Ga naar inhoud

xSenna

Members
  • Items

    64
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door xSenna

  1. 2 uur geleden zei Cake:

    I need advice:

    Ik wil heel graag dat mijn konijn 24/7 los mag lopen in mijn appartement. Momenteel kan dat alleen als ik thuis ben, omdat hij bijv. nog op mijn bed plast en op andere plekken in huis... Ik heb hem 1 maart laten castreren en had gehoopt dat het dan over zou gaan (had verwacht dat hij het deed om territorium af te bakenen). 

    Op mijn bed heb ik nu bijvoorbeeld standaard een doek, omdat hij in de hoek keutelde en plaste; maar nu ben ik bang dat hij ook denkt dat het daar mag. Hoe leer ik dit af? Dit was namelijk de enige plek in mijn appartement waar hij voor zijn castratie plaste en poepte. Maar sinds deze week plast hij ook ineens weer op andere plekken.. en daar ben ik niet blij mee. Wil vooral ook dat mijn konijn alle ruimte heeft, maar op deze manier kan ik hem gewoon niet loslaten als ik er zelf niet ben. Heeft iemand tips hoe ik dit aan kan pakken?

     

    Geen idee of t kan, maar miss een ren om je bed zetten? T klinkt belachelijk i know, maar tis de enige oplossing die ik zie. Of ja, zoals Sanne zegt, wachten dus..

    Heb je verschillende kamers in je appartement? Zo ja, dan kun je miss toegang geven tot alle kamers behalve je slaapkamer.

  2. 13 minuten geleden zei Lienappelsien:

    De asiels in Goes en Zierikzee hebben soms ook konijnen zitten. Zij zijn volgens mij best wel kundig op het gebied van konijnen.

    Verder staat er op de lijst die Vloems deelde konijnenopvangen in Ridderkerk, Galder (Breda), Dordrecht, regio Antwerpen, enz. Dat zal voor konijnen best te doen zijn hoor. Het is voor het goede doel en maar voor 1 keertje (je moet dat natuurlijk niet elke week gaan doen).

    Ja ik zat toevallig net te kijken op een site van een asiel in Breda. Daar heb ik een leuk koppeltje gezien. Even nog wat info vinden over ze ;) 

    • Vind ik leuk 2
  3. 10 uur geleden zei Sanne1993:

    In zeeland zit als het goed is helemaal geen opvang op het moment, maar afhankelijk van waar in zeeland je woont is er misschien een opvang in zuid-Holland of Brabant in de buurt 

    Ik woon in Walcheren..Dat is dus paar uurtjes rijden. Ik heb het er best voor over, maar stel dat ik een konijn in Brabant neem ofzo. Dan moet dat beestje een paar uur in de auto zitten. Dat lijkt me best stressvol. Dus ik probeer zo dichtbij mogelijk.

     

    8 uur geleden zei EstherR:

    En misschien in een asiel? Sommige dierenasielen vangen ook konijnen op.

    Ja ik weet het. Maar op de site die Vloems gaf, staan ook asiels ;) 

  4. 13 uur geleden zei Vloems:

    http://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-nieuwkonijn/post/konijnenopvang-asiel-lijst/

    voila, hiervan moet er toch wel eentje te doen zijn voor je, succes!

    Ja, ik heb die lijst een keer gezien, maar ik zit in Zeeland en daar zijn er niet zoveel :) 

     

    Vlak bij mij is er ook een groenrijk. Voor de mensen die het niet kennen: Een winkel die planten/bomen/decoraties en dieren verkoopt.

    Hun hebben daar dan zegmaar  een hok staan met veel NHD's (Nederlandse Hangoor Dwergkonijnen). Mannetjes en vrouwtjes (Met een hek ertussen). Ze zorgen goed voor hun konijnen. Dus misschien koop ik daar 2 konijnen. Eerst het mannetje, en 2 weken na de castratie een vrouwtje koppelen.

  5. 9 uur geleden zei Christaaa:

    Je kunt beter naar een opvang gaan voor een koppel. Scheelt een hoop gedoe en geld. 

     

    2 uur geleden zei Vloems:

    http://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen/

    Maar eigenlijk zou ik zeker doen wat Christa zegt, scheelt je zoveel gedoe en kosten. 

    Ja, ik denk dat ik dan 2 konijnen uit de opvang ga halen. Alleen het word wel even zoeken want er zijn er niet echt dichtbij.

  6. Sorry als dit forum op de verkeerde plek staat, maar ik kon niet vinden waar het moest.

    Binnenkort neem ik dus 2 Nhd's (Nederlandse hangoor dwergkonijnen). Ik ben van plan om eerst een mannetje te nemen, dan laat ik hem castreren en dan een vrouwtje erbij. Maar hoe oud moeten hij zijn als ik hem laat castreren? En is het ook nodig om het vrouwtje te doen vanwege hormonen?

     

    Vast bedankt grtz Senna

  7. 7 minuten geleden zei Domino:

    Dankjewel :) 

     

    4 minuten geleden zei evadonatella:

    Op bunnybunch staat een hele lijst met groentes en fruit dat ze mogen hebben. Ik geef ze andijvie en witlof het meest. Wortelloof vinden ze hier ook ontzettend lekker. Als tussendoortje geef ik ze heel soms een klein stukje van mijn appel. Dit geef ik niet te vaak, want er zit veel suiker in. 

     Hoe vaak geef je ze dan witlof/andijvie? :) 

  8. 29 minuten geleden zei Domino:

    Beide merken zijn prima maar bij mij wilden ze juist de Hope Farms niet eten. Ik denk dat je het beste van beide merken een klein zakje kan kopen en proberen welke ze het lekkerste vinden. 

    Wat vooral belangrijk is is hooi, onbeperkt hooi voor ze. Als ze dat maar goed eten, dat is heel belangrijk voor hun spijsvertering. 

    Oke dankje, ik ga dan van beide merken een klein zakje kopen. Kijken wat goed gaat. 

    En het maakt toch niet uit welk merk hooi?

    26 minuten geleden zei Christaaa:

    Mijn voorkeur gaat uit naar de HFST (omdat dat veel goedkoper is), maar helaas zijn mijn konijnen het daar niet mee eens. HFST eten ze gewoon niet.

    Ja, ik denk dan wel dat elk konijn zijn eigen voorkeur heeft. Ik hoop dan dat ze HFST lekker vinden, want ik wil wel het beste, maar ook zo goedkoop mogelijk.

  9. Heei,

    Ik neem binnenkort 2 dwerg hangoorkonijntjes (1 voor mij en 1 voor mijn broertje (11)) , en ik zit zoveel mogelijk informatie op te zoeken over konijnen. Ik lees overal dat jullie vaak SS (Science Selective) voeren of HFST (Hope Farms Super Trio). Ik weet niet echt wat het verschil is. Naar welk merk gaat jullie voorkeur? Ik lees op veel plekken dat sommige konijnen SS niet lekker vinden. 

    Alvast bedankt grtz Senna

    Schermafbeelding 2016-01-31 om 12.09.31.png

    Schermafbeelding 2016-01-31 om 12.03.13.png

  10. 1 minuut geleden zei Sanne1993:

    Konijnen kunnen in principe prima hun tanden zelf afslijten als ze voldoende hooi te eten krijgen. Sommige konijnen zijn geboren met een afwijkende stand van de tanden, waardoor ze niet goed afslijten. De tanden kunnen dan eens in de zoveel tijd bijgeslepen worden, maar het is makkelijker om de tandjes er gewoon uit te laten halen. Dan kan het konijn er sowieso geen last meer van krijgen ;) 

    Oke dankjewel :) 

  11. Zojuist zei Vloems:

    Als een konijn voldoende hooi eet, zal zijn gebit voldoende afslijten zonder dat jij daar ooit iets aan hoeft te doen. Er zijn echter konijnen, waarbij door een verkeerde stand van het gebit, de tanden niet goed langs elkaar gaan. Daardoor slijten ze niet voldoende en groeien ze door. In zo'n geval worden ze om de zoveel tijd geknipt of helemaal verwijderd.

    Oh oke. Dankjewel :) 

  12. Heeii,

    Ik lees op veel forum discussie's dat je regelmatig de tanden van een konijn moet vijlen. Mijn vraag was of dit bij ieder konijn moet? Of alleen bij konijnen die er last van hebben?

    En ik had ook nog gelezen dat sommige mensen de tanden van het konijn dan eruit halen. Op welke leeftijd kan dat? En heeft je konijn er last van?

     

     

    Vast dankjewel ! Groetjes Senna

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .