Ga naar inhoud

sloefke

Members
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sloefke

  1. Ik ben toch eens terug naar een andere dierenarts geweest. Hij wordt dinsdag geopereerd aan zijn gebit. Dankjullie voor de reacties. Ik snap enkel niet goed hoe de vorige dierenarts dit gemist had. Deze was namelijk gespecialiseerd in konijnen. 

    Had ik dit eerder geweten had ik hem nu geen dwangvoer moeten geven met een spuitje. :'(  Ik hoop echt dat hij erdoor komt. 

    • Verdrietig 1
  2. Hallo iedereen!

    Ik heb eens een vraagje: ik heb hier afgelezen dat sommige konijnen iets gevoeliger zijn aan pollen en dat het daarom wel kan dat ze hooikoorts hebben. Maar de meeste konijntjes van jullie vertonen dan ook het symptoom niezen. 

    Wel, mijn ventje heeft enkel tranende oogjes. We zijn al naar de DA geweest en die zei dat we ons echt geen zorgen hoefde te maken. Hij heeft ons gezegd dat, als we hooi gaven, dit misschien eens kunnen onderdompelen in water zodat het meeste stof eraf is. 

    Nu, dit helpt niet. Ik maak me niet persee zorgen maar de haartjes aan zijn oogjes gaan helemaal klitten en hij heeft er wat last van. Soms lijkt het weg of hij aan een kant blind is, want dan schrikt ie plots heel erg als je naast hem wandeld ofzo. Wat hij normaal gezien echt niet heeft. 

     

    Weten jullie een manier om dit proper en onder controle te houden?

     

    Lieve knuffels! 

    Sloefke

  3. Op 19 augustus 2016 at 16:29 zei DribbelisPluizig:

    Ik heb zelf, om ingraven te voorkomen, een extra ren gekocht en de panelen als bodemgaas gebruikt, dit is zeer effectief. verder is het lang niet altijd nodig om de bodem af te dekken met gaas. Ikzelf merk dat mijn (vrouwtjes)konijn vooral in de lente en in de zomer neiging tot graven heeft.

    Ik denk dat dat met het broedseizoen te maken heeft. In de natuur graven altijd de voedsters de holen, rammelaars nooit.

    De rammetjes hebben vaak een harem en bezoeken dus meerdere holen. Als je dus een mooi gazon wilt houden kun je beter of een ren kopen, of een ram kopen.

     

    Inderdaad Witje(voedster) is al minder gaan graven nu het kouder wordt. 
    Maar 2 rammetjes bij elkaar lijkt mij niet zo een goed idee. Sloefke is ook al 7/8 jaar oud ik denk niet dat dat goed zal komen.

  4. Hallo,

    Wij hebben thuis een afgeschermde groententuin zodat mijn konijnen er niet aan kunnen. Maar het probleempje is dat mijn voedster telkens onder de balk door graaft waardoor ze wel in de tuin komt en al onze groeten opeet. Weet iemand wat ik daaraan kan doen?
    Het zou zowel voor mij als voor haar minder stress geven als ik haar er niet telkens uit hoef te jagen.
     

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .