Ga naar inhoud

Resii

Members
  • Items

    354
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Resii

  1. Allemaal bedankt voor de tips! Lonja, wat geef je dan bijvoorbeeld?

    Hooithee is helaas geen succes.. Ik geef nu water met een spuitje en inderdaad natte groenten. Maar heb het idee dat het nog veel te weinig vocht is omdat de keutels steeds behoorlijk droog zijn (droger dan bij mijn andere nijn) en ze dus die verstoppingen krijgt..

  2. Hallo allemaal,

    Ik heb mijn beide konijnen allebei al drie jaar inmiddels. Pluis krijgt ieder jaar een aantal keer een verstopping. Het laatste jaar zijn het er meer geworden. Het valt me al twee jaar op dat Pluis amper tot niet drinkt. Ze heeft het allebei; een drinkfles en een drinkbak. Bij de dierenarts tijdens een verstopping kreeg ze regelmatig een infuus, daarna was ze zo goed als beter. Hierdoor is een belletje gaan rinkelen; uitgedroogd. Op geen enkele manier krijg ik haar zo ver dat ze water gaat drinken. Groenten is ze ook niet dol op. Dit moet ik echt steeds met hele kleine stukjes voor haar neus houden anders pakt ze het ook niet, alleen biks (SS) en hooi.

    Heeft iemand een idee hoe dit kan en wat ik eraan kan doen? Pluis heeft het afgelopen half jaar 4 keer een verstopping gehad en zit een beetje met de handen in mn haar nu..

    Alvast bedankt!

  3. Ik heb even jullie hulp nodig....

    Vrijdag ben ik met Pluis naar de dierenarts gegaan omdat ze niet at. Dat was waarschijnlijk toch door het verharen vooral, haar darmen lagen stil. Ze heeft daar een infuus gehad met pijnstiller enzo en toen we thuis waren sprong ze meteen alle kanten weer op en at ze ook weer. Ik moet nog wel een week lang metacam en metocloral geven voor de zekerheid.

    Nu heb ik voor as dinsdag een afspraak voor de inentingen.

    De dierenarts zei dat ik haar wel kon laten enten als het al snel weer beter ging.

    Nu zit ik toch te twijfelen....

    Dinsdag inenten? of de afspraak verzetten voor een weekje later als pluis van de medicijnen af is?

  4. Nee niet bij alle dierenartsen is dat standaard.... sommigen doen alleen de eierstokken omdat de operatie dan iets minder zwaar is en laten de baarmoeder dan zitten als die er nog goed uit ziet...

    Dus als je wil dat alles eruit gehaald word zou ik dat voor de zekerheid even zeggen ;)

  5. Wat je kunt doen is van tevoren heel veel topics doorlezen van mensen die hun konijnen ook hebben laten steriliseren/castreren.

    Daar heb ik toen veel steun van gehad en informatie uit gehaald!

    Er staat nog ergens een topic van mij tussen met de naam: sterilisatie/castratie Pluis en Bolletje...

  6. Het hoeft niet zo te gaan hoor...

    Mijn dames waren wel zielig natuurlijk, maar ze waren wel gewoon alert en rond aan het hupsen. Ik kreeg ze heel wakker mee naar huis..

    Het is wel handig om een paar dagen vrij te hebben. Ik had zelf een week vrij en heb er daarom ook voor gekozen om ze allebei tegelijk te laten helpen. Ik had een week de tijd voor ze en zo konden ze ook gewoon bij elkaar blijven (ook bij de dierenarts) en steun bij elkaar zoeken, dat vond ik ook heel belangrijk...

  7. Ik heb ook 2 voedsters en ze ook allebei laten castreren. Vooral als ze bij elkaar zitten heeft het voordelen heb ik gemerkt; ze zijn een stuk liever naar elkaar toe geworden...

    De kosten waren bij mij 260 euro voor hun samen. Meestal krijg je wel een korting als je ze allebei tegelijk laat helpen...

  8. Ik heb in november allebei mijn voedsters laten helpen...

    1 voedster had het echt nodig voor haar karakter, de andere was al een schat.... en is een schat gebleven (ofja, zelfs nóg liever geworden)!

    Ze zijn veel liever geworden voor elkaar en voor mij...

    De nazorg is mij eigenlijk ook meegevallen, de dag van de operatie zelf vond ik het meest heftig..

    Ik lees toch heel regelmatig over konijnen met baarmoeder ontstekingen of kanker.. en iedere keer als ik zoiets lees denk ik pffff, dat kunnen de mijne mooi niet meer krijgen!

    Ik heb er dus totaal geen spijt van, ik zou zeggen doen...

  9. Heb je toevallig een traliekooi staan...?

    Mijn konijn word ook panisch van oppakken... had nog nooit haar nagels kunnen knippen, tot vandaag!

    Ze stond om wat lekkers te schooien met haar pootjes tegen de tralies aan....

    Dus ik gaf haar steeds iets lekkers en zo kon ik mooi haar nageltjes knippen! :D

    Als dat lukt scheelt het je mooi een tripje dierenarts..

  10. Goed dat je dit zegt sennepenneke.

    Pluis verhaart zelf namelijk niet zo, maar haar maatje wel heel erg... en die wast ze heel veel! Ik vind idd wel eens wat keutels aan elkaar, geen hele kettingen, maar 2 of 3 aan elkaar meestal..

    Dus het kan goed zijn dat het idd een beginnende verstopping was.

    Ik ga eens even googlen op prozyme, kijken wat het is...

    Kan het kwaad om dit te geven of kun je dit altijd geven als ze in de rui zijn..?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .