Ga naar inhoud

Femm

Members
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Femm

  1. In het hok ligt niks van haar! Ze plukt aan d'r flank, in hoeverre ik t gezien heb!

    Ze reed vandaag ook voor het eerst op het mannetjes konijn dat hier rond loopt (zijn nu denk ik een maand samen)

  2. Mijn voedster (geboren op 12 maart) plukt sinds vandaag aan d'r vacht. Hele plukken trekt ze eruit en eet ze, zo lijkt het, op! Je ziet haar dan haar haasje strekken zodat ze het een soort van naar binnenkrijgt. Ze is niet handtam, dus kan het lastig uit haar bek krijgen. Wel al 2 keer gelukt en beiden keren kwam er echt een half handje vol uit.

    Is dit de schijnzwangerschap of heeft dit een andere oorzaak?

    • Vind ik leuk 1
  3. ja zo'n rompertje had ik al over nagedacht en had die mps inderdaad gezien! Maar geen dierenarts heeft dat in de buurt en via internet ontvang je het pas dinsdag ..

    Vanochtend heb ik de spoed kliniek hier gebeld, want hij had de pleisters eraf gegeten en de lijm ook. Ik schrok van wat ik zag.

    Eenmaal daar hebben ze er naar gekeken, vonden het er opzich goed uitzien, alleen een beetje rood en ze dacht wel aan een beginnende ontstekingen. Ze hebben de hechtdraden korter geknipt en een wondspray erop gespoten. Ze hadden geen shirt helaas, maar ze zei dat het niet zo veel nut had, aangezien ze die meestal ook kapot bijten. Ze zei dat konijnen het vaker doen en dat het niet te voorkomen valt.

    Ik probeer m nu zo veel mogelijk in de gaten te houden en als hij daar met z'n koppie heen gaat als weg te halen. Zo probeer ik het zoveel mogelijk tijd te geven om een beetje te helen, want vannacht kan ik er weer niet bij gaan zitten.

    Heb geprobeerd iets te fabriceren van plastic voor om z'n bovenlichaam maar toen die dat aan had vond ie het helemaal niks en ik wil hem nu ook niet te veel stress bezorgen ..

    Ik hoop dat alles goed gaat komen.

  4. Hoi allemaal,


     


    Vandaag is Boef gecastreerd. Ik moest hem om 9 uur brengen, om 11 uur kon ik bellen of alles goed gegaan was, dat was gelukkig zo en ik mocht hem om half 2 ophalen. 


    Eenmaal thuis zag ik dat hij erg begon te likken en beetje bijten aan zijn hechtingen, ik de dierenarts gebeld, even mijn zorgen geuit. Leek me niet helemaal de bedoeling. Ze zeiden, kom maar terug, dan plakken we er een pleister op.


    Binnen 10 minuten stond ik bij de dierenarts en gaf ik hem af, in de veronderstelling dat ik hem meteen weer terug zou krijgen, want hoeveel tijd zou zo'n pleister plakken nou eenmaal kosten?


    Nadat ik bijna 25 minuten heb staan wachten werd ik geroepen, hij bleek het flink te hebben gebeten - tot bloedens toe, en ze wilden hem graag nog een uurtje houden. Of ik tussen 4 en half 5 weer terug wilde komen. 


    Ik rond half 5 gebeld of ik hem kon ophalen, dat kon. Eenmaal daar gevraagd wat ik er tegen kon doen dat hij er aan ging knagen. Ze dachten aan een kraag of een rompertje. Alleen hadden zij beiden niet. De kraag voor de kat is te groot en die van de vogel te klein dus dat ging niet door en helaas hadden ze ook geen rompertje. Ze hebben over zijn hechtingen nog een extra laag lijm gedaan en daarover een pleister. Nu goed in de gaten houden dat hij er niet te veel  aan zit, maar dit gaat voor hem bijna automatisch in zijn wasbeurt. Ik zie gelukkig geen vers bloed en hij heeft de vacht er omheen al redelijk schoon gemaakt, ondanks dat ik elke keer zijn hoofdje weg haal als hij te dicht in de buurt komt van de wondjes. 


     


    Heeft iemand hier ook ervaring mee of een tip? Ik kan natuurlijk niet de hele nacht naast zijn hok gaan zitten (ook al zou hij dat enorm gezellig vinden!)


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .