Ga naar inhoud

salina

Members
  • Items

    127
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door salina

  1. Het lijkt dat Silver altijd op een natte/vocht plek zit waardoor haar achter poten en staart nat wordt. Zij is de enigste van de drie die het doet. Ik was haar 1x pw met water goed haar poten en staart. Is hier wat aan te doen? Of is zij gewoon eigenwijs hahaha.

    Kan ik ook met iets anders wassen dan water?

  2. Ja, het gaat goed. Heb elke uur zijn buik gemasseerd. Vanmorgen medicijnen gegeven. Vanmorgen ook dwangvoer gegeven maar hij likte gewoon dat injectie ding af. Timon heeft vanacht en vanmorgen normaal gekeuteld. Heeft hooi gegeten en water gedronken. Timon is wat levendiger geworden. Ik ben blij!! Dit allemaal Door gegeven naar mijn eigen DA. Vanavond toch voor de zekerheid langs komen om te kijken voor de weerhaakjes in zijn mond. Of hij het wel heeft.

    • Vind ik leuk 3
  3. O ja sorry, de arts zei ook van dat hij nu niet onder de narcose kan brengen omdat Timon kan overlijden omdat hij zwak is zoals femmeke gezegd heeft. Ik moet in de ochtend mijn eigen dierenarts bellen om te vertellen hoe het vanacht gegaan is. Arts voelde geen verstopping of gas zitten in zijn buik.

  4. Ik ben weer terug van de DA. De arts kan niet echt aangeven wat Timon heeft. Hij is getempt en heeft 36.6 en heef dunne ontlasting in zijn darmen zitten. Hij kan geschrokken zijn, erg pijn hebben of weerhaakjes in zijn mond zitten waardoor hij niet eet. Hij heeft medic voor zijn darmen en pijnstillers gekregen en dwangvoer. Ik moet elke uur zijn buik masseren om zijn darmen in gang te zetten.. Timon heeft net zijn medic gekregen. Zijn buik is gemasseerd en dwangvoer is opgegeten wat wel goed ging. Met dwangvoeren hoorde ik Timon wel knarsen met zijn tanden. Misschien toch weerhaakjes? Ik lig op de bank naast Timon en hou hem goed in de gaten. Hij ligt lekker tegen een warme kruik aan. Hopen dat het snel goed komt.

    Groetjes

  5. Hallo,

    Vanmorgen viel mij in eens op dat Timon niet eet. Normaal als ik 'smorgens kom om te voerem dan ren Timon naar de voerbakje. Timon zat vanmorgen ook in een hoekje alleen. Ik moest vandaag gaan werken dus ik kon hem vandaag niet de gaten houden. Ik heb net weer gevoerd en weer eet Timon niks en ik kon deze keer gewoon aaien en vast pakken terwijl hij normaal niks van wilt hebben. Ik heb de DA gebeld maar zij zijn gestolen.

    Ik bel morgen voor een afspraak of is dit te snel? Moet ik eerst een paar dagen aan kijken? Wat kan het zijn dat hij zo is? Aan de buiten is er niks te zien. Ik bedoel aan de buitenkant ziet hij gezond uit. Toen ik Timon optilde en weer op de grond ging zetten, sprong hij van mij weg. Dus hij is wel alert. Hij huppelt normaal.

    Groetjes

  6. Hallo,

    Vanmorgen viel mij in eens op dat Timon niet eet. Normaal als ik 'smorgens kom om te voerem dan ren Timon naar de voerbakje. Timon zat vanmorgen ook in een hoekje alleen. Ik moest vandaag gaan werken dus ik kon hem vandaag niet de gaten houden. Ik heb net weer gevoerd en weer eet Timon niks en ik kon deze keer gewoon aaien en vast pakken terwijl hij normaal niks van wilt hebben. Ik heb de DA gebeld maar zij zijn gestolen.

    Ik bel morgen voor een afspraak of is dit te snel? Moet ik eerst een paar dagen aan kijken? Wat kan het zijn dat hij zo is? Aan de buiten is er niks te zien. Ik bedoel aan de buitenkant ziet hij gezond uit. Toen ik Timon optilde en weer op de grond ging zetten, sprong hij van mij weg. Dus hij is wel alert. Hij huppelt normaal.

    Groetjes

  7. Mijn 2 nijnen hebben urinebrand. Gelukkig niet erg alleen aan de binnenkant van hun achterpoten.Ik smeer elke dag sudo crème op. Ik was eerst met warm water de bips en de achterpoten. Maar kan ik ook misschien de bips wassen met een bepaald shampoo wat geschikt is voor nijnen? En Wat is het beste manier om de vacht te drogen? Gewoon met handdoek droog maken? Want föhnen mag toch niet?

    Groetjes

  8. Hallootjes,

    Ik heb paar weken mijn nijntje medicijnen moeten geven via haar mondje.

    Ik zet mijn nijn in mijn arm als een baby zeg maar en dan geef ik haar medicijnen. Maar wat mij dan op viel is zodra

    mijn nijn in mijn arm ligt doet ze haar ogen dicht. Het lijkt alsof ze aan het slapen is. Doen meer konijnen dit?

  9. Hallo,

    Vlekje heeft twee kale achterpoten. Ik ben vandaag naar de DA geweest en Vlekje heeft urinebrand. Hebben jullie hiermee ervaring en wat doen jullie? Ik maak vlekje haar achterpoten 2x per dag schoon met lauw water. DA zei dat je ook vaseline op kan doen die snel in trek en niet geparfumeerd is. Welke kan ik gebruiken? Vlekje woont buiten met 2 andere nijntjes. Ik heb een fleece dekentje op de grond gelegd zodat ik de grond zo schoon kan houden. Wanr Vlekje zit vaak op de hooi met urine erin. Ik verschoon het fleece deken 2x per dag.

    Heeft iemand tips of advies? Of doe ik het zo goed?

    Groetjes

  10. Hallo,

    Sinds gister zag ik dat Vlekje aan haar binnenkant van haar twee achter poten kaal zijn.

    Het is de eerste keer dat Vlekje dit heeft.

    Ik heb voor maandag al een afspraak staan bij de dierenarts maar toch ben ik nieuwsgierig wat het kan zijn.

    Vlekje zit in een hok buiten met twee anderen nijntjes. In de kooi hangt een bakje waar hooi in zit. Als de nijntjes hooi eten vallen veel hooi op de grond. Vlekje zit vaak op de hooi die op de grond liggen en de hooi zit ook vaak onder de urine en ontlasting maar Vlekje blijft daar rustig op zitten. Kan dit de oorzaak zijn dat ze daar door kale achter poten krijgt of komt dit door bepaalde eten waar zij niet tegen kan of kan het een ander oorzaak zijn?

    Verder is Vlekje gezond als een normaal konijn.

    De andere twee nijntjes hebben geen last van kale pootjes.

    Groetjes

  11. ]Ik was vanavond naar de KKDA geweest en hopen dat zij iets voor Timon kunnen doen nadat ik de slechte nieuws heb gehoord. De arts vertelde over de parasiet ziekte en de andere oorzaken wat het ook misschien kan zijn. Timon werdt onder zocht en KKDA vertelde dat Timon eigenlijk wel goed uit ziet als de KKDA met de andere nijnen vergelijkt die zij heeft behandeld. Zolang Timon eet, drinkt en rond hups is er niks aan de hand. Ik moet gewoon doorgaan met de medicijnen geven.

  12. Ik heb van de DA Panacur, Baytril en Metacam en vandaag Dexamedium gekregen. Ik was optijd bij want woensdag had Timon het heel ligte vorm en na 2 dagen is het verergerd. Ik ga straks naar een konijndeskundige DA kijken wat zij voor Timon kunnen doen.

  13. Vanmorgen zag ik dat het erger is geworden met Timon. Zijn hoofdje stond nog schever en met lopen viel hij om. Ik had de DA gebeld en kon vanmiddag langs komen. DA zag dat na 2 dagen erger is geworden en kon nog weinig aan doen. Timon heeft een prikje gehad zo'n boester prikje en hopen dat hij daar door opknapt anders moet ik hem in laten slapen....... :0 ( en hij is nog jong....... dit is echt niet leuk!!!!!

  14. Bedankt voor je tip Noessa. Dit ga ik vanavond proberen. Dus van biks mag je ook dwangvoer van maken. Ik had van DA een zakje gekregen in poedervorm. Ik dacht dat dit speciaal iets is dat de nijnen moet hebben als ze ziek zijn. Zodra het zakje op is ga ik biks fijn malen en een papje van maken.

  15. Hallo Jose,

    Bedankt voor je reactie.

    Ik heb ook pijnstillers mee gekregen. Gisteren avond en vanmorgen heeft Timon via het spuitje gedronken en dwangvoer gegeten. Hij likte zo van het spuitje. .. Ik ben zo blij dat hij toch wat gedronken en gegeten heeft.

  16. Hallo,

    Vanmorgen ben ik naar de DA geweest voor mijn nijntje Timon. Want als Timon rustig op zijn plekje zat ging zijn hoofdje langzaam naar links draaien. DA zeide dat Timon een ontsteking had in zijn oor waardoor Timon een evenwicht stoornis kreeg. Gelukkig ben ik op tijd bij want het kan nog erger zijn zei de DA. Ik kreeg antibiotica mee en dwangvoer want Timon had sinds gisteren niet gegeten. Toen ik terugkwam van de DA heb ik onmiddelijk antibiotica gegeven en dwangvoer met spuitje. Het ging wel moeizaam want zodra Timon wat tegen zijn mondje voelt dan draaid hij zijn hoofd weg. Heeft iemand tips hoe ik het beste kan geven? Ik heb van de DA een zakje dwangvoer gekregen dat je met water moet aan maken. DA zei dat je ook wortelpapje kan gebruiken voor baby's. Wat kan ik nog meer gebruiken als dwangvoer? Groetjes Salina

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .