Ga naar inhoud

Nelis

Members
  • Items

    132
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nelis

  1. konijnen lopen in grote ren en in de tuin,niet in een hokje. krijgennaast t beetje bix groentes en kruiden en hebben n volledig grasveld tot hun beschikking.

    Wat ik met natuurlijker bedoel is dat een balletje in n flesje aangeleerd gedrag is en dat kan prima gaan alleen niet bij alle konijnen.

  2. Ik zal haar ff in de gaten houden :) Ze zijn in volle veelheid aanwezig hoor, net 2 blikken vol (stoffer en blik) weggehaald. En zien er prima uit verder, ze eet goed, is tierig en vermaakt zich goed. Ook drinkt ze prima. Maar zoals ik al zei, ik hou t in de gaten.

    De grote keutels waren op de overgangsdag van de opvang naar hier en de dag erna. Mischien toch wat stress of wennen ?

  3. Grote keutels, kleine keutels...doe ze in de wasmachien, ow nee das wat anders he :P

    Nelis en Sugar (de nieuwe duitse volwassen hangoor) gaan prima samen.

    Ik liet al ergens vallen dat het verschil in de grootte van de keutels enorm was.

    Prettig want zo zie je gelijk of ze beide goed keutelen, maar vanmorgen lagen er echt wel keutels voor 2 maar de afmeting was wel ongeveer gelijk.

    Voel m al aankomen, dit wordt een raar praatje, ik tik en weet gelijk het antw. al haha, natuurlijk kan dat eh..toch ?

    Kunnen keutels verschillen van formaat ? Per dag ?

  4. Ja dit ding had ik ook, zo perfect dus niet zeker niet voor wat jongere konijnen. Hier had onze ram (1) zijn hoofdje doorheen gekregen en kwam er niet meer vanzelf af. Had dus even paniek hier en gelukkig dat we het direct zagen (hij zit buiten in de ren)

    Ik heb zo'n ruif in zowel het boven als onderhok echt perfect. De Fokker had ze en die heb ik ook meteen gekocht. De dierenarts vertelde dat konijnen i.p. geen hooi eten waar ze overheen hebben gelopen, dat betwijfel ik, maar dit is wel zo schoon. En ze kunnen het er zo uit eten!!!

    Animation12.gif

  5. ok, hier komt mijn schema, althans het schema van Nelis :)

    In de ochtend, grote pluk hooi waar hij eigenlijk de hele dag van eet, hij eet niet echt veel hooi.

    Hierna 20 gr bix

    Dan om een uur of 12 een groot bord groente, wisselend met andijvie,spinazie,lof,loof,peterselie.

    Om uur of 16 wederom 20 gr bix

    Savonds nog groot bord groente.

    Water en hooi altijd aanwezig.

    Nelis is rond de 1600 a 1700 gram

  6. In de ochtend als ik met eten (hooi ) kom, is t aanvallen.logisch...

    kom ik uurtje later met groente.... aanvallen...

    kom ik later met bix... aanvallen...

    hij lijkt wel uitgehongerd onze Nelis.

    Is dit normaal ?

  7. En ? weet je al wat meer ?

    Allemaal bedankt voor jullie reacties, hopelijk hoor ik morgen meer van de DA en dan zal ik zeker jullie suggesties ook bespreken. Hopelijk weet de specialist ook meer, tot nu toe gaat het nog goed met haar maar helemaal na het verhaal van Lola houden we ons hart vast. En ja, haar keutels zien er prima uit, moest ik van de dierenarts ook controleren en heb echt constant opgelet en ze keutelt er rustig op los. Zodra ik meer weet dan horen jullie het, kan iemand anders misschien ook weer baat bij hebben voor de toekomst!
  8. geeft niet, ik ben vol vraagtekens dus alle ideeen vind ik prettig.

    Ze zaten met zn twee in de ren. dus helemaal zeker was ik niet, tot ik nu zie dat Nelis die alleen achtergebleven is veel minder keutelt dan dat er lag...Er lagen verse keutels op het toilet, en nelis doet het overal behalve op het wctje, geen diarree en haar kontje was schoon.

  9. Mijn nijn was vanaf t begin een grote eetster. Heb groente opgebouwd tot bord met andijvie, witlof, loof, peterselie per dag. Dagelijks onbeperkt hoor en 25 gr bix.

    Ze at hier echt zelf van want vaak bleef ik er bij zitten. Ook dronk ze goed. Zowel bakje water als uit de fles. Het was een vrolijk konijn, die kwam aanhuppelen als de achterdeur openging. Dan zat ze gelijk bij het deurtje. Ze sprong op schoot en vond het allemaal geweldig.

    Tot ik 2 dgn gewerkt had en dus niet teveel bij ze gezeten had, wel het normale voer en water uiteraard maar geen tijden in de ren geweest.

    Lola was slap, had af en toe een stuiptrekking. Da geweest midden in de nacht, ondertemp van 33.7 en een hartslag van 60.

    Verder was ze nog maar 0.8 kilo. Ze voelde knokig en mager.

    Infuus medicatie bij DA gehad en eenmaal thuis met warme kruiken bij mij op de bank gelegd (in haar binnenhok)

    Ze leek wat bij te trekken om uur of 3.30 maar denk dat dit toch alleen maar stuipjes geweest zijn. Een half uur later was ze dood. Tis dus ontzettend snel gegaan :( :(

  10. en als hij vasthangt krijgen ze hun kopje er niet door ? Hier wel hoor. Lag hier ook regelmatig op de grond, maar heb liever dat ze m om de nek hebbben asl hij op de grond ligt dan dat hij zich ophangt als zijn kop in n vaste ruif zit.... heb m weggedaan, die paar centen wegen niet op tegen t konijn ;)

    Omdat ze hem bij mij ook regelmatig op de grond gooiden, heb ik hem vast gemaakt met ti-raps. Nu kunnen ze er geen beweging meer in krijgen dus 100 % veilig ;) Dus weggooien zou zonde zijn
  11. wat me net is overkomen...pfff nog de schrik in de benen. Nelis rende de ren rond met de ruif om zijn nek. Hij stoeit er regelmatig mee en heeft wrs zijn koppie tussen de tralie gewurmd en kreeg m niet meer los. Pas op dus , mijn ruif gaat eruit !!!

  12. Ze gingen echt heel erg goed samen, heb hier heel bewust op gelet omdat ze nog zo klein was. Maar goed het kan natuurlijk... na 2 weken ...

    Ze at als een beer, echt veel, keutelen netjes op de wc, zodra ik naar buiten kwam huppelden ze naar het hek van de ren en ze aten hun bord groente waar ik bij zat leeg. De afgelopen 2 dgn er alleen niet bij gebleven met eten want ik heb veel gewerkt dus t eten neergezet, drinken en hooi verzorgd, gebezemd en gegaan, dit 2 maal daags.

    Nogmaals, de kleine zocht Nelis echt op en lag heerlijk tegen hem aan te slapen elke nacht. Zowel in het nachthok als bovenop.

    Met dat warme weer (heb er nog een topic over gestart toen) was Nelis wel veel aan t rijden maar dat waren korte momenten en zonder bijten of andere vorm van agressie.

    Hoe kan een beesje wat zoveel eet zo weinig wegen en zo'n ondertemp hebben. Het hok lag vol stro, water en voer was zowel binnen als buiten verkrijgbaar...

    voor mij blijft het een vraagteken.

    Heb net asiel gebelt en ze leven erg mee. Hun voorstel was om Nelis te koppelen aan een wat weerbaarder vrouwtje, als we dat zien zitten natuurlijk.

    We moeten Nelis dan meenemen en dan gaan ze daar kijken of er een goede match is. Heb gezegd voorlopig nog even niets erbij te willen, eerst maandag dochterlief inlichten en vragen wat zij wil.

  13. Ze zijn in het asiel al gekoppeld en dat ging goed. 2 weken lang is het prima gegaan, geen agressie gezien, enkel met t warme weer dat de exram even wat meer ging rijden maar dat was ook niet meer t geval.

    Ze lagen bij elkaar, likten elkaar schoon en het leek echt super te gaan....

  14. eh ze is eh was een mnd of 3...

    en idd is t mannetje geholpen....

    waarom dat dan?

    Dit is toch niet een geval van een jong konijn van 9 weken met een geholpen ram ?

    Mag ik hopen......

  15. fijn dank je kiwi :)

    Nee ben echt helemaal stuk. Ze waren zo ontzettend leuk samen, als ik aankwam lopen kwamen ze beide aanrennen en knuffelen enzo....

    Ze was er pas 2 weken maar de tranen blijven komen op t moment.

    ff nou ik moet echt naar t werk, lees jullie straks weer.

  16. Dank :) zo met dikke ogen naar t werk, hoop dat er wat uit mijn handen komt. Bij thuiskomst gelijk asiel maar bellen.

    Hoelang kan Nelis alleen zitten ? k moet er niet aan denken om Lola te vervangen maar goed als het nodig is voor Nelis dan zit er niet veel op ben ik bang.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .