Ga naar inhoud

sltv

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sltv

  1. 24 minuten geleden zei Rian:

    Ik doe ook niks anders dan normaal en ik ga ook niet meedoen aan het verspreiden van paniek. Dat gedoe met dat hooi vind ik maar onzin hoor.

     

    Bedankt dat je onze extra voorzorg onzin noemt. (feit is nu eenmaal dat het virus in het hooi kan zitten, en zo kun je de kans op een simpele manier verkleinen, wij doen wel dat stapje extra voor onze konijnen.)

    Je zou ook elkaars mening kunnen respecteren.......

     

  2. Ik lees net op de facebook pagina van Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht dat hooi uit de winkel in principe veilig zou moeten zijn, omdat

    dit hooi vaak langer dan 1-1,5 maand geleden gerooid is, waardoor een eventueel aanwezig virus inmiddels inactief is geworden, zeker als het onder droge omstandigheden bewaard is.

    Wat wij nu gaan doen, is voor de zekerheid een voorraad hooi aanleggen voor minimaal 1 maand, en dat bewaren we dan net als nu op een droge plek, zodat het hooi wat we dan geven, als minimaal 1 maand bij ons in huis is.

    Misschien een beetje paranoide, maar better safe than sorry.

     

  3. Ik lees dat je ook uit moet kijken voor het geven van hooi waarvan de mogelijkheid bestaat dat er wilde konijnen bij zijn gekomen.

    Nu kopen wij altijd hooi in de winkel van Vitakraft. (Stro en Bodembedekking zijn natuurlijk ook potentieel gevaar nu)

    Geen idee waar dat hooi vandaan komt (denk Duitsland), maar ik neem aan dat elk hooi wat je koopt dit (minimale) risico heeft.

    En gezien de berichtgeving kunnen we er wel van uitgaan dat dit virus in heel (noord) europa aanwezig is, zelfs ook in Engeland, dus

    het maakt niet uit waar we het hooi vandaan halen.

    Wat zou hierin nu de beste keuze kunnen zijn. hebben jullie daar misschien ideeen over?

    Uiteraard zijn onze konijnen ingeent, maar zijn nu bang dat ze ziek kunnen worden ondanks de maatregelen die we nu al nemen.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .