Ga naar inhoud

evadonatella

Members
  • Items

    1.641
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    9

Berichten die geplaatst zijn door evadonatella

  1. @Sanne1993 Ja, daar was ik al bang voor. Ik wilde haar sowieso ooit al gaan castreren, dus dat gaan we dan maar proberen denk ik. Ik hoop gewoon dat het toch de oplossing zal zijn. Ik wil haar namelijk niet zonder proberen opgeven.

    @nam_mkha Ik heb naar mijn weten alles al geprobeerd, jouw optie nog niet. Misschien is dat wel de moeite waard. Verder wel van alles geprobeerd, maar het lijkt toch alsof het haar niet interesseert. 

  2. Ik zit er nog niet zo lang, maar Dier&Arts in Boxmeer is heel erg prettig. Ze zijn daar heel vriendelijk en nemen goed de tijd voor je. Ik werd zelfs een tijdje geleden toen ik helemaal wanhopig met Jip zat via de telefoon geholpen door de dierenarts zelf daar. Volgens mij heet ze Patty :) 

  3. Hallo allemaal,

    Tijdje niet meer online geweest, maar ik loop tegen een probleem aan met mijn voedster Teddy.
    Momenteel zit ze samen met Jip in een ren binnen. Ze hebben 2/3 van een slaapkamer voor zichzelf. Toch lijkt het alsof het niet groot genoeg is voor haar. Als ze zich gaat vervelen dan knaagt ze continue aan de renpanelen. Ze kan niet ontsnappen, want de renpanelen staan vast en de bovenkant is afgedekt. Dat hebben we al vaak aan moeten passen vanwege haar vele ontsnappingspogingen. Ook is ze vandaag begonnen met graven in de kattenbak. Niet erg prettig, want een ren vol vieze houtkorrels is niet zo leuk natuurlijk. Teddy graaft ook veel op de vloer en het liefste 's nachts. Ze lijkt of ongelukkig binnen of agressief/hormonaal, ik weet het niet precies. Zij en Jip zijn wel nog steeds dikke maatjes, maar ze is nu compleet het tegenovergestelde van Jip. Jip is zachtaardig en vindt alles wel prima. Hij maakt nooit herrie en graaft niet. Teddy is onrustig en zelfs Jip probeert haar steeds te sussen lijkt wel. Als ik haar gedrag zo zie dan denk ik echt dat ze het gelukkigst zou worden in een grote buitenren met veel graafmogelijkheden enzo, maar dat kan ik haar niet geven.

    Nu wil ik dit graag oplossen, want ik kan me niet voorstellen dat Teddy op deze manier gelukkig is en om eerlijk te zijn ben ik er ook niet echt blij mee. Hier hebben we er al over nagedacht om Teddy te castreren. Dan zal ze niet die hormonen meer hebben en misschien lossen we het daarmee wel op.
    Maar ik weet niet zeker of dit idee het wel op zou lossen. We hebben er namelijk ook over nagedacht om haar 'om te wisselen' bij de opvang met een konijn dat wat makkelijker binnen te houden is. Het liefst houden we Teddy natuurlijk en ik zou haar echt voor geen goud willen ruilen, maar ik wil ook niet dat ze hier ongelukkig blijkt te zijn.

    We lopen hier een beetje op vast. Wat is nou wijsheid? Heeft iemand tips?

  4. Ik wou dat mijn konijnen het bij kabels hielden. Nee, laatst hebben ze mijn mega dure tas aangevallen. Ik baalde zo erg... had zo lang voor die tas gespaard en toen zag dat ding er niet meer uit natuurlijk. Tja, ik kan moeilijk boos op ze worden. Dat was mijn eigen domme fout. Gewoon alles goed opbergen! En bij mij hielp het ook om wilgentakken in de ren te leggen. Dan hebben ze een knaag-alternatief :) 

  5. Ik had eerst gebeld naar mijn eigen dierenarts. Die zei dat het waarschijnlijk een gedragsprobleem was en dat ik mijn konijnen even uit elkaar moest halen. Dat wilde ik niet doen, dus belde ik voor de zekerheid maar een andere DA. Bij die da heb ik zelfs de dierenarts van de praktijk aan de telefoon gehad voor zeker een kwartier. Ik ben daar dus maar heen gegaan. Ze nam het heel serieus namelijk in tegenstelling tot de andere DA. En ook hoe ik daar werd behandeld bij mijn nieuwe DA vond ik qua gevoel veel prettiger. Ze deed meteen een volledige check bij mijn konijnen en nam echt de tijd om Jip te onderzoeken en om alles uit te leggen. Iedereen heeft natuurlijk weer een andere voorkeur voor een DA, maar ik vond deze veel prettiger. Ik kreeg van haar ook complimenten over mijn konijnen en hoe ik ze verzorgde verder. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen! 

    Jip krijgt nu antibiotica iedere ochtend en avond via een spuitje via de mond. Dat wordt weer lekker vechten met Jip, maar niet heus :P 

  6. Weer naar de DA geweest. Urine meegenomen en er is niks gevonden dat wijst op blaasgruis of zoiets. Wel heeeel veel bacteriën. Toch een blaasontsteking dus. Nu ze Jip ook had gezien dacht ze toch dat hij geen e cuniculi had, dus dat is wel echt even een opluchting. Ik heb nu een antibiotica kuurtje meegekregen voor de komende 10 dagen. Ik ben zo benieuwd!! Maar wel fijn dat nu waarschijnlijk de oorzaak is gevonden van het probleem, nu maar hopen dat het probleem ook verholpen gaat worden :) 

  7. Tja, hooi eten ze hier ook mega veel. Naar mijn idee kunnen ze nooit genoeg krijgen. Ze maken er hier ook zeker een bende van. Ik veeg dat iedere dag ook weer even bij elkaar en gooi het weer in de kattenbak waar ze ook hun hooi krijgen. Ze zitten hier binnen dus echt vies wordt dat niet. Ik geef ze zeker wel 4 keer per dag opnieuw hooi. Tussen die tijden door 'ruimen' ze de ren een beetje op door het verdwaalde hooi op te eten zeg maar. 

    Drinken is wel een ander verhaal. Ik geef ze hier zeker wel minimaal een halve liter water per dag. Ik heb twee kleine dwergkonijnen van rond de kilo en dit is veel te veel eigenlijk voor die twee. Mijn dierenarts zei dat mijn konijnen, met hun grootte, zo rond de 200 ml water per dag horen te drinken. Dus nu drinken ze echt te veel. Nu blijkt ook dat mijn rammetje een ziekte heeft en dat hij daarom zo veel drinkt. Maar hij heeft het blijkbaar wel nodig, ik ga ook niet minder geven. Dat zou ik ook niet doen als ik jou was. Als jouw konijnen zoveel drinken, dan hebben ze dat blijkbaar nodig. Maar ik zou toch even voor de zekerheid het in de gaten gaan houden, want er kan dus ook iets mis mee zijn. En anders even laten checken bij een konijnkundige dierenarts. 

  8. Net een andere DA gebeld. Zij denken aan drie mogelijkheden, blaasgruis, blaasstenen of e. cuniculi. De DA daar denkt vooral aan het laatste omdat zijn urine helder is. Maar dat is een vermoeden van haar aangezien ik haar alleen maar aan de telefoon had. Ik moet nu urine verzamelen van Jip. Geen idee hoe ik dat ga doen eigenlijk... Iemand tips?

  9. Nou... Het plassen is weer begonnen en nu ook overdag. Het heeft ook een rare kleur en het stinkt ontzettend. Ik vertrouw het voor geen meter, maar ik vertrouw mijn huidige DA ook niet. Ik belde net even voor de zekerheid en zij gaven me het advies om mijn konijnen uit elkaar te halen, want ze vermoeden dat het aan zijn gedrag ligt. Ik heb meteen gezegd dat ik dat absoluut niet ga doen, want ik zie de logica er niet van in eigenlijk. Zijn hele achterwerk is nat, het kan niks hormonaals zijn en er moet wel iets mis zijn... Zij willen hem nog wel een keer nakijken, maar zijn bang dat ze niks gaan vinden. Wat nu?
    Iemand die in omgeving Boxmeer nog een goeie DA weet misschien? 

  10. Lastig. Sommige konijnen worden wat lastiger zindelijk en bij sommige konijnen gebeurt dit nooit. Ten eerste wil ik wel even melden dat een konijn straffen echt geen zin heeft. Een konijn begrijpt niet wat je aan het doen bent en ervaart dit natuurlijk als mega onprettig en zal daar misschien wel angstig van worden naar jou toe. 
    Is je voedster gesteriliseerd of gecastreerd? Een rammetje die gecastreerd wordt heeft door de castratie geen hormoonaanmaak meer en zal dus niet de behoefte voelen om zijn plek te markeren. Als je voedster niet gecastreerd is en alleen gesteriliseerd is dan kan het misschien helpen om haar ook te castreren. Dan stopt haar (volgens mij) hormoonaanmaak ook en zal ze misschien niet meer de behoefte hebben om alles te markeren.
    Misschien heel stom en ik heb geen idee of dit klopt, maar die deken die daar ligt, wordt die dan ook vaak gewassen? Ik kan me voorstellen (als ik naar mijn eigen konijnen kijk) dat ze dan helemaal hun best hebben gedaan om hun plek te markeren en dan wordt alles schoongemaakt en gaat alle geur eruit en moeten ze voor hun gevoel heeeelemaal opnieuw beginnen :P  

  11. Alweer bijna een week verder. Niet veel tijd gehad om hier op te reageren, veel gedoe hier geweest en ook nog met het nieuwe huis.. Maaaaar goed, Jips blaasproblemen...
    De DA kon niks vreemds vinden bij hem. Zijn darmen waren oké en ook bij zijn blaas was er niks raars volgens haar. Ze gaf me het advies om het waterbakje van de konijnen steeds goed bij te vullen, dan blijft de boel goed doorstromen. Zo zei ze het niet letterlijk, maar in feite kwam het daar op neer. Eigenlijk kon ze niks vinden wat alarmerend was, alles is goed. Ze heeft hem voor de zekerheid wel iets gegeven voor het geval dat er toch iets van een ontsteking zit. Nu moet ik hem goed in de gaten blijven houden. Als dit doorgaat dan moet ik toch terug komen, want dan is er meer aan de hand dan dat ze in eerste instantie had kunnen zien. 
    Ik hoop dat het nu wegblijft. Ik voel me er een beetje dubbel onder. Aan de ene kant super fijn dat ze niks kon vinden enzo, maar dat verklaart natuurlijk niet waarom hij zo plast.

  12. Het bakje is wel sneller leeg dan normaal. Maar ik heb niet het idee dat het abnormaal veel is ofzo. Met z'n tweetjes drinken ze over een hele dag en nacht misschien een halve liter. 

    Nu ik dat zo opschrijf klinkt dat wel veel, maar volgens mij hebben ze dat altijd wel zo gedronken. Zeker me die warmte van de afgelopen tijd. 

    Wat wilt dat trouwens zeggen, dat hij zijn urine niet goed concentreert? 

  13. Jip heeft wel lange haren en de laatste keer dat hij geknipt zou worden, is dat niet zo best gedaan. Dat was een nieuw iemand en die heeft alleen zijn rug echt goed gedaan. De rest, zijn hoofd, buik, pootjes en hals, zijn niet zo best gedaan. Tussen zijn pootjes is er weer veel haar en zijn er zo te voelen weer wat knoopjes. Kan het hier aan liggen? Het lijkt mij niet eigenlijk, maar misschien heeft iemand hier toch ervaring mee en kan mij vertellen dat dit er wel mee te maken heeft. Dat zal wel opluchten natuurlijk :P 
     

    Ik voel me totaal niet prettig hierbij. Ik had voor hetzelfde geld vandaag met hem naar de DA gekund, maar aangezien hij overdag gewoon droog was leek mij dit niet nodig. Ik voel me zo schuldig nu :( Misschien heeft hij hier wel veel last van of heeft hij pijn... Ik maak me echt ontzettend veel zorgen. De timing kon natuurlijk weer eens niet beter, maar ja, je plant dit natuurlijk ook niet.

  14. Nou, ik keek net weer even en ja hoor... Hetzelfde verhaal. Overdag nergens last van gehad, maar nu wel. Het rook ook een beetje dacht ik, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik zat namelijk bijna met m'n neus tussen z'n achterpoten, daar ruikt het nooit echt naar lavendel. De vlekken op de grond zijn compleet helder. Het lijkt net water. Maar ik vertrouw het niet. Ik ga de dierenarts bellen. 

    Weet iemand hoeveel haast zoiets heeft? Ik ga sowieso naar de DA, maar is het dan zo dat ik nu meteen al zou moeten bellen? Of kan er wel een nachtje overheen?

  15. Ik keek vanochtend en het was al weer droog. Niks aan de hand lijkt het dus. Ik hou het vanmiddag nog even extra in de gaten. Omdat Jip een langharig konijn is, zal ik z'n achterwerk even extra moeten kammen vandaag. De nattigheid die daar zat heeft natuurlijk voor wat extra knopen gezorgd. Verder rook het niet vies en had het ook geen kleur. Maar goed, ik hou het extra in de gaten! 

    • Vind ik leuk 1
  16. Beste allemaal,

    Ik kom net thuis en ik zie dat de ren vol natte plekken ligt. Niet per se echt plasjes, maar meer vochtigheid enzo. Ik dacht dat dit misschien van Teddy kwam. Zij is ontzettend aan het verharen momenteel en is zichzelf veel aan het wassen. Misschien kwam daar de vochtigheid vandaan. Maar ik keek net even naar het achterwerk van Jip en zag dat deze nat was. Het is verder allemaal maar lastig te zien. Hij heeft natte billetjes, maar dat is het dan ook. Zijn achterwerk lijkt verder niet vies of ontstoken, gewoon alleen nat. Hij keutelt verder goed, eet goed, drinkt goed (niet te veel of te weinig, eigenlijk gewoon zoals normaal). Jip is nogal een acrobaat en het is wel eens voorgekomen dat hij in de waterbak terecht is gekomen. Maar toch maak ik me best zorgen. Hoe weet ik nou of hij geen blaasproblemen heeft? Kun je dat aan meer dingen zien? Help!

     

  17. Ik heb het maar gelaten... Hij at al weer wat hooi en er zat 'verbetering' in. En de dag erna werd hij toch weer opgehaald dus viel die weer in z'n oude patroon. Ik had er niet veel aan kunnen doen. Binnenkort laten ze hem wel enten, ik hoop stiekem dat de dierenarts het dan meteen ziet!

  18. Ja, ik heb ook zo'n konijn hier zitten als logeetje. Die eet alleen maar brokken en eigenlijk geen hooi. Hij is niet echt gezond en zal niet heel oud worden in mijn ogen. Hij is nu 2-3 jaar. 
    Op zo'n verpakking staat natuurlijk dat ze dat onbeperkt mogen hebben. Dan is de zak snel leeg en moet je weer snel nieuwe kopen, brengt geld op hé ;) 
    Ik zou 20 gram aanhouden per kilo dat je konijn weegt/gaat wegen. Bijvoorbeeld: mijn konijnen wegen bij elkaar opgeteld 2 kilo. Dan krijgen ze 40 gram korrels op een dag. Hooi krijgen ze onbeperkt en dat is bij die van mij ook wel nodig. Ik schaf iedere twee weken een zak hooi van 4 kg aan. 

    Ik zou nu dus echt gaan beperken met voeren. De korrels is voor erbij, het moet geen hoofdvoer gaan worden. Even zonder korrels kan geen kwaad. Ik heb toen mijn konijn alleen maar korrels wilde eten even het bakje uit de ren gehaald en toen hij echt volledig over was op hooi (de dag erna ofzo) ben ik weer langzaam biks erbij gaan geven. 

  19. Net even gesproken met de baasjes. Het doet hen niks dat hij plakpoep heeft. Zal wel aan de temperatuurswissingen liggen, gaat vanzelf wel over. Het konijn krijgt bij hun twee plukken hooi per week! Ik ben zo boos!!! Dit is in mijn ogen echt dierenmishandeling. Groenvoer laat hij liggen, hij kijkt niet om naar hooi en hij keutelt weinig. Z'n keutels zijn kleiner dan mijn konijnen en die zijn kleiner dan dit konijn. Ik overweeg om vandaag nog naar de DA te gaan. Kijken wat die te zeggen heeft en dat doorspelen naar de baasjes. Dit kan zo niet langer...

  20. Het konijn staat in de woonkamer, een paar meter van de bank af. Hij stinkt echt ontzettend. Vandaag maar even een berichtje gestuurd naar de baasjes vanwege de stank en onze zorgen hierom. Ik overweeg om met hem naar de DA te gaan, maar ja, is dat wel verstandig? De baasjes zullen niet zomaar veranderen en dan zal het konijn heel snel weer ziek worden. Hij eet nog steeds geen hooi. Ik ben bang dat zijn darmen stil gaan liggen...

  21. Oh super! Dat is misschien wat gemakkelijker. 

    Ja precies, dat vind ik ook zo erg. Het stinkt ook echt ontzettend. Arm beestje. Ongecastreerd, alleen en in een hok. Ik kan niet alles veranderen en ik zou ook niet weten waar ik zou moeten beginnen eigenlijk. Maar toch helpt dit al, dankjewel!

  22. Ik vind het lastig om zoiets te zeggen tegen haar, daarvoor moet ik echt moed verzamelen. Zijn er misschien brochures die ik aan haar kan geven als die bestaan?

    wat moet ik doen met het hooi probleem? Hij eet nog steeds geen hooi. Ik weet dat hij dit gewend is, maar ik vind dat echt erg zorgwekkend. Kan ik hem in korte tijd toch hooi laten eten?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .