Ga naar inhoud

Tipsy

Members
  • Items

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tipsy

  1. Ik heb mijn plannen dan toch gewijzigd. Dit omdat ze toch toenadering tot hem bleef zoeken. 

    Ik heb ze dus naar een neutrale ruimte gebracht. Een beetje gevlinderd later heb ik de indruk dat ze toch wint en liggen ze ondertussen lekker bij elkaar te snoezen! :D En ze liggen echt. Een konijn dat ligt is volgens mij een rustig konijn.

     

    Af en toe wipt ze nog eens op hem (en hij waagt ook nog eens een poging) maar merendeel liggen ze op hun gemak. Ale, vooral Jasmijn. Flor kijkt nog bedenkelijk. Haha. Ah ja die dacht van haar zwakte gebruik te maken om de dominantie te krijgen maar hij moet inboeten hihihi

     

    Ondertussen maakte zij een bunnyflop naast hem en is zij zich aan het wassen.

     

    Dit gaat dus de goede kant op! Wat fijn!

    • Vind ik leuk 4
  2. Ik ga toch nog even wachten tot volgend weekend denk ik. Mijn voedster is nog maar van maandag geopereerd en het was een zware operatie met grote snede.

    Ze begint ook eindelijk te eten.

    Ik heb bang dat het wilde gedoe de wonde terug zal open doen gaan of dat ze van stress weer stopt met eten.

    Dus ik probeer het volgend weekend opnieuw eerst op neutrale ruimte.

    Het gekke is, bij de eerste koppeling ging alles zo vlot. Er is nooit gevlinderd en hij heeft amper op haar gezeten. Dezelfde dag zaten ze al samen in 'zijn' hok zonder ooit problemen gehad te hebben. Gek dat ze dit nu wel doen. 

  3. Ik hou ze sowieso vannacht apart en zal ze morgen eens op neutrale ruimte zetten.

    Ik geraak er niet aan uit of ze het leuk vindt of niet. Ze zoekt hem zelf op maar tegelijkertijd maakt ze ook geluiden als hij bij haar komt. Niet knorren. Iets anders.

    Ze zijn ontzettend nieuwsgierig naar elkaar. Kunnen elkaar ook wel verdragen. 

    Vreemd allemaal. 

    Wat een stress allemaal met mijn konijntjes de afgelopen weken.  

  4. Ik moet wel zeggen, ze vechten niet en zij zoekt hem precies ook op. Dus ik vraag mij af of ze het allemaal wel zo erg vindt. Ze laat haar ook niet echt doen gezien het vlinderen.

    Ze blijven ook niet de hele tijd bezig. Ze gaan al eens uit elkaar waar zij haar dan rustig aan het wassen is en hij wat ligt te snoezen.

    Het feit dat hij haar kan berijden, ik heb de indruk dat ze dat niet erg vindt. Of kan ik hier fout in zijn en heeft ze heel veel angst op dat moment? Want na het berijden deed ze een bunnyflop en was ze haar rustig aan het wassen. Niet het toonbeeld van een angstig konijn? Hoe merk ik dat ze het wel of niet leuk vindt?

     

  5. Mijn konijnenkoppel woont al 3,5 maanden zonder enig probleem samen. Dit ging heel snel goed. Mijn voedster leek dominant want mijn ram waste haar vooral ipv omgekeerd.

    Nu is ze eindelijk aan de betere hand na de sterilisatie maandag. Ze zat in een ruimte apart omwille van het eten controleren maar grotendeels van de dag was de ram in de buurt en elke dag mocht hij eens bij haar.

    Nu vandaag doet zij haar toer door het huis want ze voelt zich eindelijk goed genoeg en nu beginnen die hier precies te 'koppelen'. Elkaar achtervolgen (hij haar), hij berijdt haar, ze vlinderen, hij lekt haar, bijt haar. Zo vreemd. 3,5 maanden gaat alles goed.

    Is dit normaal gedrag? Moet ik mij zorgen maken? Ik dacht dat de rangorde tussen hen al bepaald was. 

    Ik hoop dat het er hier snel weer goed aan toe gaat hoor. Straks wordt dit plots een instabiel koppel.

    Ik heb ze voorlopig terug uit elkaar gehaald want deze stress kan ze in haar genezingsproces niet gebruiken...

    Of wat doe ik best?

  6. Weer naar af hier....

    Sinds gisteren 23u niets meer zelf gegeten. Amper gekeuteld. Misschien 10 kleine keutels. Nog niet zelf...

    Dwangvoeren geeft ook ongelooflijk veel stress hier. Ze is zo angstig. Wilt wegspringen. Daardoor doe ik haar pijn. Ze wilt ook minder en minder doorslikken heb ik de indruk.

    Net even van het werk naar huis gereden. Ik ga nu terug. Hopelijk vind ik vanavond hopen keutels! Of toch iets. Dat ik zeker ben dat de darmen nog werken.

  7. Ik hoop het nooit meer te moeten doen maar na al dit ben ik bijna een ervaringsdeskundige. Ik heb overal zoveel vragen gesteld! Maar met alle verschillende tips die ik gekregen heb ben ik wel zo ver gekomen. 

    Ondertussen ook nog een andere tip uitgeprobeerd namelijk haar 'pesten' met een stukje hooi zodat ze er naar knapt en ook dit is gelukt. Ze heeft 1 hooitje binnen. Haha. Het is niet veel maar telkens kleine stapjes vooruit. 

    Maar toch hoop ik dit niet meer te moeten doen allemaal. Pfff. 

  8. Heb daar een apart topic voor maar dat waren ook andere vragen vandaar een nieuw topic. ;)

     

    Ze is maandag geopereerd aan een grote milttumor en gecastreerd. Het was een uitzonderlijke zware operatie volgens de dierenarts omdat de tumor zo groot was waardoor de snede ook groter was dan normaal. Mijn beestje weegt net geen 2kg maar de tumor was wel zo groot als mijn vuist! Een vuist van een volwassen vrouw van gemiddelde lengte dus he. :D

  9. Hoe lang blijf je best doorgaan met dwangvoeren?

    Jasmijn begin stillaan kleine beetjes te eten. Stukjes wortel, wortelpap, paar bikjes (Science selective) en wortelloof. Tekens weinig maar toch iets.

    Maar ik blijf doorgaan met dwangvoeren omdat ze nog steeds geen hooi eet. Dus de vezels die ze nodig heeft krijgt ze niet binnen. Ze krijgt wel 3 keer per dag iets darmstimulerend. 

    Ik heb het dwangvoeren wel beperkt tot 10ml per keer en om de 6u ongeveer afhankelijk hoeveel ze tussendoor eet.

    Is dit ik zo? Ik vermoed dat ik best blijf dwangvoeren tot ze weer hooi eet en telkens aangepast aan hoeveel ze zelf eet?

  10. Nog 1 laatste vraagje (hopelijk). Ondertussen eet ze ook spontaan het loof van wortels. Alles wat ik ze geef eet ze op. Maar enkele uren geleden had ze diarree. Ondertussen toch wel al enkele normale keutels. Mag ik het loof blijven aanbieden of beter even wachten zodat ik ze aanspoor om hooi te eten?

    Een beetje zoals dwangvoer dus. ;) Tegen dat we gaan slapen nog een beetje loof, vannacht wat dwangvoer (ze heeft de laatste keer om 15u ongeveer gekregen maar at wel al groentenpap en redelijk wat loof dus). 

    Goed idee of niet?

    Ik spuit ook hooithee in tegen de diarree (ik bedoel dus oraal he want die zin klinkt zo raar haha). 

  11. Mystique

    De voorzorgen voor het binnen overwinteren zijn al genomen. Er staat al een ren in de garage. :)

    Ik bedoelde eigenlijk dat onze ram nu ook binnen in de warme living zit. En warmte is slecht voor buitenkonijnen... Voor onze voedster is dit goed nu maar voor de ram... Nu hij lijkt er echt geen last van te hebben precies. Omdat hij verkoeling kan zoeken aan de ramen.

    En de voedster is nog niet goed genoeg om naar de koudere garage te doen.

     

    Maar dat ze binnen overwinteren dat staat al vast. Normaal moeten ze binnen de 10 dagen naar buiten maar ze geven zo'n zware winterprik volgende week. Zelf al is ze genezen, dat verschil is me iets te groot dus ze blijven lekker binnen tot de zomer. :) 

  12. En ondertussen zit mijn ander Nijn ook nog steeds binnen in de living = verwarmde ruimte. Ik heb bang dat hij angstig gaat zijn alleen. Maar dit is ook niet goed he? Hoewel ik niet echt de indruk heb dat hij te warm heeft. Ik voel in zijn nek. Hij ligt ook vaak aan het raam waar het veel frisser is. Hij ligt daar sowieso graag. Dus misschien kan het niet zoveel kwaad. Maar toch, stel dat ik hiermee nu toch serieus fout doe...

     

    Pfff al die onzekerheden. Ik heb vannacht dan ook niet geslapen. Heb al traantjes gelaten vandaag. Ik wijt het aan het slaaptekort. ;)

  13. Maar ze ligt daar maar te liggen het arme ding. Ik had zo gehoopt dat ze tegen vanavond iets uit haar eigen zou eten. Morgen is ook mijn laatste dag thuis. Wat moet ik nu doen als ik ze dan nog moet dwangvoeren donderdag? Ik word er moedeloos van. Je staat ook zo machteloos he. :( Begon ze nu maar gewoon te eten... :(

  14. Pfff het gaat hier niet zo goed met mijn voedster. :( Ben nog steeds aan het dwangvoeren. Ongeveer 27u na de operatie dus. Ze krijgt pijnstillers, darmstimulerend middelen en antibiotica (dat laatste omwille van de grote snede. Er bleek een zeer grote milttumor te zitten). 

    Het dwangvoeren gaat wel goed. Het lijkt zelf bijna dat ze het fijn vindt want ze likt zelf van de spuit soms.

     

    Verder, eet ze geen hooi ofzo. Niks. Ze ligt daar maar, steeds op dezelfde plek. Af en toe wast ze zichzelf of verlegt ze zich.

    Vandaag had ze 6 keutels en daarnet diarree (stinkende).

    De dierenarts heeft haar deze morgen nog extra vocht toegediend.

    En dat is het dus... Er zijn geen opties meer he. Ze krijgt de medicatie die ze moet krijgen en ze wordt gedwangvoerd. Ze krijgt ook via de spuit hooithee van mij. Meer kunnen we niet meer doen dan afwachten. Maar ik heb er geen goed op. :(

  15. Morgen wordt mijn voedster gesteriliseerd en hopelijk ook ontdaan van haar tumor. Ik ben wat onzeker over sommige dingen...

    Mijn rammetje gaat mee met haar naar de dierenarts om haar rustiger te maken. Ok of niet ok?

    Mogen ze nadien zomaar weer samen of moet ik ze scheiden tot ze genezen is? Hij is zeer rustig met haar en berijdt haar nooit.

    Wat moet ik doen van nazorg?

    Is het ok dat ik haar in de koude (niet ijskoude want is geïsoleerd...) garage zet zoals wat je normaal doet bij buitenkonijnen of moet ik haar in dit geval echt in een verwarmde ruimte zetten? Ik heb al een snuggelsafe.

    Is er ergens een goed artikel te vinden over waar ik nog rekening mee dien te houden en zo? Ik kan zelf wel beginnen zoeken op internet maar wil toch wel een goede bron hebben...

  16. Ok dan doe ik dat. Straks terug naar buiten. Dus dat kan dan geen kwaad dat ze 24u in 15 graden hebben gezeten he? Nu ja, in de winter schommelt het ook soms naar 13 graden of zo he.

     

    En dan wacht ik de sterilisatie af en zie ik of ik ze nog terug buiten kan zetten of niet. Desnoods kom ik het hier nog eens vragen he als ik twijfel. ;)

     

    Pfff krijg daar toch altijd stress van ze. De beestjes kunnen het niet zeggen he als er iets is of als ze het ergens niet leuk vinden...

  17. Onze voedster wordt volgende week maandag gesteriliseerd. Er werd ook baarmoederkanker geconstateerd dus hopelijk kunnen ze alles weghalen! (Ze is 5 en hebben ze 3 maanden geleden geadopteerd).

     

    Met het vuurwerk gisteren hebben we ze dan toch nu al binnen gehaald in onze koudste ruimte waar het ook wel al 15 graden is maar ik kan niet anders...

    Maar nu las ik ergens dat als een konijn na 2 weken genezen is ze toch terug naar buiten kan omdat ze dan hun wintervacht nog niet aan het verliezen zijn. Klopt dat? Of zit er niets anders op dan ze nog binnen houden tot mei (is namelijk niet ideaal maar als het moet dan moet het)? Ze zitten in een tussensas waar wel ramen zijn maar hoog dus ze kunnen niet buiten kijken en vind dat wel wat zielig.

     

    Welke tips kunnen jullie mij nog geven betreffende de sterilisatie?

  18. Hoe weet je zeker dat jouw konijn zijn wintervacht aangemaakt is en dik genoeg is?

    Ik bedoel, het is nu eind september en nog steeds 25 graden overdag. Zeer typisch is hier toch dat het binnen 2 weken plots heel koud kan zijn...

    Maar hoe weet je dan zeker dat de vacht van je konijn dik genoeg is? Met die 25 graden weet de 'natuur' toch niet dat de winter er stilaan aankomt. Of ben ik daar helemaal fout in?

  19. Ondertussen heeft hij een blaadje witloof en een stukje appel op. Ook een heel klein beetje peterselie en terwijl ik dit schrijf eet hij hooi. Oef! Ook was die al iets actiever en liet hij zich gewillig aaien. Met zijn oogjes toe van genot op sommige momenten. En vlak nadien heeft hij een bunnyflop gemaakt. Moest hij echt pijn hebben zou hij dat niet toelaten denk ik?

    Ik wacht nu nog even af. Had al online gezocht naar dierenartsen van wacht maar hier is dat blijkbaar enkel voor feestdagen en weekends.

  20. Deze morgen is mijn rammelaar gecastreerd onder plaatselijke verdoving (dus geen narcose).

     

    Ondertussen zijn we 9u later en het enigste dat hij opheeft is een halve druif en wat water. Hij heeft wel al geplast 1 keer en 2 keer gekeuteld.

     

    Ook ligt hij er maar zielig bij. En hij trilt soms en knarsetand. Soms loopt hij eens rond en hij likt wel nog aan mijn hand als ik mij bij hem zet.

     

    Maar ik ben dus zeer ongerust. Heb de dierenarts al gebeld. Ze denkt dat het van stress komt en niet van pijn omdat hij een pijnstiller heeft gekregen die 24u werkt. Als de situatie morgenvroeg nog zo is moet ik langsgaan.

     

    Maar ik maak me zo ongerust en voel mij machteloos. Als hij pijn heeft is er een verschil tussen een beetje pijn en veel pijn he maar de lieve schat kan het niet zeggen he. :(

     

    Iemand nog tips?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .