Ga naar inhoud

nicolevv

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door nicolevv

  1. Contact gehad met DA en besloten haar op te laten nemen voor een traanbuis doorspoeling 8 augustus. Mochten ze andere dingen tegen komen kijken ze daar ook meteen naar... ben erg benieuwd.

    Ze had het ook over (eventuele) foto's maken.... kosten variëren van €60 tot max €140.. daar wordt je minder blij van, maar nu weet ik meteen welke kosten je kan verwachten.. 

    Hopen op het beste :leuk:0;)

    • Vind ik leuk 1
  2. 15 uur geleden zei EsmeeDGKstudent:

    Ik zou het in ieder geval proberen om de traanbuis te laten doorspoelen. Onder narcose kan dan misschien/waarschijnlijk ook gelijk goed onderzocht worden of er geen tandproblemen zijn (dit ligt vaak aan de basis van abcessen en ontstoken oogjes enz.). Als de traanbuis niet doorgespoeld wordt, zal het waarschijnlijk sowieso niet beter worden.

    Nee precies, ik had me er al een beetje op voorbereid dat het toch de traanbuis doorspoeling wordt en dat de DA dan ook de rest kan bekijken aangezien ze dan onder narcose is.... 

    Vandaag eerst een belafspraak met de DA dus dan even bekijken hoe en wat verder... 

  3. 11 uur geleden zei Domino:

    Ooit een keer laten proberen om de traanbuis door te laten spoelen, maar was bij mijn konijn helaas niet meer mogelijk. Laat anders inderdaad eens checken of er geen kieswortels zitten te irriteren. Bij mijn konijn was het chronisch geworden dat die traanbuis niet meer werkte en kreeg ik daar druppels voor, Gentapolycort. Misschien, als andere onderzoeken niks uitwijzen kun je eens overleggen of dat misschien wat voor jouw konijn is? 

    Ojh jeetje chronische traanbuis verstopping.. Hoelang had je nijn last van de traanbuis dan? Hier gaat t al een half jaar aan dus hopelijk heeft ng wel enig effect.  En met die druppels gaat het wel goed? :)  

  4. Hoihoi,

     

    Vanaf ongeveer januari dit jaar begon het linkeroog van ons konijn te tranen en er kwam een soort van witte pus uit. Ik hield het in de gaten want het was erg minimaal (maar nooit eerder meegemaakt)  Vanaf halverwege februari begon het erger te worden en ook het rechteroog begon.. vanaf toen begonnen met afgekoeld gekookt water het schoon te houden maar helaas hielp niets. Uiteindelijk naar de DA gegaan, verhaal uitgelegd, ze eet verder goed en is erg levendig, niest wel zo nu en dan en ademd soms zwaar. Dus ik kreeg een zalfje mee, 2x p dag smeren, zou er binnen een week wel verandering moeten optreden. 

    Helaas niets geen verandering, ondertussen de bodembedekking/hooi aangepast (minder stoffig) aangezien ze soms niest, maar dat gaf ook geen verbetering. Wéér na DA heen, nu had hij een afstrijkje van haar oog op de kweek gezet of het een virus of bacterie kon zijn, maar ook geen resultaat. Moest het oog schoon blijven houden en aankijken tot juli. 

    Ondertussen het oog behandeld met kamille, wat een verzachtende werking heeft maar dat mocht ook voor onze nijn niet baten. 

    Voor een second opinion naar een andere DA geweest, met de papieren van de eerdere behandelingen die ze heeft gehad en met de vraag hoe die er tegen aan keek. Deze gaf aan een fluoricine test te doen, om te kijken of het kleurvloeistof uit haar neusje kwam, na 10 min gebeurde er niets. Dus een ander zalfje meegekregen waar ze nog bij zei dat het een kleine kans was dat het aanslaat maar ik mocht het proberen.  En dat het een optie was om het konijn onder narcose te brengen en de traanbuis door te spoelen en ook de rest goed te na te kijken (abces/wortels) 

    Eenmaal thuis kwam alle kleurstof uit dr neusje, alles eronder, zo sneu... maar totaal niet meer verwacht...

    En zoals verwacht slaat het zalfje niet aan...  wordt er een beetje moedeloos van.. niets helpt.. :( 

    Iemand met ervaringen? En ook betreft de traanbuis doorspoeling?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .