Ga naar inhoud

martijnde3de

Members
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door martijnde3de

  1. We hebben 2 konijnen. Vanavond bij het eten deed 1 konijn heel erg raar. Terwijl beide konijnen aan het eten waren, liep er 1 opeens weg en keek een paar minuten verdwaasd naar de muur.  Vervolgens ging hij opeens die liggen en bewoog nauwelijks meer. Normaal gezien blijven ze beide eten tot het voer op is.

    Ik pak hem op, dit konijn is makkelijk op te pakken, maar is geen fan van op schoot zitten, dus dat doen we alleen voor borstelen (harig konijn). Het konijn voelt koud aan en blijft op mijn schoot zitten zonder weg te willen en legt zijn hoofd op mijn buik. Hij zit/ligt/hangt er slap bij.  Ongeveer 5 minuten later begint hij weer met zijn hoofd te bewegen en weer wat minuten later de rest van het lichaam ook. Nu loopt hij weer rustig rond, al ziet het er wat minder soepel uit als ervoor, een beetje als een mens een beroerte heeft gehad, alles net wat minder soepel. Wie kan mij helpen?

    Een paar jaar geleden hebben we ook zoiets gehad met een ander konijn, alleen dat konijn sprong zo enthousiast de kooi in dat zij haar hoofd stootte, een paar stappen kroop en bewusteloos viel en toen echt 10 seconde buiten bewustzijn was en pas 10 minuten later weer functioneerde. Maar dit konijn heeft zover ik kon zien zich nergens aan gestoten, het gebeurde tijdens het eten.

  2. Onze konijnen zijn opeens sinds ongeveer 1 a 2 weken extreem actief en extreem aan het graven. Dit hebben ze voorheen nooit gedaan. Buiten het feit dat ze hierdoor heel veel korrels uit de kooi gooien, meestal 1 a 2 keer per dag, ruïneren ze ook hun eigen hok. Door het graven vallen al hun spullen om(konijnentoilet en huisje) of ze verdwijnen onder hopen korrels(speeltje en voerbak).

    Ik weet dat graven voor konijnen natuurlijk is, maar ze hebben het nooit op deze schaal gedaan. Het was eerst meestal 1 keer per 1 a 2 weken en nu graven ze opeens 1 a 2 keer per dag. Is het schijnzwangerschap, gewoon de lentekriebels of iets anders?

  3. 23 uur geleden zei Huiself:

    Het klinkt alsof het vertrouwen weg is en door ze steeds vaker op te pakken (tenzij het echt moet voor dierenarts/nagels knippen) zullen ze alleen maar schuwer worden. En onthouden wie ze iets aan doet kunnen ze heel goed heb ik zelf ook gemerkt :P. Misschien staan ze oppakken wel toe, maar 'leuk vinden' is weer iets anders. Hierdoor kunnen ze het vertrouwen in jou meer en meer verliezen. Stel je maar eens voor dat een persoon iets bij jou doet terwijl je het eigenlijk niet leuk vindt, je krijgt dan steeds meer een hekel aan die persoon. Forceer dus niets bij ze en pak ze niet meer op uit de kooi zodat het vertrouwen weer wat kan groeien. Dat kan even duren ;).

    Hebben ze verder naast hun hok nog een permanente ren tot hun beschikking en wat uitdaging? Speeltjes e.d.? Soms worden ze lui door een langdurig verblijf in een hok zonder uitdaging.

    Heb ontdekt dat konijnen nogal lui/duf worden van verwarmingswarmte.

  4. 1 uur geleden zei Bunny_Sheila:

    Helaas kan ik je niet echt helpen en heb ik met dit soort dingen niet echt ervaring.

    Zelf heb ik ook twee binnenkonijntjes en zijn ze elk een ander ras, m'n Teddy Dwerg was toen ze kleiner was ook enorm actief en rende ze enorm vaak in het rond maar naarmate ze ouder werd is ze rustiger geworden (in het algemeen is het een rustig ras).

    Hier heb ik me nooit zorgen om gemaakt aangezien ze zich soms nog wel eens uitleeft, maar ze is dus wel een beetje rustiger geworden toen ze ouder werd.

    M'n jongste konijntjes een nederlands hangoor is enorm actief en ondertussen zo'n klein jaartje oud, haar gedrag is nooit rustiger geworden en is altijd een druk beestjes gebleven.

    Ze zijn enorm verschillend van karakter en temprament.

     

    Dit is mijn ervaring met men eigen konijnen, maar helaas kan ik je niet helpen, toch hoop ik dat je er iets aan gehad hebt en weet er iemand raad voor jou.

    Het luier worden kan ik nog enigszins begrijpen, ze worden ouder. Maar dat ze ook schuwer/angstiger gaan worden niet.

  5. Beste Lezers,

    Het gedrag van onze twee konijnen(binnen konijnen) is sinds begin december erg veranderd. Ik heb geen idee of het tijdelijk is en ergens aan ligt, gewoon de puberteit van de konijnen is(ze worden bijna 1) of een definitieve gedragsverandering is.  De twee konijnen zijn beide namelijk schuwer en luier geworden, ik zal het hieronder uitleggen.

    Schuwer:

    • -          Als we soms alleen maar langs de kooi lopen, schrikken ze al en duiken ze weg. Dit deden ze eerst nooit.
    • -          Als je het bakje voer buiten de kooi zet, gaan ze er niet uit om het te eten. Dit deden ze eerst wel.
    • -          Ze lopen bij het voeren niet meer spontaan je schoot op. Dit deden ze eerst soms wel.
    • -          Tijdens het voeren gaan ze ook niet uit de kooi meer om langs je heen te lopen/zitten. Dit deden ze eerst soms wel.
    • -          Als we de kooi opendoen, schieten ze vaker naar achter en duiken ineen. Daarvoor liepen ze meteen naar de opening toe.
    • -          Ik doe vaak buikspieroefeningen op de grond, meestal rennen ze dat meteen naar mij toe en gaan ernaast zitten of ze klimmen op mijn buik :P, dat doen ze ook steeds minder.

    Luier:

    • -          Normaal als we de kooi opendoen springen ze er meteen uit om te lopen. Tegenwoordig komen ze niet meer zelfstandig uit de kooi, ook niet voor eten(ze eten goed, zolang het maar in de kooi ligt).
    • -          Omdat ik ze toch wil laten bewegen, til ik ze eruit,( ik weet dat konijnen niet van tillen houden, het zijn prooidieren, maar ze moeten toch een beetje bewegen. Normaal til ik ze alleen als ze naar de dierenarts moeten of de kooi verschoond moet worden.), maar na 5 minuten of minder een beetje bewegen, gaan ze gewoon ergens in de kamer liggen, net zoals in de kooi.

     

    Tot nu toe zijn het hele lieve konijnen. Ze laten zich altijd aaien en optillen is nooit een probleem. Schootkonijnen(na 5 a 10 minuten willen ze eraf, tenzij het koud is) zijn het niet, maar schuw zijn ze dus nooit geweest.

    Dus wie kan mij helpen het te verklaren?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .