Ga naar inhoud

LuneSolaire

Members
  • Items

    229
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LuneSolaire

  1. Is het nu niet gewoon een nieuwe koppeling? Dan is het niet gek dat ze druk zijn en anders doen..ze zijn een beetje aan het wennen aan de dagelijkse gang van zaken, de ruimte en elkaar. Het rijden moet dan ook afgelopen zijn of minder worden, maar voor de zekerheid kun je je misschien wat verdiepen in het koppelen, dan weet je het zeker :~)


  2. Ja, ik baal zo :(


    Niet omdat ik ze nu allemaal moet doen, maar omdat ik het vrouwtje waarschijnlijk niet goed gecheckt heb, waardoor ze nu allemaal onnodig ziek kunnen worden :(


     


    Maargoed. Die panacur kan dan ook weer preventief tegen E.cuniculi werken zeggen ze, dus misschien al goed ook.


  3. Ja, dat was ik inderdaad al van plan, ze allemaal preventief te behandelen. Ik was sowieso ook van plan naar de DA te gaan voor een algehele checkup, maar ik weet wel zeker welke soort worm het is en welk middel er voor nodig is (panacur, 0,8% p.k. voor zover ik kon herrineren). Helaas :(


     


    En alles in de was gooien qua dekentjes etc waar ze op gelegen hebben. 


     


    Ik lees ook dat sommige mensen de konijntjes wassen. (Ik/de DA zal hun kontjes wel allemaal extra controleren, maar voor zover ik nu zag was er niets aan de hand). Dit lijkt mij heel erg overdreven, dat hebben wij vroeger nooit gedaan. Of zijn er mensen met andere ervaringen?Vergeet ik iets of ben ik te nonchalant op dit moment?


  4. Ontzettend balen. Een van mijn recent geadopteerde vrouwtjes heeft wormen. 


    Ik baal zo dat ik dit niet eerder gezien heb. Want het kan bijna niet van hier bij mij binnen zitten zijn. Grmbl..had ik haar maar beter gecontroleerd. Of misschien had ze het toen toch niet en is het pas later zichtbaar geworden. Hoe dan ook: ze heeft wormpjes. Die kleine lange witte pinwormen. Bah.


     


    Net vanavond ontdekt, heb de hele ren afgezet en schoongemaakt, maar ik wilde het vrouwtje ook niet alleen apart zetten, dus de hele groep moet nu preventief behandeld worden.. :(( (zij zit vaak met een ander mannetje, dus hopelijk zijn het er maar twee, heb ze nu even samen in een hok gezet vanwege het excessieve schoonmaken, maar toch doe ik ze allemaal). (er vanuitgaande dat dat het advies is van de DA morgenochtend).


     


    Wat ik kan herinneren van vroeger is dat het 'niet zoveel voorstelt' mits je er vroeg bij bent, alles goed schoonmaakt en het konijntje met panacur behandelde, maar wat zijn jullie ervaringen? Ik ben er -vrees ik- een beetje uit, want ik heb dit in jaren niet meegemaakt. 


  5. Nee maar die kat kan wel gevlucht zijn door het gestamp. Dat gebeurde er in ieder geval bij mij konijntje. Dat kon ik in het begin ook niet zien en ook in mijn tuin kwamen ze nooit. Zoals je het nu uitlegt klinkt het wel alsof het een ander dier is, eerlijk gezegd. 


  6. Het zou heel goed kunnen dat de ram zijn territorium verdedigd en jouw konijntjes ruikt.


     


    Natuurlijk is het helemaal niet leuk dat je geen inbreng hebt, maar zolang de konijntjes van de buren zijn en zij de zorg op zich opnemen kun je hier denk ik weinig aan doen..


     


    Het enige wat misschien -voor nu- zou kunnen helpen is om voordat je gaat goed je handen te wassen zodat je zo min mogelijk naar je eigen konijntje ruikt. En het eten wellicht verspreiden over de grond in plaats van het in een eetbakje aan te bieden, zodat er meer ruimte is om te eten en het rammetje beter bezig gehouden wordt.


  7. Wat vervelend voor jou en het konijntje en wat ontzettend stom dat zo'n dierenarts toch doorgaat ondanks dat hij merkt dat je konijntje gewoon echt veel te bang is.. :( 


     


    Ik begrijp heel goed dat je niet meer terug wilt gaan naar deze dierenarts, want dit lijkt mij absoluut niet kundig. Ik hoop dat de nieuwe dierenarts een stuk beter is en ik zou deze gewoon lekker afbellen (met het verhaal dat je konijntje nu gebroken bekken heeft omdat de dierenarts doorpushte, je hem zo meekreeg terwijl de arts wist dat er iets aan de hand was en daarna zei dat hij 'waarschijnlijk' iets met z'n rug had..) Je mag best laten weten dat dit totaal niet professioneel is. 


    • Vind ik leuk 1
  8. (zelfde geldt voor het hooi van de boer) 


     


    Wat de groente betreft, dit kun je zelf heel makkelijk halen als je wat geld over hebt. Wat de anderen al zeiden: witlof is spotgoedkoop, dus als je een beetje zakgeld over hebt kun je hier gerust een paar witlofjes van kopen :) Doet het altijd goed. En een zak andijvie is vaak ook spotgoedkoop, dus dat kun je zelf halen als je moeder het er niet mee eens is. 


     


    Ik had ook een konijntje die op gemengd voer zat en bij mij werkte het inderdaad het gemakkelijkst om het gemengde voer langzaam te mengen met nieuw voer, steeds een beetje meer. Ik had zo'n grote box waar ik telkens zo'n hele zak in leegkieperde en dan het nieuwe voer doorheen mengde, dan weet je zeker dat het ook vers blijft en je sneller door dat gemengde voer heen gaat dan telkens apart in het kleine eetbakje te mengen. (Alhoewel ik dit waarschijnlijk pas bij de laatste zak zou doen, want ze gaan dan natuurlijk selectief eten) (er vanuit gaande dat het grote zakken zijn).  Biks is waarschijnlijk zelfs iets goedkoper dan gemengd voer, dus dat is sowieso al beter. Mocht je daarna wat meer voor je konijntjes over houden en hebben, dan kun je een speciaal soort brok overwegen. 


  9. Ik zou die maanden ook afwachten, zodat de hormonen de koppeling niet in de wegstaan. Want je wilt natuurlijk de garantie hebben dat het lukt aangezien je ze allebei apart aangeschaft hebt. Dan zou ik inderdaad gaan voor de meest gemakkelijke optie: uit elkaars zicht halen, castreren, tijd geven om bij te komen qua hormonen en dan koppelen op een neutrale plek. Hopelijk gaat het dan helemaal lukken.


  10. Ik voer ze ook zo snel mogelijk en heb er gelukkig niet zo'n last van. Er is maar een vrouwtje die dat doet, maar zij doet het eigenlijk constant als 'de baas' binnenkomt, omdat zij alle aandacht wilt opeisen. Mijn oplossing is geweest om haar te trainen en dus te leren dat als ze zich goed gedraagt (rustig zitten wachten op het voer) zij als eerste met aandacht beloond wordt.


  11. Misschien inderdaad toch een ex-rammetje erbij als het echt zo vervelend voor haar is en ze niet gesteriliseerd gaat worden. Of knuffeltjes? Zodat ze denkt dat ze al bevallen is? Maar dat is vermoedelijk toch dweilen met de kraan open, want dat werkt maar eventjes..


     


    Het lijkt mij heel lastig als het vaak voorkomt en ik weet dat het advies eigenlijk altijd steriliseren is (zeker ivm baarmoederhalskanker).


  12. Jeetje.. dat lijkt mij echt een nachtmerrie.


     


    Mijn konijntje stampte vroeger ook, die was erg bang voor katten die hem uit gingen dagen en voor zijn hok heen en weer gingen lopen. Maar als de voedster rustig zit zal dat het niet zijn. Het kan ook dat hij stampt uit verveling, dat hij aandacht wilt.


  13. Oh.. ik durf mijn konijnen absoluut niet op hun rug te leggen. Ik heb ze altijd half zittend, bij wat ik ook doe. Ik weet dat ze dan in trance kunnen raken, dus ik doe dat gewoon niet, uit voorzorg. 


     


    En de laatste reactie wilde ik liken, maar mn likejes zijn op :( 


    • Vind ik leuk 1
  14. (overigens vind ik het filmpje er ook een beetje naar/zielig uitzien, maar ik heb geen idee hoe je dit op een rustigere/betere manier zou kunnen doen..tenzij je met zn tweeën bent maar dan is het misschien weer intimiderend)


  15. Het kan inderdaad door de groente komen, mijn konijntjes hebben het ook als ze teveel groente krijgen. Een paar dagen voornamelijk hooi geven en dan zou je het niet meer moeten zien. 


     


    Mocht je echt het idee hebben dat hun darmpjes upset zijn dan zou ik naar de dierenarts gaan. 


  16. Zo'n zachte tunnel is dan misschien een oplossing, dan kan ze er niet op blijven liggen. En een doosje vullen met biks en dat geven als je denkt dat ze weer in de richting van de tafel komt ? Dan leidt je haar misschien lang genoeg af om te kunnen eten wil je niet de hele tijd corrigeren :P


  17. Ohh :( wat stom zeg, dat je weet dat er iets mis is, maar dat je niet echt iets kunt vinden. Gelukkig heeft ze geen pijn, dat maakt het misschien wat gemakkelijker. Gaf de DA wel aan of je misschien met alleen hooi en selectieve kruiden en groenten het calciumniveau kunt verlagen o.i.d. of helpen die kleine beetjes ook zelfs niet?


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .