Ga naar inhoud

Timmy en Nika

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Timmy en Nika

  1. Het was een beetje donkergroen/bruin achtig en heel hard, het leek opgedroogd voer ofzoiets. En het was ook al een hele tijd hetzelfde. Ik heb die stukjes die vast zaten in de haartjes van haar neusje eraf geplukt zodat ik nu goed in de gaten kan houden of het weer terug komt. Als het weer terug komt, ga ik met haar naar de dierenarts.

  2. Ik heb drie konijntjes. Timmy en Nika zijn al een jaar een leuk koppel en sinds kort is er een derde konijntje dat nog alleen zit. Timmy heeft het eerste jaar dat ik hem had bij mij binnen geleefd en hij was toen ook alleen. Timmy is daardoor wel heel erg aan mij gewend, super tam en makkelijk te pakken/aaien/nageltjes te knippen/etc. Nika heb ik in de lente aangeschaft vorig jaar en omdat ik graag wilde dat Timmy zsm een vriendinnetje kreeg, is ze al vrij snel naar buiten gegaan samen met Timmy. Zij is al vanaf het begin een heel bang konijntje, ze bijt en ze duikt altijd weg als je haar wil aaien. Ze is dus gewoon niet tam.

     

    Nu is het zo dat ik daar wel vrede mee heb en dat ik haar nu gewoon met rust laat, maar het is dus ook echt onmogelijk om haar nageltjes te knippen of om te controleren of ze een schoon kontje heeft, etc. Ik heb het daarom al heel lang niet gedaan, maar ik wil dit toch wel weer gaan doen. Hoe doen jullie dit? Tips? Ze spartelt en bijt en krabt zo hard dat het me niet lukt om haar vast te pakken.

     

  3. Ze heeft hele schone pootjes, is heel actief en ze rent graag rond, dan maakt ze ook steeds binkies. Ze eet veel en ze drinkt ook goed. Dat + het feit dat mijn vorige konijntjes het ook hadden en het bij hen vanzelf is over gegaan, maakt dat ik me niet zoveel zorgen maak.

     

    Wilde het voor de zekerheid toch even vragen, want ben natuurlijk wel bereid om naar de dierenarts te gaan als dat volgens jullie nodig is.

  4. Hoi! Ik heb sinds een week een jong konijntje en ze heeft sinds ze bij mij woont opeens een vies neusje. Het ziet er niet echt uit als snot en allebei mijn andere konijntjes hadden het ook toen ze klein waren. Ik heb er toen niks mee gedaan maar ik vroeg me toch af of ik er misschien iets mee zou moeten doen of dat dit normaal/niet erg is.

     

    o6lkbp.jpg

  5. Een tijdje terug heb ik een topic geopend omdat ik vachtmijt bij mijn konijn Timmy dacht te herkennen. Nika had geen verschijnselen. Ik ben toen naar de dierenarts geweest en daar hebben ze Timmy inderdaad gediagnosticeerd met vachtmijt. Ik kreeg voor beide konijnen twee pipetjes Stronghold mee. 

    Ik heb mijn konijnen precies zoals aangegeven door de dierenarts behandeld en ik heb ook twee keer hun hok en buitenverblijf zo goed mogelijk ontsmet met zeep en daarna met dettol, heb wel twee uur staan schrobben. Helaas hebben ze een houten hok en grenst hun buitenverblijf aan een heg, dus helemaal 100% ontsmetten is bijna onmogelijk. 

    Nu is hun tweede behandeling ongeveer 1,5 maand geleden (8 juli). Eerst leek de vacht van Timmy een stuk egaler te worden en had hij minder haaruitval, maar de kenmerkende vlekken/het haaruitval is inmiddels weer als vanouds. Het lijkt dus alsof de mijt weer terug is.. Nika heeft wederom geen kale plekken of iets dergelijks, ze verhaart wel best veel maar ik weet niet precies hoeveel normaal is. 

    Wat denken jullie?  Teruggaan naar de dierenarts? Weer een consult plus vier pipetjes Stronghold telt namelijk wel erg aan.. Maar als het nodig is, dan is het natuurlijk niet anders. 

  6. De panelenren is vast gezet met haringen en schroeven, zodat ze hem niet los kunnen maken. Maar het blijkt inderdaad niet hoog genoeg te zijn. Ben wel van plan om een goede buitenren te maken, maar ik ben op zoek naar een eigen huis, dus daar wacht ik nog mee tot ik een eigen huis heb (ik woon nu thuis bij mijn ouders). Ze kunnen gelukkig nergens heen als ze ontsnappen uit hun ren (de hele tuin is ommuurd). 

  7. Mijn konijntje heeft al een hele tijd haaruitval, ik dacht eerst dat zijn rui gewoon erg lang duurde, maar vandaag ontdekte ik hele kleine stipjes in zijn vacht. Ik denk nu dus dat zijn haaruitval niet komt door de rui, maar door een of andere mijt of luis? Ik heb twee dierenartsen gebeld, de ene liet de keus aan mij of ik Stronghold wilde komen halen of eerst een afspraak wilde maken, de andere dierenarts adviseerde wel een consult voor onderzoek. 

    Wat zouden jullie doen? Eerst Stronghold proberen (aangezien dat volgens mij voor bijna alle mijten en luizen werkzaam is) of toch eerst laten onderzoeken wat er aan de hand is? 

     

    Mijn konijn lijkt er geen last van te hebben, maar zijn haaruitval lijkt wel erger te worden (hij heeft nog geen kale plekken). Hij zit samen met een ander konijntje en die lijkt nergens last van te hebben, maar indien ik Stronghold haal, ben ik wel van plan ze allebei te behandelen. 

     

    Even advies nodig :)

  8. Ik heb twee konijnen. Timmy is bijna 2 jaar oud, Nika is nu denk ik 4 maanden oud. Toen Timmy nog alleen zat, ontsnapte hij iedere keer uit zijn hok, hij vond elke keer een nieuwe manier. Uiteindelijk was mijn hok TImmy-proof en kwam hij er niet meer uit (en echt, daar waren veel aanpassingen voor nodig!!). Een tijdje terug heb ik een vriendinnetje voor hem gekocht, maar Nika is nog erger! Toen ik haar net een dag had en ze nog binnen zat, onstnapte ze uit een gaaskooi waar 1 spijltje van miste. 

    Nu zit ze sinds ongeveer 1,5 maand buiten samen met Timmy. Op het begin ging het prima, maar sinds 2 weken vind ik haar bijna iedere ochtend in de tuin. Ze blijkt (als mini konijn) dus over het buitenren-hek van (ik denk) 80-90 cm hoog te kunnen klimmen. Nu ik een extra set hekjes heb gekocht en die bovenop de andere hekjes heb gezet, kan ze er niet meer overheen klimmen. Er zat ergens in de bovenste laag hekjes een gat van 10 cm doorsnee (het paste niet helemaal op elkaar) en zelfs dat gaatje heeft ze gevonden, waarna ze weer onstnapte. Nu heb ik alles vastgezet met draadjes en alle gaten afgedicht met doeken. Het ziet er werkelijk niet uit :'') Maar het is dus nodig om die konijntjes binnen te houden. 

    Nou was ik haar vanmiddag weer kwijt, de hele tuin afgezocht, Nika was nergens te bekennen. Uiteindelijk kom ik erachter dat ze de heg die in de buitenren tegen de muur staat, in is geklommen (ja écht) tot wel een meter hoog.. En ze is nu dus pas 4 maanden oud.....Waaaarom denken jullie dat ze ZO graag uit dat hok wil? Is dit normaal? :') De konijntjes zijn een goed koppel, ze krijgen genoeg te eten en drinken en hun ruimte is vrij groot, ik denk 1 meter diep en 3,5 meter lang hok+ren. Nika is in ieder geval echt een konijntje dat me zorgen brengt, omdat ik echt elke dag bang ben dat ze weer is ontsnapt en ik haar niet meer kan vinden. 

    Dit was eerst hun hok, maar het hok zelf lijkt nu wel een beetje kleiner, in het echt is hij breder (zo kunnen jullie ook de ruimte zien)

    2zgavb6.jpg

    En dit is er nu aan toegevoegd vanwege de terror

    30kpm9t.png

  9. Oke, ja ik heb dat met mijn andere konijntje (die is nu bijna 2) nooit zo ervaren. Mijn andere konijn vindt alles prima en hij vindt het juist fijn om opgepakt te worden (hij komt echt tegen je benen aan staan tot je hem oppakt). Ik heb mijn konijnenhok + ren helemaal gebarricadeerd, alle deurtjes zitten vast etc, omdat Timmy mega slim is en alles open kan krijgen of eroverheen springt. Dus zelf het hokje inlopen wordt lastig. 

    Ik dacht juist dat het misschien zou werken als ik Nika wat vaker oppak (op schoot houd) zodat ze er meer aan went en wat tammer wordt, want ze is nog niet zo heel handtam. Maar als jullie aanraden om haar juist niet op te pakken, weet ik niet meer wat ik nou beter kan doen! Ik ben dan bang dat ze helemaal verwildert. 

  10. Hoi, ik heb een voedster die nu denk ik 3,5 maand oud is. Op het begin beet ze wel eens in mijn handen en vingers als ik haar op schoot had, maar nu is ze er aan gewend en bijt ze niet meer. Ze zit samen in een groot buitenhok met een gecastreerde ram, deze twee konijntjes gaan heel goed samen.

     Iedere keer dat ik Nika vast houd om haar terug te zetten in het hok, begint ze ontzettend te spartelen en krabben en gisteren zelfs (door)bijten. Ik heb haar al op verschillende manieren proberen terug te zetten, maar ze blijft zo reageren. De ene keer met haar neus naar mij toe, de andere keer in haar nekvel, etc. Als ik haar een tijdje stevig vasthoud wordt ze wel weer rustig, maar kort daarna begint ze opnieuw. Eigenlijk wordt ze al wild zodra we in de buurt zijn van haar hok. Is er misschien een reden voor dat ze zo raar doet? 

    Ik zit inmiddels overal onder de krassen en tandafdrukken, dus ben het nu een beetje zat. Iemand een idee wat ik kan doen? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .