Ga naar inhoud

kathy1978

Members
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kathy1978

  1. Hallo,


    Ik heb twee franse hangoren. Een mannetje Brammetje en Bram´s huidige lover Mimi. Mimi is nu ongeveer 5 mnd en die heeft wel grappig gedrag. Zo vond ik haar een keer morsdood. Ze lag op haar rug en dan bedoel ik echt op de rug. Alle vier de pootjes om hoog. Kop naar achteren en de hangoren uitgestrekt. Brammetje, de oranje Fransoos keek heel triest naar haar, snuffelde aan haar en keek mij aan, zo van ze doet het niet meer. Ik helemaal in paniek. Mimi mimi roepen. Springt dat gekke ding ineens op 4 poten. Ik heb nog nooit zo iets gezien en Bram denk ik ook niet, want die schoot ook weg. haha.


     


    Op dit moment is het trouwens feest in de tuin. Ze lopen lekker los rond en slapen waar ze zin in hebben. Soms midden op het terras en soms in het hok. Dan weer beneden in het hok, dan weer boven. Of in de hooiruif. Daar schijn je ook lekker te liggen. Nu heb ik wel een hele grote hooiruif die goed vast zit anders komt die met 6kg konijn naar beneden zetten. Mimi gaat nu los in het voorjaar. Ze heeft al zeker 5m gangen gegraven in de bloemperken. Ik heb moeten ingrijpen toen ik de appelboom scheef zag gaan. En ook de rand van het terras moet ik even in de gaten houden. Op het terras ligt nu al een heleboel aarde. Allemaal uitgespit van die man Bram steekt geen poot uit. Die kijk het met zijn luie oog allemaal van een afstandje. Maar Mimi die graaft en graaft. Hebben jullie ook zulke graaf konijnen? Wacht jullie mannetje ook altijd of er ontbijt is door te luisteren naar het opengaan van de keukendeur en de tijd die het vrouwtje wegblijft. Bram wacht een tijdje als hij de deur hoort en Mimi rent dan gelijk van achter in de tuin naar de keukendeur. Hij blijft dan nog 2-3 min liggen en trekt dan zijn conclusie dat hij nu echt moet lopen. Hij kan echt de hele dag luieren. Hij eet en drinkt goed, maar lui!!!???


    Hoe gaan jullie konijnen om met katten? Mijn katten hebben respect voor ze. Mimi jaagt de zwarte vaak in de schutting. De achtertuin is echt het terrotorium van de konijnen. Toen DeeJee, de zwarte, vers uit het asiel 2 jaar geleden de konijnen voor het eerst zag zat hij bij wijze van spreken al te likkebaarden. Alleen toen hij greep deed joegen ze hem gelijk in de schutting. Nu loert hij wel eens maar is het meer spel, want ze hebben hem wel eens te pakken gehad.


     


    Jullie nog grappig, leuk gedrag?


     


     


  2. Hoi,

    Ik heb een jonge franse hangoor ram. Geboren 25 mei 2009. Nu zei de fokker dat hij voorlopig nog geen groenvoer mag tot minimaal 3mnd. Ik zie echter een paar topics waar de konijnen veel jonger al groenvoer krijgen of vergis ik me? Hij gaat af en toe in een ren op het gras want dat mocht hij al wel en doet zich dan ook lekker te goed aan het gras.

    Verder krijgt hij natuurlijk onbeperkt hooi en zo'n 150gr biks per dag, ik verwacht dat hij zo'n 6 kg wordt.

    Zou ik kunnen beginnen met groenvoer en wat is dan het beste om te beginnen.

    Groetjes,

    Kathy

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .