Ga naar inhoud

Snuffieduffie

Members
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Snuffieduffie

  1. Ik gaf Snuffie altijd supreme science selective, écht heel goede brokken! Plots wou hij ze niet meer eten... de zakken waren vernieuwd en de brokken zagen er wat anders uit dan voordien (ook bij andere zakken, we kochten er meerdere) en hij moest er weinig van weten door de andere vorm.

     

    Nu geven we hem Versele Laga complete sensitive en die vindt hij geweldig! 

  2. 4 uur geleden zei Sanne1993:

    Ik zou persoonlijk oppassen met dat soort dingen, die stofjes kunnen namelijk ook een maagzweer geven, (vooral als er al sprake is van verstopping) en dan ben je verder van huis. 

     

    Echt? Ik was niet van plan het heel vaak te geven, maar enkel als hij last heeft zoals nu. Jij zou het niet doen dan? Is er iets anders wat goed werkt dan?

     

  3. 3 uur geleden zei HildeR:

    Op zich zijn kettingkeutels niet zo erg, de haren komen er dan dus wel uit.

    Wat ik zou doen is extra natte groenten geven (als hij goed tegen groente kan) en heeeeel veel hooi. Minder desnoods even met biks.

    Ik probeer hem witlof te geven, vindt hij normaal suuuuuper lekker, maar zijn eetlust is ook beduidend geminderd. Hij eet ook niet meer van zijn biks.

    Loof van de wortels en bladpeterselie eet hij nog wel wat van. Ik dwangvoeder hem nu ook wat bij zodat de haren hopelijk verplaatsen en met zijn keutels er uit komen... Fingers crossed.

  4. Zucht, Snuffie is net bekomen van een gasvorming drie weken terug en nu begint hij plots weer minder te eten en erg selectief.

    Hij was de laatste drie weken zo gelukkig en at als een gek en nu plots is het weer slechter. Hij is langharig en heeft af en toe eens last van een keutelketting, maar nu zijn het echt enkel keutelkettingen. Ik heb al gelezen dat Prozyme hierbij kan helpen.

    Iemand enig idee waar je dit in België kan kopen? ik vind het niet op webshops en wil niet nog dagen op een levering vanuit Nederland moeten wachten. Als iemand nog andere tips heeft, graag! Ik wil zo graag dat mijn lieve Snuffie gezond blijft.

     

     

  5. 8 minuten geleden zei Boefje:

    Beterschapjes nog. Hoop dat je nijn snel beter ademt. Kan helaas lang duren. Ik weet hoe dat is. Sterkte

    Bedankt. Heb jij nog tips bij snot en luchtwegeninfecties? We geven hem nu enkel nog antibiotica. Zijn er nog dingen die helpen? Hij zit altijd uit de tocht en koude alvast :) 

  6. Hee Witchy, wat sneu dat ook jou konijntje ziek is. Wat betreft het Science selective Recovery dwangvoeder, 1 zakje per dag is best veel hoor. Ik weet dat dit zo op het zakje staat, maar heb dit al eens aan mijn dierenartse en in de dierenkliniek gevraagd en zij vinden dit te veel. De DA (en dierenkliniek) zeggen steeds dat je met zo'n zakje wel twee a drie dagen toekomt. Afhankelijk van de grootte van je konijnen, kunnen niet alle konijnen zoveel voer in een keer innemen. Ik denk dat bij vele konijnenbaasjes het dwangvoeder er soms een deel naast loopt, het is wel belangrijk het spuitje op de goede plek aan te brengen. En op het moment dat je konijntje een soort kauwbeweging begint te maken, weet je dat je spuit op de goede plek zit.

    Afbeeldingsresultaat voor dwangvoeren konijn plek  (op deze plek ongeveer)

    Eerlijk gezegd denk ik ook wel aan gas, het verhaal dat je vertelt klinkt verdacht veel op het verhaal dat mijn konijntje Snuffie al meermaals heeft doorgemaakt... Maar ik ben natuurlijk ook geen dierenarts. Hopelijk wordt hij snel weer beter!

    • Vind ik leuk 1
  7. 1 uur geleden zei Witchy:

    Hoe is het met Snuffie? 

    Had hij inderdaad een gasbuik? Ik hoop dat hij inmiddels weer is opgeknapt!

    Hij is inmiddels weer thuis sinds donderdagavond en eet terug heel goed. Ze hebben zijn gasbuikje nogmaals kunnen oplossen. Snuffie is best wel een koppig konijntje waardoor dwangvoeder en medicijnen toedienen vaak een echte strijd zijn (vertelt de dierenartse zelf ook), we laten hem dan vaak een paar dagen in de dierenkliniek waar ze hierop getraind zijn en geven hem daarna zelf dan nog medicatie thuis. Hij loopt terug vrolijk rond, maar zijn snot is nog niet helemaal opgelost. Zijn ogen zien er stukken beter uit en zijn neusje ook, alleen zijn ademhaling is nog steeds zwaar te noemen. Hij krijgt hier nog wel steeds antibioticum voor.

    Bedankt voor je bezorgdheid :flower:

    • Vind ik leuk 1
  8. Bedankt allebei :)! 

    We zijn er inderdaad meteen mee naar de dierenkliniek geweest. Daar kennen ze zijn problematiek heel goed en zijn ze permanent aanwezig. Fingers crossed voor ons lieve vriendje.. 

    Hopelijk eet hij snel en worden zijn oogjes en ademhaling wat beter.

    • Vind ik leuk 3
  9. 5 uur geleden zei Marjoleintje:

    Ik durf wat je vraag betreft niet op de stoel van de dierenarts te gaan zitten (ik ben zelf helaas geen dierenarts) dus ik zou even opschrijven wat Snuffie precies eet en hoeveel, en dan even je dierenarts bellen om te overleggen of je en wanneer je het beste de emeprid kan geven.  Best kans dat je dierenarts hetzelfde idee heeft als jij (het klinkt namelijk heel niet gek, 's ochtends de emeprid als Snuf 's avonds de medicatie krijgt) maar ik durf het je niet met 100% zekerheid te zeggen :) .

     

    Nee snap ik. Helaas is hij sinds de middag gewoon gestopt met eten en keutels laten, helaas vrees ik weer voor een gasvorming. Waarschijnlijk als gevolg van zijn snot. Hij at hierdoor al niet meer zo goed en hij is sowieso al heel gevoelig aan gasvorming in zijn buikje. Nu ben ik best wel bang, omdat hij snot heeft én waarschijnlijk een gasbuik. 

  10. 3 uur geleden zei Evee:

    Zorg er voor dat de luchtweginfectie die hij heeft over gaat. Een konijn dat het benauwd heeft, zal minder goed eten. Zodra de luchtweginfectie / snot is behandeld en het beter met hem gaat zal hij als het goed is weer volop aanvallen op het voedsel! 

    Tot het zo ver is: blijf proberen. Verwen hem gewoon een beetje tot die tijd. Eet hij wel goed groenvoer, dan is dat even niet anders en zorg dat hij daar dan genoeg van binnen krijgt. Eet hij nog wel goed hooi?

    Bedankt Evee.

    Hij at inderdaad minder goed doordat hij het benauwd heeft. Echter sinds enkele uren (11u ongeveer) eet hij niets meer en geen keuteltjes meer. Ik vrees dus weer voor gasvorming als gevolg van zijn snot en alle stresserende omstandigheden die er bij komen kijken (gel in de ogen, antibioticum,..). 

    Ik ben dus weer begonnen met hem te dwangvoederen, omdat onze dierenarts dit zo adviseert. Hebben jullie nog tips?

  11. Klinkt super! De foto met de kerstbal is echt heel erg mooi, wauw wat een mooie nijn!

    Misschien een gekke vraag, maar met welke beloning train je? Ik wil ook graag met Snuffie (de mijne, hihi :D ) beginnen trainen, maar ik wil hem geen snoepjes geven als beloning die slecht zijn voor hem. Hij mag niets eten met suiker in. 

  12. 10 minuten geleden zei Marjoleintje:

    Heey Snuffie,

    Je bent echt al heel goed bezig, dus niet te onzeker zijn hoor, Snuffie heeft volgens mij echt een heel fijn huis getroffen! :)

    Snot is vervelend, en het is mogelijk dat de gasbuiken ervoor gezorgd hebben dat het nu heeft kunnen toeslaan; als onze eigen weerstand wat minder wordt, worden we ook allemaal spontaan verkouden. Het is alleen natuurlijk niet met 100% zekerheid te zeggen.

    Voor nu gewoon 'lekker' doorgaan zoals je al deed; hij krijgt goede voeding zo te lezen en je bent de snot aan het behandelen. Eventueel kun je nog wat experimenteren met wat minder science selective en bijvoorbeeld iets van kruidenhooi. Soms willen konijnen dat wel beter eten. Ik haal ook nog wel eens gedroogde kruiden (hier vinden ze weegbree erg lekker), want daar zitten ook wel lekker veel vezels in. (Bouw ik ook altijd op net zoals ik met groente doe).

    De oorzaak van gasbuiken is helaas vaak lastig te achterhalen. Maar met steeds meer hooi en minder suiker, en steeds minder stress omdat hij natuurlijk ook even moet wennen aan zijn nieuwe huis, kom je vaak al een heel end. Nu zal het met het geven van de antibiotica misschien weer even wat stressvoller zijn, dus hou hem goed in de gaten. (Maar dat doe je geloof ik al wel ;) ) Je kunt even met je dierenarts overleggen of je iets van medicatie in huis kunt halen (of misschien heb je dat nog wel), zoals bijvoorbeeld cisaral, metacloral en bijvoorbeeld carporfen of metacam. (Of middelen met eenzelfde soort werking).  Dat kun je dan gebruiken mocht hij weer last van gas krijgen.


     


     

    Heel erg bedankt Marjoleintje! We proberen inderdaad onze kleine vriend de beste thuis te geven die hij kan hebben :)

    We hebben wel emeprid in huis (eetlust opwekker). Is het aangeraden dit toch een beetje te geven, zodat hij zeker genoeg eet en niet verder afzwakt? Ik stelde me hierbij wel een vraag. Elke avond krijgt hij een antibioticum via een siroopje in een spuitje. Onze dierenartse heeft ons al eens verteld dat het niet goed is emeprid toe te dienen na een ander geneesmiddel, omdat het andere geneesmiddel dan te snel beweegt doorheen zijn spijsvertering, omdat emeprid deze beweging doet versnellen. Kan het kwaad als hij 's avonds antibioticum kreeg, en je de ochtend erop hem een beetje emeprid geeft? Of kunnen we dit beter niet doen? Ik vind dat hij door zijn snot niet meer zo goed eet als voordien, daarmee dat ik hieromtrent zit te twijfelen of ik hem niet beter wat eetlust opwekker geef.

    Bedankt :)!!

  13. Snuffie is best een koppig konijntje, en wanneer hij iets wil of net niet wil, zal hij hier ook heel koppig in zijn. Hij komt uit een dierenwinkel (weten we, niet de beste keuze), maar daardoor sukkelt hij ook al een beetje met zijn gezondheid van in het begin dat we hem hadden. We hadden hem al op de leeftijd van 4 weken oud, wat natuurlijk ook veel te vroeg is. We hebben dit allemaal achteraf geleerd via onze konijnkundige dierenarts en jullie hulp via bunnybunch. Jammer genoeg voor snuffie heeft hij dus chronisch last van een gasbuik. Hij is nu iets meer dan een jaar oud, en heeft al 4x een gasbuikje doorstaan. Heel sneu vinden we dit voor hem en we helpen en verzorgen hem dan ook zo goed mogelijk als we kunnen. De dierenartsen zijn er vrijwel zeker van dat het probleem zich nog zal voordoen, aangezien hij er blijkbaar een aangeboren kwetsbaarheid voor heeft. Hij krijgt dagelijks hooi, supreme science biks, en divers groenvoer (hij eet het liefst witlof, loof van wortels en peterselie). 

    Nu is het zo dat zijn eetlust soms echt verandert. Zo eet hij sinds twee weken minder graag zijn biks en is hier dan ook koppig in, en vliegt hij als een gek op zijn groenvoer. Maanden geleden was het net andersom, dan vloog hij op zijn biks en ging hij daarna pas het groenvoer opeten. Heeft iemand hier een verklaring voor? Ik weet dat heel veel biks eten ook niet nodig is, maar hij eet er opmerkelijk veel minder van sinds twee weken. Ik zou liefst hebben dat hij beiden gewoon weer normaal eet, weten jullie hoe je dit kan stimuleren?

    Bedankt :) 

  14. Zoals hierboven vermeld, zou ik ook meteen overschakelen zonder te mengen. Mijn konijntje is ook overgeschakeld van gemengd voer op science selective, en ik deed het gewoon meteen in een keer, en wanneer ze merken dat er geen gemengd voer meer komt, zullen ze ook wel van de science selective biks beginnen eten :-) gewoon geduld hebben, maar wel zien dat je konijntje daarnaast nog genoeg eet natuurlijk (hooi en groenvoer). Komt goed! 

  15. 12 uur geleden zei Shivas:

    Snot wordt veroorzaakt door de bacterie pasteurella multocida deze bacterie draagt een konijn bij zich. Als de weerstand van het diertje verzwakt slaat deze bacterie toe. Het afweersysteem kan door allerlei omstandigheden verzwakken w.o stress ,een andere ziekte, een foutieve/slechte voeding enz.... Het kan lang duren voor het snot genezen is en dan nog kan het voorkomen dat het konijntje hier terug last van gaat krijgen. Sommige konijnen blijven hun leven lang last hebben van deze ziekte.

    Bedankt! Ik weet niet zo heel veel af over de ziekte, Snuffie is mijn eerste konijntje. Ik lees wel erg veel over konijnen (hier op bunnybunch en via dierenartsen), waardoor ik op de tijd dat we hem hebben, al heel veel heb bijgeleerd. Een foutieve voeding geven we hem alleszins niet. Hij eet goed zijn groentjes (witlof, loof van wortels, bladpeterselie,...) en eet enkel supreme science biks, aangezien veel andere biks eigenlijk troep zijn. Hij eet hooi, maar onvoldoende. We hebben hier echter al veel aan geprobeerd te doen. Maar toen we hem pas bij ons thuis hadden, was hij suikerverslaafd (door voeding in de winkel waar hij vandaan komt). Deze suikerverslaving hebben we gelukkig weg gekregen, en hij eet al aanzienlijk meer hooi dan in het begin, maar nog steeds onvoldoende in proportie tot wat hij zou moeten eten per dag. 

    Hij heeft wel onlangs (2 weken geleden) gasvorming gehad, zou dit in verband kunnen staan tot snot? We geven hem de juiste voeding, proberen hem zeker geen stress te geven en houden hem altijd uit de tocht en koude. 

    • Vind ik leuk 1
  16. Aw, ik begrijp dat je je er verdrietig door voelt. Bij mij was het in het begin ook een beetje zo. Ik had net Snuffie, maar ik wist ook helemaal nog niet alles van konijntjes af, omdat het mijn eerste konijntje is. Soms was er dan iets (zoals optillen en/of op hun rug leggen), dat ik achteraf op bunnybunch of elders las dat konijntjes dit niet fijn vinden. Dan voelde ik me ook best verdrietig. Je hebt de beste bedoelingen voor je konijntje, dat is duidelijk. Het is heel begrijpelijk dat je je vriendschap wil tonen aan je konijn en hem ook zou willen knuffelen. Konijntjes worden echter zoals hierboven vermeld niet zo graag opgetild, en al zeker niet op hun rug gelegd. Veel beter is dat je je konijntje zelf naar jou laat toekomen. Als hij echt bij je wil "liggen", dan kan hij zelf op je schoot springen zonder dat je hem daadwerkelijk zelf moet optillen of vasthouden. Veel succes :-)

    • Vind ik leuk 2
  17. Mijn konijntje Snuffie heeft sinds een week last van roodheid aan zijn ogen en beetje snot aan de neus en een hevigere ademhaling. Onze konijnkundige dierenartse beweert dat hij last heeft van het snot/luchtweg infectie. De besmettelijke vorm lijkt me raar want snuffie woont alleen en woont in huis dus komt zeker niet met andere konijntjes in aanraking. Ze zei dat het ook viraal kan zijn. Kan iemand me meer info geven over deze vormen? We smeren nu 5 keer per dag een gel in zijn oogjes en hij krijgt antibioticum. Hij eet en keutelt nog maar zijn eetlust vind ik toch minder dan de weken ervoor. 

     

    Wanneer moet je verbetering beginnen zien? We zijn echt wel heel ongerust over hem. Hij heeft ook al 4 keer een gasbuik gehad waar we ook nu weer bang voor zijn als hij minder zou beginnen eten als gevolg van zijn ziek zijn. 

     

    Tips zijn altijd welkom :) 

  18. Op 5 december 2016 at 13:54 zei StamperPluis:

    Ik heb zelf een kunstkerstboom staan. Eén van de konijnen komt altijd de woonkamer in en vindt het geweldig om onder de boom te liggen. Ik heb een boomkleed onder de kerstboom liggen en daar kan hij uren op liggen. Van de boom zelf blijft hij af maar de kabels van de lichtsnoeren knabbelt ie graag doormidden. Daarom heb ik om de kabels een kabelspiraal gedaan. 

    Ik heb vandaag een kabelspiraal (spiraalband) gekocht en om de snoeren heen gedaan. Hij toont er wel erg veel interesse in en heeft er al enkele keren aan geknabbeld. Kunnen ze er niet door knagen? En stel dat hij het snoer doormidden zou bijten, krijgt hij dan geen elektrische shock?! 

    bedankt! 

  19. Arm beestje hij had inderdaad veel pijn zo te zien. Wel heel herkenbaar, Snuffie heeft ook al 3x gas in zijn buikje gehad met 3 dierenkliniek verblijven als gevolg. Vroeg de signalen oppikken is belangrijk. Bij Snuf is het chronisch dus ik durf hem best snel een beetje Emeprid geven waardoor hij er veel sneller bovenop is dan wanneer je langer afwacht. 

  20. Bedankt allemaal!

    Evee en StamperPluis: we hebben zelf ook een kunstkerstboom, dus een echte naald kerstboom wordt het sowieso niet hoor :-) dat klinkt me idd te gevaarlijk als ze de naaldjes etc inslikken. Hebben ze niet de neiging dan van aan de kunst kerstboom te knagen dan?

    Bedankt voor de tips over de kabels van de lichtsnoeren! 

  21. Goedenavond iedereen :bunny:

    Zelf heb ik een gecastreerde rammelaar van een jaar oud, Snuf. Hij is een mix van rassen, het is niet echt een dwergkonijn zegmaar maar iets groter.

    Nu de feestdagen voor de deur staan, ontstond bij ons zowat de discussie of we al dan niet een kerstboom zetten met ons konijntje die vrij rondloopt de hele dag en mogelijks zou kunnen knagen aan de valse kerstboom en zo ongewenst materiaal inslikken...

    hoe doen jullie dit? Zou het lukken door de kerstboom op een verhoog te zetten waardoor hij er net niet aankan? 

    Bedankt :bunny:

  22. Ik zit met een gekke vraag over het gedrag van mijn konijn. In het verleden (bijvoorbeeld wanneer hij net gecastreerd was) legden we propere handdoeken als bodembedekking in zijn hokje zodat er geen vuil van de pellets in zijn wondje zou komen. Hij kon dit absoluut niet uitstaan. Zodra de narcose was uitgewerkt, begon hij deze los te trekken en in het rond te zwieren. Ook bij de dierenartse vertoonde hij dit gedrag, kan geen stoffen of papieren bodembedekking uitstaan en gooit deze in het rond.

    Deze week kochten we een klein zacht dierenkussen voor hem op op te liggen of op te zitten, om eens te proberen of hij dit leuk zou vinden, maar het leek alsof hij echt boos werd op het kussen. Hij begon er in te krabben en begon de rand (die wat dikker is dan het midden van het zachte kussen) "uit te rollen" als het ware.

    Hoe komt dit? Hebben konijnen zulke dingen echt niet graag? Kan ik het kussen voor hem aantrekkelijker maken?

    Bedankt :bunny:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .