Ga naar inhoud

cleo+jappany

Members
  • Items

    443
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door cleo+jappany

  1. Heb even snel gebladerd tussen de vaak voorkomende konijnen ziektes, en niks dat daar op leek. Als ik het zo hoor is het ook gewoon stress. Had een vriend misschien een hond thuis? Als ik bij mijn konijnen kom nadat ik een hond heb geaaid reageren ze ongeveer hetzelfde, hoewel niet zo lang, als ik wegga is het weer oké.

    Als het niet weer gebeurt zou ik me er geen zorgen over maken :yes:

  2. Ik heb hier geen ervaring bij, maar heb mijn konijnen boek er even bijgepakt. :whistle2:

    In het algemeen staat er:

    Zeg gewoon nee!

    Leer ze de betekenis van het woord nee.

    1. Hou een waterpistool of plantenspuit bij de hand als je konijn los loopt in huis

    2. Als je ziet dat hij iets doet wat je niet wilt: zeg nee!

    3. Spuit water, richt op het lichaam, niet het hoofd

    Maar sinds jouw konijn duidelijk weet dat hij het niet mag heb ik nog wat paragrafen doorgesnuffeld.

    Een paragraaf zegt dat je een deel van de kamer kunt afschermen met hekjes (dog pen) en dan een sheet of 'no-wax flooring' kunt kopen, maar dat lijkt me niet de eleganste oplossing

    Parket lijkt me trouwens niet echt lekker graven - dus misschien is het een gedragsprobleem veroorzaakt door eenzaamheid. Vrij zeker dat extreem veel graven op de lijst staat.

    Maar misschien verdwijnt het gewoon als je haar steriliseert - je weet nooit. Niet erg veel hulp hier.

  3. Er is dit 'flicking of the ears' Dat toch eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling heeft.

    Mijn mannetje doet het nooit - hij heeft ook vrij lange oren die lijken op die van hangoren, hoewel ze nog rechtop kunnen staan.

    Maar mijn vrouwtje doet het vrij vaak, en ik kan geen duidelijke oorzaak vinden. Ik herinner me ergens eens gelezen te hebben dat ze het doen als ze geïrriteerd zijn, maar dat zie ik niet terug bij Luca.

    Ik weet dat de oorzaak een of andere ziekte kan zijn, maar als je dat uitsluit, kan iemand de duidelijk betekenis zien van het oren schudden bij zijn eigen konijnen?

  4. @Jolienb, dat weet ik, maar mijn ouders beheren de portomonee. Dus meestal is eht niet meer dan schijfje appel of wortel. Normaal verbouwde ik in de zomer altijd wat eigen groenten, maar daar heb ik dit jaar in verband met school geen tijd voor. En zowiezo is er in de winter nog steeds geen groente. Dus ze krijgen wel groente, maar niet altijd even veel. Is er veel in de tuin, krijgen ze veel, is er weinig krijgen ze weinig. Dus wou ik weten hoevel biks ze meer moeten krijgen als ze geen groenvoer krijgen. 10? 20?

  5. M.i. mag niks (anders dan hooi, uiteraard) zo maar onbeperkt gegeven worden. Naast het hogere calciumgehalte heb ik ook wel eens gelezen dat teveel salicylzuur niet goed is voor konijnen. Helaas is natuurlijk niet te achterhalen over wat voor hoeveelheden we het dan hebben, bij konijnen. Ik heb de onderzoeken waar naar verwezen werd wel doorgelezen, maar het zegt me niet heel veel. Ik voer gewoon met mate.

    Ik drink ook niet opeens minder melk omdat het kankerverwekkend blijkt te zijn volgens een of andere studie. Je kunt altijd overdrijven.

  6. Oké, nou even aardig doen iedereen. We willen haar niet wegjagen.

    Ja, het kan een zo'n gevalletje zijn (Ze schrijft echt met weinig fouten, en zeer goed voor een 10-jarig kind) Maar moet je dat gewoon aannemen. We kunnen het toch niet te weten komen. En zelfs als het zo'n gevalletje is, wat bereiken we dan als we hier zitten te zeuren. terwijl als het echt een kind is het wel heel beroerd aankomt allemaal. Weeg maar af.

    Trouwens, over konijnen, je moet ze zien als exotische dieren. Ik dacht van: huisdieren, dat is niet interessant, toen kreeg ik konijnen en kwam ik op bunnybunch, konijnen houden is als een exotisch dier hebben. Vergeet alles wat je denkt te weten over konijnen. Een konijn is veel meer dan een schattig bolletje wol dat de hele dag niets doet. Van hun intelligentie (die je ziet in hun kunst in het ontsnappen) tot hun koppigheid, en soms gewoon clownigheid. Maar ze hebben ook behoeften die je niet kent, of waarvan je niet dacht dat konijnen die hadden.

    -Kijk uit met konijnenvoer, de meeste merken zijn niet zeer goed, en te veel suiker. (konijnen zijn dieren die vooral schrale dingen als boombast en taai gras eten van nature. vandaar moet je altijd goed uitkijken met voer, dat je ze niet overvoert, vandaar die snoepjes

    -Gezondheid, soms moeten de nagels worden geknipt, ze moeten worden ingeënt, en dan heb je ook nog dat akelige gas, dat je snel moet leren herkennen als eigenaar

    -Ruimte - Konijnen zijn zo anders dan mensen, dat je soms even moet zoeken wat ze leuk vinden, omdat wij dat niet kunnen voorstellen ruimte, en veel dingen om te slopenn zijn vaak de keywords!

    Dit is maar een kleine selectie. Het houden van konijnen is echt geweldig, omdat het niet gewoon een kat is die je wat eten en een poepbak moet geven. Het is zeer moeilijk en specifiek, maar geeft een grote beloning als je zit binkien

    Jammer genoeg realiseren de meeste mensen dit niet, en zitten veel konijnen in een hok van een halve meter, alleen.

    Het feit dat konijnen makkelijk 8 jaar halen, maar dat het gemiddelde 2 is, zegt al genoeg.

    En ook de 'experts' zijn verschrikkelijk, omdat mensen op ze vertrouwen. Van fokkers (niet allemaal hoor! voordat ik iemand beledig) tot dierenwinkels, geloof ze noot op het eerste woord. Jammer genoeg zou je dat niet verwachten, en denken de mensen dat die er wel iets van af weten

    Voor ons, konijnenliefhebbers, is dat natuurlijk zeer frusterend, en vandaar dat wij op dit forum snel gemeen en opdringerig overkomen. Sommige van ons kunnen niet eens maar naar de dierenwinkel, omdat ze de aanblik van die konijntjes niet meer kunnen verdragen. Je moet het ons vergeven! (En ja, er zijn mensen die net iets te extreem zijn hier, maar je moet maar je eigen balans vinden, in hoever je met de 'regels' gaat)

    Maar je bent al op het goede pad, ik hoop dat niemand je heeft weggejaagd, en dat je nog veel plezier hebt van je konijntjes. En neem alle beledigingen maar met een korreltje zout. (Zie het als een beloning dat je zo goed schrijft dat we je voor een volwassenen aan zien

    En in het geval dat je een oud vies mannetje bent, scheer je weg! :lol:

  7. Nou dat was een floep, op een gegeven moment zat er zoveel in als bij jrjsieben, en zei hij 500 gram, en zo kwamen er nog meer rare dingen langs. Heb ook meteen even het konijn op de weegschaal gedaan, en bij haar was het mooi duidelijk 1600 gram. Meerdere keren gecontroleerd. Ik denk dat ik mijn moeder maar maandag naar de winkel stuur. Want een keukenweegschaal heb je toch eigenlijk wel nodig.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .