Ga naar inhoud

Dolliewollie

Members
  • Items

    397
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door Dolliewollie

  1. Renske ik heb hetzelfde met mijn konijn, ziet er ook zo uit *zie foto's in mijn geopende topic over kale poten* ik hoop dat het ook vanzelf weg gaat en weer aangroeit. Hij lijkt er geen last van te hebben, eet en drinkt normaal. Maar loopt bij mij wel gewoon overal, heeft met het slechte weer van de laatste tijd wel veel op de poep/plas bak gezeten en wellicht kwam het daarvan. Ik hoop nu het beter weer is dat nu de ren gewoon droog is alles weer aangroeit..

  2. Wortel, ons konijn van 1,5 leeft buiten. Ik pak hem nooit op omdat ie dat niet prettig vind, maar nu zag ik laatst wat hangen waarvan ik dacht dat t keutels waren aan z'n vacht vast, dus toen toch gedaan. Bleek z'n hele staart keihard te zijn alles vastgekoekt. Dit was niet omdat t dun was, wel omdat het verblijf met veel regen waarschijnlijk de keutels her en der natmaken. Ik hem m goed geprobeerd schoon te maken met een klein badje.

    nu keek ik weer, ik schrik me rot, kale achterpoten (niet onderop) en  vacht rondom staart heel dikkig en vilt achtig. Ik heb m weer goed gewassen en stukken eruit geknipt die erg klitterig waren. Bovenop is z'n vacht prima en is er dus niets te zien. Hij eet en drinkt normaal en doet z'n ding. Heeft ook een maatje die nergens last van heeft.

    wat kan het zijn? het is echt een stuk op beide enkels zeg maar wat volledig kaal is. Geen schilfers oid.

  3. Ik heb al heel lang merkloze opladers, nergens last van. Dat je konijn dingen sloopt en kapot maakt is heel vervelend, oplossing is of naar buiten in een grote ren met een leuk maatje erbij of accepteren en alles maar dan ook alles elke keer opruimen. Ik heb ooit de fout gemaakt door te denken dat alle konijnen zo zouden zijn als mijn eerste konijn die werkelijk NIETS aanvrat, die liep los in huis en dit kon dus ook gewoon. De konijnen daarna sloopten alles....Nu zitten ze toch buiten, hoe ongezellig ik het eigenlijk ook vind het is voor mij en voor hunzelf beter.

  4. Bij ons is het ook heel erg met Dollie. Ze graaft alles uit. Een zandbak gegeven dit hielp niets en maakt ook veel lawaai want ze graaft tot de bodem en dit hoor je heel erg. Het is best vervelend want alle bakken worden smerig door het gegraaf en ze smijt alles door het hok waardoor het slecht schoon te houden is. Ik heb vanalles geprobeerd, hogere bakken ed maar ze moeten er natuurlijk nog wel in kunnen. ze krijgt het nog voor elkaar het eruit te werken. Zelfs als ik er een klein laagje in doe.

  5. kabeltjes kun je gewoon bij de hema action ed halen voor de iPad en iPhone die zijn daar heel goedkoop. Alles opbergen idd er is niets aan te doen. We hebben hier ook vanalles moeten vervangen of maken (solderen) omdat ze bijvoorbeeld de snoeren van de lamp doorbeet. Nu zitten ze buiten, heerlijk rustig ;-)

  6. Is het echt vechten of willen ze op elkaar rijden? Want in het eerste geval is het echt een probleem, bij het tweede zou het iets tijdelijks kunnen zijn. Voedsters zijn gewoon wat lastiger samen maar het kan wel goed gaan. De hormonen gieren nu door hun lijfjes en wat je dan ziet is dit gedrag. Probeer ze desnoods als je het ziet af te leiden door iets lekkers in de kooi te leggen. Ik heb hiervoor ook twee voedsters gehad en moest ze regelmatig afleiden. Met deze voedsters ging het toen ook niet goed samen helaas, maar ze vochten niet.

  7. Ik herken je verhaal en vele hier met mij, je zou het kunnen oplossen door idd dingen af te zetten met panelen van een rennetje. Het is jammer, maar mijn konijnen zijn uiteindelijk daardoor naar buiten gegaan, ik vind wel dat je dan minder binding met ze hebt maar mijn hele huis ging eraan en dat was geen doen meer.

  8. Volgens mij schrijft ze; er is een maatje onderweg. Maar ze past op en heeft niets aan de tips over een maatje en steriliseren want dat is aan het baasje. Ik zou als je het hok moet verschonen nu haar eruit proberen te lokken met wat voer of iets wat ze erg lekker vind, groenvoer of rozijntjes oid. Vooral niet oppakken. Kan je het bakje water niet op een andere plaats zetten zodat je niet zo ver hoeft te reiken?

     

  9. Misschien toeval idd, maar mijn voedsters deden dit ook. Mijn eerste ram deed nooit iets, liep vrij in huis en knaagde niet eens aan kabels ed. Mijn voedster erna sloopte zelfs het behang eraf!

    • Vind ik leuk 1
  10. Buj mij krijgen ze een combi, verse kruiden met groentes en voor het slapen een handje gedroogde kruiden. Vinden ze heerlijk! Ik zou de andere dingen niet weglaten, ze smullen ervan en in de natuur zitten ze vast ook wel eens bladeren vsn bloemkool van het land te eten oid.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .