Ga naar inhoud

Zilverspar

Members
  • Items

    215
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Zilverspar

  1. En nog erg bedankt voor het meedenken/meeleven. Door hier te lezen en te posten helpt me toch enorm.

    Komt ook omdat je met veelal gelijkgestemden aan het kletsen bent. Niet iedereen snapt dat je zoveel voor je konijn over hebt maar hier natuurlijk wel!

    Ik heb gewoon ff vette pech en dan kijk ik naar buiten terwijl Mixie met een stok aan het rondslepen is en dat Plukkie zo zijn best doet om deze 2 jonge dames in het gareel te houden. Deels kan ik er van genieten maar ook deels niet......maar ja komt wel weer denk ik.

  2. @Ellebel,

    Ze is zelf ingeslapen en ja ik was nog op mijn werk. Mijn man heeft haar opgehaald toen hij vrij was en haar een plekje gegeven in onze tuin. Hij was er erg beroerd van, 't was ook vooral zijn Grietje. Hij had een zwak voor haar.

    @Wupsie,

    Ik denk niet dat ze hetzelfde hadden maar zeker weten doe ik het niet. Lieve en Tommy zaten apart van Grietje toen Lieve overleed en wat Lieve had is onduidelijk die was zomaar ineens dood. Daarna is Tommy wel bij Grietje en Plukkie geplaatst dat wel. Wat Tommy had is niet echt aan het licht gekomen maar wel dat er vocht in haar zat en men denkt hart problemen, tenminste bij de DA maar zekerheid heb je niet natuurlijk.

    Wat wel zo is, is dat Grietje afgelopen woensdag een enting heeft gehad, misschien was ze niet zo fit op dat moment dus dat het verkeerd is gegaan met haar eetlust en dat ze misselijk was (ja je bedenkt ook wat natuurlijk), of dat de enting iets anders teweeg heeft gebracht?

    En ja Plukkie is nog hartstikke actief en hartstikke oud, dan zou je toch denken dat ook hij ziek zou moeten worden en hij is tegelijk met Grietje ge-ent. Dus ik kan zo niet bedenken wat er voor iets besmettelijks moet zijn. Ik denk stomme pech en Grietje was niet echt piepjong meer natuurlijk. Wie weet hoe oud ze al was toen ze in de opvang kwam, dat is onduidelijk.

    Ik ben wel blij dat ik niet op zoek hoef nu voor een partner voor Plukkie, ik kan het ff niet opbrengen om een ander konijn op te halen. Hij is aardig in to Mixie en ook Carly kan het wel vinden met hem.

    Ik laat ze f met zijn drietjes.

  3. Helaas, Grietje heeft het opgegeven en is net ingeslapen:(:(:(....

    Ik moet het allemaal ff laten bezinken want in zo'n korte tijd 3 konijnen verliezen dat heb ik nog nooit meegemaakt. Maar ja dat is ook wel een beetje een risico dat je vaak oudere diertjes hebt. Ik had Grietje al een jaar of 5 en ze was gevonden dus ik weet niet hoe oud ze was.

    Hoe dan ook, ik mis haar enorm!!!!!

    En het grote nadeel van huisdieren is dat ze dood gaan.....

  4. Tja gisterenavond lag ik op bed en ik hoorde haar vreselijk knarsetanden.

    Ik heb haar uit haar kooi gehaald en in een handdoek gerold en op bed genomen.

    Ik kon merken dat ze zich absoluut onprettig voeld.

    Het schoot direct door me heen; ga ik hier niet veels te ver in, is dit nog wel dierwaardig?

    Ik zag vanochtend wel 2 keuteltjes aan haar achterwerkje hangen.

    Ik heb haar vanochtend medicatie toegediend, haar een klein beetje voeding kunnen geven want het knarsetanden begon weer in alle hevigheid.

    Bij de dierenarts aangekomen vanochtend vond men dat ze er toch minder goed uitzag. Ze was minder levendig. Ik heb haar in zo'n stalen kooitje gelegd daar in een handdoek gewikkeld (veels te dunne handdoek naar mijn idee grrr). Dit alles ging me door merg en been.

    Ik weet het allemaal niet meer:erf:.

    Ik heb wel besloten dat als het nog slechter word dat ik een beslissing moet nemen (iom de dierenarts uiteraard). Morgen ben ik vrij (ik heb rijexamen van de motor waar ik natuurlijk als een berg tegenop zie, helemaal nu het zo beroerd gaat met Grietje).

    Allemaal dank voor jullie adviezen en medeleven!

  5. Een lange dag, zowel voor Grietje als voor ons.

    Vanochtend vroeg heb ik haar naar de dierenarts gebracht, dit omdat we zelf niet de mogelijkheid hadden om haar te voeren. Het voelde niet zo goed, maar ja dat heb je toch als je je dier ergens achter moet laten terwijl die ziek is.

    Heb nog ff gebeld om 10:00 hoe het ging en men gaf aan dat er een infuusje gegeven was met vocht, ze was toch wat aan het uitdrogen blijkbaar.

    Ze heeft nog extra medicatie gekregen want ze had een klein beetje ontlasting met wat geel slijm er bij. Verder is het allemaal nog zo'n beetje hetzelfde en schommelt ze wat met haar temperatuur.

    Toen ik net weer een spuit met voer in haar bekje stopte schoot echt door me heen: wat doe ik haar aan. Ik werd er echt verdrietig van moet ik bekennen. Morgenvroeg moet ik haar weer brengen met mogelijk hetzelfde ritueel als vandaag.

    Ik kan het bijna niet meer opbrengen om al dat voer en al die medicatie in haar te duwen, want ja het is echt duwen. Ik vind het zo sneu allemaal alhoewel ik best weet dat het voor d'r eigen bestwil is. Ze krimpt al in elkaar als we in de buurt komen en haar vachtje onder haar kinnetje ziet er vies uit wat logisch is maar dat maakt het extra triest.

    Donderdag hoef ik haar niet weg te brengen gelukkig.....wordt wederom vervolgd.

    Bedankt voor jullie belangstelling!

  6. Hallo dierenvriend20,

    Ik blijf bezorgd, ook na je uitleg. Maar goed zaken op papier zetten is lastig, daar zitten over het algemeen geen beeldwerking en emotie bij.

    Je zegt dat Dennis erg oud is, maar dan nog zijn zulke toevallen niet normaal. In augustus wordt mijn Plukkie 11 jaartjes (het ziet er naar uit dat ie het gelukkig gaat halen want hij huppelt er nog vrolijk op los). Maar als Plukkie dit soort toevallen zou krijgen dan sta ik heel rap bij een DA. Dus ik ben benieuwd wat de DA van Dennis zegt. Laat het ons weten...

    Hoe dan ook wens ik je sterkte met het verlies van je nijntje...

  7. Ben net terug. Heb pijnstilling, extra zakje dwangvoer en olvarit wortel meegenomen (krijg ik vast roddels in het dorp hahaha).

    Verder heb ik afgesproken dat als het niet gaat einde van de dag dat ik haar morgen naar de dierenarts breng. Omdat mijn man en ik beiden werken morgen en ik om 08:00 wegga en hij pas om 12:00 terug is voor de pauze, dat de dierenarts dwangvoeding gaat geven (ik weet het anders ook niet wie dat zou moeten doen).

    Verder is het afwachten, afwachten en afwachten. heb haar net dwangvoeding gegeven en een beetje olvarit er achteraan en wat water. Ze vindt het helemaal niet leuk en begint te protesteren waardoor ze wat onder die voeding komt te zitten onder haar kin...

    Ik ga ook extra Cisaral geven, 3 x daags 0,5 ml.

  8. Ja er zit nogal verschil in prijs. Ik heb 1 hondje die erg dure medicatie krijgt, het goedkoopst nu is 140 per maand. Bij de duurste betaal ik 210 euro per maand.

    Ik heb nu mijn eigen DA gebeld en deze legt de pijnstillers voor me klaar dus ik ga ze ff ophalen. Ook zal ik ff Olvarit halen? Ik ken het spul niet maar het schijnt voor baby's te zijn (ik heb absoluut geen verstand van kinderen en baby's:bad:) dus ik zal eens ff op zoek.....

  9. naar mijn weten wordt het altijd samen gegeven. Ik geef het tenminste wel atijd samen, en ze leven hier nog:p

    maar wat vervelend zeg!

    ik weet niet hoever zuidlaren voor je is? dat is een hele goede met konijnen (wel wat prijzig) en Sappemeer. (dierenpoli) daar ga ik altijd heen en die vind ik erg prettig.

    Ik ben wat gewend hoor qua dierenartskosten, ben enkele duizenden euro's per jaar kwijt aan dierenartsen

  10. Grietje heeft net een takje peterselie naar binnen gewerkt, ook al was het maar 1 takje ik ben er toch blij mee. Ik heb een potje gekocht met verse peterselie (biologisch) dus ik kan ff vooruit.

    Ik heb nog even gezocht naar de combi pijnstillers met cisaral, daar zijn de meningen over verdeeld. En Zuidlaren is wel wat ver rijden voor me en als het niet beter gaat zal ik dat overwegen om heen te gaan. Sappemeer is echt veels te ver om met Grietje te rijden in deze conditie, Zuidlaren is al op het randje hoor want ik zit drie kwartier in de auto met haar.

    Maar als het geen kwaad kan haal ik de pijnstillers gewoon op en geef ik het samen met de cisaral, ik ga ook wel af op meningen hier.

  11. Ik heb net begrepen dat het niet een goed idee is om cisaral te gaan combineren met pijnstillers? Deze zouden niet samen kunnen dus het is of de Cisaral of de pijnstillers?

    Heeft iemand ervaring hiermee?

    Grietje begint nu te knarsetanden en dat is m.i. een uiting van pijn. Dit heeft ze nog niet eerder gedaan. Ze begon dit wel te doen toen ik haar aan het masseren was dus dit kan natuurlijk ook pijn hebben gegeven? Ik ben natuurlijk gelijk gestopt met masseren.

    Ze heeft even door het huis gelopen en is onder een stoel gaan liggen wat languit. maar omdat ik het te koud vond op de vloer heb ik haar daar weer weggehaald (ik dacht dat beweging an sich wel goed voor haar zou zijn).

    Ik weet het niet, heb er een hard hoofd in dat ze het gaat halen zo.

  12. Helaas nog steeds geen keutels........dit is volgens mij geen goed teken?

    Ik heb net nog cisaral toegediend. Ik ga zo even wat kruiden halen.

    Het dwangvoeren is niet zo erg makkelijk bij haar.

    Misschien liggen de darmen al even stil, dat kan heel goed natuurlijk omdat je met meerdere konijnen in een ren natuurlijk niet exact kan zeggen van wie de keutels zijn. En omdat ze stil in hoekje zat is het ws al een tijdje aan de gang.

    @Dollie; ik heb eigenlijk het gevoel dat mixie haar niet bij het voer liet. Ik zag van de week al een keertje dat ze iedereen uit het hok joeg toen ik eten kwam brengen en zelf natuurlijk wel ging eten. De rest pikte dat natuurlijk niet alleen Grietje was niet zo fel. dus ik vermoed dat dit misschien wat problemen heeft gegeven maar zeker weten doe ik dat niet hoor.

    Is er nog hoop als darmen langer dan 24 uur stilliggen? En wat te doen als er maar geen ontlasting komt? Toch maar weer naar de DA toe? En wat kunnen ze dan nog voor haar betekenen?

  13. Critical Care van SS. Heb het denk ik niet nodig, want hij zit alweer lekker zijn andijvie te eten en heeft net eerst hele kleine keutels gelegd en meteen daarna een aantal normale! Het lijkt weer voorbij, maar ga hem vanavond voor het slapen wel nog een keer Cisaral geven om een eventuele terugval te voorkomen.

    Wat had jouw konijn? Ook gas of verstopping?

    Dat is heel goed nieuws! Ben erg blij dat het zo goed is afgelopen.

  14. @dierenvriend20,

    Misschien zou je ons iets meer kunnen vertellen van het groepje konijntjes wat je nog hebt? Het gaat om 5 stuks zei je.

    Hoe leven ze en wat zijn het (geslacht). Hebben ze wel ruimte genoeg?

    Zijn ze geholpen (vooral als het meer mannetjes betreft gecombineerd met dames). Zijn ze inge-ent?

    Misschien kunnen we je van wat advies voorzien om te voorkomen dat je straks misschien met compleet lege handen zit.

    Als ik jou was zou ik ook alvast eens informeren bij je in de buurt bij een dierenarts of er regelingen zijn ten aanzien van betalen.

    En die epiletische aanvallen, dat vind ik enorm zorgelijk als nog niemand daar kritisch naar heeft gekeken.

    Ik hoop wat van je te horen!

  15. We zijn weer terug! Hij heeft inderdaad gas, maar was gelukkig nog niet veel. Een beetje gas in zijn maagje. Het was goed dat ik hem al carporofen heb gegeven. Verder heeft hij zojuist op advies van de dierenarts ciseral gehad om de maag te legen en zo hopelijk ook het gas via de darmen naar buiten te leiden. De dierenarts verwacht dat hij snel weer opknapt omdat ik er snel bij was.

    Als hij vanavond nog niet eet moet ik beginnen met dwangvoeren, 3 ml iedere twee uur (hij weegt nog geen kilo vandaar de kleine hoeveelheid).

    Ik heb het alleen niet meer over masseren gehad, misschien vanavond nog even een massage geven. Ik laat hem nu maar even een tijdje met rust. Hij zit nu zielig in een hoekje, maar is wel lekker alert. Hij hoort en ziet alles.

    Ik ben ook weer terug, heb ook Cisaral meegekregen. Wat voor dwangvoer heb jij meegekregen?

  16. Ik weet niet beter dat een gillend konijn betekent: doodsangst of vreselijke pijn.

    Hij heeft toch niet iets gebroken ofzo? Is er iets voorgevallen vandaag? Misschien verkeerd opgepakt?

    Een konijn gilt niet zomaar!

    Dus ik zou naar de dierenarts gaan.

  17. Ik ben net terug (tis toch nog zo'n 20 minuutjes met de auto).

    Grietje is van top tot teen onderzocht.

    Buikje voelde wel goed aan, geen gas (meer) werd geconstanteerd.

    Wel liggen de darmen stil Ik heb meegekregen:

    Cisaral (is ook al toegediend ter plaatse)

    Zakjes poeder met "recovery liquid feed for all smal herbivores" (heb ik geen ervaring mee)

    Ik moet zeggen dat de dierenarts me wel kundig leek, ik voelde me er wel op mijn gemak en hij onderzocht haar prima. Woog haar ook nog eventjes en drukte me op het hart weer aan de bel te trekken als er binnen 24 uur geen ontlasting komt.

    Prijs viel me echt 1000% mee, was 60,55 kwijt.........echt niet veel geld voor in het weekend.

    De praktijk zag er ook goed uit, alles was makkelijk voor handen en op voorraad, dat kan ik wel waarderen.

    Ook al is mijn ervaring nog minimaal, ik zou er zeker weer heengaan.

    Overig advies: binnen houden (was ik ook al van plan) en een beetje wisselen met de temperatuur nu, ds niet meer constant op een warmtemat leggen. Temperatuur was nog steeds 38,5 graden dus dat lijkt goed te gaan.

    Nu maar hopen dat de darmen weer hun werk gaan doen!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .