Ga naar inhoud

anouksanne

Members
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door anouksanne

  1. Ze hebben binnen zo'n 2,5 vierkante meter. Meer kunnen we er binnen helaas niet van maken. Ik doe ze nu zo vaak mogelijk naar buiten maar de lente laat het helaas wat afweten dus ze kunnen nog niet buiten blijven. Daar hebben ze meer dan genoeg ruimte! Zo'n 10 vierkante meter. Ze kunnen daar graven als ze willen maar daar lijken ze nog geen behoefte aan te hebben. 

    Ik vind het nog steeds vreemd gedrag. Ze doet het soms ook als ik haar net van buiten heb gehaald, misschien dat het een soort frustratie is..?

  2. Onze Daisy en Bailey hebben deze winter in de bergingsruimte gezeten met een kachteltje. Daisy hebben we in november vorig jaar gekregen en aangezien zij alleen nog maar in huis had gezeten kon ze niet naar buiten. Ze hebben in de berging samen een kooi en daar hebben we een ren omheen gezet voor wat extra ruimte. 

    Daisy heeft de laatste tijd een rare gewoonte ontwikkeld en ik weet niet waar het nou door komt. Ze gaat soms op de tralies van de ren knagen. Ze doen het dan om en om van links naar rechts. Het lijkt bijna wel een soort ticje van haar. Ik snap alleen niet waarom!
    Ze heeft natuurlijk Bailey als gezelschap. Het is geen grote hoeveelheid ruimte die ze hebben maar toch heel wat meer dan een simpel hokje. In de ren ligt ook nog een bal en een tunnel om mee te spelen. Ook is er voldoende hooi en hout om de tandjes op los te laten. Ik kan dus niet zo goed meer bedenken waarom ze dit zou doen...

    Wie heeft er een idee?

  3. Toch is castratie bij een voedster door een konijnenkundige dierenarts sowieso verstandig. Alleen al vanwege de hoge risico's op kanker wanneer ze een paar jaartjes oud zijn!

    Zorg er wel voor dat als je Sasja laat helpen je een weekje vrij hebt. Onze voedster weigerde daarna te eten. We hebben 4 dagen nodig gehad om haar weer in orde te krijgen en dat ging dan om om de 4 uren dwangvoederen...

    Castratie zorgt er in principe voor dat het hormonale gedrag moet afnemen omdat je een groot deel van de hormonen productie weghaalt. De vraag is alleen of Sasja dit doet vanuit hormonaal/puberend gedrag of dat het meer territoriaal is. In dat laatste geval kun je ze misschien opnieuw proberen te koppelen op neutraal terrein?
    Misschien heeft je da hier eventueel ook advies voor!

  4. Scheelt dat je kat er niets om geeft en dus ook geen bedreiging zal gaan vormen! Hopelijk met jouw aanwezigheid aan je kat wennen. Hoe vaker ze een positieve ervaring heeft hoe minder de angst zou moeten worden. Zolang ze niet compleet in paniek raakt zou ze langzaam moeten kunnen leren dat je kat niet gevaarlijk is:) Ik hoop voor je dat ze dat snel beseft!

  5. Zit je konijntje alleen of zit het konijn wat de kat niet eng vind er bij? Ik merk bij mijn konijntjes heel sterk dat de angstige zich optrekt aan de niet angstige. We hebben een Jack Russell terriër die graag bij de ren van de konijnen zit. Soms rent hij er zelfs omheen of zit hij met zijn poten en bek aan het gaas (hoewel dit echt niet mag). Onze ram heeft hier geen boodschap aan. Die keert hem gewoon de rug toe en gaat verder met waar hij mee bezig was. Onze voedster vond hem eerst erg eng maar vertoont nu hetzelfde gedrag als onze ram. Misschien dat de aanwezigheid van een niet bang konijn dus kan helpen?

  6. Hallo allemaal!

    Onze Daisy is vandaag gecastreerd. Ze is van nature een erg gestressed konijntje en was na de operatie dan ook vrij paniekerig en werd niet meer warm. Ze was wel bij kennis en vanwege haar angstige gesteldheid heeft de dierenarts ons gevraagd haar thuis verder te laten herstellen. 

    We hebben haar thuis lekker in een kooi met een dikke handdoek op de bodem gelegd. Daarbij hebben we 2 flesjes gevuld met warm water en die tegen haar aangelegd met nog weer een handdoek over haar heen. Dit was rond 12:30. Het is inmiddels flink wat later en mevrouw lijkt redelijk hersteld maar ik ben nog niet helemaal gerust. Ze drinkt keurig maar eten wil ze nog altijd niet. We hebben haar van alles al voorgehouden wat ze normaal lekker vindt maar ze bijt er alleen in als ik haar er teveel mee lastig val. Rond 17:00 hebben we nog overlegd met de dierenarts en haar temperatuur opgenomen. Toen we haar ophaalden zat ze rond 36,5 en toen we haar zelf controleerden inmiddels op 37,6. De dierenarts vond dit mooie vooruitgang in haar temperatuur maar adviseerde wel haar al te gaan dwangvoederen. We hadden gelukkig al wat Critical Care meegekregen omdat de dierenarts ook wel zag aankomen dat madam mogelijk niet zou willen eten. Dit heeft ze dus rond 17:15 gehad en daarna heeft ze lekker liggen slapen. De flesjes met warm water vind mevrouw inmiddels niks meer en ook de handdoek waar ze onder zat duwt ze aan de kant. Ze ligt nu steeds op haar buikje wat te soezen of is aan het drinken (dit doet ze best veel vind ik!). 

    Hebben jullie nou nog tips om haar te helpen herstellen? Haar maatje heb ik al even in de buurt gehad maar daar taalt ze niet naar. Alle lekkernijen en ook de brokjes en het hooi laat ze links liggen. Ze lijkt wel alert, reageert goed en drinkt dus wel maar verder vind ik haar eetlust belabberd en lijkt ze nog wel passief. Ik wil haar zo graag weer aan het eten hebben!
    En wat zouden jullie doen qua dwangvoeren? Ik wil haar uiteraard niet te lang zonder te eten laten zitten maar ze moet ook weer niet continu vol zitten want dan gaat ze zelf ook niet eten...

    Ik hoor het allemaal graag:)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .