Ga naar inhoud

MelissaYM

Members
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door MelissaYM

  1. Hoii

    Ik heb altijd mijn hooi bij een groothandel gehaald, daar hadden ze mooi lang/groen/stevig hooi maar sinds een tijd is het nog alleen maar slap en bruin. Daarom haal ik nu altijd die kleine Barn-i kruidenhooi, vinden ze ook wel lekker (niet lekkerder dan het lange/groene hooi) maar is best wel erg duur op lange termijn.
    Heb ongeveer bij elke dierenwinkel en tuincentrum wel gezocht naar mooi hooi maar het is allemaal heel erg kort en daar houd ik niet zo van.

    Daarom vraag ik me af waar jullie je hooi halen en hoe het er uit ziet.

                              :thanks:

     

    • Vind ik leuk 1
  2. Mijn konijn heeft een tijdje een traanoog gehad, en een paar weken geleden kwam er wat wit spul uit zijn oog (klein beetje en echt wit, niet geel), dus ik ben gelijk naar de dierenarts gegaan en zij heeft geprobeerd om de traanbuis te spoelen, dit was niet gelukt.
    Wij kwamen er ook achter dat hij een beschadiging had op zijn oog, hier kreeg ik zalf voor met antibiotica, na een week moest ik weer terug komen.
    Na een week 4 keer per dag zalf erop gedaan te hebben ging ze weer proberen of ze de traanbuis kon spoelen, helaas weer niet gelukt.....
    Dus toen kreeg ik druppels erbij die (als ik het goed heb) de zwelling rondom de traanbuis die er (misschien) zou kunnen zitten zou afnemen en dan zouden we na 1,5 week weer proberen om te spoelen.
    Nou heb ik na 1 week gevraagd of het normaal is dat ik 3 keer terug moet komen voor een oog aangezien het me al 120 euro heeft gekost zonder dat er iets veranderd is. Toen kreeg ik als antwoord dat het misschien niet verholpen kan worden en dat ik kon stoppen met de medicatie en dat hij dus de rest van zn leven een traanoogje zal houden maar hier geen last van zal hebben.

    Maar dit voelt niet goed! Vanochtend weer een heel klein beetje wit in zijn ooghoek en het traant ook gewoon weer zoals vooraf.

    Wat moet ik nou doen? Help!

  3. Ik ben bezig om de tuin op te knappen en ik wil graag in de toekomst dat de konijnen helemaal los kunnen lopen in de tuin.

    Daarom vroeg ik mij af welke planten ik in de tuin kan zetten, die er leuk uit zien, maar niet giftig zijn voor konijnen.

    Er komen sowieso ook kruiden in, mijn konijnen zijn niet zo van de kruiden maar hier kunnen ze wel wat van knabbelen.

  4. Afgelopen week ben ik met mijn konijn naar de dierenarts geweest voor een oogje wat traande. 
    De dierenarts heeft geprobeerd zijn traanbuizen te spoelen maar dit lukte niet. Ik heb een zalfje meegekregen (antibioticum houdend) voor een beschadiging op het oog en ik moet volgende week terug komen en dan gaat ze het nog eens proberen.

    Maar nu zit ik het factuur te bekijken en er staat: Spoelen traanbuizen - 20 euro
    Het 'spoelen' wat niet lukte duurde nog geen 3 minuten.

    Is het normaal dat ik hier nu voor moet betalen? Ik vind het een beetje dubbelop omdat ik volgende week terug moet komen.
    Ik zou eerder kosten hebben gerekend voor de spullen maar niet voor die 3 minuten dat ze het geprobeerd heeft.

    Ik ben benieuwd wat jullie ervan zeggen :)

  5. Bedankt voor jullie antwoord! :)

    Ik heb ze er gister een uurtje op gehad en vandaag waren de keutels net als normaal. Groenvoer krijgen ze iedere dag een behoorlijk portie maar gister na het gras wat minder gegeven dan normaal.
    Kan ik dan het beste hieruit ook per 10 minuten opbouwen?

    Het gras is eigenlijk nog wat te kort om te plukken...

  6. Nu het eindelijk een paar dagen droog is geweest heb ik vandaag mijn konijnen op het gras gezet. Nou vraag ik me af hoe ik dit moet opbouwen en hoelang ze elke dag op het gras mogen, de bedoeling is dat ze straks overdag de hele dag op het gras kunnen.

  7. Mijn ram had van de zomer één oogje dat traande, dit is uiteindelijk over gegaan gelukkig maar nu begint het weer een heel klein beetje te irriteren.

    Hij eet verder (heel) goed en toont verder helemaal niet ziek.

    Heeft iemand een idee wat het kan zijn en wat ik er aan kan doen? 

  8. Die van mij kan je niet gekker krijgen dan met banaan! Helaas krijgen ze dit maar heel beperkt (ik denk 2 keer per maand een stukje zo groot als je vingernagel).

    Verder krijgen ze iedere dag: andijvie, witlof, wortel (beperkt), boerenkool, paksoi, bloemkool, broccoli of tomaat. Iedere dag minstens 3 verschillende soorten groentes.
    Bloemkool, andijvie en wortel zijn de favoriet/

  9. Ik heb een logékonijn die in ons tuinhuis in een hok zit, voor het tuinhuis (op de veranda) heb ik de ren van mijn konijnen, vanmiddag was zij ontsnapt en toen ik de deur open deed glipte zij dus de ren in van mijn konijnen, begon gelijk alles onder te plassen maar heb dr snel weer kunnen pakken. Ook kwam ze in aanraking met mijn rammetje en zij heeft op hem gereden (vond hij niet leuk).

    Maar sinds dien vecht mijn koppeltje, de plukken haar vliegen in het rond maar vechten niet constant. Ik heb er 3 kwartier bij gezeten en het geprobeerd te sussen maar niks helpt. Wel eten ze samen uit een bakje (rustig) maar zodra het voer op is beginnen ze weer.

    Heb ze nu uit elkaar gehaald want ik weet echt niet meer wat ik moet doen.
    Ik heb de meeste dingen waar zij op geplast heeft weggehaald en het meeste schoongemaakt.

    Wie kan mij helpen?!

  10. Ik geloof er wel in dat een konijn zonder brokken kan, konijnen in de natuur eten immers ook geen brokken. Máár konijnen in de natuur eten wel heel veel andere dingen die wij ze niet geven. Denk aan veel kruiden, planten, gras, bomen/takken enz.

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .