Ga naar inhoud

Patrick Littel

Members
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Patrick Littel

  1. Nee, hij is zindelijk. Doet enkel z'n behoefte in een teiltje/wc'tje. Wel maskeert ie alles met zijn geurklieren als ik het goed zeg. Maar hij vindt het dus ook helemaal niet erg als Sikkie erbij komt. Hij bijt alleen mij en m'n vriendin als we ons ermee gaan bemoeien.

    Op zich is het niet een heel groot probleem, maar wel af en toe vermoeiend. Hij mag op de vensterbank doen waar die zin in heeft maar gewoon niet achter de bank, omdat ik dan alles weer naar voren moet halen. Hij kan dus ook echt maar alleen via de vensterbank via een gat (waar de stalamp staat) achter de bank komen (lekker donker, soort tunnelidee, lekker verstoppen...).

  2. Bedenk eens of er de afgelopen dagen iets gebeurd is:

    Is hij ergens van geschrokken?

    We hebben sinds paar dagen een voedster en daar is ie erg blij mee. Snel schrikken doet ie niet. Het is echt een dapper mannetje. Ik kan me ook niets bedenken.

    Is er in de huiskamer iets veranderd?

    Ja, nieuwe kooi. Maar hier rolt en draait je in met een big smile dus denk niet dat dat de oorzaak is.

    Bijt hij om zechzelf te beschermen?

    Ik geloof van niet. Meestal stampt ie dan, maar dat komt vrijwel niet voor. Hij wil mijn hand niet bij de vensterbank hebben, maar zodra ie van de bank af is dan moet ik hem aaien haha.

    Bijt hij om aandacht of u te waarschuwen?

    Aandacht komen ze hier niet tekort, eerder teveel bij wijze van. Wij leven in een konijnenhuis ipv de konijnen bij ons.

    Is hij het vertrouwen in u verloren?

    Tja, misschien dat de aandacht nu verdeeld moet worden, maar dan alsnog doet ie dit alleen bij de vensterbank. Verder is ie heel lief.

  3. Tja lastig... Die van mij zijn ook niet makkelijk daarin, eenmaal de vrijheid geproeft en daarna willen ze niet anders. Lokken werkt niet zeg je, waarmee heb je dit geprobeerd? Ikzelf gebruik een bak groenten, die krijgen ze altijd in de late uurtjes. Daar worden ze zo wild van dat ze er zelfs voor van een berg afspringen als het moet. En misschien een gezonde snack? Zoals appel, banaan of wortelchips?

  4. Tillen is over het algemeen geen probleem, voor zowel ram als voedster niet. Slechts in enkele gevallen willen ze niet opgetild worden. Maar hij bijt dus ook als ik hem niet til. Ze hebben rinkelballetjes, wilgenbrug, dozen en toiletrollen met hooi erin, balletje waarin je eten kan doen, wilgentakken, kattentunnels etc.

  5. Helaas staat de bank er tegenaan. Via via komt ie er dus op. Hij heeft dit nooit eerder gedaan want voorheen maakte ik er ook geen probleem van. Hij mocht er liggen,rollen, rennen van alles. Overigens is de voedster wel welkom op de vensterbank. En spullen kapot bijten is ook iets van laatst.

  6. Ja hij is altijd al een baasje geweest. Kopje zo laag mogelijk bij aaien, tikkies geven etc. Maar dit komt alleen savonds voor en altijd op de vensterbank. Hij knauwt aan de gordijnen, de bank en van alles en nog wat wat hem in de weg staat. Inmiddels weet ie dat ik hem eraf til zodra ie het al weer probeert om achter de bank te komen. Daarom neemt ie voortaan maar vanaf de grond een aanloop en maakt twee heuse sprongen en beland als een stuntman zo achter de bank...

  7. Mijn rammetje Snorrie bijt mij sinds een dag of drie. Hij probeert altijd via de vensterbank achter de bank te komen en dat mag niet. Als ik mijn hand naar hem toereik om hem van de vensterbank af te halen, dan wordt ie agressief. Mijn voedster Sikkie overigens niet. Ook loopt hij continue in de vensterbank te graven. Hij kijkt ook nog eens heel vals de laatste tijd haha.

    Ik zat zelf te denken dat dit misschien frustratie is omdat ons voedster zich niet laat berijden door hem. Wat voor oorzaken zouden er nog meer kunnen zijn? Ze krijgen veel aandacht, meer dan acht uur per dag vrije loopruimte in de woonkamer en uiteraard snachts in de ren. Ze zijn gezond, ingeënt, krijgen de beste hooi en biks. Ze hebben ook zat speeltjes om mee te spelen. Ik ben radeloos.

  8. Ik neem het hem niet kwalijk. Het is wel echt een ondeugend mannetje, voelt zich zeker het baasje over ons. We gaan het afwachten. Is na twee weken een voedster erbij plaatsen niet wat vroeg? De dierenarts gaf als advies om 4-6 weken als richtlijn te houden. Ik zit niet te wachten op nestjes...

  9. Ons rammetje is sinds een week gecastreerd en ik hoopte dat het territoriale gedrag en dominantie wat minder zouden zijn, maar helaas is hier nog niet veel van waar. Vrijwel elke dag, meestal later op de avond, plast ons rammetje mij onder. Ik ga op de vloer zitten of liggen, naast hem, hij kruipt tegen mij aan of klimt op m'n broek, draait z'n kontje om en plast me direct onder. Z'n koppie spreekt boekdelen; je voelt het al aankomen.

    Ik vraag me nu af wat dit precies betekent. Hij is nog jong, maar toch weet ie het wc'tje in zijn hok wel te vinden. Vaak geven we hem nog een kom met groenvoer en zetten we hem even in z'n kooi, in de hoop dat ie hierna zijn behoefte doet. Het is namelijk zo dat ie vooral zijn behoefte doet na deze laatste avondmaal. Mijn gevoel zegt dat ie zijn plas bewust ophoudt, en dit alszijnde bewaart om mij of m'n vriendin onder te plassen.

    Iemand een idee waar het door komt, wat het betekent, wat ik er aan kan doen. Ter info, het gebeurt op wisselende plekken in het huis.

  10. Het punt is vooral dat ons konijn er helemaal wild van wordt. Zou ik de zak per ongeluk op de grond laten liggen, open en al, dan durf ik te wedden dat deze binnen een dag leeg is. De dierenarts vertelde me dan ook dat het als snoep beschouwd kan worden. In mijn ogen overigens vreemd, omdat het eten (met name van dit merk biks) wordt aangeraden voor konijnen die minder hooi eten. Het bevat de juiste verhouding aan voedingstoffen die een konijn op dagelijkse basis binnen die te krijgen.

    Wel moet ik erbij zeggen dat het konijn de laatste paar weken flink gegroeid is. Ik voel nog wel zijn ruggengraat en hij oogt niet naar een obesitas konijn. Hij is nog wel echt een kleintje.

  11. Hallo,

    Wij hebben hier thuis een rammetje van ongeveer een week of 15, genaamd Snorrie. Snorrie heeft een hele grote voorliefde voor biks van Supreme Science Selective, de variant voor konijnen onder de 20 weken. Wij geven hem op aanraden van de dierenarts ongeveer 30 gram. Hij weegt momenteel 1,5 kilo.

    Nu zijn wij gister bij de konijnenopvang geweest om ons te oriënteren op een voedster. De mevrouw daar vertelde ons dat ze onbeperkt biks mogen hebben. Naast biks geven wij onbeperkt hooi, waaronder ook kruidenhooi paardenbloem, en normaal bergweidehooi. Het punt is echter wel dat hij liever biks eet en zijn hooi maar 'saai' vindt. Hij eet het wel, maar echt alleen als het moet (lees: wanneer zijn bakje niet is aangevuld met biks).

    Nu is het zo dat ik zoveel tegenstrijdige informatie op het internet tegenkom, en dat zelfs de deskundigen geen eenduidig antwoord hebben. Daarom vraag ik mij af wat jullie me adviseren te doen. Mag ik het konijn ook onbeperkt biks geven, gezien zijn leeftijd, of moet ik me houden aan 20 gram per kilo lichaamsgewicht?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .