Ga naar inhoud

Rr.ianne._

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rr.ianne._

  1. En, hoe is het gegaan? 

    Heb zelf een voedster van 6/7 maanden. Leefde altijd met haar gecastreerde tweelingbroer in een hok. Ze was altijd al niet zo'n knuffelaar, maar het mannetje is 2 weken geleden overleden. Zie niet duidelijke verandering in gedrag. Maar ze krijgt sws een maatje, dus kijken hoe het dan gaat! Nog tips voor koppelen? 

  2. Haha, hier ook precies hetzelfde! Geef ze altijd in de ochtend een beetje (op gevoel, om eerlijk te zijn).  En dan in de avond een beetje om te knabbelen. Hooi vul ik ook in de ochtend en avond aan, en als het op is in de middag ook. Meestal nemen die van mij vooral 's nachts hooi. En dan in de ochtend springen ze tegen het hok op als ok langs kom; wel gezellig hoor! Ik kan altijd wel aan de kaakjes zien hoeveel honger ze hebben. 

    Ik zal ze binnenkort even gaan meten. 

     

  3. Op 23-7-2016 at 18:16 zei Woppie:

    Hoe gaan Rex en Twister met elkaar om? Zijn ze beide van hetzelfde geslacht en even oud?

    Sorry ik had uw bericht niet gezien. Rex en Twister gaan aardig met elkaar om. Ik zie ze nooit vechten, en ze blijven graag een beetje bij elkaar. Rex is een mannetje, Twister een vrouwtje. Sinds vorige week vrijdag is Rex gecastreerd, en het gaat nu goed met hem. Ze zijn broer en zus en even oud. Groetjess

     

  4. Hoi Lisa_. ik geef mijn konijnen Kasper Faunafood, maar als dit op is ga ik ook iets anders proberen. Wat ik wel heb gelezen is dat gemengd voer, dus met allemaal stukjes groente of fruit ertussen, niet zo goed is. Dat is namelijk omdat je konijntje er dan dingen uit gaat pakken. Toen ik mijn konijntjes kocht is mij aangeraden dat niet te doen. Maar als u het nu al geeft, en het konijntje er gewoon goed uit ziet, lijkt het me niet heel erg. Succes met zoeken verder!

  5. Hoi Woppie,

    Bedankt voor je reactie. Rex en Twister delen een hok, en delen het eten en drinken ook. Er hangt een flesje van 600ml, en samen drinken ze er ongeveer 1/3 van op een dag. Voer gaat niet heel precies, mijn ouders gaven ze 1 grote hand met biks. Ik geef ze altijd 2 niet helemaal volle handjes (kinderhandjes :angel:). Vanaf nu ga ik ze iets meer geven. Ze hadden wel elke dag hooi, maar mn ouders verhayen het wel eens om te zorgen dat het er onbeperkt lag. Ik doe dat vanaf nu wel. Ik geef Rex kleine extra's, en als dat niet helpt ga ik idd met m naar de dierenarts. Ik hou jullie op de hoogte. En als jullie nog iets toe te voegen hebben aan het eet- drinkschema hoor ik het graag! Oja; ze eten beide al groenvoer (soms een stukje wortel)

  6. Nadat ik een weekje weg ben geweest, en mijn ouders mijn konijnen eten hebben gegeven, lijkt het alsof Rex (rammetje) heel mager is. Als ik hem aai voel ik zijn ruggegraat heel duidelijk. Bij mijn andere konijn, Twister, heb ik dit totaal niet. Als ik er op let voel ik bij Twister ook wel dat daar bot zit, maar dat is volgens mij normaal. 

    Hoort dit bij een Rex Widder rammetje? En hoe kan ik het zo gezond mogelijk verbeteren?

  7. Bedankt voor alle reacties! Ik heb ze toch gekocht, en ben er heel blij mee! De konijnen vinden het prima om geaait te worden, en oppakken gaat ook prima. Twister was eerst heel bangig, maar nu ook helemaal goed! Rex was vanaf het begin al heel springerig. 

  8. Ik ga binnenkort 2 Rex Widder konijntjes kopen, maar nou hoor ik van de fokker dat ze ''Wel wat moeilijk op te pakken zijn''. En ik wil juist graag een konijn om lekker mee te knuffelen! :hug:De fokker zegt wel dat de konijntjes van een knuffel houden. Kan ik ze laten wennen aan mij, zodat ik ze na een tijdje wel makkelijk op kan pakken, of blijft het zo? Ik heb ze nog niet gekocht, dus uitproberen kan helaas niet... Mijn vraag is eigenlijk: Is het normaal dat een Rex Widder konijn wat 'bangig' is, en kan ik daar iets aan doen?

    Groetjes Rianne! 

  9. Bedankt voor de reacties! Ik merk dat het bij elk konijn verschilt, dus ik probeer het wel uit. Ik lees vaker dat een bakje beter is, dus ik begin met een bakje. Stel dat dat niet werkt (ze gooien het steeds om, lopen erdoorheen, enz), dan neem ik een fles. Want ja; ze moeten natuurlijk wel gewoon kunnen drinken! 

     

    Rianne

  10. Ik ga binnenkort twee Rex Widder konijntjes kopen, en kon nergens vinden wat beter is: een drinkfles of een drinkbakje? Ik heb namelijk 'vrijwilligerswerk' gedaan op een kinderboerderijtje, en daar gebruikten ze voor de konijnen (en cavia's) drinkflesjes en eetbakjes. Terwijl ik op internet juist lees dat drinkbakjes beter zijn. Wat is beter?

    En aangezien ik twee konijnen neem; hebben ze hun eigen flesje/bakje nodig? Het voer deden ze wel in aparte bakjes, op de kinderboerderij, maar het drinken kan ik me niet meer herinneren... 

    Ik hoop dat er iemand is die heet weet, en mocht het nog van toepassing zijn: de konijntjes zijn zo'n 6 weken oud.

    Groetjes, Rianneeee   ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .