Ga naar inhoud

Chaona

Members
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Chaona

  1. 46 minuten geleden zei Lienappelsien:

    Welk voer geef je nog meer naast Science Selective, en waarom? Science Selective is namelijk ook biks ;) En een heel goede trouwens.

    Voor Balou had ik "normale" biks gekocht (5 kilo) en toen ik Lara kreeg gaf de opvang me wat SS mee. Nu geef ik ze dus beide om te kijken of het bevalt (en om die 5 kilo op te maken, haha)

    Nu ben ik net thuis van het werk en zie ik zo'n 3 platgetrapte hoopjes blindedarmkeutels liggen.. Vanochtend lag er nog niks, zoveel kan toch niet van één konijntje zijn? Het lijkt wel of Balou ze nu ook laat liggen.. :/

  2. 1 uur geleden zei nam_mkha:

    Mijn snijtandeloze ram heeft ook een tijdje zijn bdk laten liggen tot ik minderde met de biks. 7/8 + 10/15g lijkt me inderdaad niet te veel, maar ik zou toch een tijdje wat minderen om te kijken of het daarmee te maken heeft. Niet alle konijnen van hetzelfde formaat hebben ten slotte evenveel voer nodig.

    Is het toevallig een wat lui konijntje?

    Ze is actiever dan mijn gecastreerd rammetje. Als ik aan kom lopen gaat ze rondjes rennen enoverdag als ik thuis ben zie ik haar ook wel eens door de ren huppelen. 

    Als ik dan zou minderen met de brokjes, moet dat dan met de biks of de Science Selective? Kan het zijn dat ze juist door de SS voldaan is en daarom de keutels niet eet?

    Groetjes en alvast bedankt :) 

  3. Goedemiddag,

    Mijn nieuwe konijntje uit de opvang heeft de snijtanden moeten laten trekken omdat deze helemaal scheef aan het groeien waren. 

    Nu eet ze heel de dag door hooi, ik geef ze 2x per dag groenten (andijvie en wat witlof) en 's ochtends en 's avonds wat biks (per keer ongeveer 7/8 gram science selective en 10/15 gram biks voor 2 kleine dwergkonijntjes van 1,2 kilo.) 

    Het enige wat ze niet eet zijn de blindedarmkeutels. Bij de opvang werd gezegd dat konijntjes met getrokken tanden die vaker laten liggen en dat ik me daar geen zorgen over moet maken, maar dat doe ik toch..

    De dierenarts zei dat ik in de gaten moest houden dat de keutels niet om haar achterste gaan vastplakken maar verder zei ze er ook niet veel over. Wat is jullie ervaring hiermee? Hebben jullie nog tips om te zorgen dat ze de BDK wel opeet? Zover ik weet geef ik echt niet teveel brokjes..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .