Ga naar inhoud

EstherR

Members
  • Items

    137
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door EstherR

  1. Hoi! 

    Onze 5,5 jarige FH Pieter heeft in februari 2018 E. Cuniculi gehad. We waren er op tijd bij en hebben hem met medicatie behandeld. Na een paar weken leek hij er weer helemaal vanaf. Toentertijd is me ook geen restschade oid opgevallen. 

    Nu zijn we aan het eind van de zomer met Pieter naar de dierenarts geweest. Hij was namelijk gevallen (mijn man viel met hem doordat hij zijn evenwicht verloor), en een paar weken later had hij aan een kant van zijn kop dat het iets af hing. De DA kon geen gezwel vinden, of iets aan zijn kiezen. Ze dacht dat het misschien toch iets van restschade van de EC nog was. Hij leek er geen last van te hebben en we mochten er weer mee naar huis. 

    Inmiddels zijn we weer wat maanden verder en aan de ene kant van zijn kop lijkt het wat af te hangen, en het andere oog zit helemaal dicht. Verder is hij vrolijk, eet hij gewoon, komt hij op je af rennen, etc. 

    Pieter krijgt altijd veel stress van DA bezoeken, dwang medicatie of voer geven, etc. Dus dat beperk ik het liefst zoveel mogelijk. 

    Kan dit restschade van de EC zijn? Moet je dan weer aan de medicatie? Of kunnen ze er ook mee leven zolang ze verder vrolijk zijn enzo? 

    Dank alvast! 

  2. Onze nijnen vonden het toch wel eng. Ze zaten gewoon buiten in hun grote ren met genoeg schuilplekken. Had over een deel nog een laken gehangen tegen het flitsen. Het eerste deel zaten ze ook aan die kant, later in hun nachthok. Hele tijd in vluchtmodus, flaporen van Pieter naar voren en schrikachtig om zich heen kijken. Gelukkig was het ergste rond 00.30 uur al over, en toen waren ze ook wel weer redelijk ok. Nog wat lekkers gegeten en de volgende dag reageerden ze weer zoals normaal. Ik vond het vooral bij Pieter spannend want die heeft begin 2018 EC gehad, geen zin in nog een keer! Maar het lijkt dus mee te vallen gelukkig! 

    Gelukkig nieuwjaar allemaal! 

  3. Wat vervelend!

    Hopelijk gaat hij zijn brokjes weer eten als hij wat langer in zijn vertrouwde omgeving verblijft. Konijnen zijn ook gevoelig voor stress en de opnames zullen daar denk ik niet aan bijgedragen hebben. Ik zou gewoon alles blijven aanbieden.

    Hier onlangs ook een konijn moeten dwangvoeren en ik was blij met elk sprietje kruiden dat hij at. Toen dat iets beter ging heb ik weer de normale hoeveelheid brokjes in zijn bakje gedaan. Het duurde daarna nog een week ongeveer voordat hij dat ook volledig weer op at. Het kan best lang duren helaas.

    Succes!

  4. Even een update en een vraag:

    Met Pieter gaat het goed. Zijn gedrag lijkt weer hetzelfde als voorheen. Hij eet weer goed, valt zijn eten weer aan, zit bovenop het konijnenhuisje. Dus lijkt allemaal goed te gaan.

    Nu kregen we een oproep voor de vaccinaties van onze konijnen voor in mei. Pieter heeft altijd behoorlijk wat stress als hij uit zijn eigen omgeving wordt gehaald, en het ritje in de auto is ook geen pretje. 

    Hebben we zo weer kans op een terugval van de EC? Vaccinaties even uitstellen? Of het risico toch nemen?

  5. Ja super fijn! Ik bel maandag de dierenarts sowieso even om te overleggen. Zal dan ook het advies van wilhelminapark meenemen. 

    Pieter heeft wel echt genoeg van die medicatie toegediend krijgen. Bijt spuitjes kapot, is enorm gefrustreerd, gaat ons bijten en krabben (doe ie echt nooit!) dus moet ook kijken hoelang we dit nog volhouden. 

  6. Misschien een stomme vraag, maar hoe weet je of je konijn weer beter is na de E. Cuniculi aanvallen? We zijn inmiddels 4 weken bezig met de Fenbendrops en het gaat stukken beter met Pieter. Hij eet weer hooi en brokjes (nog niet zoveel als voorheen, maar het gaat de goeie kant op), en groenten at hij sowieso al goed. 

    Z'n kop staat nog ietsjes schuin maar hij rent z'n ren gewoon weer door. Z'n voorheen favo plekje (bovenop een kattenhuis) zoekt hij nog niet op, misschien durft hij de sprong nog niet aan.

    We hebben nog iets minder dan een half flesje Fenbendrops over. Die op maken en dan stoppen? Of nu al stoppen?

  7. We zijn inmiddels 3 weken onderweg en het gaat beetje bij beetje beter met Pieter. Hij eet inmiddels ook wat brokjes, maar nog niet zoveel als eerst. Hij slaapt veel (al was het al een beetje een sloom konijn ;-)). 

    Komende dagen wordt het snachts weer flink koud, kan ik hem nu wel buiten laten zitten? Vorige keer was hij echt niet zo blij met de mini ren in de garage. 

  8. Thanks!

     

    Ja, hij heeft ook preventief antibiotica gehad voor eventuele oorontsteking maar alle symptomen wijzen toch wel op EC. 

    Ik bel de DA morgen weer dus ga ik even overleggen. Hij zit nu samen met z'n maatje Lily sinds gisteren weer in z'n ren en hij lijkt vrolijker gelukkig! 

    Al het groenvoer wat ik aanbied eet hij, alleen dus nog steeds geen brokjes en hooi. Zal ik stoppen met dwangvoeren? Want had het idee dat dat niet veel uitmaakte, en hopelijk gaat hij daardoor zelf weer eten?

  9. Vandaag weer even de DA gebeld vanwege het niet eten. Mijn man haalt zo Metacloral (schrijf ik het zo goed?) op voor de darmen. Pieter eet bijna al het groenvoer wat we aanbieden maar nog steeds geen brokjes/hooi. Dus maar even een tijdje daar ook mee proberen.

    Kan het kwaad dat hij zoveel groenvoer eet nu? Want dat is echt het enige wat er nu in gaat... We dwangvoeren hem nog 3 a 4 keer per dag met geweekte Science brokjes, daar gaat zo'n 12 ml van per keer erin. Vrij weinig voor een 5 kg konijn denk ik...

  10. Nog een update en een vraagje, het gaat met mini stapjes steeds iets beter met Pieter. Hij eet steeds wat meer zelf maar lang niet zoveel als zou moeten. Vanochtend vond hij als mini mijlpaal zijn drinkfles zelf (heeft ook bakje water staan), en heeft hij een paar Science brokjes zelf op. Hij eet ze alleen uit de hand, als je een bakje met brokjes voor z'n neus houdt pakt hij het niet. Zijn koppie lijkt ook ietsjes scheef te staan en hij is nog onstabiel. Kan het zijn dat hij z'n eten niet kan vinden? Of het niet voor elkaar krijgt brokjes uit een bakje te pakken? 

    • Vind ik leuk 1
  11. Kleine update, Pieter eet nog steeds niet normaal maar pakt af en toe iets van de kruiden die ik aanbied. Ook heb ik snoepjes gehaald (met wat fruit, zonder suiker), dat pakt hij ook af en toe. Brokjes en hooi nog niet. 

    Hij lijkt wel meer te gaan protesteren bij het dwangvoeren, hopelijk is dat een goed teken en wordt hij sterker. Tijdens het dwangvoeren heeft hij geplast (dus dat werkt), maar het is moeilijk zijn keutels te onderscheiden van die van Lily.

    Hij weeft niet meer met z'n koppie, zijn ogen schieten ook niet meer heen en weer, maar hij is wel wankel op z'n pootjes. Hij valt soms met wassen wat om.

    Hoelang kan het dwangvoeren duren? Vanaf morgen moeten we weer werken en kunnen we het minder vaak doen en in de gaten houden. Dwangvoeren moet echt met z'n tweeën, zeker nu hij harder gaat protesteren...

  12. Hij eet inderdaad sinds gisteren niet. Vanochtend voor het eerst zelf z'n medicijnen gegeven en dat ging goed. Samen met wat dwangvoer. Peterselie pakt hij nu weer niet. Ze lijken ook niet zo blij in de garage dus ik twijfel even wat ik zal doen. Als ze overdag meer zichzelf kunnen zijn in de vertrouwde ren dan ga ik ze misschien wel wisselen. Voor de nacht blijft het dan boven 0 in de garage. Deur staat nu even open van de garage, dan komt er inderdaad wel licht op hun nood ren. 

  13. Ze krijgen elke dag wel iets van groenvoer. Na dat handje heeft hij nog een handje gegeten maar daarna hoefde hij niet meer. Heb nog wel wat dwangvoer erin gekregen, en ook wat water, maar lang niet zoveel als zou moeten (konijn van 5 kg dus er zou echt veeeeeel dwangvoer in moeten). 

    Ik denk erover ze overdag gewoon in hun ren te zetten en snachts in de garage. Of is dat teveel gewissel? Komt nl geen licht in de garage.

  14. Dankje Evee! Naar binnen halen is iets lastig ivm een dreumes en baby op komst, alle kamers zijn bezet hier. Ik denk wel dat ik een plekje in dr garage kan maken. Ik zet ze zo daar samen binnen voor de nacht, zal kijken of ik daar morgen ook een ren bij kan creëeren. Ze zijn ruim 10m2 gewend namelijk... 

    Heb net peterselie gekocht. Hij heeft 1 hapje witlof en 1 hapje hooi. En een klein beetje dwangvoer. Het lukt opzich wel hem vast te houden nu, maar als we het erin willen spuiten komt de voer niet goed uit het spuitje. Doen het wel ver achterin het bekje, wat zouden we verkeerd doen?

  15. Hoi!

    Vanochtend vond mijn man onze FH Pieter knikkend en rondjes draaiend in zijn hok. Bij mij gingen meteen de alarmbellen rinkelen dus vanochtend naar de DA geweest. Diagnose; mogelijk E. cuniculi... Hij heeft pijnstilling en antibiotica gehad bij de DA en we hebben pijnstilling en Fenbendazol gekregen als behandeling. Ook dwangvoer omdat hij niet eet.

    Nu zit hij weer thuis buiten bij zijn maatje Lily, want het advies was hem niet teveel uit zijn gewone omgeving te halen ivm stress. Moet hij toch naar binnen of is dit (met extra stro in het hok) ok? Naar binnen is met dit weer ook weer een enorm temperatuurverschil.

    En dat dwangvoederen is zo'n drama, heb ik eerder moeten doen bij hem maar hij is zo groot en sterk dat het amper lukt. Wikkelen in een handdoek gaat al bijna niet. Heeft iemand tips hiervoor?

    En moeten we iets met Lily? Zou zij ook behandeld moeten worden, of is het heel wat voor een (hopelijk) gezond konijn om mee behandeld te worden?

    Waar lopen konijnen E. Cuniculi door op? Kan het door het stro/hooi komen? Ze komen verder niet in aanraking met andere konijnen...

    Thanks! Hopelijk wordt Pieter snel weer beter...

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .