Ga naar inhoud

Suzimoo

Members
  • Items

    1.584
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Suzimoo

  1. Mijn konijn Gijs heeft ook heel lang met z'n hoofd geschud en aan z'n oren gekrabt. Zijn oren waren vies vanbinnen en er bleken twee abcessen bij zijn oren te zitten. Hij had hier pijn van en stopte op den duur met eten. De abcessen zijn een paar maanden geleden succesvol verwijderd. Ik heb nog behandeld met duplocilline injecties en nu blijven zijn oren schoon. Hij schud en krabt niet meer.

  2. Ik heb bij mijn konijn Gijs 8 maanden geleden ook twee abcessen bij zijn oren laten weghalen. Ik moest er zalf inspuiten tweemaal daags, zodat het open bleef en ik moest elke twee dagen een duplocilline injectie geven. Het is heel goed gegaan en mooi genezen, de abcessen zijn tot op heden niet terug gekomen en ook zijn oren blijven tegenwoordig schoon.

  3. Ik heb op dit moment precies hetzelfde.

    Gijs at eigenlijk altijd heel graag en vooral ook snel.

    Tot een paar weken geleden.. hij ging steeds minder eten en verloor z'n interesse. Hij at alleen nog heel enthousiast zijn groenten op.

    Onder narcose bleek z'n gebit prima in orde te zijn.

    Hij flappert en krabt al een tijdje aan z'n oren.. en hij heeft daar ook twee bultjes aan z'n hoofd. Waarschijnlijk abcessen. Vrijdag gaat de dokter het open maken.

    Abcessen aan de kaak komt ook regelmatig voor en kan dezelfde klachten geven.

    Wij geven op dit moment ook pijnstilling en hij knapt daar zienderogen van op, hij eet weer wat beter! Het is dus duidelijk dat hij pijn heeft met het kauwen van harde dingen.

    Als ik op de bultjes druk dan geeft hij ook een duidelijke pijn reactie.

  4. Hoi allemaal,

    Ik moet 't even van me af schrijven... ik word namelijk een beetje moet van Gijs. Een beetje erg om eerlijk te zijn.

    Hij is bijna 2 weken geleden aan haakjes op z'n kiezen behandeld. Afgelopen woensdag, precies een week later wilde hij nog steeds geen SS eten. Gelukkig at hij wel goed z'n groenten en wilgen, dus ik heb geen dwangvoer gegeven. Ik ben toen twee andere merken voer gaan halen om te proberen: Beaphar care+ (dat vond hij enorm lekker, maar daar kreeg hij plakpoep van) en hope farms (dat vond hij niet lekker).

    Donderdagavond heb ik gewoon weer SS voorgezet en wonder boven wonder: hij at weer gewoon! Dus ik helemaal blij! Sinds donderdag heeft hij tot en met zondagochtend heerlijk SS gegeten, gewoon zoals voor z'n haakjes.

    Aangezien hij Beaphar zo lekker vind en omdat ik daar nog een hele zak van over had, ben ik dit als snoepje gaan geven. Gijs had dit echter snel door en ik heb het idee dat hij daarom nu zijn SS niet meer wil. Als ik hem een Beaphar aanbied dan eet hij die gulzig op, en ook de SS die in hetzelfde bakje als de Beaphar zitten eet hij op.

    Hij loopt ook heel de tuin af te struinen naar bladeren en andere dingen die hij kan eten. Normaal at hij altijd zo snel mogelijk de biks op en lag hij heel de avond lui te zijn. Gisteren heb ik hem daarom opgesloten in zijn hok en uiteindelijk heeft hij zich overgegeven en alsnog een beetje SS op.

    Nu vandaag is hij mijn hok aan het slopen, hij knaagt echt alles kapot, en niet zo'n klein beetje ook! Ik gaf hem net een bak SS en ik merkte al dat hij alleen maar de tuin in wilde voor bladeren en compleet geen zin had in die SS. Nou normaal had hij alleen maar oog voor de biks en die tuin... Dat boeide hem niet! Uit protest gaat hij dan waar ik bijzit heel de trap kapot knagen. Ik heb hem in z'n hok gelaten omdat ik niet wil dat hij zijn zin krijgt. Hij heeft een schoon hok met veel hooi van de boer en een bak SS, laat hem eerst dat maar eens eten denk ik dan... Maar ja, hij gaat echt tot het uiterste en laat niks over van mijn hok. Ondertussen is Tinka heel erg lief en wilt er erg graag uit. Ze rent altijd graag rond.

    Wat moet ik hier nu mee? :(

  5. Hoort een duitse hangoor geen 3,5kg te wegen?? Komt hij bij Kim vandaan? Ik zou anders haar eens om advies vragen. Ik heb zelf ook een Duitse hangoor van haar.

    Hoe gaat het er aan toe als je ze eten geeft? Vallen ze gulzig aan en eten ze de bak meteen leeg?

  6. Het calciumgehalte in de nieuwe brok is lager, net zo hoog als bij de Super Trio (0,9). Je kunt even kijken waar je konijnen het het beste op doen. De Balance is geen slechte brok, zeker niet met de verbeteringen.

    Oke, ik ben inmiddels weer thuis en ik heb alledrie de zakken even naast elkaar gezet:

    SS: eiwit- 14, calcium 0,6

    Rabbit balance: eiwit- 15,9, calcium 1,0 (ik heb denk ik nog een oude verpakking te pakken...)

    Care+: eiwit- 16, calcium 0,67

    Dus SS is zonder twijfel de beste, maar die wilt ie niet. Rabbit Balance en Care+ zitten allebei hoog in de eiwitten, waardoor meer kans op plakpoep. Qua calcium is Care+ beter.

    Supertrio lijkt vergelijkbaar met SS, maar ik ga niet nog een vierde soort in 1 week proberen... ik weet nu al geen raad meer.

  7. Uhm.. oh... verbazend..

    Onze fokster.. kaatje-kim.. zei dat dit beter als snoepje is.

    En ik heb hier ook zitten zoeken op het forum en begrepen dat sommige konijnen er plak-poep van krijgen. En daarbij is het eiwit gehalte ook weer iets hoger. Ik weet even niet meer hoeveel en ik kan t niet meer vinden...

    Tja.. zo is het ook niks, dus ik zit sterk te twijfelen om weer Beaphar te geven.

    Ik had alleen net voordat Gijs stopte met eten 20Kg SS besteld in UK. Dus daar zit ik nu mooi mee :s

  8. Ja ik zit een beetje in dubio...

    Ik geef al een jaar SS, maar Gijs is gestopt met eten, zelfs een week na een behandeling aan z'n gebid eet hij nog steeds alleen groenten. Het werd dus tijd om andere merken te proberen.

    Beaphar op dinsdag geprobeerd, daar werden beide konijnen helemaal wild van, vonden ze heel lekker.

    Alleen toen hoorde ik dat dat niet zo'n goede brok is, maar meer een snoepje. Toen heb ik gisteren Rabbit Balance geprobeerd en die gaat er matig in.

    Dus nu weet ik niet meer wat ik moet doen en ik wil eigenlijk niet blijven jojo-en.

  9. Ik weet dat konijnendarmpjes erg gevoelig zijn, en dat je bij het overstappen van het ene merk naar een ander merk erg voorzichtig moet zijn. Je moet het nieuwe voer dan een tijdje mengen met het oude voer.

    Nu heb ik wel eens gehoord dat dit bijvoorbeeld bij overstappen naar Science Selective niet nodig is. Klopt dit? En geldt dit ook voor Hope Farms?

  10. Hoi allemaal,

    Een van mijn konijnen lijkt geen zin meer te hebben in Science Selective. Hij is er nooit groot fan van geweest, maar nu eet hij al 1,5 week niks meer (gelukkig wel stro, andijvie en wilg). Ze hebben een week geleden onder narcose z'n gebid behandeld, maar dat heeft niet gebaad. Tijd dus om eens andere biks te proberen. Mijn vraag: wat is een goed merk biks, naast Science Selective?

    Is Beaphar bijvoorbeeld goed?

    Groeten,

    Susanne

  11. Z'n tanden worden altijd gecontroleerd bij de inentingen. Dus ik denk 't niet.

    Bovendien valt hij gewoon niet aan op z'n eten, alleen als hij ziet dat 't groenten zijn.

    Vanmiddag heeft hij een hele witlof opgeknauwd, en die had ik niet kleingesneden. Hij zetten gewoon z'n tanden erin, zoals hij dat normaal doet.

    Bovendien heb ik gisteren en vanmorgen een schoteltje met biksprut/pap voorgezet (gewoon SS geprakt met water) en dat vond ie ook niet boeiend.

  12. Hallo allemaal,

    Ik heb me maar weer eens op 't forum begeven na hele lange tijd! :)

    Ik kan jullie advies namelijk goed gebruiken!

    Het gaat om Gijs, 3 jaar oud, duitse hangoor, 3,5kg.

    In de winter van 2010 op 2011 ben ik met Gijs bij de dierenarts terechtgekomen omdat hij knorde (echt als een biggetje) en met de oren flapperde. Alles is toen grondig nagekeken en uiteindelijk is er alleen een wondje in z'n bekje gevonden en heeft hij een antibiotica kuur gekregen. Het knorren verdween binnen korte tijd en het flapperen werd minder (het was niet helemaal weg).

    Een paar maanden later, september/oktober 2011, kwam ik bij de dierenarts voor de inentingen. Ik heb toen verteld dat het flapperen nooit helemaal weg is geweest en dit keer bleken z'n oren erg vies. Hij heeft toen eenmalig een zalfje in z'n oren gekregen. Dat leek wel even te helpen, maar naar verloop van tijd ging het me toch weer opvallen dat hij veel flapperde. Daarnaast viel het me op den duur ook op dat hij ietswat zwaar ademde door z'n neusje.

    Nu ben ik twee weken geleden opnieuw naar de dierenarts gegaan en hebben we besloten om hem te gaan behandelen. Hij heeft toen een zalfje voorgeschreven wat ik elke twee dagen in z''n gehoorgangen moet smeren.

    Daarnaast zou hij ook een peniciline kuur (injectie) moeten gaan volgen van 8 weken. De peniciline was nog niet binnen, dus die heb ik afgelopen woensdag pas opgehaald.

    De zalf in z'n oren was echt een ramp, hij ging enorm hoofdschudden en bijna onophoudelijk krabben met z'n poten. Ook z'n vriendinnetje was non-stop z'n oren aan het uitlikken. Ik merkte ook dat Gijs minder lekker in z'n vel zat. Ik had al een tijdje het vermoeden dat er eentje wat minder at, maar nu ging het opvallen dat Gijs iets minder at en iets minder z'n hokje uitkwam om rond te rennen.

    Op woensdagochtend (de ochtend voordat we weer naar de arts zouden gaan om de peniciline kuur op te halen en te leren injecteren) vond ik Gijs ineens weer heel vrolijk, hij viel gretig aan op de biks en leek weer een beetje de oude.

    Op woensdagavond dus met de injecties gestart, dat gaat erg lekker. Daar lijkt hij weinig van te voelen.

    Nu komt het probleem... sinds vrijdagavond weigert hij biks en hooi te eten.

    Zaterdag ben ik daarom gestart met Metacam (pijnstilling), want wellicht heeft hij gewoon pijn aan z'n oren ofzo.

    Groenten eet hij heel gulzig op, witlof (hele stronk, ongesneden) knauwt hij vol smaak op. Hij vecht ook echt voor z'n groenten als z'n vriendinnetje het probeert af te pakken. Verder struint hij ook heel de tuin af opzoek naar blaadjes, grassprietjes tussen de tegels, etc. Vanavond maakte hij zelfs ook twee binkies.. maar waarom eet hij dan geen biks en hooi meer?

    Ik heb vandaag geen Metacam meer gegeven, omdat ik hem veel te actief en vrolijk vind voor een konijn met pijn.

    Ik ben wel weer even bij de arts geweest en met metacloral gestart (om de darmen actief te houden en te stimuleren).

    Ik vind het zo lastig om te beslissen wat ik nu wel en niet moet geven, waar ik nu goed aan doe en waar niet.. al die medicijnen ook. Ik snap het gewoon niet, waarom zo gulzig eten, maar geen biks en hooi.

    En Gijs is juist een konijn wat altijd enorm graag at. Hij at ook altijd heel snel en veel.

    Ik heb ook al twee maal een papje van de biks gemaakt (zodat het zacht is), maar ook dat boeit hem niet.

    Ik geef Science Selective.

    Nou... een heel verhaal... hopelijk kan iemand er wat meer over vertellen!

    Groetjes,

    Susanne

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .