Ga naar inhoud

marjanx

Members
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door marjanx

  1. Ik knip de nagels van m'n konijn nooit. Hij loopt binnen op het parket en 's zomers buiten op het gras, en heeft nergens last van.

    De konijnen van mijn ouders knip ik wel regelmatig, ongeveer een keer per twee maanden. Maar dat is niet standaard. Als ik er ben kijk ik ze meestal na. 

    Mijn ouders hebben ook een dramaqueen. Deze leg ik op haar rug, dam blijft ze een beetje fatsoenlijk liggen. Snel knippen en klaar!

  2. Ik dacht, even een update. Ik ben op vakantie geweest en toen ik terug kwam en mijn ouders (en de konijnen) weer zag, was Snuf al een heel stuk afgevallen! Omdat zij ook op vakantie waren is ze niet gewogen, maar je kon heel duidelijk zien dat ze al een stuk dunner was! 

    Dus gelukkig gaat het de goede kant op met haar gewicht!

  3. 20 uur geleden zei Lienappelsien:

    Hoeveel brok krijgt ze precies per dag en welk merk en soort? 

    Heeft ze dag en nacht beschikbaar tot de woonkamer? Zo niet, hoe groot is haar permanente verblijf? Konijnen zijn schemerdieren en zijn dus overdag minder actief. 

    Wist je dat tuigjes eigenlijk heel gevaarlijk zijn voor konijnen? Als ze bijvoorbeeld ergens van schrikken, of een dolle blije bui krijgen, kunnen ze opeens opzij springen en dan kunnen ze hun rug breken. 

    Welke brokken ze precies krijgt weet ik niet. Ik weet wel dat het bix is, van de Welkoop. Ze heeft niet dag en nacht beschikking tot de woonkamer, ze zit in een vrij groot hok wat op poten staat, geen benedenverdieping.

    Ik heb gisteren met mijn moeder gebeld en ze was wel al 0,1 kg afgevallen.Zit nu nog op 2,3. Het hooi-dieet heb ik doorgegeven, natuurlijk dat het wel afgebouwd moet worden.

    • Vind ik leuk 1
  4. Lastig om haar niet meer achter de bank te laten komen, aangezien de bank vrij hoog is van onderen en ze er gewoon onder door kan lopen.

    Nieuwe plekken maakt haar ook niks uit, volgens mij is ze totaal niet nieuwsgierig. Ze heeft sowieso ook nooit veel gelopen, ook niet toen ze netjes op gewicht was.

    Iets lekkers wat ze nooit krijgt is ook geen optie, omdat ze nogal eigenzinnig is en voor alles haar neus optrekt (behalve wortel, bleekselderij, andijvie en witlof).

    Welk ras ze is weet ik niet, we hebben haar destijds gekocht bij een gezin in de buurt dat per ongeluk een nestje had en de konijntjes gratis weg gaf.

    Op onderstaande foto gaat het om het witte konijn. Een betere foto heb ik zo niet van haar. Dit is wel een hele oude foto, toen had ze nog niet echt overgewicht.

    Konijntjes.jpg

  5. Het is natuurlijk ook lastig om zo'n groot lichaam mee te slepen. Als ik even kijk naar ons mensen, zie je ook dat de meeste mensen met overgewicht ook een slechte conditie hebben.

    De trimster van mijn teddy heb ik ook om advies gevraagd, maar zij zei net dat we het konijn op hooi-rantsoen moeten zetten. Dit vind ik zo zielig klinken...

  6. Ik zou inderdaad ook ergens om een second opinion vragen. Mijn konijn heeft zo'n zelfde soort iets meegemaakt, alleen dan net iets anders. We kwamen bij dierenarts 1 met de klachten dat hij een traanoog had, maar deze zei dat het door de vacht kwam (teddy dwerg). Een dik jaar later ben ik verhuisd en kom ik bij de dierenarts daar, blijkt dat hij al een jaar met een oogontsteking rond liep! Gelukkig is het na wat antibiotica verdwenen, maar toch. Als ik jou was zou ik wel naar een andere dierenarts gaan om die eens te laten kijken!

  7. Ik weet dat het beter is om twee konijnen te hebben, maar het is nou eenmaal zo. Kuifje is al zijn hele leven alleen en aangezien mijn vriend een hekel aan konijnen heeft, is Kuifje ook het laatste konijn wat we hebben. Door er een konijn bij te nemen blijf je eigenlijk ook altijd konijnen houden. Want als er dan 1 is gestorven, moet er weer een nieuwe bij. En zo gaat het steeds weer door. En aangezien Kuifje al zijn hele leven alleen is, weet hij ook niet beter.

    Ik heb gisteren nog met mijn vriend over een tweede konijn gepraat, maar dat krijg ik er niet in. Terwijl we de ruimte er voor hebben en hij nergens last van heeft.

     

    De konijnen van mijn ouders kan ik weinig van zeggen, dat moeten ze zelf weten. Ik heb ze, toen ze een tweede konijn wilden, gezegd dat ze het 1e konijn mee moesten nemen qua kennismaking, maar eigenwijs dat ze zijn hebben ze dat niet gedaan en dan kunnen ze ook vaak niet bij elkaar. Vandaar dat die nu ook vier aparte hokken in en om het huis hebben staan.

     

    Maar nogmaals, ik snap hoe jullie denken over een konijn zonder vriendje/maatje, maar nu jullie de reden weten, krijg ik ook nog antwoord op mijn vraag over hoe verstandig het is om er een hond bij te nemen? Zijn er mensen met ervaring met honden en oudere konijnen?

  8. Mijn ouders hebben een konijn, Snuf. 3 of 4 jaar oud. Ze is een heel leuk konijn, alleen erg aan de dikke kant. Zo erg, dat ze zichzelf niet meer schoon kan houden, en mijn moeder dus bijna elke avond bezig is met het schoonmaken van het konijn.

    Ik heb al eens gelezen over beweging en het eten niet voor de neus houden, ze moet er voor werken. Dit hebben we allemaal uitgeprobeerd. Ooit heeft ze in een ander hok gezeten waarbij de ruif van het hooi erg hoog zat, maar mevrouw weigert om op haar achterpoten te gaan staan om het te pakken. Ook groenten e.d. komt ze niet voor omhoog. Beweging zit er ook niet in; ze krijgt de hele woonkamer en zit alleen achter de bank. Evenals met buiten lopen in de ren of aan de riem. Ze loopt drie stappen en gaat er bij liggen.

    Qua gewicht weet ik niet precies wat ze weegt, ik weet alleen wel dat ongeveer 2 kilo normaal is, en zij zeker over de 2,5 kilo zit.

    Is er iemand die hier een oplossing voor weet? Ze krijgt al minder groenvoer en brokken dan wat ze mag hebben, en snoepjes krijgt ze ook niet. Alleen hooi heeft ze altijd.

  9. 10 minuten geleden zei Aniek:

    Dan moet je niet op een forum komen, want mensen zijn niet verplicht alleen maar te antwoorden wat in jouw straatje valt. Er zijn hier op het forum heel veel mensen die nou eenmaal de konijnen dienen en niet de mensen. Dat een konijn binkies maakt zegt niks over geluk van een dier natuurlijk en voorzien in normale behoeftes van een konijn. Het is jammer dat er wel plek is voor een hond waar een konijntje tig keer in past... Je zal het nog wel vaker hier voorbij zien komen in ieder geval.

    Nee, nogmaals als hij binnen verblijft en hij is zo bang voor honden zou ik zeker geen hond nemen, in belang van hem. Hij is nog jong en straks is hij de zoveelste die in de opvang belandt (al zou dat wel kansen geven op een konijnenmaatje), omdat de hond niet samen er mee kan. En de ervaring leert dat een hond niet gaat wijken voor het konijn als die er later bij kwam en het konijn er niet mee om kan gaan. 

    Het leuke hieraan is dat ik het helemaal met je eens ben. Dat een konijn een maatje nodig heeft. Maar ik heb ook uitgelegd waarom ik niet in die behoefte kan voorzien. En dat hij ondanks dat toch vrolijk is. Probeer mijn vriend maar eens over te halen om er nog een konijn bij te halen.

  10. 2 minuten geleden zei SuzanneKnuffel:

    Ja ik had inderdaad 2 jonkies van 8 en meen 6 weken.. en die vinden de meeste dingen wel oké.. dat vind ik ook het voordeel van jonge dieren.. die kunje vaak nog kneden en dingen aanwennen.. 

    Klopt, dat is met elk dier zo. Maar helaas is die van mij niet meer zo jong.

  11. 3 minuten geleden zei Aniek:

    Ik kan nog een heel verhaal typen, maar ik heb er geen zin meer aan.... 

    Je kan het ene dier niet in behoefte voorzien, ga dan alsjeblieft geen andere dieren nemen. En elk konijn is te koppelen als je de dieren zelf maar hun partner laat kiezen en niet willekeurig wat bij elkaar zet. 

    Dat is jouw mening, maar ik vraag alleen of je een hond kan nemen als je een heel bang konijn hebt. Ik stel alleen een vraag, en ik hoef ook geen discussie of er wel of niet een ander konijn bij moet. Mijn konijn is happy, maakt gekke sprongen en is nooit uit zijn humeur. Ik voorzie hem duidelijk in zijn behoeften, anders was hij vast niet zo vrolijk geweest.

  12. 4 minuten geleden zei Aniek:

    Als je niet aan de basisbehoefte van een konijn wil voldoen, zou ik er niet nog een ander dier bij nemen. Een konijntje is nou eenmaal een groepsdier en als dat al op basis van niet willen gaat. 

    Helaas, ik kan er ook niets aan doen dat mijn vriend een hekel aan konijnen heeft en er niet nog een konijntje bij wil. Toen ik nog bij mijn ouders woonde zat hij ook apart, ook al hebben die ook nog vier konijnen. Maar geen enkele kan samen met een ander.

    Ik ben niet de enige in huis die beslist welk dier er wel en niet komt.

  13. 1 minuut geleden zei SuzanneKnuffel:

    Ik heb er destijds echt niet naar gekeken of ik wel een konijntje moest nemen ivm de hondjes hoor.. ik heb Nijn gewoon gekocht.. gelukkig kunnen mijn hondjes er goed mee overweg dus was het voor mij geen probleem.. 

    Maar ik neem even aan dat jij een jong konijntje hebt gekocht.

    Mijn konijn is al wat ouder, en extreem bang voor honden. Dat is een heel andere situatie.

  14. 1 uur geleden zei SuzanneKnuffel:

    Misschien kun je ze langzaam aan elkaar laten wennen.. de hond laten snuffelen bij de ren ofzo.. het zou naar mijn mening niet zo moeten zijn, dat jouw konijn "bepaald" wat jij wel en niet koopt..

    Het lijkt mij dat ik rekening hou met het huisdier wat er al is, voordat ik een nieuw huisdier aanschaf..

  15. Klopt, Kuifje is het enige konijn nu. En waarschijnlijk zal dat zo blijven, aangezien mijn vriend er niet nog een konijn bij wil.

    Hij is wel eens in contact geweest met honden, als deze op bezoek kwamen. Het ene bezoek stresvoller dan de ander, maar dat hing ook van de hond af.

  16. Hallo iedereen,

    Mijn vriend en ik hebben een hele grote hondenwens. We zijn er nog niet uit wat voor hond het wordt, maar het wordt in ieder geval een hond die groter is dan een Beagle.

    Nou vraag ik me af of het verstandig is om een hond te nemen, aangezien ik een extreem bang konijn heb. Hij is 4,5 jaar en is ooit gebeten door een hond. Sinds toen is hij extreem angstig. Zodra hij een hond ruikt begint hij te stampen, etc. Zou ik hem ooit nog kunnen laten wennen aan een hond, of moet ik wachten tot hij overleden is voordat we een hond nemen?

    Wat is volgens jullie verstandig?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .