Ga naar inhoud

Jindy

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Jindy

  1. Het lijkt al ietsje beter te gaan met Muck. Zijn keutels zijn weer normaal qua grootte maar de hoeveelheid is nog te weinig. Gelukkig is hij wel weer actiever en eet hij steeds meer zelfstandig. Dwangvoeren is al helemaal een eitje aangezien hij het ontzettend lekker vindt en we hem daarvoor niet in de houdgreep hoeven te nemen :) Is het trouwens normaal dat een konijn minder/niet drinkt als hij gedwangvoert wordt? Het leek ons wel logisch maar ik wil het toch even zeker weten. 

    • Vind ik leuk 1
  2. Pff dat was even slikken bij de dierenarts. Blijkbaar was de castratie toch niet helemaal goed gegaan en nu heeft hij een enorm gezwel waar zijn balletjes zaten. De dierenartsen hadden nog nooit zoiets gezien en er zijn meteen foto's gemaakt voor eventueel later onderderzoek. 5 verschillende medicijnen,1 zalf en 1 zak dwangvoer meegekregen. Dat gaat wat worden de aankomende dagen aangezien Muck niet bepaald meewerkend is, maar hopelijk komt hij erboven op 

  3. Bedankt voor jullie reacties!!

    Ik heb van de dierenarts geen pijnstillers meegekregen. Dit krijg ik eigenlijk nooit na een castratie. Heb voor de zekerheid toch maar de dierenarts gebeld omdat het voor mijn gevoel niet goed zit. Kan om 14:45 terecht voor een controle. Hoop dat het meevalt..

  4. Ik denk dat hij last heeft van een verstopping. Hij is erg stil en ligt overal te slapen terwijl hij normaal een vaste slaapplek heeft. Zijn keutels zijn sinds vanochtend ook een stuk kleiner. Hij eet nog wel groente en hooi maar geen biks. Moet ik hier meteen mee naar de dierenarts of kan ik eerst zelf iets doen? 

  5. Hoi allemaal,

    Vandaag rond twee uur is Muck gecastreerd. Alles was gelukkig goed gegaan en ook bij thuiskomt deed hij volkomen normaal. Nu drie uur later vond ik hem opeens in zijn hok (daar zit hij nooit) en hij was bezig met zijn wond schoon te likken. Ik heb de wond toen gecontroleerd en het zag er prima uit. Daarna probeerde hij te liggen maar na een paar seconde ging hij al weer anders liggen omdat het pijn leek te doen. Ik heb hem toen een banaantje aangeboden om te kijken of hij nog wilt eten, maar dit wilde hij niet. De castratie is natuurlijk nog niet lang geleden maar toch vraag ik me af of dit gedrag vaker voorkomt. Bij Jip was alles meteen weer zoals vanouds na zijn castratie dus had niet verwacht dat Muck wel zoveel last ervan heeft. 

  6. Het lijkt al iets beter te gaan met Muck, alleen medicijnen geven is echt een ontzettend drama. De dierenarts had het 1x voor gedaan en zelfs hij had er moeite mee omdat Muck ontzettend wild wordt zodra je hem vasthoudt. Mijn vader helpt me nu steeds om Muck vast te houden als hij zijn medicijnen krijgt, maar Muck raakt hier zo ontzettend gestresst van dat ik het anders wil proberen. Ik heb al geprobeerd om het medicijn om brood en banaan te smeren, maar helaas eet hij precies alleen de gedeeltes zonder medicijn. Nu vroeg ik me af of je het misschien in zijn water kan doen? Aangezien hij toch veel drinkt. Dan zet ik eerst een klein bakje water met medicijn neer en als hij dat op heeft krijgt hij vers water. Is dat wat? Of heeft misschien iemand anders een tip? 

  7. Update:

    Vandaag naar de dierenarts geweest. Hij denkt dat het een blaasontsteking is en heeft hiervoor antibiotica meegegeven. Als het goed is moet het over 10 dagen over zijn en anders moet ik terug voor een röntgen foto. Heb net nog even gegoogled over blaasontsteking bij konijnen en kan me niet helemaal vinden in de symptomen. Maar goed, ik vertrouw de dierenarts maar en hoop dat alles goed komt. :)

  8. Heb ondertussen contact opgenomen met de vorige eigenaar. Zij vertelde dat hij normaal nooit zoveel dronk als nu bij mij. Zij dacht dat hij misschien last had van de hitte, maar aangezien het nu niet bepaald warm is en zijn oren ook een normale temperatuur hebben, denk ik niet dat dat het is. Ik denk eerder dat het misschien wel gewoon verveling is want de laatste dagen knaagt hij ook vaak aan de tralies. Morgen bel ik de dierenarts om de castratie in te plannen en dan vraag ik meteen wat hij van deze situatie vind. 

  9. Bedankt voor je reactie.

    Aan het konijn zelf en zijn gedrag is niks te zien en zijn gewicht is ook in orde. Heb niks van zoutblokken of iets dergelijks in het hok dus ik snap echt niet waarom hij zoveel wilt drinken. 

  10. Hoi allemaal, 

    Sinds afgelopen donderdag woont kleine Muck bij ons. Hij is ongeveer 14 weken en echt een lekker energiek beestje. Alles lijkt prima te gaan en hij was al snel aan ons gewend. Nu maak ik me alleen zorgen over het volgende; hij is net iets groter dan een dwergkonijn maar hij drinkt echt ontzettend veel. Gisteren was ik de hele dag thuis en toen viel het me op dat ik vaak zijn waterbak (200ml) moest bijvullen. Van 08:00 tot 22:00 heb ik de bak 3 keer bijgevuld. Nu was het niet zo dat hij constant bezig was met drinken, integendeel zelfs. Hij drinkt niet vaak maar als hij drinkt dan drinkt hij meteen veel. Vandaag had ik een ander bakje (100ml) neergezet en niet steeds meteen bijgevuld. Ik vul het bakje pas weer als er nog maar een klein bodempje water in ligt, en dat was uiteindelijk 4 keer vandaag. Hij krijgt nog geen groenvoer dus hij eet alleen hooi en biks. Hij plast overigens ook een normale hoeveelheid vergeleken met wat hij drinkt. Heb ik toevallig een konijn wat meer drinkt dan normaal, of moet ik toch maar contact opnemen met de dierenarts? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .