Ga naar inhoud

moppies

Members
  • Items

    796
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door moppies

  1. Sterkte morgen bij de DA!

    Bij de DA hebben ze zakjes voer dat je kunt oplossen in water, daar zitten heel veel voedingsstoffen in en kun je via een spuitje dwangvoeren.

    Mijn zieke konijn viel ook af en dwangvoeren vond ze helemaal niks...

    Heel veel groente, wat fruit, lekkere dingen uit de tuin en wilgentakken ging er wel goed in. Daarmee is de eetlust ook weer opgewekt naar bixjes. Misschien heb je er wat aan. Ik weet natuurlijk niet wat je gewend bent te geven.

    Succes in ieder geval morgen!

    Mocht de vakantie een groot probleem zijn tegen de tijd dat het zover is, dan zou je me een berichtje kunnen sturen, als je wilt kan ik je misschien wel helpen.

  2. Wat ontzettend vervelend voor je dat Picky zo ziek is!

    Maar volhouden hoor!!

    Het is intensief en zeer tijdrovend, zenuwslopend, hoopgevend en soms wordt je er zó verdrietig van, maar daarentegen zo ontzettend dankbaar en je krijgt er zoveel onvoorwaardelijke liefde voor terug.

    Ik hoop heel hard voor je dat hij weer beter wordt.

    Urinebrand: Alle haren die nat worden weghalen.

    Dit kan bij de dierenarts geschoren worden, je kunt het ook zelf met heel veel geduld weg knippen.

    De achterhand spoelen in water, als het ergste eruit gespoeld is kun je wassen met zeepvrije babyschampoo. goed uitspoelen, droogdeppen (niet wrijven over die dunne geirriteerde huid) en lekker zachtjes droogfohnen. En als de huid weer goed droog is insmeren met zinkzalf.

    Fysio is sowieso goed omdat het helpt de conditie van de spieren en de bloedsomloop te bevorderen in dat gedeelte. Maak b.v. een soort fietsbeweging met het achterpootje (1 pootje) en ook zacht masseren doet het goed.

  3. Je kunt ook nog heel veel bloemetjes neerzetten/hangen die konijnen mogen eten. Hier eten ze b.v. graag violen. Als ze dan lekker gebloeid hebben en ze nog heel goed zijn, dan pluk ik die er al uit en geef dat als extraatje, ze vinden het heerlijk. En de plant maakt veel nieuwe knoppen aan omdat de plant goed bijgehouden wordt.

    Zet ze niet op een plek waar ze zelf zomaar bij kunnen: je ziet geen enkele bloem opkomen...... :P

    en ook de blaadjes en stengeltjes zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

    Wat overblijft is een onschuldig kijkend konijntje...... :mdr:

  4. Voor een balkon zijn radijsjes ook heel goed te doen. Het loof eten de konijntjes op en zelf kun je de radijsjes eten. Allebei lol! Wij hebben ze afgelopen zomer in bloembakken uit zaadjes laten groeien. Ging prima.

    Verder zijn voor een balkon ook peterselie en een heel skala aan diverse kruiden heel goed haalbaar. Ook voor in de keuken is dat heerlijk vers. :mdr:

  5. Hoi Simoon_x,

    Op 23 oktober heb je de leden van het groepje de prive e-mail gevraagd. Ik was dus juist een berichtje van jou aan het afwachten :whistle2:

    Als deze topic goed werkt, dan heb je al een boekje bij elkaar voor je het weet :he: het begin is er!

    Er staan nu al leuke dingen in!

    Ik wens je heel veel plezier :party:en de konijntjes veel eet-uurtjes om alles uit te proberen :bunny1: natuurlijk met de nodige pauzes.... :beurk:

    Succes hoor!

  6. Om het zeker te weten zou ik toch contact opnemen met de DA. Het is voor jou van belang dat je weet wat het is. Voor je 'vakantie dieren', voor Gijsje en voor de dieren waar je mee werkt.

    Het zou ook nog kunnen dat ze heel erg verkeerd is terecht gekomen tijdens het spelen. Maar dat weet je alleen als je hier naar laat kijken.

    Er moet toch echt een feit vastgesteld worden voor je.

    Ik had de topic gelezen waarin je over haar schreef. Vond het juist leuk voor je dat je zo gelijk wist dat zij de ware is!

    Heel veel sterkte!

  7. Je zou even kunnen googlelen, daar vind je zo ontzettend veel.

    Ze mogen best veel soorten dingen eten.

    Als je al start met de wilgen takken en de lijst die je al hebt, dan zijn ze al heel gelukkig. Kun je het verder uitbreiden naar een mega lijst.

  8. vind het wel een beetje dom om zo tegen het advies van iedereen hier je konijn zomaar te wassen in de douche!!! Of heb je haar gewoon in de douche gezet zonder de douche aan?

    De topic startte niet met een vraag maar een mededeling.

    Gelukkig is ze schoon en is daarmee deze topic alweer klaar :whistle2:

  9. Ik zou het ook niet afgezegd hebben. Maar ik kan me je reactie wel voorstellen.

    Hou hem goed in de gaten en als die eerdere symtomen als lichtbruine zachte keutels en het knarsetanden, nogmaals terugkomen zou ik wel gelijk de DA bellen. Het is nu niet meer zo heet, dus als het nu gebeurd is het in ieder geval niet van de warmte.

    Hier zie ik met name bij 1 van mijn konijnen het snelle ademen ook tijdens de hitte. Ze gaat dan ook bij voorkeur in het zand of op de stenen liggen.

    Hoop voor je dat het de hitte is geweest en dat het allemaal meevalt.

  10. :surprised: HELP !!!! Dit is toch geen doorkomen aan..... :surprised:

    Ik lees deze voor het eerst en heb de moeite genomen om het helemaal door te spitten.... :zzz:

    Hier wordt je toch helemaal verdrietig van..... :(

    Laura als je zo doorgaat geeft over een tijdje geen BB-er meer hulp of advies!! :beurk:

    Als er geen probleem is dan wordt er wel een gemaakt....:duivel:

    Ongelofelijk :grrrrrr: ik zou niet weten wat je nu nog verwacht van dit topic.

    De adviezen zijn gegeven en een groot aantal BB-ers ergert zich groen en geel aan het feit dat er toch niets veranderd.

    Wij kunnen onze hulp en energie beter besteden aan personen die hier oprecht hulp nodig hebben en er ook tips uit halen.

    Ik heb geen hekel aan je hoor Laura, maar je kletst echt 7 kwartier in een uur...... net zoiets als de put en het kalf.....

    Hoop voor Zorro dat het snel goed met hem gaat.

    Ik woon niet bij je in de buurt. Maar als je wilt kom ik Zorro bij je halen en dan zorg ik wel voor hem, inclusief de da kosten.

    Dan is dat probleem thuis opgelost.

  11. ALs je hem op het gras zet eet hij er dan van? Als ik geplukt gras geeft vinden ze het heerlijk maar als ik ze op het gras zelf zetten eten ze er niet of nauwelijks van.

    Hier zijn het lopende grasmaaiers...... :P

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .