Ga naar inhoud

kdb

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kdb

  1. Hallo!


     


    Allereerst bedankt voor alle tips, beetje late reactie  :oops:


    De castratie is allemaal erg goed gegaan, in de middag opgehaald, nog wel suf van de narcose. Eerste nacht binnen gehouden, eten deed ie wel, maar niet zoals normaal. Volgende dag tot de middag aangekeken en weer in zijn eigen vertrouwde omgeving gedaan. Merkte dat hij toch wel bang was om opeens binnen te zijn en veel andere geluiden etc. Sinds zondag weer helemaal al de oude, alleen nog wel een beetje angstig, herkennen jullie dit ook na een castratie? Voor de bodemdekking heb ik kranten en handdoek, die hou ik nog tot aan het weekend.


     


    Groetjes!


  2. Hallo allemaal,


     


    Vrijdag wordt mijn konijn gecastreerd, wat ik erg spannend vindt. Ik wil me graag zo goed mogelijk voorbereiden om eventuele problemen te voorkomen. Tot nu toe heb ik het ongeveer zo bedacht.. Graag hoor ik van jullie nog eventuele tips.


     


    - Ik lees dat er Valeriaan(kruidvat huismerk) aan een konijn gegeven mag worden, is dit verstandig om deze week toe te dienen om hem alvast rustiger te krijgen voor de grote dag. Zo ja, hoeveel mag ik toedienen?


    - Pijnbestrijding, heb ik gezien bij medpets.nl (drops) raden jullie deze aan?


    - Spuitjes voor dwangvoeren als hij niet wil eten na ik hem opgehaald heb + wortelhapje


    - Groente wat hij erg lekker vindt om hem te stimuleren te eten. Klopt het nu dat het peterselie goed is om te geven na een operatie?


    - Twijfel om hem mee naar binnen te nemen de eerste nacht, ik heb een binnenkooi, waar ik handdoeken in leg, zodat ik hem goed kan observeren.


     


    Om 8 uur wordt hij naar de kliniek gebracht en om kwart voor 3 mag ik hem weer ophalen. Kennen jullie verder ook nog huis-tuin- en keukenmiddelen die je aan een konijn kunt geven?


     


    Alvast bedankt.


    • Vind ik leuk 1
  3. Hoi hoi,


     


    Mijn kleine is nu zo'n 14 weken jong en binnenkort ga ik hem laten helpen. Heb zojuist een dierenarts uit de buurt gesproken, die het nog voor een schappelijke prijs doet (a € 49), ipv de anderen in de omgeving. 


     


    Ze vertelde mij dat ze pas met 5 maanden castreren en als ik eventueel de balletjes rond de 4.5 maand helemaal door zijn dat ik mag bellen voor een afspraak. Ze doen castraties in de ochtend en in de middag mogen ze pas opgehaald worden, om bij te komen van de narcose. 


     


    Al met al heb ik een goed gevoel bij deze dierenarts :) Ging het bij jullie ook zo?


  4. Groente en fruit geef ik ook in zeer kleine porties. Bo durf ik wat meer te geven dan Bibi, die heeft gevoeligere darmpjes merk ik. Andijvie en ananas moest Bo niks van weten, misschien komt dit nog wel. Wortels zijn ze beide helemaal gek van :) Maar daar ben ik ook voorzichtig mee. Daarnaast krijgen ze een poedertje in hun drinkfles voor een optimale darmstimulering. 


  5. Goedemiddag allen!


     


    Ik zit te denken om zelf kruidenhooi te gaan maken, dus gewoon wat kruiden door het hooi husselen  ;)  Heb me al wat verdiept in welke kruiden ze mogen hebben. Thuis heb ik nog munt, rozemarijn en dille staan. Hebben jullie hier ervaring mee of eerder zelf gemaakt? Het gaat hier om jonge konijntjes, waarbij ik het dus voorzichtig op moet bouwen. 


     


    Alvast bedankt :)


  6. Mijn fokker raadde aan dat ze een grootte van een blikje tomatenpuree nodig hebben per dag. Ik zelf doe het puur op gevoel, ze krijgen niet overdreven veel, meestal 2x een handpalm. Ik voer ze in de ochtend voordat ik naar mijn werk ga en 's avonds. Soms krijgen ze in de middag als ik uit mijn werk kom een beetje als ''tussendoortje'' Ze zijn er zo gek op!  :angel:


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .