Ga naar inhoud

Ingoes

Members
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ingoes

  1. Ik denk dat je met desexed een castratie bedoelt? Ik denk dat het wellicht niet zo'n begrijpelijk woord is voor mensen die niet thuis zijn in konijnen ;)

    Overigens is het baarmoederkanker wat bij konijnen voorkomen wordt door castratie. Baarmoederhalskanker is een dingetje waar mensen dan weer last van kunnen krijgen ;)

    wat een naar gedoe weer hier zeg...typisch hollands weer

  2. Hoe meer ruimte voor buns hoe beter! Los daarvan...rondjes rennen om jou heen ....niet zindelijk...rijen op je arm....allemaal hormonen. Als je buns ouder zijn dan 6 maanden zou ik je toch het advies geven om ze te laten desexed. Los van het hormonale gedrag wat uiteindelijk blijvend kan zijn als ze vruchtbaar blijven verklein je de kans aanzienlijk op baarmoederhals kanker wat erg veel voorkomt bij buns die niet zo geholpen. Je kunt overwegen om na het desexed 1 van je vrouwtjes te koppelen aan een mannetje maar als ze samen zijn opgegroeid is er nog steeds een kans dat ze goed met elkaar overweg kunnen en zelfs enorm veel van elkaar kunnen houden. Ik heb zelf 2 zusjes...bijna 7 jaar...en onafscheidelijk :) Zindelijk maken gaat stukken beter na desexed en zolang je maar zorgt dat je buns niet jonger zijn dan 6 maanden en je een goede dierenarts weet te vinden die gespecialiseerd is in buns (vraag naar hoe vaak ze bunnies desexen per maand bijvoorbeeld) is dat een kleine ingreep en je buns zullen binnen een paar dagen weer vrolijk rond huppelen. Het gedrag zal niet gelijk veranderen...hormonen moeten echt even de tijd krijgen om het lijfje te verlaten. 


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .