langs de DA bent geweest !

  8. 6 minuten geleden zei Deeskuh88:

    Mij is aangeraden bij stress wel preventief tegen EC te behandelen. De meningen zijn er erg over verdeeld, maar als mijn Pluis zijn EC overleefd had, had ik er bij hem wel voor gekozen preventief panacur/fenbendrops toe te dienen. Wat zei jouw dierenarts daarover?

    Inderdaad fenbendrops kunnen ( met mijn ervaringen en verhalen ) niet schadelijk, je kan ze het beste op hondenkattebapotheek.nl daar zijn ze waarschijnlijk goedkoper dan bij je DA en er zit ook een spuitje bij ;) heel veel Suc6 !!!!!

    • Vind ik leuk 1
  9. Als het gewicht niet verder achteruit gaat lijkt er mij dat er niks aan de hand is. Maar indd waarom zou je zoveel wegen ? Een keer per week is meer dan genoeg, je gaat je zo alleen maar zorgen maken.... Als die echt dramatisch zou afvallen dan zie je dat zelf wel. Als je je konijntje te licht vindt en hij komt maar niet aan. Raadt ik je sterk aan om af en toe een erwtenvlok te gaan geven, kan je bestellen op zooplus.nl, erwtenvlokken helpen voor betere weerstand en is calorierijk. Daarnaast hebben konijnen in de winter meer energie nodig ( je zal dus het dieet moeten aanpassen ) daarnaast is 25 g voer per 1 kg lichaamsgewicht genoeg, en gemengd voer is niet zo gezond je kan beter gewone biks gaan geven. Het dieet zou er ongeveer zo uit moeten zien : 5% gezonde beloningen ( cranberry, klein stukje fruit, gedroogd fruit ) 5% biks ( dus geen 90% zoals de meeste mensen het geven, maar konijnen ook heel gezond zonder leven ;-) ) 10% verse groente ( vooral bladsoorten,op Google zijn vele lijsten te vinden met veilige en giftige planten, je zult versteld staan hoeveel ze mogen !! ) 80% hooi ( en eventueel wat gras ) ik hoop dat je hier iets mee kan ! En maak je AUB niet al te druk

  10. Tja, dat is lastig helaas zorgen niet alle eigenaren goed voor ze. Dan worden ze schuw en ageressief, hun kunnen helaas niet begrijpen dat je geen roofdier bent. Er zijn verschillende "gedragstrainingen" te vinden op Google en Youtube die je gewoon thuis kunt doen. Maar als ze al ouder zijn kan dit lastig zijn, niet opgeven en veel succes ! Als voedsters plotsteling ageressief worden zijn ze vaak schijnzwanger maar als dit een ram is......

  11. super goed dat je hem hebt meegenomen, je kan BTW ook een melding maken bij de dierenbescherming meschien kunnen hun iets doen. Heel heel succes met de casteratie, maar het is inprincipe een vrij kleine operatie in tegenstelling tot een sterelisatie. Hou goed in de gaten dat hij weer gaat eten, en Dat het niet gaat ontsteken. Succes !

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .