Ga naar inhoud

Sjoke

Members
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sjoke

  1. Hallo allemaal,

    Ik heb nu sinds augustus een groep van 4 konijnen uit de opvang. In eerste instantie heb ik een groep proberen te vormen met 2 rammelaars en 2 voedsters. Echter had dit als gevolg dat 1 van de 2 mannetjes (Bucky) constant in een hoekje gejaagd werd omdat hij niets mocht van het andere mannetje. Na 2,5 weken proberen hebben we besloten het dominante mannetje terug te brengen naar de opvang. Koppelen met andere rammen verliep ook niet lekker dus is er toen een extra dame (Sunna) bijgezet. Na een week of 2 was het volledig rustig in de groep en liep alles eigenlijk heel lekker.

    Maar toen ging Sunna ineens constant achter 1 van de andere voedsters (Freya) aan. Regelmatig liggen er plukken haar in de ren en Freya word ook regelmatig weggejaagd bij de bak als het etenstijd is. We zijn 2 maanden geleden ook al naar de dierenarts geweest om Freya's neus te laten hechten. Een van haar neusvleugels hing ineens helemaal los (ik vermoed omdat Sunna haar te pakken heeft gehad) dus zijn we zo snel mogelijk naar de DA geweest en heeft de hele groep een nachtje op mijn knutselkamer geslapen met het raam open. Verder wordt er nooit echt geknokt, het blijft bij jagen, billen happen en losse plukken haar.

    De "opzichter" van de groep, voedster Lucy, is het inmiddels behoorlijk zat en grijpt in voor het uit de hand loopt. Al met al loopt het dus nooit echt uit de hand, maar rust is er ook niet in de groep.

    Mijn vermoeden is dat Sunna nogal last heeft van haar hormonen en dat een castratie het probleem wellicht oplost. Nu wou ik alle voedsters, Sunna, Freya en Lucy, sowieso laten castreren in het voorjaar vanwege het risico op baarmoedertumoren. Mijn idee was dan om alle dames tegelijkertijd naar de dierenarts te brengen zodat ze samen kunnen revalideren. Bucky (de ram) is geruime tijd geleden gecastreerd en is een ontzettend rustig en zachtaardig mannetje, ik wou hem er dus tijdens de revalidatie ook gewoon bij zetten zodat ze allemaal tijdelijk binnen zitten tijdens de revalidatie. Na maximaal een week wou ik ze dan weer buiten zetten. Het gedrag van Sunna maakt echter dat ik toch erg twijfel of het niet beter is om haar nu te laten castreren. De situatie is niet onhoudbaar, maar echt gelukkig ben ik (en zijn zij) er nu ook niet mee. Het vriest nu alleen nogal en ik wil mijn buitenkonijnen dus eigenlijk niet naar binnen halen. Ik kan binnen namelijk wel een tijdelijke kamer maken voor ze (mijn knutselkamer), waar ik het raam open kan laten staan, maar ze leven eigenlijk buiten dus ik kan ze niet langdurig binnen opvangen. We hebben wel een schuur, maar die staat compleet los van het huis en is zo lek als een mandje (qua wind, het is er wel droog) dus veel beter dan buiten is dat niet denk ik.

    Dus ik weet nu eigenlijk niet zo goed wat ik nu moet doen. Hebben jullie nog tips om de groep weer rustig te krijgen tot ze omstreeks maart/april gecastreerd worden?

  2. Heyhey, 


     


    Ik heb sinds afgelopen zaterdag een groepje van 4 konijnen in een buitenren. Nu heeft het de afgelopen dagen keihard geregend hier (Brabant) en 1 van mijn konijnen is toen doodleuk in de regen blijven zitten ondanks dat ze 2 hokken tot hun beschikking hebben. Sindsdien niest ze af en toe. Niet enorm hard of enorm vaak, maar vaker dan ik graag zie. Nu zag ik zojuist dat ze ook een heel klein beetje wit slijm in een van haar neusgaten, aan de rand, heeft zitten. Ze eet echter wel als een dokwerker en drinkt en keutelt ook voldoende en prima. Ze is opgewekt en actief. 


     


    Wat moet ik hiermee? Ik lees overal dat je direct naar de dierenarts moet, maar hoe hoog is de nood in dit geval? Kan het kwaad om het nog eventjes aan te kijken? Kan een konijn ook "gewoon" verkouden zijn of moet er in alle gevallen behandeld worden met antibiotica voor het overgaat? 


     


    Ik wil sowieso even bellen met de dierenarts, maar ik heb nog geen konijnkundige DA omdat ik ze pas net in huis heb. Op internet heb ik verschillende lijsten gevonden met geschikte dierenartsen, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Is er een dierenarts in Breda en omstreken die zeker weten konijnkundig is? 


     


    Tot slot: is er nog iets dat ik in de tussentijd kan doen ter ondersteuning van haar gezondheid?


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .