Ga naar inhoud

Muriel

Members
  • Items

    89
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Muriel

  1. Ik heb geen echte vloeibare diaree meer gezien. wel zitten er keuteltjes tussen die erg ligt van kleur zijn. en ze zijn allemaal nog nattig en zacht. Ik had de Da hier gebeld en je kunt in een eerder bericht lezen wat hij heeft gezegt. maar ik hoorde dus vandaar dat de DA waar ik zit helemaal niet goed is! dus ik wil toch even indd in de lijst kijken met konijnkundige Da's in de buurt. ik wil liever toch wel dat ze even goed nagekeken worden door iemand die er echt verstand van heeft.

    Gizmo eet overigens wel goeds veel hooi en hij drinkt ook goed. en Luna idem.

    Hier een foto van de keuteltjes. wat denk jij?

    muriel-5443-albums-mijn-nijnen-picture13846-sdc11645.jpg

  2. ik heb net even met de DA gesproken aan de telefoon. gelukkig zijn ze 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. maar heb het even voorgelegd en hij zei indd ook even op water en hooi zetten. kijken hoe het gaat. mocht gizmo morgen slechter zijn dan vandaag dan moet ik morgen weer bellen. als het hetzelfde blijft moet ik over 2 dagen naar de DA toe. zit alweer lekker in de stress.

  3. Je kunt je konijn even alleen water en hooi geven. Ik gebruik Sivotine van Beaphar tegen diarree. Dit kun je bij de dierenwinkel kopen en moet je mengen met het water. Ik zou sowieso even stoppen met groen tot het beter is. En je konijn wegen om de hoeveelheid biks te bepalen kan natuurlijk nooit kwaad :)

    superbedankt voor de tip! Als ik alleen op water en hooi overga.. dan is er voor luna geen biks. naar mijn weten zijn haar keuteltjes wel normaal. dus zou dat niet erg zijn als zij dan ook even geen biks krijgt? Ik zal in ieder geval even gaan kijken voor sivotine.

  4. hallo,

    de keuteltjes van gizmo zijn al een tijdje niet helemaal zoals ze horen te zijn. vochtig en zacht. heb misschien te snel opgbouwd met groenvoer. ben al een stuk gaan minderen. 'sochtends een klein stukje andijvie, s'avonds een klein stukje witlof ter grootte van een postzegel. verder hebben ze altijd hooi en geef ik ze sochtends een volle hand biks en savonds ook.

    nou zag ik net dus diaree liggen ( vloeibaar bruin) heb gizmo even nagekeken en de haartjes bij zijn kontje zijn ook vies.

    Ik heb naast het water een flesje kruidenhooithee erbij gehangen. wat kan ik verder doen tegen diaree?

  5. ik ben bij mijn konijnen ook begonnen met 1 stukje witlof per dag ter grootte van een postzegel en dat steeds meer opbouwen, daarna witlof en 1 stukje andijvie en de andijvie bij de witlof opbouwen. ben nu al en paar weken bezig en wil ze er nu peterselie bij gaan geven.

    de keutels zijn alleen nog wel een beetje nattig. maar het is onduidelijk voor me of dit nou komt doordat ze eroverheen plassen ofzo. stel dat de keutels wel van zichzelf nattig zijn moet ik ze dan minder groenvoer geven?

  6. Hoe moet ik een konijn plukken? en volgens mij zijn ze bij mij nog niet echt in de rui. Kan dit nog komen? ik zie heel af en toe wel wat haartjes. borstelen gaat erg moeizaam. doen jullie het borstelen samen of alleen? en als jullie het alleen doen.. doen jullie dan ook de onderkant borstelen en plukken? en hoe doen jullie dat dan? vind het namelijk nogal lastig.

  7. heeft iemand ervaring met hooi van Plosban ofzo? dit merk komt bij de hornbach vandaan. Had de verkeerde zak meegenomen. Maar er zitten dus allemaal takjes en dingetjes in. ik heb even geen ander hooi dus heb ik ze het maar gegeven. Maar zou de kans groot zijn dat er dingen in de hooi zitten die konijnen absoluut niet mogen? ze eten er wel van. Er zat trouwens zelfs een steen in! het is ook veel donkerder dan het andere merk dat ik had meer bruin dan groen. Kan ik ze dit blijven geven of raden jullie het me af? hoe betrouwbaar is hooi eigenlijk uit een winkel?

  8. Ik begrijp best dat je wilt doen wat de da heeft gezegt, ik denk ook altijd dat die er tenslotte voor geleerd hebben. Aan de andere kant zijn hier mensen die al jaren lang ervaring met konijnen hebben, en daar ook van alles mee mee hebben gemaakt. Ik vraag ook regelmatig hun ervaringen en meningen, en zo kijk ik wat ik dan ga doen.Misschien dat je daar ook een tussen weg in kan vinden. B.v. een klein beetje bix, veel hooi, en een paar keer per dag peterselie en witlof, en inderdaad hooiwater. Dan hebben ze van alles wat en zo kom je die 2 weken rustig door. Veel succes!!

    superbedankt! het is inderdaad een beetje dubbel. over bepaalde dingen verschillen de meningen nogal en dan is het zo moeilijk om dan een uiteindelijke keuze te maken. en de reden dat ik ook op dit forum zit is juist omdat hier zoveel mensen met heel erg veel ervaring zitten. ik neem sowieso de tips mee. ik bljf gewoon doorgaan met wat witlof. en gelukkig drinken ze veel en eten ze hooi als de beste!! dus daar ben ik wel blij om. En ik hou ze gewoon goed in de gaten. Mocht er toch weer iets zijn dan ga ik gewoon weer terug naar de DA.

    hey ik heb trouwens nog eventjes een vraagje. Om het hok heen staan hoge corniveren. Nou las ik ergens dat dat giftig is. Ik heb niet het idee dat de bladeren van die corniveren in het hok komen. is het verstandiger om het hok daar weg te halen? Aan de andere kant lijkt het me een goede plek omdat ze wind tegen houden dus mijn konijnen zitten niet zo direct op de toch en er is veel schaduw.

  9. dankje voor de tip van de hooithee. dat ga ik zeker even doen. ja verder denk ik dat ik toch maar naar het advies van de DA luister. ik had niet het idee dat ie niet gespecialiseerd is in konijnen. hij heeft er voor gestudeert en ik neem aan dat het wel goed zal zijn. hou het in ieder geval in de gaten. en ik geef ze nu de komende twee weken maar even geen groenvoer. volgens zijn advies.

  10. Oke maarja moet ik ze nu wel of geen biks geven. en groenvoer moest ik toch langzaam opbouwen ze zijn pas 9 weken en hebben nog nooit groenvoer gehad. was de laatste drie dagen bezig met ze opbouwend stukjes witlof te geven. ik kan ze dan nu toch niet allemaal verschillende groenvoer geven terwijl ze dat allemaal nog niet gewend zijn? gaan daar de damrpjes niet juist van opspelen? en indd ze poepen en eten nog wel gewoon.. maar toch.

    en een dierenarts zal toch wel weten dat als het echt gevaarlijk is dat ze dan geen biks mogen. nou ik weet het allemaal niet meer.

  11. dit moet je doen naast de annanas sap eerder aangegeven en geen bix geven!!!

    welke medicijnen heb je mee gekregen?

    ik heb geen medicatie meegekregen hij heeft ze daar allebei twee soorten medicatie gegeven. en zei dat dat genoeg was. weet even de namen niet meer. ook een soort antibioticum ofzo. maargoed. nu voel ik me echt heel ***.. grof gezegd.. want heb nu het idee dat ik er niks mee ben opgeschoten en die DA het helemaal vekreerd heb gedaan.

    ik weet het even niet meer. ben erg gestresst

  12. ik ben net bij de dierenarts geweest en mijn vermoeden klopte! hij heb ze gelijk allebei nagekeken en ze hadden allebei een wat harder buikje. ze hebben medicatie gekregen en ik mag ze de komende 2 weken alleen biks, water en hooi geven zodat hun darmflora kan stabiliseren.

    en ik heb nog een nieuwtje.....

    luna blijkt helemaal geen luna te zijn!!!! het is een rammelaar!!! dus heb de naam even gewijzigd. dat is nu gizmo. en nina is wel een voedster dus die heet nu luna.. het is even een omschakeling. maar al met al ben ik toch blij want nu het ik toch een rammelaar en en voedster en heb voor gizmo al een afspraak om hem te castreren in augustus en in juli worden ze ingeent.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .