Ga naar inhoud

LunaLucaLucky

Members
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LunaLucaLucky

  1. 3 uur geleden zei Charita:

    Wat een onzin, je gaat zelf toch ook niet dood van groente en fruit uit de supermarkt.

    Ze leven er hier al 3 jaar zonder problemen op

    Nee dat klopt. Dat was mijn reactie ook. Maar omdat ze zo vasthield eraan tja dan moet je mij hebben dan ga ik oppeens twijfelen. Sorry. In ieder geval bedankt voor jullie reacties !

  2. Zojuist zei Liesbeth:

    Dat kan echt geen kwaad hoor! Geef het hier al een paar jaar en ze leven nog allemaal, zowel van de boer en van de supermarkt. Witlof wordt ook wel als een vrij veilige groente beschouwd (dacht ik). Natuurlijk wel een beetje opletten als het de allereerste keer is dat je deze groente geeft. Je weet immers nooit of ze er slecht op reageren maar met witlof kan je echt niet veel mis doen lijkt me...

     

    Super bedankt voor je reactie. Ik heb ze inderdaad geen groot stukje gegeven. Ik heb 6 konijnen en heb 1 blaadje door 6 gedeeld. Omdat ze er natuurlijk aan moeten wennen. Ik dacht ook dat witlof gewoon oke was (zelfs beter dan wortel ivm de suiker wat daarin zit) maar toen me buurvrouw zo uitviel begon ik oppeens heeeel erg te twijfelen. 

  3. Hallo allemaal!

    Ik heb even n vraag , het is n beetje een domme vraag waarschijnlijk maar mijn buurvrouw heeft me aan het twijfelen gebracht. Ik heb gewoon witlof van de supermarkt en dan de blaadjes aan de konijnen gegeven. Dit mag toch gewoon ? Ik kreeg van mijn buurvrouw een gigantische uitbrander dat dit absoluut niet mag. Dat het niet uit de supermarkt mag komen , klopt dit ? Mijn buurvrouw zei dat dit harstikke giftig is en dat ze hier dood van gaan. Nu maak ik me hartstikke zorgen. Kan iemand mij misschien helpen ? 

    • Vind ik leuk 1
  4. Ook dat heb ik al geprobeerd. Ze vertikken het gewoon :-* ik doe t nu meestal op me vinger gek genoeg likken ze het er dan af. Maar ik dacht dat er toch ook wel n andere manier moest zijn. Ze zijn ook zo lekker eigenwijs haha

  5. Hallo allemaal,

    Ik heb even een vraagje, mijn konijnen zijn erg in de rui en ik merk dat ze veel haren binnen krijgen. (Kettingkeutels, wat kleinere keutels met haren etc.) Nu geef ik hun altijd prozyme als ze in de rui komen. Bij 4 konijnen kan ik het simpel op n stukje nat groenten doen dan eten ze het prima op. Maar de andere 2 lijken gewoon te weten alsof het erop zit ze eten het dan niet op zodra ik een stuk erin leg waar het er niet op zit gaan ze meteen eten. Maar als ik prozyme erop doe eten ze het echt niet op het maakt ook niet uit of ik het over de gehele groente verdeel of op een klein stukje doe, ze vertikken het gewoon. Heeft iemand misschien nog tips hoe ik dit anders kan geven zodat ze het toch binnen krijgen ?

  6. Vanochtend dus nog bij mijn eigen dierenarts geweest. Ze heeft inderdaad een gas aanval gehad. Hij vond dat ik goed gehandeld had qua masseren etc. En gelukkig heb ik van hem een telefoonnummer gekregen van een konijnkundige spoed dierenarts. Hopelijk heb ik t niet nodig maar het geeft toch een fijner gevoel. Het gaat nu weer oke met dr ze is weer helemaal de oude :)

    • Vind ik leuk 4
  7. Ik heb inmiddels met 6 spoed dierenartsen gebeld, geen een wilt mij helpen echt belachelijk sorry dat ik het zeg. Ik heb een hele tijd haar buik gemasseerd haar koorts was heel hoog 42.2 ik heb het net weer getemperatuurd en hij is gezakt naar 38.2. Zoals ik al zei ben ik geruime tijd bezig geweest met masseren dit liet ze vrijwillig toe. Na 2  uurtjes bij mij te hebben gelegen sprong ze inneens af en ging naar haar kooi om te eten en te drinken. Haar buik voelde eerder op de avond extreem zacht aan, nu weer wat harder. Alsnog ga ik dadelijk naar mijn eigen konijnkundige dierenarts is toch niet normaal dat spoed dierenartsen het als een tijdsverspilling zien. Verder ben ik wel blij dat ze wat gegeten heeft en gedronken. Nu ik dit hier zit te typen zie ik haar allerlei binky's maken en is ze flink door de kamer aan het racen. Het lijkt dus beter te gaan. Maar ik ga alsnog dadelijk even met haar. Het is op nog geen 5 minuten lopen dus al te veel stress zal het denk ik niet geven. 

    • Vind ik leuk 1
  8. Hallo allemaal !

     

    Hopelijk kunnen jullie mij misschien wat advies geven. Ik heb een lief voedstertje van 2 jaar oud. Sinds een paar uur wilt zij niks meer eten en het lijkt bijna alsof ze binnen n paar uur flink is afgevallen. Oppeens is ze erg ingevallen bij de flanken. Nu heb ik al tig keer met een spoed dierenarts gebeld 1 weigert gewoon om te komen 2 anderen zeggen nog net niet letterlijk dat het "maar" een konijn is. Ik blijf bellen tot iemand mijn arm schatje wilt helpen. Ik heb zelf wel een aantal dingen in huis prozyme , ciseral drops en carbrofen. Mag ik hier wat van aan haar geven ? Ik weet dat een dierenarts de beste oplossing is en daar blijf ik ook achteraan gaan. Maar is er ook maar iets wat ik zelf kan doen. Ik wil dr zo graag helpen :( 

    Een likje van Luna

  9. Na n paar weken bij mij begon die dit wel te doen. Alleen niet zo erg als de laatste paar dagen. Voorheen sprong die op als ik binnenkwam nu is het vaker zo dat hij pas reageerd als ik hem aai dan gaat ie me likken en rondjes draaien om mijn been. Verder is die ook gewoon even actief als anders en eet goed ik moet woensdag bij de da zijn voor een ander konijn dan neem ik hem wel even mee om te checken.

  10. Hij ligt soms echt op zn rug helemaal met zn pootjes de lucht in en zn achterpoten gespreid zal ik maar zeggen. Vaak ligt die ook op zn zij zoals je zegt Bart lover. Ik zal me vast ook druk maken om niks maar aangezien zn slechte verleden maak ik me snel druk om hem. Dankjulliewel !voor de reacties.

  11. Hallo allemaal,

    Even een vraagje ik heb 4 konijnen Luna Luca Lucky en Binky, nu gaat mijn vraag over Lucky. Lucky is een hangoordwergje van ongeveer 2 jaar ik heb hem gevonden onder een struikje langs een spoorweg het arm beestje was eigenlijk zo goed als dood in een impuls heb ik hem meteen gepakt en ben ermee naar mijn dierenarts gegaan veel zullen misschien van mening zijn dat ik de dierenambulance had moeten bellen maar uit een impuls ben ik dus meteen naar mijn dierenarts gegaan die overigens erg dichtbij zat. Hij was erg ziek had wormpjes zn pootje was gebroken en hij was natuurlijk volledig vermagerd. Na overleg met de dierenarts hebben we ervoor gekozen om de strijd aan te gaan omdat de dierenarts dacht dat hij het misschien nog wel zou halen met de juiste behandeling en verzorging. Ik heb Lucky in huis genomen en na een aantal maanden is mijn kleine vent helemaal hersteld. Nu komt mijn vraag Lucky ligt vaak op zijn zij of rug en reageert niet als ik binnenkom terwijl die dit wel doet als die niet zo ligt. Pas als ik hem aanraak springt die op en begint me te likken zoals die altijd doet nu is mijn vraag kan een konijn zo diep slapen dat hij het niet doorheeft dat ik aankom ? Ik heb dit namelijk nog nooit eerder bij mijn andere lieverds gezien. Verder eet en drinkt ie goed hij speelt ook zoals normaal. Moet ik me zorgen maken en meteen naar de dierenarts ? Of slaapt hij inderdaad gewoon vast. Het laatste wat ik wil is dat er iets met mijn lieverds is of dat ze pijn hebben.

    Ik hoop op tips van jullie :)

    Dikke lik van Lucky

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .