Ga naar inhoud

MelanieB

Members
  • Items

    189
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MelanieB

  1. Vandaag zoekt mijn dierenarts uit via de Gezondheidsdienst voor Dieren te Deventer en via de Universiteit Utrecht Diergeneeskunde of mijn konijn Jitske is overleden door het eten van peulen van lupine. Deze peulen zaten in een grote hoeveelheid in:


    Vitakraft VitaVerde Alpenwiesen-Heu 5 kg met batchnummer (zijkant zak) 33683.


     


    Na een naar ziekteverloop met ernstige klachten hebben wij Jitske moeten laten inslapen.


     


    Vitakraft is ook vandaag op de hoogte gesteld dat de gevonden 'peulen' zaaddozen zijn van Lupine. Ik heb in de afgelopen weken goed emailcontact gehad met Vitakraft en ook een nieuwe zak hooi met de favoriete snoepjes (Loftys) gekregen.


    Vitakraft heeft tot vandaag nog geen reactie van de leverancier van het hooi gekregen over wat voor peulen het zijn. Ik had op verzoek meerdere foto's van de peulen gestuurd.


     


    Ik vermoed dat ik wel weet waarom de leverancier zich nog niet heeft gemeld......


     


    Wees allen in ieder geval heel alert op lupinezaaddozen enz. Er zijn al paarden overleden door het eten ervan.... en mijn konijn misschien ook...


     


    Een foto van een deel van het lupinegebeuren met een centimeter erbij. De peulen zijn zo'n 3 tot 5 cm lang.


    En een foto van onze lieve Jitske...... ingeslapen op 1 april 2014 omdat het echt niet meer ging....


    post-3480-0-23789200-1397121943_thumb.jp

    post-3480-0-32465700-1397122060_thumb.jp

  2. Mijn DA is direct overgestapt op de nieuwe enting en mijn konijnen zijn allemaal al geënt (begin februari) met de nieuwe entstof. Ze waren op dag twee en drie ietsje slomer dan anders (verder geen reden kunnen bedenken), maar verder: helemaal perfect! Geen entbulten en wel vrolijke konijnen.

    Omdat Myx hier in de omgeving van Hengelo Ov veel voorkomt, wilde ik ze heel graag geënt hebben. En dat het nu voor een jaar is: helemaal super!!!

    Als je DA het nog niet gebruikt: vraag er dan gewoon naar. Er hoeven nu niet meer meerdere konijnen te komen voor één ampul, maar het gaat per konijn.

  3. Hier zit ook een pleegkonijn uit de opvang zonder voortanden. Gaat prima! En idd: groente klein snijden. Het hooi knip ik ook in stukjes, maar volgens mij eet hij er niet of nauwelijks van.

    Voer gaat ook goed. Op dit moment eet hij gemengd voer en mini-biks door elkaar. Hij laat echt grote biks liggen. Maar verder: dankbare eter!

  4. In het dagboek van asielgoofy.nl staat net weer een bericht van de eigenaars van konijn Plakje. (Zie: Dagboek, dinsdag. Of als je later dan deze week kijkt: archief in dagboek en dan 3 januari).

    Plakje mist beide oren, maar doet het er erg goed om. Geen idee waarom ze die twee oren bijna helemaal mist, maar ze lijkt een happy rabbit.

  5. Ik heb mijn HF in een goed afsluitbare ton van plastic met een schroefdeksel zitten. Kan het niet vochtig worden en kunnen er geen andere dieren bij. Het neemt in die ton ook geen geur aan van andere dingen (oliebollen bakken in de garage en het voer staat er ook vandaar).

  6. Als het de wortels zijn (daarvoor moet een röntgenfoto worden gemaakt), heeft je konijn een heel groot probleem vrees ik. De wortels komen uiteindelijk bij een zenuw uit en als de wortels daar tegenaan komen, doet dat erg veel pijn.

    Trekken geeft problemen met de 'tegenoverliggende' kiezen.

    De DA kan er vast veel meer over vertellen en je adviseren.

    Sterkte in ieder geval voor je konijn en voor jou!!

  7. Oke, hier dus drie dagen panacur geven en dan moet het echt goed zijn. "Maar ik las 14 dagen?" Reactie DA: nee hoor, drie dagen is echt genoeg. Ze zijn KK, maar soms word ik er tureluurs van hoor met al die verschillende adviezen.

    Ik had bij één van mijn koppels wormen gezien dus nu moet ik dit koppel panacur geven. Blijkt dat de makkelijkste van de twee nu het grootste probleem is: we krijgen de panacur er niet in! Het was een groot drama gisteren. Mevrouw is beresterk, vecht volgens ons tot ze er bij neer zal vallen of haar rug breekt en waar het ons met de andere konijnen aardig goed lukt is dit dus rampzalig. Vandaag gaan we het nog een keer proberen en anders moet de DA het maar doen.

    Ik was dus erg blij met 'maar drie dagen' na de worstelwedstrijd gisteren. Nu nog hopen dat het echt voldoende is, of natuurlijk dat niet zij maar haar partner de wormen heeft en ze nog niet op haar zijn overgegaan.

    Iedereen succes er mee!

  8. Nou, da's lachen. Ik lees hier over dierenwinkel xl voor HF. Bestel twee zakken van 15 kg (verzendkosten erg laag: 2,90 dus ik blij), blijkt dat één van de twee dierenwinkels die het dichtst bij mij zitten (nog geen kilometer afstand van huis :whistle2:) bij dierenwinkel xl te horen!

    Volgende keer maar gewoon ff met de normale boodschappen (bij de supermarkt twee deuren er naast...) HF halen.

    Voordeel is nu dat mijn man er niet mee hoef te sjouwen!

  9. Toch bijzonder dat ik van zowel twee KK-DA's en van de 'ziekendeskundige' van asiel Goofy de tip kreeg om Norit te geven.

    En bijzonder dat er toch ook diverse kenners zijn die zeggen dat Clematis wel giftig is.

    Dus Nathalie B: ik heb het niet zelf bedacht, maar drie deskundigen geraadpleegd. Eerst diverse telefoontjes gepleegd over clematis en vervolgens over of ik iets kon doen.

    Fijn dat je er zelf wel zoveel verstand van hebt. (En ja, ik voel me aangevallen. Dat heb ik gelukkig niet vaak.)

    Heel gek dat ik het beste met mijn konijnen voor heb en met die van een ander. Maar ik zal denk ik maar niets meer op deze site zetten. Stel je voor dat andermans konijn er iets door oploopt.

  10. Het spijt me je te moeten zeggen dat clematis giftig is voor konijnen. Een volgende keer (hopelijk niet!) dat Nala iets giftigs eet zou je binnen twee uur, maar het liefst binnen een uur (gewoon zo snel mogelijk) een papje van lauw water met Norit kunnen geven. Norit bindt giftige stoffen aan zich en is niet schadelijk voor konijnen.

    Het kan zijn dat ze nu geen vergiftigingsverschijnselen vertoont (zou erg fijn zijn!), maar er kan door vergiftiging ook schade ontstaan aan de nieren. Daar is ten eerste niet echt iets aan te doen en ten tweede uit zich dat vaak pas veel later (maanden).

    Twee van onze konijnen hebben ook van de clematis gegeten. Norit er in en we hebben niets aan ze gemerkt gelukkig.

    De clematis moest het veld ruimen....

    (PS Ik heb dit antwoord gegeven om een toekomstig geval voor te zijn, niet om je ongerust te maken!)

    Succes met Nala!!

  11. Goh, de dienstdoende weekend DA en mijn eigen DA zeiden na de verstopping bij Amber van afgelopen zondag: veel hooi laten eten, als ze niets eet dwangvoeren (uiteraard), medicijnen er in en haar gewone eten ook aanbieden. Als ze maar weer gaat eten was het motto.

    Heel beperkt groenvoer, eigenlijk alleen wortel, omdat veel groen nu in het groeiseizoen zit en dan veel ... stoffen aanmaakt die ook kunnen verstoppen.

    Gelukkig zat ze in de vroege maandagochtend weer hooi te eten. Pas veel later nam ze weer wat brokjes, maar het leek of ze zelf wist wat wel of niet goed was. Witlof duwde ze gisteren nog weg bijvoorbeeld.

    Ik zou zelf gewoon voorzichtig beginnen met de SS kijken hoe de reactie is. Als de keutels mooi zijn en goed blijven, lijkt me toch dat je wel weer naar de normale hoeveelheid kan toewerken.

    NB: ik ben dus absoluut geen kenner, maar dit is een combi van wat de DA's zeiden en mijn eigen idee er over.

  12. hier krijgen ze een keer per dag een bak groenvoer en twee handvol SS. En dan regelen ze dat onderling wel wie hoeveel eet.

    @ Saf: Hahaha, ik zie het al helemaal voor me. Een paar van die maffioze konijnen rond de voerbak: hoeveel krijg je vandaag? Wat heb je gedaan voor de kost?

    Ff serieus: die van jou zijn ook van verschillend formaat?

  13. Hihi, tenzij het toch stiekem kwam van het eten in een groepje hè? Ik heb er inderdaad ook nog een meisje van zo'n vijf a zes maanden bij zitten en zij zal ook nog wel wat groeien lijkt me. ((Ik kijk later nog wel bij het nieuwe topic :yes: .))

  14. Gelukkig eten ze hier in ieder geval ook allemaal graag hooi. Ik heb alleen twee wat selectieve eters en daarom besloten om over te gaan op HF supertrio, zodat ze in ieder geval niet meer selectief eten en wel alles binnen krijgen. Of ze dan voldoende krijgen... tja, is weeg ze toch regelmatig, dus moet ik het daar aan afmeten.

    Eerst de groep maar eens vormen... hopelijk gaat dat lukken. We gaan wel ruim voor die tijd over op HF, zodat ze dat al kennen als voer.

  15. Over een paar weken hopen we onze groep van zes te gaan maken. Drie ex-heren en drie dames.

    Nu vraag ik mij af hoe dat gaat met voeren/eten. De kleinste van het stel is 1,4 kg en de grootste 2,6 kg.

    Ik wil de komende week overgaan op HF supertrio en daarvan moeten ze dus ieder een andere hoeveelheid eten.

    Ik neem aan dat het zichzelf regelt, maar heeft iemand tips en/of ervaringen? Ben vooral bang dat er nijnen tussen zitten die zich gehaast gaan overeten om maar wat binnen te krijgen.

    Nu voer ik twee keer per dag en blijf even kijken of iedereen wel eet en dat wil ik ook blijven doen.

  16. Ze dronk keurig uit het waterbakje, maar had kennelijk ineens die fles ontdekt. Die deed het goed (iets te goed, hij lekte ook nog) dus ik denk niet dat het van het ontbreken van water kwam. Ik heb haar ook echt zien drinken tot ze ziek werd. En vlak voor ze buikpijn kreeg heeft ze ook nog gegeten, o.a. komkommer.

    Ik had haar geobserveerd en vond al dat ze zich gedroeg of ze pijn had. Toen ze haar koppie wegdraaide van een blaadje rucola wist ik 'genoeg' en heb de DA gebeld.

    Waar het nu aan gelegen heeft zou ik niet weten. Gelukkig doet ze het weer goed. Eten, drinken, keutelen en plassen. Door de ren hollen, op dingen klimmen, etc. Nu nog braaf de medicijnen innemen (dat is een enorme worsteling, maar daarna zit ze in haar ren/hok of er niets aan de hand is geweest en gaat ze hooi eten).

    Bedankt voor je verhaal.

  17. Gisteren heb ik ook het hele hok van boven tot onder en links tot rechts gesopt. (Het verven doe ik later nog een keer ;-) .)

    Vind het wel vreemd dat de ene KK-DA tegen mij zegt: een prik en dan wassen een aantal keer en de andere KK-DA alleen Stronghold 'voorschrijft'. Ik ben wel erg blij met de Stronghold natuurlijk en hoop dat het goed helpt.

    Inderdaad heb ik ook de tegels meteen geschrobd. We hebben het konijnenterras met redelijk wat afschot er in gelegd, dus het water van het schrobben was zo weg.

    Newton zit er nu citroentjesfris bij en hopelijk heeft hij heel gauw ook geen jeuk meer en jouw badgast ook niet meer!

  18. Ik vond dat metalen harkje dat ik heb ook maar een eng ding, maar zorg er goed voor dat ik in de 'bovenvacht' blijf en niet op de huid kom. Het is meer een kwestie van de losse haren er uit kammen dan van echt flink borstelen.

    Een normale kam is eigenlijk ook een erg goed idee. Ga ik ook eens proberen. ((Hihi - sorry - en dan met een puntkam de rollers er in.... Sorry dat schoot zo in mijn gedachten. Ik heb gelukkig geen puntkam, enge dingen!))

  19. Hmm dat van die drinkfles geeft te denken. Ik weet niet of het van één a twee dagen al mis kan gaan? Ze hebben hier allemaal een bak water en voor reserve een fles aan het hok (waar geen konijn uit drinkt hier, maar goed). Het gekke is dat Amber ineens uit de fles begon te drinken - ik denk vrijdag voor het eerst. Ze leek het helemaal te hebben ontdekt. Ik heb dat liever niet en ze dronk voor die tijd ook gewoon uit het bakje.

    Gelukkig gaat het behoorlijk goed met Amber. Eten - heel veel hooi - en drinken, keutelen en af en toe een plas, gaan allemaal goed.

    En met medicijnen geven is ze een enorm felle tante (van 1,4 kg..... een tantetje dus). Het is echt een gevecht tussen haar, mij en Sander mijn man. Ik heb haar in de handdoek, Sander zorgt voor de houdgreep om het nekje en voor de medicijnen in haar bekje. We hopen toch echt dat we het volhouden tot en met vrijdag, want het was zeker vanochtend een spektakel.

    ((Gelukkig hebben we allebei een blauwe maandag op judo gezeten toen we klein waren :-) .))

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .