Ga naar inhoud

Pieterke

Members
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pieterke

  1. Ik denk niet dat de huisvesting het probleem is. Ze loopt overdag vaak door het hele huis van die jongen, en ´s nachts heeft hij ongeveer 2,5 vierkante meter. Voeding is het probleem ook niet. Hooi is altijd beschikbaar, elke dag groenvoer/fruit, biks als aanvulling en altijd water. Een soortgenootje wil hij er graag bij hebben, maar daar kan ik op dit moment weinig aan doen. Zelfde geldt voor castratie.

    Ik wil graag tips waar ik per direct wat mee kan, omdat ze mij aanvalt en ik d'r niet banger wil maken dan dat ie al is. Als ik d'r eten geef uit een bakje uit mijn hand, kan ik haar best even aaien, kruipt ze zelfs half op mijn schoot. Maar zodra ik haar drinkbakje wil pakken, haar speelgoed verplaats of hooi geef, begint ze te grommen en aan te vallen. 

    Iemand hiervoor tips? De rest van de tips zal ik doorgeven aan de eigenaar.  

  2. Gieter om het waterbakje te vullen, niet om te douchen. Kan moeilijk geen water geven. Ze krijgt ongeveer 2,5 vierkante meter en zoals ik al zei wordt een maatje geregeld, maar dan moet ze toch eerst naar de dierenarts voor controle en kan hij het wel zien. Dus ik denk eerlijk gezegd niet dat dat het is.

  3. Hallo allemaal,

    In februari kreeg een vriend van mij een konijn. Hartstikke mooi beestje, maar zo ongelooflijk bang en wild. We denken dat het een voedster is, maar ze laat zich niet oppakken. Sterker nog ze valt aan en gromt, zodra je iets uit haar hok+ren pakt. Maar ook als je er hooi in legt. Ik heb haar een halve week hier, omdat mijn vriend op vakantie is. Ik heb haar gister al haar speeltjes en dingetjes gegeven. En zo ook een schaaltje met water. In de verste hoek... Maar zodra ik daar heen reik, valt ze me aan en gromt. Dat is op zich op te lossen met een gieter. Maar ik moet die bak ook schoonmaken. Heeft iemand tips? Behalve een konijn er bij, want die is onderweg. Ik heb bijvoorbeeld gehoord dat mensen dat gedrag tegen gaan met een bloemenspuit. Ik ben alleen bang dat ze daar alleen maar banger en daardoor agressiever door wordt. 

     

  4. Hii heeft inmiddels weer gepoept hij heeft vandaag weer een paar keer hooithee gekregen, waar hij dol op nlijkt te zijn. Hij krijgt dus nu genoeg vocht. Verder eet hij gewoon zelfstandig sla en brokjes. Hij is nooit een hooieter geweest ookal heeft ie genoeg en ook nog gewone en met kruiden. (tips zijn welkom). Keuteltjes zijn nog klein, maar het komt dus weer opgang. Ik heb een ananas gekocht op aanraden van de assistente. (het sap is daar goed voor). En hij heeft een beetje olieachtig spul in een spuitje gekregen, zodat het nog wat losser komt :)

  5. Hij eet en drinkt weer! Daarna contact gehad met een kennis die een dierenartsassistent is (en me wel serieus neemt), en die zei dat ik het juist nu maar even moet afwachten, omdat hij nu weer wat binnen heeft gekregen. Ben benieuwd, maar ben een stuk opgelucht! Buik borrelt niet, is ook niet doodstil, niet hard, dus zij denkt dat het allemaal een beetje mee valt. Maar even rustig afwachten. Bedankt voor alle reacties, en jullie hadden gelijk om er even iemand met kennis naar te laten kijken!

  6. Hallo allemaal,

    Pieter wil niet meer eten en keutelt niet meer. :s Na een beetje googlen, kwam ik er achter dat hij een verstopping heeft. Nu is het vandaag zondag en kan ik niet bij de dierenarts terecht. Nu las ik dat ik hem kan dwangvoeren en een laxeermiddel kan geven. Ik wil niets verkeerd doen, dus daarom eerst even wat duidelijkheid vragen.

    Moet ik eerst een laxeermiddel geven of eerst dwangvoeren? 

    Laxeermiddel

    • Klopt de dosering van 3x daags ca. 1 ml. per kg. lichaamsgewicht zijn? (lactulose)
    • Doe ik dit in een spuitje of in zijn drinkfles? (hij drinkt daar namelijk vrij weinig uit)

    Dwangvoeren

    • Kan ik gewoon mijn normale biks gebruiken? (Ik weet namelijk niet of de verstopping in zijn maag zit of in zijn darmen, maar ik heb geen babyvoeding oid in huis!)
    • Werkt een Elektrolytische oplossing?

    Hebben jullie verder nog tips?

    Alvast bedankt 

  7. Hallo iedereen,


     


    We zijn inmiddels bezig met de nieuwe ren voor mijn konijntje. Nu wilde ik graag een schuilhuisje in de ren hebben. Ik heb via marktplaats een hele mooie gevonden. Het is alleen het huisje van een kat geweest.


    Kan mijn konijn hier ziek van worden?


     


    Alvast bedankt!


  8. Ik had het water altijd in een soort voerbakje, die hij dus heel makkelijk om gooide. Daarom heb ik hem een fles opgehaald. Een ovenschaal op verhoging lijkt mij wel wat. Maar dan zit ik nog met het probleem dat meneer niet bang is voor natte pootjes. Dus dan blijft het water ook niet fris.. @Liekeklaassen, die fles lijkt me ook heel goed. Maar ik denk dat ik toch maar voor een flesje blijf gaan met tuitje.

  9. Mijn konijn knarstand ook redelijk hard. Maar alleen als hij op schoot zit en als ik hem aai. Als ik stop dan tikt hij mij aan met zijn neusje. Dus bij hem weet ik dat het wel goed zit. Misschien kun je op een of de andere manier kijken of jouw konijn ook op deze manier contact zoekt. En anders zou ik toch geen risico nemen en even langs de DA langs gaan.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .