Ga naar inhoud

Fransien Dekker

Members
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Fransien Dekker

  1. Bij mijn (bruine) konijn Roxy valt het me de laatste dagen op dat haar mond vaak open hangt. Haar onderlip hangt naar beneden, tandjes lijken gewoon oké. Dit deed ze normaal nooit en ik wil toch even navraag doen. Verder is ze helemaal in orde, drinkt en eet normaal, speelt en rent als normaal. Naar de DA gaan is altijd een drama (stress) dus dat doe ik ze liever niet aan als het niet nodig is. 

     

    Iemand een idee waar dit door komt? 

    thumbnail_20190721_151659.jpg

    thumbnail_20190721_151713.jpg

    thumbnail_20190721_151721.jpg

  2. Hoi allemaal,


     


    Zusjes Roxy en Rosa zijn een tijdje geleden geholpen omdat ze vochten. Na wat ups en downs zitten ze weer gezellig samen en het gaat heel goed. Er valt me wel iets op. 's morgens kom ik altijd naar buiten om ze eten te geven, sinds een week gaat Rosa dan zodra ze me hoort in de kont van Roxy happen (niet echt bijten, meer vastpakken en achter haar aan 'hangen'). Roxy loopt weg en Rosa blijft erachter aan hangen. Pas als ik ze eten geef stopt ze ermee.


     


    Waarom doet ze dit en kan ik iets doen om ervoor te zorgen dat ze er mee stopt? Roxy accepteert het gelukkig maar vind het wel vervelend voor haar dat haar zusje haar zo lastig valt.


     



  3. wat goed! gaat allemaal voorspoedig voor nijnen en jou als ik het zo lees. mijn konijnen zitten ook wel vaak in hun domein (de ren) als ik die open zet. het is meer dat ze eruit kunnen (meer ruimte hebben). het kan bij jou nog wel wat meer worden, het is ook wennen voor een konijn als ze ineens meer ruimte heeft. mijn konijntje zat de eerste week dat we haar hadden alleen maar in haar bovenhok en kwam het trappetje en dus de ren niet in. nu als ik de ren open zet in de woonkamer maken ze altijd eerst even een rondje door de woonkamer, alles ontdekken en bekijken en dan liggen ze weer even languit in hun ren, dat is toch wel de veilige thuishaven.

     

    Goed geregeld iig!

    Ja het is heel fijn, ben erg blij dat ik de stap gemaakt heb om ze te castreren, het is niet leuk om ze een dag zo ziek te zien maar uiteindelijk worden ze er wel beter van. Natuurlijk zou ik heel graag de ren nog groter willen maken, echter moet het wel een goede plek voor ze worden en om dat te creëren moeten we de tuin eerst verbouwen. Ze lopen van begin af aan al elke dag los in de tuin en ze kennen de tuin op hun duimpje, weten precies waar ze kunnen verstoppen en spelen. Ik ben ik elk geval blij dat hun hok inderdaad een veilige thuishaven is en ze daar erg graag zijn.

  4. En de ren? Heb je die uiteindelijk nog groter gemaakt ookal gaat het nu goed met de dames?

    Ja we hebben er ongeveer 1,5 meter bij kunnen knutselen, meer dan dat lukt nog niet aangezien ze dan op het gras komen te staan. Ze lopen ook een paar uur per dag los in de tuin en vaak zitten ze de helft van de tijd alsnog in hun hok/ren.

    • Vind ik leuk 1
  5. Inmiddels is het een paar weken geleden dat mijn konijnen zusjes gecastreerd zijn. De operatie is goed gegaan en ze hebben na de operatie nog apart gezeten tot iets meer dan 2 weken. De hokken stonden voor eerst naast elkaar en ze gingen elkaar wassen door de tralies heen, dat was erg lief om te zien. Ik heb ze in de keuken bij elkaar gezet en ze hebben elkaar zo'n 3 kwartier geknuffeld, alsof ze iets in te halen hadden. Daarna heb ik ze nog een middagje samen in de keuken gelaten en omdat het zo goed ging heb ik ze in hun hok gezet nadat ik het goed schoongemaakt had. Dat ging gelukkig ook meteen goed, ze zitten nu een paar dagen weer samen en het gaat super dus de castratie heeft bij deze dames echt wel geholpen, ze hebben geen drang meer om nestjes te maken en hoeven daarom hun 'indringer' niet meer te verbannen! We hebben zelfs geen plukje haar gezien bij de koppeling, dat had ik toch wel verwacht op z'n minst. Af en toe moet Rosa nog even laten merken dat ze wel de baas blijft en probeert ze op Roxy te rijden, Roxy vind dat niet leuk dus rent snel weg en daarna laat Rosa haar zus weer braaf met rust. Ik neem aan dat ze dit doet om de rangorde weer te bepalen. Ik blijf goed opletten en we hopen dat ze nog lang en gelukkig samen kunnen blijven leven. Echter besef ik me wel na het lezen van andere verhalen dat het als nog mis kan gaan, we houden het goed in de gaten. Het is in ieder geval geweldig om ze weer samen te zien rennen in de tuin, het bevestigd maar weer dat konijnen groepsdieren zijn en echt een maatje missen als ze alleen zitten. Wie weet kan ik met mijn ervaring weer iemand anders helpen. Nogmaals allen bedankt voor het advies en wellicht heb ik jullie weer eens nodig.

  6. Kunnen mijn konijnen eventueel ook overdag de hele dag los lopen in de tuin, dus ook terwijl ik niet thuis ben?


     


    Onze tuin is volledig afgesloten en alle plantenbakken zijn omheind met gaas aangezien ze daar anders continu in springen. Het enige wat ze kapot kunnen maken is ons gazon, we hebben al een zandbak waar ze in kunnen graven.


  7. Allemaal enorm bedankt voor de reacties, ik heb er veel van geleerd. We gaan we kijken hoe we het hok groter kunnen maken d.m.v. een extra ren. Vrijdag ga ik ze laten castreren om te proberen de hormonen weg te laten gaan en ook om de kans op kanker te verkleinen. Ik hoop dat alles goed gaat en dat ik ze na de castratie weer bij elkaar kan zetten. Echter ben ik me er heel goed van bewust dat het als nog mis kan gaan en dat ik dan voor plan B moet kiezen, 1 voedster ruilen voor een gecastreerde ram.


    • Vind ik leuk 1
  8. Als ik het zo van jullie hoor geeft de castratie dus geen garanties. 1 van de 2 weg doen (ruilen) daar moet ik niet aan denken, ik ben erg gek op ze. 1 ram erbij zou misschien kunnen alleen hoeveel ruimte is er nodig voor 3 konijnen...? Het hok heeft een verdieping en is ongeveer 1m breed en 60cm diep, tegen het hok aan staat een vaste ren van 1m x 1m. Verder liepen de zusjes elke dag even een uur of meer los in de tuin om een rondje te rennen.


     


    De castratie toch maar door laten gaan denk ik en afwachten hoe het loopt.


     


    Toch blijf ik het vreemd vinden dat ze elkaar het ene moment wassen en knuffelen en het andere moment met elkaar vechten. Ik heb niet echt ervaring met koppelen, als ik ze bij elkaar zet na de castratie, hoeveel tijd moet ik het koppelen dan geven voordat ik ze weer samen in hun hok zet? Het hok geurvrij maken lijkt me ook noodzakelijk?

  9. Inmiddels zijn mijn voedsters (zusjes) 11 maanden oud. Ze waren echte maatjes maar sinds een paar dagen kunnen ze niet meer samen. Ze liepen los in de tuin en gingen ineens erg hard vechten. Nu hadden ze al wel eens vaker elkaar 'gepest' toen ze rond de 5 maanden waren. Toen bleef het bij pesten (rijden, plukjes los haar), echter vielen ze elkaar nu echt aan en heb ik ze apart moeten zetten voor de nacht (ik kan het hok afscheiden van de ren d.m.v. een deurtje). Ze hadden beiden een paar wondjes die ik ontsmet heb. De dagen daarna hebben we ze elke dag weer even bij elkaar gezet in de keuken en dat ging best goed, ze gingen elkaar weer wassen en er werd niet meer gevochten. Maar als ik ze daarna weer terug in het hok deed brak er steeds weer ruzie uit. 


     


    Ook vanmiddag heb ik ze weer even in de tuin los gelaten samen, het ging weer 5 minuten goed maar daarna waren ze weer erg aggresief. Nadat ik een paar dagen op internet gezocht heb naar oplossingen heb ik vandaag toch maar de dierenarts gebeld en een afspraak gemaakt om ze te laten castreren over 1,5 week.


     


    Ik zou het fantastisch vinden als ze na de castratie geen last meer van hormonen hebben en daarna weer dikke vriendinnen kunnen worden. Nu is mijn vraag, kan ik ze tot die tijd apart houden (hokken naast elkaar met tralies) of moet ik ze toch elke dag weer even samen laten zodat ze niet 'ontvreemden' van elkaar? En wat kan ik het beste doen na de castratie, ze meteen bij elkaar zetten of toch eerst koppelen? TIps zijn heel erg welkom, er is erg weinig te lezen over vechtende voedsters die daarna weer vrolijk samen leven, ik hoop dat het mogelijk is.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .