Ga naar inhoud

Eszy

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Eszy

  1. Ik wil graag een ren aanschaffen, maar ik heb geen ruimte ervoor in mijn kamer en daarbij is ze ook niet zindelijk.. Ik ga proberen om er ruimte voor te verzinnen, meubels verplaatsen etc.

    Simba loopt overdag los dus zij loopt net zo vaak :)

    @neegewoonniet

    Wat vraag je je af?

    • Vind ik leuk 1
  2. Update:

    Sinds ik Bidik in de avond t/m de nacht loslaat, is ze een stuk minder actief in haar kooi.

    Bidik rijdt niet meer! (alleen bij mijn moeder?)

    Ik heb Bidik gewoon vrij gelaten en haar eigen gang laten gaan. Uit luiheid met dat ik geen zin had om Bidik's toiletje te vullen heb ik de afgelopen tijd het toilet van Simba geplaatst. Tot mijn verbazing zag ik dat Bidik het toiletje in en uit gaat, ze slaapt er zelfs in! Ik weet niet of ze daarheen gaat voor haar behoeftes, omdat ze nog steeds overal kleine plasjes achterlaat. Grote plasjes zie ik niet meer op de vloer. Het poepen houdt na 5 min op. Als Bidik los is, is ze suuuper actief. Ze klimt en springt overal, achtervolgt me overal en springt vaak op mijn schoot. Na een tijdje zie ik haar slapen onder de eettafel of in de toiletbak. Daarna zet ik haar weer in de kooi.

    Ik hoor Bidik niet meer zoemen, alleen als ze me likt :)

    Ik zie nu steeds meer een ontspannen konijn die slaapt en heen en weer rolt in haar kooi.

    Blijkbaar had Bidik meer tijd nodig om haar pootjes te strekken en die krijgt ze nu ook.

    Alleen een off-topic vraag:

    Ik merkte dat Simba wel eens een sprintje trekt naar duiven om ze te laten schrikken of weg te jagen. Nou weet ik wel dat konijnen prooidieren zijn, maar zijn er dieren die ze aanvallen?

    Ik heb namelijk weer last van een muizenplaag, dus ik was benieuwd of konijnen muizen wegjagen als ze hun kooi betreden. Ik wil mijn nijntjes graag buiten op het balkon zetten als het warm is, want overdag heeft het daar schaduw en is het wat frisser dan in het huis. Maar helaas lopen die muizen daar af en toe ook rond..

  3. Dat dacht ik al, want er is een grote "plas"-strijd tussen Bidik en Simba in een hoek van de woonkamer. Gelukkig kunnen ze daar niet meer bij.

    Bidik was eerst zindelijk, maar ik had destijds 1 toilet voor ze. Toen de vijandigheid begon zag ik dat Sim niet meer naar die toilet ging. Toen heb ik er nog 1 gekocht voor Bidik en sindsdien gaat ze er niet meer in, in geen van beiden.

  4. In haar kooi is ze wel zindelijk, ze gebruikt haar toilethoekje. Buiten dat heeft ze in de woonkamer geen specifiek plekje gekozen.

    Ik begrijp dat het een beetje egoïstisch klonk, maar ik bedoelde het anders. Ik hou van allebei m'n nijntjes en Bidik is net degene die mij heel erg lief heeft. Voor mijn gevoel hebben we een band met elkaar. Daarom vind ik het moeilijk om haar te "replacen".. Simba is een nijn die het leuk vindt om met me te kroelen en geaaid te worden.

    Ik wou dat ik ze weer kon koppelen, maar ik vertrouw Bidik niet meer.. Toen ze klein waren wasten en kroelden ze zich met elkaar maar nu rent Bidik achter Simba aan om haar meteen aan te vallen. Het lijken dan net 2 cheetah's in huis waarvan de 1 krijst als een vrouw uit een horrorfilm.

    Ik zat te denken om haar bak te veranderen. Een kartonnen doos ofzo? Daar vindt Bidik wel leuk om erin te zitten.

    • Vind ik leuk 1
  5. Ik heb het trainen ook een beetje opgegeven, ik probeer het een paar keer en dan laat ik haar. Ze vindt het sowieso irritant om gestoord te worden tijdens het spelen.. Koppige nijn.

    Ik heb altijd genoeg hooi en voer in haar bak. Ik geef haar 's ochtends en 's avonds voer en als ik haar 's avonds los laat dan heeft ze honger.. Maar dan steekt ze alleen haar hoofd in het bak om 2 biksjes te pakken en gaat ze weer verder spelen. Ik leg al haar keutels en ik heb een beetje geplaste houtenkorrels in gedaan.. Nope.

    Dat bij elke keutel in de bak leggen en laten zien dat de keutel daar ligt dat heeft bij Simba heel erg geholpen. Maar Simba is een veel rustigere nijn en vond het niet erg om in haar bak te zitten. Met een beetje lekkere hapjes in haar bak leggen, voer en hooi ging ze na een paar weken al vanzelf haar bak in.

    Maar Bidik negeert me straal en de keutels lijken haar totaal niet te boeien.. Ze vliegt gelijk haar bak uit. Ik word bijna wanhopig haha zit er ook een beetje bij van "Waarommm

  6. Hoihoi, ff een update:

    Bidik loopt (zo vaak ik thuis ben) elke avond urenlang los. Zindelijkheid gaat nog een beetje lastig. Eerste 5-10 min gaat ze los en daarna houdt het op en zie ik haar af en toe nog dat ze naar haar toiletbak gaat. Ik ben natuurlijk blij dat ze er op z'n minst in gaat. Soms doe ik een worteltje of een blaadje witlof om haar te lokken (ookal trapt ze daar vaak niet in). Die eerste minuten zet ik haar bij elke keutel terug in het bak (laat het haar soms zelfs ruiken) en dat vindt ze moeilijk irritant.. Denk dat ik een ander manier moet zoeken van trainen.

    Bidik is gestopt met rijden!

    Ook rent ze nu wat minder om me heen en zoemt ze minder. Als ik bij haar kooi zit, het luikje open en aai dan zoemt en likt ze er weer op los. Bij het zoemen poept ze heel veel.

    Het stampen gebeurt wel eens, maar ik vind het beetje vaag dat ze dat doet terwijl ze los loopt.

    Nadat Bidik een paar rondjes heeft gelopen laat ze haarzelf aaien en legt ze haar kin op de grond. Ze heeft ondertussen 2 keer met haar kopje op mijn borst geslapen, maar verder wilt ze zo veel mogelijk spelen en mijn schoot vermijden.

    Het is nog steeds een overenthousiast en actieve nijn, maar iets minder verliefd. Ik moet zeggen dat ik nu dubbele aandacht en tijd moet besteden aan Bidik.

    Helaas moet ik wel echt wat aan de training doen. Soms leg ik haar in haar bak en doe ik het fftjes dicht (ze heeft een soort transportbox als toilet) zodat ze haar geur ruikt en begrijpt dat het haar wc is, maar ze draait helemaal door. Ze bijt gelijk in de tralies en dan gooi ik het gelijk weer open.. Soms leg ik haar erin en doe ik iets lekkers erbij, maar dan neemt ze een paar hapjes en ho maar, we gaan er gelijk uit. Ze lijkt wel allergisch van haar bak.

    Maar vooruitgang in Bidik, eh ja, dat wel!

    • Vind ik leuk 1
  7. Mijn nijntjes zijn allebei ingeënd en ze lopen los op het grasveld. Dus ze kan alleen beetje gras en paardenbloempjes eten, maar ze eet helemaal niets buiten. Ze is druk bezig met het duiken in gras (is nog niet gemaaid) en heen en weer huppelen. Ze heeft altijd voer en water als we buiten zijn.

    Bidik heeft veel speeltjes en balletjes met een belletje erin en daar speelt ze regelmatig mee. Ik merk dat als Bidik veel heeft bewogen, dat ze wel een stuk rustiger is en in ieder geval niet meer rijdt..

    Maar als het puberteit is, moet ik dan afwachten ofzo? Simba vertoont niks van dat soort gedrag en ze springt nauwelijks in haar kooitje. Ze slaapt veel en ik zie haar vaak in haar slaapnestje rollen. Als ze los loopt is het natuurlijk een ander verhaal.

  8. Ik pas heel erg op bij het oppakken van Bidik. Als ze een sprongetje wilt maken dan laat ik haar. Dan waag ik geduldig nog een poging (aaiend enz.) Maar ik heb inderdaad gezien dat ze zo erg getrokken worden dat ze koprollen maken, super zielig!

    Bidik is een nijn met bomvol liefde. Ze likt me graag en wilt heel graag geaaid worden. Ik denk niet dat een nijn die me zo lief vindt zo snel weg wil doen

  9. Ik woon bij een grote park waar ook veel honden uitgelaten worden, dus ze moet helaas wel een tuigje aan. Ze loopt in de avond wel minimaal een uurtje los, toch nog een nieuwe kooi aanschaffen?

    Als ik Bidik zindelijk weet te krijgen mag ze van mij de hele dag los, maar ik loop de hele tijd op te ruimen..

  10. Bidik heeft aan haar tuig nog een verlenging van een aantal meters en ik hou haar niet vast. Ze loopt dus los rond in het park. Alleen bij gevaar van honden moet ik op haar tuig staan om haar op te pakken, maar verder is ze een handtamme konijn en rent ze niet van me weg. Bidik en Simba hebben beiden een kooi van ongeveer een meter lang en iets van 50 cm breed. Bidik heeft een hoge kooi zodat ze sprongetjes kan maken, omdat ze zelf best groot is. Ik wil niet nog een konijn bij want ik heb ook nog andere huisdieren

  11. Beste konijnenliefhebbers,

    Ik heb twee nijntjes (ze wonen apart), allebei voedstertjes en allebei even oud.

    Mijn nijntjes zijn geboren in oktober 2014.

    Mijn konijn, Bidik, een hangoor, begint steeds anders te gedragen.. Ze zoemt heel veel, draait veel rondjes om me heen, volgt mij, plast en poept overal, stampt heel vaak en ze is heel druk. Ook doet ze "het" ook met mijn arm. Ik heb eerder laten nakijken of ze een voedster was en ze is alle keren als een voedster gekeurd. Het ziet er nu uit als een verliefd konijntje, maar het wordt steeds erger. Ze heeft bomvol energie en soms is het huis niet voldoende en moet ik met haar wandelen in het park zodat ze haar energie kwijt kan. Mijn andere nijn, Simba, dwergkonijn, draait alleen veel rondjes om me heen en port me vaak met haar neusje. Simba en Bidik waren toen ze baby's waren hele goede vriendinnetjes, maar na een paar vechtpartijen heb ik besloten om ze uit elkaar te halen. (Simba moest 2 weken aan de antibitioca en pijnstillers om de afsterving van haar teen te stoppen. Ze is inmiddels het topje van haar teen verloren) Verder vertoont ze geen extreem verliefde gedrag. Bidik is een aanvallende en overheersende konijn. Ze is totaal geen schootkonijntje. Ik krijg Bidik ook niet meer zindelijk, hoe hard ik het ook probeer. Ik wil haar niet steriliseren, omdat ik het een grote ingrijp vindt en dat wil ik haar niet aan doen. Simba is in tegendeel wel zindelijk en altijd gebleven.

    Ik weet helemaal geen raad meer..

    Heeft iemand nog ideeën??

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .