Ga naar inhoud

Corina

Members
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Corina

  1. Het viel ons op dat een van onze konijntjes, Pinky, wat magerder begon te worden. Toevallig hebben we ze net ontwormd (omdat een van de konijnen wormen had moesten we ze allebei ontwormen, netjes ook nog herhaalt na 2 weken), dus dat kan het niet zijn. Verder is ze super vrolijk, eet als een bouwvakker en rent vrolijk de ren door.

    Wel is ons al opgevallen dat het andere konijn, Beppie, altijd alles heeeeeeel snel opeet en dan b.v. het groenvoer uit Pinky haar bek trekt om het op te eten. Dus hebben we besloten om in ieder geval de biks apart te geven om te kijken of dit een oplossing is. We hebben namelijk het idee dat Pinky gewoon niet genoeg binnenkrijgt. Vanmiddag voor het eerst gedaan en wat blijkt, Beppie is al uitgebreid klaar en dan is Pinky net op de helft en duurt het minstens nog 5 minuten voordat zij klaar is. Ze krijgen allebei dezelfde hoeveelheid dus blijkbaar is Beppie bang dat ze te kort komt en vreet ze alles supersnel op. We gaan dit nu een paar dagen volhouden om te kijken of Pinky weer wat aankomt. Maar komt dit jullie bekend voor?

  2. Ik heb net de DA gesproken, na overleg met de specialist gaan we (beide) konijnen eerst ontwormen want dat is waar ze beiden aan denken. Ze is nog springlevend, vrolijk, eet geweldig en is ondeugend dus tot nu toe gaat het goed. Ik ga zo meteen even spulletjes halen bij de DA en dan maar aan de slag. Wel jammer, want nu moet ik ze natuurlijk elke dag verplicht oppakken en medicijnen geven, zullen ze vast niet leuk vinden. Hopelijk zijn ze na afloop van de kuur niet zo bang voor me geworden dat ze oppakken helemaal niet meer leuk vinden. Het gaat nu juist zo goed, als ik groenvoer heb springen ze allebei meteen op mijn schoot, ik kan ze gewoon aaien als ze in de ren lopen en ze komen zelfs al naar ons toe om een aai te halen. Maar goed, moeten we er maar even voorover hebben. Mocht er nog iemand tips hebben hoe ik ze dit medicijn het beste kan geven, ik hou me aanbevolen!

  3. Allemaal bedankt voor jullie reacties, hopelijk hoor ik morgen meer van de DA en dan zal ik zeker jullie suggesties ook bespreken. Hopelijk weet de specialist ook meer, tot nu toe gaat het nog goed met haar maar helemaal na het verhaal van Lola houden we ons hart vast. En ja, haar keutels zien er prima uit, moest ik van de dierenarts ook controleren en heb echt constant opgelet en ze keutelt er rustig op los. Zodra ik meer weet dan horen jullie het, kan iemand anders misschien ook weer baat bij hebben voor de toekomst!

  4. Sinds 2 weken hebben we 2 konijnen van ca. 3 maanden oud. Een van de meiden wordt sinds een paar dagen steeds magerder, maar eet en drinkt goed en keutelt er lekker op los, ze is ook heel erg vrolijk en levendig. Ik ben al bij de DA geweest en ze is getest op suikerziekte maar dat is prima. Helaas is een zusje van de meiden vorige week overleden en had dezelfde symptomen, aangezien de konijnen gevonden zijn in het bos toen ze een paar weken oud zijn weten we dus niets van hun achtergrond (komen uit het dierenasiel). Het kan wellicht een nieraandoening zijn maar dit schijnt bij jonge konijnen bijna niet voor te komen. DA neemt nu contact op met "konijnenspecialist" om te bespreken wat we nu verder moeten doen. Hopelijk zijn we op tijd en komen we erachter wat er aan de hand is, misschien iemand op het forum nog suggesties????

  5. Ik lees regelmatig op het forum dat konijnen ook takken mogen (b.v. wilgentakken lees ik vaak). Heb zelf geen bomen in de tuin en mijn plantenkennis komt niet veel verder dan het herkennen van paardebloemen, dus heeft iemand een tip of idee hoe ik aan die takken kan komen? Zijn deze eventueel ook te koop bij een dierenwinkel?

    Heb trouwens een bak met zand voor de konijnen in de ren gezet maar het enige wat ze doen is er in plassen en af en toe keutelen, graven doen ze helemaal niet. Iemand een suggestie hoe ik dit aantrekkelijker voor ze kan maken of is het normaal dat ze dit doen?

  6. Zit met belangstelling jullie berichtjes te lezen. Ook ik vind dat voeren best wel lastig, ik heb sinds een week 2 konijnen van ca. 3 maanden oud. Ze krijgen onbeperkt hooi en geef ze ca. 80 gram biks per dag. Nog wel weinig groenvoer want dat moet ik nog opbouwen, vandaag voor het eerst stukje andijvie (maat postzegel). Ik geef de biks 's middags rond een uur of 2 en ze beginnen altijd meteen gulzig te eten maar stoppen na een tijdje en gaan dan rustig in het zonnetje zitten. Meestal zo tegen de avond is het bakje pas leeg. Aangezien we ze pas een week hebben wil ik ze niet meteen oppakken en wegen, ze komen al helemaal uit zichzelf naar ons toe en als ik in de ren ga zitten springt er een dame zelfs al op mijn schoot, dus wil het niet bederven door haar meteen te gaan pakken. Ik weet dus nog niet hoe zwaar ze zijn, ze komen uit het dierenasiel en ze schatten dat ze maatje middelgroot worden. Is het voldoende voer wat ik ze geef?

  7. Bedankt voor jullie reactie, ga inderdaad straks weer naar de da en neem weer poep mee. Heb ik eergisteren ook al gedaan en ze is inderdaad ook even helemaal opgeknapt daarna. Waarschijnlijk ligt het dan toch aan het brood, zeker gevoelige darmen?

  8. Ik heb sinds een week 2 konijnen van ca. 3 maanden oud. Na 2 dagen kreeg een van de dames erge diarree, gelijk naar de dierenarts gegaan en zij dacht dat het kwam door het groenvoer wat ik gegeven had. Spuitje gehad en inderdaad knapte ze snel flink op en begon weer goed hooi en biks te eten. Volgens de da hebben jonge konijnen veel moeite met groenvoer in het begin en moet je dit heel voorzichtig opbouwen, heb ik ook al gehoord van mensen hier op het forum. Nu heb ik ze gisteren een klein stukje oud droog brood gegeven (postzegel formaat) en nu zag ik vanmorgen dat ze weer aan de diarree is, echt waterdun en het stinkt vreselijk. Ik weet wel dat bij de opvang er ook een konijn zit die alleen maar biks en hooi mag en verder niets anders ivm allergie. Straks maar weer even overleggen met de da maar het lijkt erop dat ze dus niet tegen ander voer kan, heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

  9. Bedankt voor jullie reactie, is trouwens ca. 75 gram biks per dag genoeg voor 2 konijntjes (middenslag) van ca. 3 maanden oud? Ze krijgen natuurlijk heel veel hooi en gisteren voor het eerst een stukje heel oud brood geprobeerd, vinden ze ook geweldig. Maar van die biks krijgen ze nooit genoeg, lijkt het wel. Omdat ik ze pas een week heb wil ik ze nog niet onnodig oppakken om ze te wegen, vanmiddag sprong er al dame op schoot omdat ik wat lekkers in mijn schoot had liggen dus wil het niet bederven door haar meteen op te pakken. Las dat er wel een bepaald gewicht aan biks per kg konijn voorgeschreven wordt, maar ik weet dus nog niet hoe zwaar de dames zijn.

  10. We hebben sinds een week 2 jonge konijnen van ca. 3 maanden oud (middelgroot) uit het dierenasiel. Ik geef ze 's middags ca. 75 gram biks en over de dag verspreid vers hooi, is dit voldoende voor ze?

    Helaas kan een van de meiden nog niet goed tegen groenvoer (ze kreeg vreselijke diarree) dus op advies van de dierenarts eerst alleen maar biks en hooi. Volgens de dierenarts is het beter om tot een half jaar geen groenvoer te geven aangezien ze daar vaak veel last van kunnen hebben.

    Wat zijn jullie ervaringen hiermee en hoe kunnen we het onze meiden het beste aanleren om groenvoer te eten?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .