Ga naar inhoud

Cake

Members
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cake

  1. 8 minuten geleden, DaniëlleV zei:

    Als hij eerder nooit zulk gedrag vertoonde dan is dit dus geen normaal gedrag voor hem en denk ik toch dat er iets met zn gebit zou kunnen zijn aangezien dit niet onder narcose is gecontroleerd. Dit zou ik dan toch eerst laten controleren. 
    Mijn gecastreerde ram is ook eens onder narcose geweest voor zn gebit toen het leek dat hij sommige dingen niet goed kon vastpakken en wat uit zn mondje liet vallen en hij bleek toen wat haakjes te hebben. Dit heeft hij daarna overigens niet weer gehad. 
     

    Ik ga dit meenemen naar de dierenarts. Hopelijk kan ze er onder narcose naar kijken en anders wil ik toch op zoek naar een dierenarts die mogelijk meer konijnkundig is. 

  2. 21 minuten geleden, DaniëlleV zei:

    Mijn voedster heeft ook weleens een paar dagen dat ze minder eet en vooral met haar kin over dingen wrijft, aan het graven is en overal keutelt en ook sproeit. Ik zie het als een hormonaal iets. Ze is dan meestal hyper blij 🙂 en leeft van de liefde zeg maar. 

    Maar intussen lijkt ze dan toch wel te eten van het hooi enzo want ze blijft wel goed keutelen.. 

    Misschien moet jij ook in die richting denken want je zegt dat hij/zij wel goed keutelt dus dan eet hij of zij wel wat neem ik aan. 
    Kan hij of zij wel altijd hooi eten? 
     

    Bedankt voor je reactie. Er is altijd onbeperkt hooi beschikbaar. Dit ververs ik ook regelmatig, omdat ik soms ook denk dat het misschien niet meer lekker is als het er een tijdje in zit. Helaas eet hij er niet van. Als ik het aangeef, pakt hij het wel aan, maar legt het dan ook weer opzij.. 

     

    Kan een gecastreerde ram ook als nog last hebben van zijn hormonen? Ondertussen duurt het al wel 6 weken.. Ik herken het alleen niet bij hem. Hij is al 6 en nooit eerder problemen hiermee gehad, het was eerder een vreetzakkie.

  3. 1 minuut geleden, Marjoleink zei:

    Ik zou eerst alles willen uitsluiten alvorens te denken dat het hormonaal is. Is het gebit onder narcose bekeken? De achterste kiezen kun je eigenlijk alleen goed onder narcose zien.

    Zie je nog meer anders dan anders? Drinkt hij meer? Heeft je dierenarts aan EC gedacht?

    Is je dierenarts wel konijnkundig? In de opleiding wordt nauwelijks aandacht besteed aan konijnen, je moet echt geluk hebben dat je dierenarts er interesse in heeft. Misschien een keer laten nakijken door een andere dierenarts?

    Het gebit is niet onder narcose bekeken, alleen via een tang. Alleen zijn de brokjes harder dan sommige groente dat ik mij wel afvraag wat maakt dat hij dat dan nog wel eet, maar is zeker iets om nog verder te onderzoeken. 

     

    Toevallig vraag ik mij wel af of hij meer drinkt en ben ik dit vandaag gaan afmeten. Komende dagen wil ik in de gaten houden wat hij ongeveer gemiddeld drinkt. 

     

    Goeie vraag of de dierenarts konijnkundig is.. Ze geven aan van wel. Misschien een goed idee om een andere dierenarts te laten meekijken als er opnieuw niets uitkomt.. 

  4. Hoi allemaal,

     

    Toch maar een bericht op dit forum, want ik loop al een tijd bij de dierenarts met mijn konijn en we komen er niet achter wat er met hem aan de hand is. Alweer een aardige tijd geleden is mijn konijn gestopt met eten, toen heb ik hem een tijd gedwangvoerd. De dierenarts heeft hem helemaal gecontroleerd, maar hij leek volledig gezond en heeft niks afwijkends gevonden (gebit was ook in orde). Enkel een beetje een nat neusje (wat last van snot), maar hij was niet aan het niezen en de dierenarts hoorde niets geks bij de longen. Toch voor de zekerheid een kuurtje gekregen. Na een aantal dagen is hij toch weer voorzichtig wat gaan eten (brokjes). Ik had goede hoop dat het weer goed zou komen, maar tot op de dag van vandaag eet mijn konijn nauwelijks. De brokjes gaan er goed in, maar verder wil hij niets meer eten (geen groenten en geen hooi). Ik heb van alles geprobeerd.. Overal komt hij enthousiast op afgerend, doet hij zijn kinnetje overheen en rent weer weg. Vaak laat ik het liggen en hoop ik dat hij het alsnog gaat pakken, maar telkens kan ik het weer weggooien. De laatste dagen lijkt hij ineens ook niet meer zindelijk. Hij plast ineens overal, behalve op zijn wc en dat terwijl hij goed zindelijk was. Ook dropte hij zijn keutels altijd op de wc en ook deze nu overal en nergens. De keutels zijn wel groter dan normaal (?) Telkens als hij drinkt, poept hij ook van alles uit. Het motortje draait dus (gelukkig) nog goed en ook is hij nog levendig en vrolijk, maar ik begin mij wel zorgen te maken. Morgen ga ik opnieuw naar de dierenarts, maar telkens krijg ik het bericht dat hij helemaal gezond oogt. Alleen zit het mij helemaal niet lekker en begrijp ik echt niet wat er aan de hand kan zijn. 

     

    Heeft een van jullie een idee?

  5. I need advice:

    Ik wil heel graag dat mijn konijn 24/7 los mag lopen in mijn appartement. Momenteel kan dat alleen als ik thuis ben, omdat hij bijv. nog op mijn bed plast en op andere plekken in huis... Ik heb hem 1 maart laten castreren en had gehoopt dat het dan over zou gaan (had verwacht dat hij het deed om territorium af te bakenen). 

    Op mijn bed heb ik nu bijvoorbeeld standaard een doek, omdat hij in de hoek keutelde en plaste; maar nu ben ik bang dat hij ook denkt dat het daar mag. Hoe leer ik dit af? Dit was namelijk de enige plek in mijn appartement waar hij voor zijn castratie plaste en poepte. Maar sinds deze week plast hij ook ineens weer op andere plekken.. en daar ben ik niet blij mee. Wil vooral ook dat mijn konijn alle ruimte heeft, maar op deze manier kan ik hem gewoon niet loslaten als ik er zelf niet ben. Heeft iemand tips hoe ik dit aan kan pakken?

     

  6. 2 uur geleden zei Evee:

    Carprofen is geen antibiotica ;) Dat is een pijnstiller met ontstekingsremmer. Als de wond er goed uit ziet zou ik inderdaad stoppen met die pijnstillers. Best kans dat hij dan snel weer zichzelf is. Van carprofen kunnen dieren bijv. ook misselijk worden. Houd hem wel goed in de gaten, mocht hij nou niet opknappen zou ik toch nog een dierenartsbezoekje brengen, misschien is er dan iets anders mis gegaan!

    Oh dat dacht ik, excuus. Ik ga hopen dat straks als ik thuis kom het al wat beter is; anders morgen de dierenarts bellen. Bedankt voor je reactie! Hoop dat het door de pijnstiller is gekomen en dat het straks al beter gaat. 

  7. 2 minuten geleden zei Evee:

    Heb je antibiotica gekregen na de castratie van een ram? Dat is niet zo gebruikelijk. Over het algemeen krijg je wat pijnstilling mee voor de eerste dag / dagen en dat is het. Het kan zijn dat hij door de antibiotica niet helemaal fit is, was er behalve castratie nog iets anders aan de hand? Een antibiotica beschadigd de darmflora en heeft schadelijke invloed op het immuunsysteem. Normaal wordt dat alleen gegeven als een konijn echt een infectie heeft die alleen met antibiotica te verhelpen is. Niet zomaar.

    Een narcose is ook best heftig voor een konijn en daar kunnen ze ook wel een dag of 3-4 van van slag zijn. Maar dan zou hij inmiddels wel weer bijgetrokken moeten zijn hoor!

    Ik heb carprofen drops meegekregen.. dit is pijnstilling en het moet ervoor zorgen dat er geen ontsteking ontstaat. Er was verder niks aan de hand.. ik heb dit nu tot gisteravond gegeven. De eerste dagen ging het redelijk goed zijn bekje in, maar gister ging hij zo tegenstribbelen. Ik vond het zo vervelend dat hij het echt niet wilde hebben dat ik heb besloten vandaag niet meer te geven. De wond ziet er goed uit en het zou toch niet nu nog kunnen gaan ontsteken? Het is morgen een week geleden. 

  8. Afgelopen dinsdag is mijn konijntje gecastreerd. De eerste dag was hij meteen al weer levendig en at en dronk hij goed. Hij moest wel in zijn kooi blijven, maar ik zag geen gek gedrag. De tweede dag mocht hij al weer af en toe uit de kooi, omdat hij dit gewend is en telkens tegen het deurtje aan stond en vroeg: "mag ik er alsjeblieft uit" haha. Normaal sprint hij door de kamer en maakt hij veel binkies, komt hij knuffelen enzovoorts; maar hij heeft eigenlijk alleen maar onder het bed gelegen (geslapen?). Dit vond ik alleen niet heel gek, want hij heeft natuurlijk wel hechtingen en het is logisch dat hij nog niet helemaal fit is. Alleen de dagen erna, tot vandaag, vindt ik dat hij nog steeds niet heel blij is en vooral veel slaapt.. Ik laat hem namelijk ook niet heel veel meer uit zijn kooi, omdat hij dan toch alleen maar onder het bed gaat zitten/slapen en hij niet meer er onderuit wilt komen. Terwijl dit eerder nooit een probleem was. Als ik de antibiotica moet geven gaat hij ook heel erg tegenstribbelen (heel erg graven en mij kleine bijtjes geven) omdat hij het gewoon echt niet prettig vindt. Ik ben nu ook bang dat hij angstig kan worden, wat ik echt niet wil... Ik wil dus vanavond of morgen gaas gaan halen en dit onder mijn bed doen, zodat hij er niet meer onder kan en wel uit zijn kooi kan en ik niet steeds de strijd heb als ik weg moet en hij niet wilt komen.

    Maar mijn vraag aan jullie is eigenlijk: Hoe lang kan een konijntje wat suffig zijn na een castratie?  

     

     

  9. Sinds kort kan mijn kleine konijntje op mijn bed springen, super leuk en gezellig. Hij is goed zindelijk en doet, waar hij ook is, altijd zijn beide behoeftes netjes op het toilet. Tot nu..... 

    Hij kan de hele dag los lopen, op mijn bed springen en spelen; en dan is er de hele dag niks aan de hand. En dan ineens... toch op het bed geplast.. Is dit iets van markeren ? Of is het een foutje? Is er nog een mogelijkheid dat ik dit kan afleren? Ik wil mijn bed eigenlijk nog gaan afschermen, maar ik had niet verwacht dat die kleine zo snel zo hoog kon springen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .