Ga naar inhoud

BillyDotje

Members
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door BillyDotje

  1. Oké thanks evee!!

     

    Ja klopt de kleinste wegen rond de 2 en de grootste denk ik rond de 3 kilo.

    Het ene koppel drinkt wat meer dan het ander.

    Ben iig. Blij dat ze nu bakjes hebben....gerrum wat moesten ze een moeite doen voor een beetje water.

     

    grtzzz...

  2. Hi ik heb sinds een week of 2 de drinkflessen vervangen voor bakjes water.

     

    Ik voelde me gelijk schuldig dat ik ze al die tijd ui een flesje heb laten drinken want binnen no time waren de bakjes leeg.

    Maar ik heb het idee dat ze echt veel te veel water drinken.....?

     

    Per koppel drinken zo wie zo 2 -3 bakjes per dag leeg, en als ik op de dagen dat ik thuis ben het vaker vul gaat dat ook op.

     

    Ze krijgen ‘s morgens 15-20 gram gemixte brokjes, rond 18.00 uur nog eens 15-20 gram brokjes en voor dat ik naar bed ga nog wat verse groente. Hooi hebben ze onbeperkt.

     

    Drinken ze nu teveel? Of is het toch vrij normaal?

     

    Grtzzzzz

  3. Hallo,

    Ik heb in het begin telkens de keutels in de plasbak (afwasteil) gedaan en de 1e weken die afwasteil wel schoongemaakt maar niet hun geur er uit. Nu zijn het bij mij alleen de keutels die nog door de ren worden verspreid... misschien heb ik geluk...maar wie weet helpt het toch om even te investeren...? Ik maak mijn zeil trouwens ook altijd met azijn schoon.

    Succes

  4. Ik merk dat als ik ze teveel biks geef ze het hooi laten 'hangen'. Mijn DA zei dat hooi en water juist het belangrijkste was...aangevuld met verse groente.

    Hoe merk je dat ze last hebben van gasvorming? Hun keuteltjes zien er goed uit als ik dat op dit forum check.

     

     

  5. sorry late reactie, was zelf geveld door een griepje.

    Ik heb nu 2 drinkflessen en een drinkbakje geplaatst maar zie niet dat ze er uit drinken.  Ze krijgen 's morgens en 's avonds een bakje groente (sla/komkommer/tomaat/appel/wortel/broccoli of bloemkool/spruitjes/paprika/witlof)

    Ik doe nu wat minder zaagsel in de plasbak ik zie dan toch wel dat er veel geplast wordt.

    Ze zitten binnen.

    Zouden ze dan door de groente voldoende binnen krijgen?

  6. Sinds een dag of 3 drinken mijn nijnies niet meer... Fles getest, nieuw water... maar er verdwijnt geen drup naar mijn idee.

    Ik geef ze smorgens en savonds groente, biks en hooi.

    Ik moet de wc elke dag schoonmaken maar zit niet meer zo vol als anders...

    Twee weken geleden hebben we het hok veranderd en is de fles ook van plaats geswitched maar die hadden ze meteen weer gevonden en werd toen nog goed gedronken.

    Iemand een idee of tip....?

  7. Hoi Aniek,

    Bedankt voor je advies.

    De dierenarts zij juist dat het niet verstandig was om de tanden te laten verwijderen.... en hoe gaat dat dan met eten...?

    Ik wil doen wat het beste voor beide is.. Dotje is zo lief maar erg onderdanig...

  8. Ik geef ze s' morgens hun brokjes hope farms super trio (2 handjes) een bol hooi en dan 2 konijnenbakjes groente (spruitjes, witlof, tomaat, pastinaak, komkommer, sla, bloemkool, wortel, appel, mandarijn, broccoli,basilicum, perterselie, bleekselderij) net wat ik in huis heb of over van mijn eigen groente. Wel een mix van zeker 7 soorten. 's avonds als ik thuis kom vul ik dan de hooibol aan als deze leeg is en voor ik ga slapen krijgen ze alle bei een snoepje.

    Nu ik dat zo typ...verwen ik ze niet teveel...

     

  9. Hoi,

    Ik heb het ook, maar dan dagelijks... met name met eten brengen of als ik ze aanhaal. Billy, gecastreerde ram, de kleinste doet dan zo gemeen tegen Dotje (dwerghangoor maar 1x zo groot als Billy) grommen en happen naar haar. Dotje hupt of rent dan weg. Soms zit hij zelf er als een dolle achteraan. Ik vind het zo zielig voor Dotje. Ik weet ook niet zo goed wat ik daar  likken ze elkaar in de gezichten of oren en liggen ze lekker tegen elkaar aan. Ik wil ze eigenlijk niet uitelkaar halen... want dat zou betekenen dat ik er een weg zou moeten doen....

    Billy heeft wel last van olifanten tanden maar daar voor ga ik geregeld naar de dierenarts zo dat hij geen last met eten heeft. Ook hebben ze samen 6m2 tot hun beschikking.

     

    Mocht iemand tips hebben hoor ik ze ook graag

     

     

  10. Hoi

    Even een vraagje. Vorig jaar heb ik mijn oudste konijn laten enten en dit aar de jongste. Nu krijg ik de oproep voor de herhaling.

    Enten jullie ze altijd, of niet?

    Het verschil bij dierenartsen ook zo groot qua prijs... bij mijn eigen dierenarts kost het €45, 00. Maar bij een andere kost het maar de helft hoorde ik.

    Wat is jullie ervaring?

    Thanks alvast

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .