Ga naar inhoud

Sarah

Members
  • Items

    57
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door Sarah

  1. Wat hebben jullie allemaal in huis in de thuisapotheek voor de konijnen?

     

    Ik heb enkel O.R.S en Critical Care in huis dus ik denk dat ik gerust nog wat moet aanvullen.

    Zo denk ik aan infacol voor als ze nog eens last hebben van gas.

  2. Dat van die grote mond is zeker zo, al moet mijn gemiddelde dame (ik gok dat zij uiteindelijk 1,5/2kg zal gaan wegen) zeker niet onder doen. Die is precies telkens uitgehongerd en heeft haar schoteltje binnen de vijf minuten leeg. ^^ Het ex-rammetje van 1kg is iets trager, hij wacht altijd een paar minuutjes alvorens hij begint met eten en hij laat ook altijd nog wat liggen. Maar ik weeg het ook nog niet echt af dus misschien geef ik gewoon nog te veel ...

     

    Met de Science Selective ga ik me alleszins wat beter aan de hoeveelheden houden en een weegschaaltje bij het voer plaatsen. Hooi is er sowieso onbeperkt, ik heb verschillende hooiruiven en ik ben aan het denken om nog een hooiruif op staander ofzo te maken zodat ik ook hooi in het midden van de ren kan gaan aanbieden. Kwestie van meerdere plekjes te voorzien.

     

    Groente heb ik momenteel teruggeschroefd, er was eentje met wat diarree na wortel/wortelloof dus even opnieuw beginnen.

  3. Ik zit een beetje met een vraag ... hoe zorg je ervoor dat iedereen in een groep wel zijn portie biks op eet?

    De ene mag bv. 50 gram biks (SS) per dag want ze gaat straks 5kg wegen.

    Maar de andere mag maar 10 gram want gaat maar 1kg wegen en dan zijn er nog twee met gewichten daar ergens tussen.

    Het is nu niet dat ze mooi bij hun bordje blijven als hun portie op is en de andere er nog heeft ...

     

    Dus mensen met een groep konijnen, hoe pakken jullie dat aan?

  4. Het mannetje is nu al ingeënt, op 10 weken zou het herhaald moeten worden, dus ik gok dat dat dan de booster is?

    Sowieso zouden ze pas contact hebben met elkaar na 6 weken ofzo. De bedoeling is dan ook dat ze meteen gezamenlijk in de buitenren kunnen (die binnenkort gebouwd gaat worden), dus voor beide nieuwe locatie.

     

    Dit weekend heb ik inderdaad ook als een gek lopen poetsen, nu is het afwachten wat Marthe gaat doen.

     

    De fokker helpt trouwens met het koppelen.

  5. Zaterdagavond is Viktor overleden. Mijn rammetje van 4 maanden oud. Hij was ingeënt.

    Hij was op 23/05 net gecastreerd, was goed genezen en je merkte al positieve veranderingen in zijn gedrag en nu is hij er niet meer.

    Vrijdag en zaterdagvoormiddag was hij perfect in orde. Mooie keutels, at goed, ... En toen ik ze wou los laten lopen in huis kwam Viktor maar niet uit zijn hok.

    Gaan kijken en hij zat zielig in een hoekje wat apathisch voor zich uit te kijken.

     

    Hem bij mij genomen en gezien dat het niet goed was. Nog geprobeerd met O.R.S. toe te dienen, in het begin lukte dat nog, maar hij zakte verder en verder weg waardoor hij niet meer slikte.

    Meteen naar de spoedarts gegaan maar hij kon niks doen, het ging zodanig snel. Viktor begon dan ook nog te stuiptrekken waardoor ik ervoor gekozen heb om hem in te slapen.

     

    symptomen: lusteloos, verminderde tot geen reacties, niet eten, zwak, onregelmatige hartslag en ondertemperatuur.

     

    De dierenarts vermoedde RHD en dan eerder RHD2 gezien de snelheid van het evolueren.

    Ik bel vandaag nog naar mijn gebruikelijke dierenarts om Marthe zo snel mogelijk opnieuw te enten.

     

    Omdat Marthe heel erg leunde op Viktor (en nu precies wel triest is) ben ik aan het rondkijken om binnen een paar weken een mannetje te kunnen nemen van ongeveer haar leeftijd.

    Zij is nu 4 maanden oud ook en ik heb een nestje gevonden (van bij een fokker) met jongen die deze week 8 weken oud worden. Afgesproken met de fokster dat hij langer mag blijven zodat ik hier kan inschatten wat het gaat geven met Marthe en of ze al dan niet ook zal bezwijken van RHD. Voor hij naar hier komt krijgt hij dan nog zijn herhalingsvaccin en dan hou ik hem nog apart in een andere kooi in een aparte ruimte tot zijn castratie. Na zijn castratie koppelen met Marthe als ze het gehaald heeft. Tegen dat ze gekoppeld worden zal zij rond de vijf maanden oud zijn en hij voorbij de drie maanden. Gaat dit lukken rond deze leeftijd om te koppelen?

     

  6. Hi! Op 21/02 haalde ik twee schattige pluizenbolletjes in huis, gekregen van een kennis die plots van haar drie voedsters een nestje had. Yes, één daarvan is dus een rammelaar.

    De konijnen hadden een nest gemaakt in de tuin onder de grond en toen de konijntjes in de tuin liepen hebben ze het dus ontdekt. Het probleem was dus ook dat ze niet helemaal zeker was hoe oud de jongen op dat moment waren, ze dacht 10 weken. Voor mezelf was het ook al even geleden dat ik konijnen heb gehad, pakweg 15 jaar terug ofzo. Dus ik wist het op het eerste zicht ook niet. Ik nam ze mee, besloot foto's van ze te nemen en het gewicht bij te houden en toen kwamen we tot de conclusie dat ze ongeveer 2,5 week oud waren. Veeeeel te jong, dus ik bestelde meteen speciale melk voor hen via melk voor dieren. Terugbrengen was geen optie aangezien de jongen al langer dan 24u gescheiden waren.

     

    Nu zijn ze dus ongeveer 4,5 week oud, maar ze willen meer en meer geen melk drinken. Sommige dagen gaat het "vrij vlot" maar deze ochtend bv. kreeg ik er zelfs geen 5ml per konijn in ... Ze willen het niet drinken en zijn meer fan van groenvoer, hooi en brokjes. De brokjes zijn meer als extraatje, ze eten voornamelijk hooi.

     

    Is het een ramp dat ze geen melk willen drinken? Ik wil hen ook niet forceren dus als ze niet willen, laat ik het zo. Maar ik wil ook niet dat ze wat te kort komen natuurlijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .