Ga naar inhoud

anne-binky

Members
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door anne-binky

  1. hey,

    Ik heb 2 dwergkonijntjes. met een zak supreme selective van 15 kilo doe ik ongeveer 200 dagen. Een baal hooi bij de boer kost 6 euro en gaat een half jaar mee. Ik gebruik alleen bodembedekking in de wctjes, houtkorrels... hier ben ik ongeveer 5 euro per maand voor kwijt. groenvoer haal ik op de markt, gratis na afloop. Voor deze dingen ben ik per maand dus ongeveer een 10tje kwijt. Dit is heel erg weinig, maar vergis je niet. Mijn konijntjes hebben het afgelopen jaar 470 euro aan dierenartsbezoekjes gekost. 1 van mijn konijntjes heeft 2x last van gas gehad. en verder de inentingen. steriliseren en castreren is ook vrij prijzig. mijn 2 konijntjes kosten per maand gewoon net zo veel als mijn hond. helemaal geen probleem natuurlijk, ik wil alleen maar zeggen, er komt veel meer bij kijken...

  2. Ik heb Sasja vandaag apart gezet. Ze waren echt aan het vechten, rollend over de grond. Binky heeft een wondje op zijn kont, niet heel ernstig maar het bloed wel. Wat moet ik nu doen? Al ik Sasja laat castreren is dit gedrag dan over? Of is dat niet te zeggen...

  3. Hallo allemaal,

    Sinds een dikke week is het gedrag van mijn voedster Sasja erg veranderd. Sasja is nu een jaar oud en woont samen met mijn gecastreerde ram Binky van dik een jaar oud. Sasja rijd heel veel op Binky, bijt hem in zijn kont en zit voortdurend achter hem aan. Binky vind dit een tijdje goed en legt haar dan plat. Ze zitten nu al 9 maand samen, en het was altijd zon klef stel. Ik denk dat Sasja aan het puberen is, maar is dat niet erg laat? Ze is ook ontzettend aan het sproeien, eerder was ze volledig zindelijk, nu zit alles onder. Ik heb voor de zekerheid een foto toegevoegd, want ik was ook even bang dat Sasja misschien toch een ram is. Maar het is toch echt een voedster? Ik hoopte dat dit zich zelf wel zou oplossen, maar het lijkt steeds erger te worden. Wat moet ik nu doen?

    Alvast bedankt!

    IMG-20160424-WA0003.thumb.jpg.423cbfbc24

  4. hey hey,

    De puberteit begint als je konijn tussen de 4 en 8 maand oud is. Rond een jaar is het volgens mij wel afgelopen. Je kan een voedster castreren vanaf 6 maanden. Sommige konijnen blijven puber gedrag vertonen als ze niet gecastreerd zijn. En castratie heeft natuurlijk nog meer voordelen bij een voedster zoals geen kans meer op baarmoederkanker en niet meer schijnzwanger.  :) 

  5. hallo allemaal,

    ik krijg het maar niet voor elkaar goed hooi te vinden. kruidenhooi vinden mijn konijnen het lekkerste, maar ik heb het idee dat sasja hier haar bdk van laat liggen. als ik namelijk gewoon hooi geef eet ze ze wel op, maar hier eten ze nauwelijks van, dit is natuurlijk niet zo lekker. verder krijg ik het zelf erg benauwd van het hooi, ik denk dat het komt door de stof die erin zit. nou heb ik al gelezen dat hooi van de boer goed is, maar ik heb echt niet de ruimte een grote baal op te slaan. ik heb ook geen tuin/schuur. weten jullie misschien nog goed hooi, zo goed al stofvrij, en die natuurlijk in de smaak valt. alvast bedankt! 

  6. oke, bedankt allemaal! ze zijn nog zo jong, en ik las ook dat konijntjes tot 7 maand onbeperkt biks mogen hebben, als ik dat bij mijn konijnen zou doen, eten ze helemaal geen hooi meer. daarom was ik ook zo bang dat ik nu echt te weinig geef. maar gelukkig is het voldoende.  :thanks:


  7. hallo allemaal,

    Ik heb sinds 2 weken een nieuw konijntje, een voedster van inmiddels 10 weken. ze heet Sasja, Sinds Sasja bij mij is at ze haar blindedarmkeutels niet op, en had ze verder ook nattige keutels. Ik ben toen langzaam minder biks gaan geven. Ik gaf Sasja en Binky samen 100 gram HFST (Binky is 5 maand) Ik geef ze nu inmiddels samen 60 gram, het gaat nu eindelijk goed, en ze hebben beide mooie keutels. Alleen nu vraag ik me af of het niet te weinig is? Ze hebben namelijk ontzettende honger. Maar als ik meer geef eet Sasja haar blindedarmkeutels weer niet op. Binky krijgt ook groenvoer, elke dag een handje met wat ik op dat moment in de koelkast heb. Sasja krijgt dit niet, hier kan ze nog helemaal niet tegen. Sasja is trouwens een teddy dwerg, en Binky een gewoon dwerg konijn (wel wat groot uitgevallen). wat raden jullie mij aan? alvast bedankt!

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .