Ga naar inhoud

BunnyBaileys

Members
  • Items

    343
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door BunnyBaileys

  1. Wat een toestand. Hoelang is hij nu bij jou? Ik heb dit niet gelezen, of overheen gelezen :whistle2:, maar misschien moet je hem maar even tijd geven om te wennen. Konijnen nemen ook dingen van elkaar over, dus als jij je voedster lekker verwend en de andere kijkt toe, gaat hij ook bedenken: 'misschien moet ik dat ook eens proberen'. Mijn konijn was voorheen ook heel moeilijk met hooi eten en omdat ik er zo opgefocust was, werd het er ook niet beter op. Ik heb toen een tijdverandering gemaakt en geef nu 's avonds pas biks en overdag continue hooi en groente en nu eet hij als een bezetene.

    Leg elke dag gewoon een klein beetje neer en let en vervolgens niet op. Als het niet word opgegeten haal je het weer weg en probeer je weer iets anders. Konijnen kunnen erg kieskeurig zijn. Gelukkig heb ik dat met Baileys niet meer :mdr:

    Als laatste tip wil je nog meegeven of vragen eigenlijk zit je wel bij een konijnkundige DA?

  2. Ik heb op mijn daktarres twee citrusboompje, waarvan op het kaartje staat dat de vruchten eetbaar zijn, maar mogen ze daar ook de blaadjes en takken van? Ook heb ik een olijven struik en de blaadjes lijken op die van een wilg, mogen ze die ook?

  3. Maar hoe zit dat dan met de bladeren of knoppen? Mogen ze die dan ook eten of moet je die er is van verwijderen. In het centrum van de stad waar ik woon hebben ze een rij bomen staan die eens per jaar door de gemeente gesnoeid wordt, ik zal eens vragen wat voor boom het is, dan kan ik misschien de volgende keer wat meenemen. De takken van de boom zijn een beetje donkerrood.

  4. Ik raad je aan om op konino.nl te kijken. Een zak HFST 3kg voor €4,99 of 15kg voor €14,95. Je hebt dan wel €4,95 verzendkosten, maar volgens mij haal je dat er makkelijk uit als je het niet in de dierenwinkel koopt.

  5. Heejj bedankt voor jullie reacties. Ik ben al een week bezig met over stappen op HF. Maar hij laat het dus gewoon staan. Hooi eet hij goed en water drinkt hij ook goed. Voor zijn neus houden lukt niet, hij duwt dan zijn neus er onder ( met andere woorden ik vind het fijner om geaait te worden dan gevoerd )

    ps. Ik vul nu ook niets meer bij totdat het op is.

  6. Hoi Allemaal

    Ik heb op dit moment 1 konijn 'Baileys' hij wordt in mei 2jaar.

    Hij kreeg eerst altijd biks van de dierenwinkel. Dit zat in een plastic zak (dus geen merk). Ik kocht meestal een zak van 5kilo en dit kostte dan €4,50. Nu was ik al een tijd op zoek naar ander voer, omdat ik er toch niet zo tevreden over was. Na lang speuren op het forum hier heb ik gekozen voor Hope Farm Rabbit Supertrio, (die zak met een blacktan konijn erop).

    Dit Biks heb ik met het andere oude biks gemixt in zijn voerblik gedaan.

    Maar....

    (En nu komt dus mijn probleem)

    Mijn eigenwijze konijn eet dus alleen die kleine stukjes (die oude biks) op en laat die andere brokken liggen.. :s Nu is het oude biks op en heb ik alleen hope farm, maar daar eet hij dus niets van.

    Ik zit nu met mijn handen in het haar wat ik er nu mee aan moet.

    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, hoe ik dit kan aanpakken.

    Groetjes Mirne

    ps. Ik heb geen idee wat de samenstelling is van dat oude biks.

  7. Goh dit komt mij erg bekend voor. Ik heb ook een konijn wat geen grote hooi eter is. Ik haal altijd biks bij de dierenwinkel wat in een plasticzak zit, geen merk eigenlijk, maar ik weet niet waar ik naar over moet stappen en wat relatief goedkoper is. Iemand een idee? Alvast bedankt. Ik geef al iets minder biks, dat wat hij normaal krijgt zodat hij hopelijk meer hooi gaat eten, tot nu toe nog geen succes :(

  8. Diergeneesmiddel ter bestrijding van:

    snot, longontsteking en diarree bij kanaries, tropische vogels en parkieten,

    snot, ornithose, longontsteking en diarree bij duiven en kooi- en volièrevogels zoals sierpluimvee, sierfazanten etc.,

    snot en longontsteking bij kleine knaagdieren zoals konijnen en cavia´s etc.

    Ik wist niet dat Kanaries ook ook diarree konden hebben :bounce:.. Of ben ik daarin de enige?

  9. Baileys heeft de laatste paar dagen soms last van diarree, niet gek veel en er zitten ook nog harde keutels bij. Hij krijgt al een week geen groenvoer meer, maar alleen hooi, water en biks. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

    Groetjes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .