Ga naar inhoud

supernijnbambam

Members
  • Items

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door supernijnbambam

  1. Beste  bunny bunchers

    Mijn konijn bambam" loopt/hupst,  telkens om mijn moeders en mijn benen. Hierbij loopt hij echt een achtje  om beide  voeten. En maakt hij een knorrent geluid. 

    Weet iemand waar die betekend?    Is dit spelend gedrag.. of heeft hij pijn ?

    Greeeetz  demy 

  2. 33 minuten geleden zei Nicky_the:

    De sterke geur van azijn kan de longen van je konijn aantasten. Ik zou je konijn dan even in een andere kamer zetten tot de lucht weg is.

    hoelang ?? want de geur blijft een paar dagen sterk.... 

    1 dag of aleen als ze de azijn aan t spuiten is? 

  3. 31 minuten geleden zei Nicky_the:

    De sterke geur van azijn kan de longen van je konijn aantasten. Ik zou je konijn dan even in een andere kamer zetten tot de lucht weg is.

    ohh okee dankjewel :)

     

  4. 3 uur geleden zei Aniek:

    De kans dat een muis of rat het gedaan heeft is vrijwel nihil.

    Maar het kan zeker wel door de inenting komen, sommige konijnen krijgen een entreactie, dit trekt wel weer weg in de meeste gevallen. Even in de gaten houden dat het niet gaat ontsteken, dan zou het een abces kunnen worden en moet die open gelegd worden. 
    De kans dat dit door de inenting komt als die op die plek is gegeven is het grootst. En nee, het is niet specifiek door het naaldje, maar een reactie op de inenting of het naaldje en die wond wordt inderdaad een stukje groter. Meestal een vingertopje dikte. 

    Ja dat klopt hij heelt ook echt wel netjes en het is niet rood... eromheen bedoel ik. Bedankt! 

    Maar ik wil het altijd zeker weten, en we hebben last van muizen maar ik wist niet zeker of muizen überhaupt konijnen bijten.

    Hartstikke fijn

    Grieks demy

  5. 9 uur geleden zei Iris Q:

    Van de enting lijkt mij eerlijk gezegd sterk. De naald is echt heel dun en ik heb hier bij mijn konijnen nog nooit iets gezien van wondjes na een enting. Ben je al bij de dierenarts geweest?

    Nee,.. ik wil 't aleen mama zegt dat 't door de enting komt.... maar ik ga 't er nog eens goed over hebben. Heb ook gelezen dat konijnen snel abcessen kunnen krijgen. (Weet niet precies hoe je 't schrijft.) 

    Alvast heel erg bedankt 

  6. Op 09-04-2016 15:51:00 zei Iris Q:

    Ik zou voor de zekerheid wel even langs de dierenarts gaan. ´´Betadine verdund met water kan gebruikt worden voor het ontsmetten van kleine wondjes´´ (dit is wat ik gevonden heb op de bunnybunch site over het ontsmetten van wondjes, misschien heb je hier iets aan.) 

    owwh hartstikke bedankt... jah mama zei ook al misschien komt t door de enting... kan dit?? ik denk zelf namelikk van niet. het is een veel grotere plek als het naaldje... 

  7. 13 minuten geleden zei Evee:

    Muggenspray zou ik niet op je konijn doen, zeker niet met Deet. Dat is voor mensen al behoorlijk schadelijk, dus ik vermoed dat het voor konijnen niet veel goeds doet. Muggen brengen virusziekten over zoals Myxomatose, VHS en RHD-2 en daartegen kun je je konijn preventief laten inenten.

    Tegen vliegen en muggen kun je insectengaas gebruiken. Eventueel wat mugwerende planten op / bij / rond je konijnenren plaatsen en regelmatig het hok goed schoon maken.

    Tegen maden van vliegen (myiasis) bestaan preventieve spray's, onder andere van beaphar, te koop in de webwinkel hier. Die spray beschermt 2-3 maanden preventief tegen myiasis.

    Tegen luizen en vlooien kun je niet preventief behandelen bij konijnen. Nouja, het kan wel maar heeft weinig zin. Alleen op het moment dat er een besmetting is. Wat je wel kan doen is regelmatig een fijne vlooienkam door de vacht halen, daarmee signaleer je een besmetting voor het ernstig wordt. Goede hygiëne zou vlooien en luizenbesmettingen moeten voorkomen. Konijnen zijn gelukkig niet zo heel gevoelig voor vlooien en luizen. Zorg er ook voor dat evt honden en katten in de buurt van je konijnen goeid ontvlooit zijn, dat zijn namelijk meestal de boosdoeners die vlooien overbrengen.

    Vlooien kunnen ook wormen overbrengen, dus als jouw konijnen echt een vlooienbesmetting hebben gehad, is een wormenkuurtje geen verkeerd plan. Een preventieve wormenkuur bestaat ook niet, je dood alleen wat er op dat moment zit en het voorkomt niets voor de toekomst.

    Ik vergeet bijna de belangrijkste tip: gebruik nooit, echt NOOIT honden of kattenmiddelen op je konijn. De meeste middelen voor honden en katten zijn zeer giftig en dodelijk voor konijnen. Altijd echt een konijnenmiddel gebruiken. Veel parasieten worden met ivermectine gedood (zit bijv. in beaphar anti parasiet en anti myiasis producten). Via de dierenarts zijn ook andere veilige middelen voor konijnen verkrijgbaar. Maar gebruik nooit iets zoals bijv. een frontlinepipet op je konijn. Tenzij je van je konijn af wil.

     

    Dankjewel.

  8. Hallo

    Weet er iemand ofdat er een product bestaat die voor meer dingen help, een spray of iets dergelijks,  wat helpt/beschermd TEGEN onderandere

    Vliegen,  muggen, luizen, vlooien, en/of andere ongedierte... zo ja? Waar? Bijvoorbeeld , petsplace, ect. Mag ook in meerdere flesjes/spray zijn. Maar vliegen en muggen is 't belangrijkst

    Wie kan mij hier bij helpen????

    Alvast bedankt

  9. 54 minuten geleden zei Deeskuh88:

    Ik verplaats je topic naar het onderdeel 'gezondheid', omdat het daar beter past. Off-topic is alleen voor niet-konijngerelateerde dingen. 

    ohh srry haha ik ben er pas snap t alennmaal nog nie maar bedankt

     

  10. aluh aluh

    ik heb mijn nijn nog nooit in laten enten... hij word in mei aleweer 7-jaar, is het erg als ik hem dan niet meer laat inenten? ik bedoel hij is nog nooit ziek geweest en zit nu alleen, heeft in vroegere tijden ook Nóóit een enting gehad... ja alleen toen hij een jaar was. maaar voor de rest nooit. weet er iemand of er toen ook entingen waren die een heel konijnen leventje goed bleven?? of bestaat zoiets niet... ik ben ook bang dat hij juist van een enting ziek word..

    greeetzzz demy

  11. 9 uur geleden zei Anjo:

    Konijnen kunnen wel eens knarsen als ze iets heel fijn vinden, bijv op een bepaald plekje geaaid worden, maar konijnen kunnen ook knarsen als ze pijn hebben.

    Merk je iets anders aan hem, eet en keutelt Bammetje bijvoorbeeld nog zoals gewoonlijk? Wanneer knarst hij vooral? 

    Als je denkt dat het van de pijn kan zijn zou ik er zeker even mee naar de dierenarts.

    Ik weet dat hij gezond is,en zijn keutels zijn gewoon goed...

    Hij vind aandacht  wat hij vroeger weinig heeft gehad... 

    Bedankt hihih

  12. Hoi hoi, 

    Ik heb een klein probleempje.. mijn konijn is helemaal gezond, aleen maakt hij een raar knarsend geluid....dat deed hij wel vaker aleen nu echt heel vaak.... en daarbij maakt hij een geluidje voor extra adem, een soort snakken naar adem.... maar dit deed hij echter vaker maar vandaag ben ik echt al een paar keer gaan kijken en soms doet hij 't niet maar een meerdendeel van de tijd wel.... is dit ernstig?  Want hij is al best oud en heb vandaag ook al een berichtje gepost of een vriendinnetje voor hem goed idee,  maar nu ben ik een echte vrouw, (haha) want ik maal me zorgen of hier toch niet even naar gekeken moet worden....

    Doen jullie konijn(en) dit ook?

    Zou dit iets ergs zijn? 

  13. 26 minuten geleden zei Sanne1993:

    Ik zou wel kiezen voor een volwassen konijn. Leeftijd maakt op zich niet zo heel veel uit, maar vaak zie je wel dat jonge konijnen een veel hoger energieniveau hebben en niet alle oudere konijnen vinden dat prettig. Het is het handigste om met bambam naar een opvang te gaan en daar te kijken met welk konijn het het best klikt :) 

    ja idd ik dacht dat al.. :) bedankt.

    en dan een meisjee he?

  14. Op 29-02-2016 12:59:53 zei Anjo:

    Je kan bambam zeker nog laten castreren, zo kan hij zijn laatste jaren nog fijn van het gezelschap van een soortgenootje genieten!

    Is hij verder in goede gezondheid?

    ja hij is zeker gezond ! :-) hij hupst en eet goed drink lekker en geniet van zijn lekkernijen! 

    ik ga t denk ik toch overwegen! 

    :-) bedankt voor je reactie

  15. Op 29-02-2016 13:02:01 zei Sanne1993:

    Als hij gewoon gezond is zou ik het zeker doen. Ik denk dat je hem heel blij maakt met een vriendinnetje :) 

    ja idd ik lees zoveel dat een konijn , ja aleen iss.... en zich vervolgens gaat vereenzamen... dat wil ik absoluut niet, wil juist t beste voor mn nijn! hihi. maar dan nog een vraag hij is al bijnaa 7-jaar... moet ik er een jong of een ouder nijntje bijzettn? ik heb bambam al een 4- maanden ... ik weet ook echt wel hoe k een nijn moet verzorgen... maar bij sommige dingen is hulp belangrijk en fijn 

    bedankt voor je fijne reactie!

  16. Op 29-02-2016 13:45:21 zei Joseeke:

    Ik denk ook dat een vriendinnetje hem veel goeds zal doen ♥
    Nu is een castratie van een ram gelukkig ook geen zware heftige ingreep :-)

    ja? gelukkig ❤! fijn om te weten

    dankjee

    • Vind ik leuk 1
  17. hey hey,

    ik heb voor de 3x in mijn leven een konijn... ik weet dat dat niet super veel is maar ben ook nog maar 18...

    maar ik heb een super  lieff Nijntje --> BAMBAM, en hij word 1 mei alweer 7 jaar!!

    zou k er nu nog een konijn bij plaatsen en hem laten castreren ? of zou hij daar te oud voor zijn.....

    ik weet niet wat ik in z`n situatie moet doen... kan iemand me tips geven??

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .