Ga naar inhoud

Judeksa

Members
  • Items

    189
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Judeksa

  1. Ik heb een tijdje korrel gevoerd met coccidiostaticum erin, mijn konijnen kregen daar plakpoep van. Ik heb toen van alles geprobeerd, minder brok voeren etc. Maar conclusie was toch echt dat het van het voer kwam, toen ik overstapte naar een brok zonder coccidiostaticum verdween de plakpoep.

    Is misschien iets om rekening mee te houden voor als je konijnen straks plakpoep krijgen, ik las hier op het forum dat plakpoep inderdaad door coccidiostaticum in voer kan komen.

  2. Een bekende had een konijn met e. cuniculi die in de winter voor het eerst symptomen kreeg. Naar mijn weten heeft een konijn met e. cuniculi moeite om zichzelf warm te houden waardoor ze met koud weer buiten enorm af kunnen vallen, omdat het veel energie kost. Het konijn van die bekende stond dus ook buiten in de winter en werd ineens enorm mager. Ze hebben het konijn toen naar binnen gehaald en toen trok het gewicht weer bij. Ik zou als ze echt mager wordt haar toch naar binnen halen. Zie je haar bijvoorbeeld ook rillen / trillen?

    Ik heb een konijn van 5,5 jaar die is kerngezond maar kan zichzelf zodra het kouder weer wordt ook niet meer warm houden, ik zie dan dat ze mager wordt en ze zit dan af en toe echt te rillen / trillen. Dit gebeurt zodra het 's nachts richting de 0 graden gaat. Ik heb haar nu ook weer naar binnen gehaald een paar weken terug en ze valt niet meer af en zit er weer lekker warm bij.

    Als je ervoor kiest om haar naar binnen te halen, hoef je ze toch niet uit elkaar te halen maar kunnen ze beide wel naar binnen toch? Als ze genoeg ruimte en speeltjes hebben lijkt het mij geen probleem om ze beide naar binnen te halen. Ik snap natuurlijk dat ze het buiten veel leuker vinden..

  3. Die van mij gedragen zich ook als uitgehongerde monstertjes haha, vooral de dwergjes.. Wat ik doe is dat ik de brokken verdeel over de dag dus 's ochtends een deel en 's avonds een deel. En voor de rest onbeperkt hooi en af en toe wat groenten of klein stukje (oud) brood.. En nog zijn ze hongerig haha! Maar misschien als je de porties verdeeld dat het een beetje helpt voor je eigen gevoel. Ik vind het altijd wel fijn dat ze hongerig zijn, een goed teken.

  4. 7 uur geleden zei Eefje:

    Sommige dierenartsen castreren rammetjes ook onder plaatselijke verdoving. Als ze niet onder narcose hoeven zijn de risico's helemaal nihil. Je kunt eens informeren hoe je dierenarts daar over denkt. 

    Deze tip kreeg ik ook in het topic 'toch nog even voorstellen' wat ik toen destijds heb geplaatst. Hier heb ik inderdaad ook naar gevraagd, maar hier doen ze geen plaatselijke verdoving.. 

  5. Ik heb een tijd Science Selective gevoerd, met 5 konijnen werd mij dat toch wat te duur. Toen weer terug op de standaard korrel van de welkoop (zonder AB). Ik heb 3 konijnen die gevoelig zijn voor plakpoep, en dat kregen ze van het welkoop voer. Eenmaal perongeluk voer van de welkoop meegenomen met AB, daar konden ze ook niet tegen met plakpoep als resultaat. Ik voer nu Hope Farms Super Trio, mooie grote brok en ze doen het er super op. In vergelijking met Science Selective een stuk goedkoper.

  6. Ik ga binnenkort ook mijn ram van rond de 5 á 7 jaar castreren. Ik heb hier nu anderhalf jaar mee gewacht, omdat het mij destijds door de dierenarts werd afgeraden en nu weer.. Toen durfde ik het risico niet te nemen. Goofy is bij zijn vorige eigenaar zwaar verwaarloosd geweest, dus dat is ook net even anders.

    Ik ga Goofy toch laten castreren, dat risico ga ik maar nemen. In ruil daarvoor krijgt hij er straks wat vriendjes bij!! Ik kan het nu niet meer aanzien dat hij alleen zit..

     

  7. Nou mijn eigen dierenarts rade het destijds af, toen was hij inmiddels al wel opgeknapt.. En ik heb nu overleg met een andere dierenartspraktijk gehad deze week, gewoon het verhaal voorgelegd en die zei meteen van ik zou het niet doen.. En die heeft hem inderdaad niet gezien! Ze willen het wel doen, maar dan is het eigen risico.. En dat durfde ik toen destijds niet, maar nu het al zolang goed met hem gaat en ik zelf het zo sneu voor hem vind wil ik het toch overwegen!

    En daarom ben ik zo blij met dit geweldige forum! Hier kan ik informatie krijgen vanuit jullie ervaringen, dat is wel fijn. Ik wilde een foto uploaden, maar dat wil helaas niet. In mijn album is Goofy wel te spotten haha. Hij komt op mij gezond over, laat zich horen als ik bij hem kom (met grof geweld en geluid haha), hij breekt het liefst uit de ren om door de hele tuin te spelen en is zo levendig als wat! Ohja en hij eet en drinkt goed, ook niet onbelangrijk om te weten..

  8. Dat is fijn om te horen, dat er bij jullie genoeg oudere rammen met een voorheen slechte conditie succesfol zijn gecastreerd.. Ik denk dat ik het risico toch wel ga nemen om hem te laten castreren op de 'normale' manier met narcose..

    Als ik naar Goofy zijn conditie kijk dan kan ik mij ook niet bedenken waarom het bij hem niet zou kunnen en wel bij ander konijnen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten..

    Daarnaast controleren ze altijd de gezondheid van een dier voor een operatie dus om bij voorbaat al te zeggen dat het een te groot risico is snap ik ook niet helemaal hoor maar goed als je dat hoort ga je toch twijfelen of het wel verstandig is.

     

  9. Hee buuf, ik lees nu je bericht! Bij welke dierenarts zit je eigenlijk? Raar dat ze dit niet serieus nemen.. Een konijn kan binnen de kortste tijd overlijden aan maag/darm problemen, ik weet er helaas alles van.. Ik heb nog medicatie voor verstoppingen/gas te liggen, dus als je weer eens in nood zit laat je het maar weten! Fijn dat het goed is afgelopen! :)

  10. Hallo allemaal,

    De laatste tijd vind ik het toch heel vervelend dat Goofy alleen zit, en mijn andere konijnen een maatje hebben.. Ik merk dat hij steeds opstandiger wordt wat betreft de aandacht trekken.. 

    In een eerder topic 'toch nog even voorstellen' vertelde ik dat de dierenarts het advies gaf om hem niet meer te laten castreren, omdat dit een te groot risico zou zijn voor zijn gezondheid..

    Ik kreeg van jullie de tip om hem te laten castreren onder lokale verdoving, mijn eigen dierenarts doet hier niet aan en van andere dierenartsen in de omgeving kreeg ik ook te horen dat ze dit alleen maar onder narcose doen.

    Nou ben ik benieuwd of er hier meer mensen zijn die ervaring hebben met het castreren onder narcose van een ouder konijn met een vergelijkbare voorgeschiedenis.

    Goofy is rond de 5 á 7 jaar geschat.. Is een extreem lange periode zwaar ondervoed geweest en verwaarsloosd. Hij kwam bij mij toen hij op het randje van de dood zat. Zo mager had ik een dier nog nooit gezien, zijn oren hongen compleet ontstoken naar beneden. Zijn broertje heeft het niet overleeft.

    Gezien deze geschiedenis en de geschatte leeftijd vinden een aantal dierenartsen het een te groot risico om te castreren.

    Ik vind zijn conditie op dit moment goed, hij is levendig en speelt als een malle door de hele tuin. Wel is hij ontzettend snel buitenadem na een klein sprintje. Sinds ik hem heb heeft hij 1x last gehad van zijn maag en darmen, waarschijnlijk wat gas. Dit is goed te behandelen geweest met medicatie. 

    Ik heb Goofy nu ongeveer 2 jaar..

    Ik ben benieuwd naar vergelijkbare situaties waarbij wel castratie heeft plaatsgevonden en hoe dit is afgelopen! :)

    Wat zouden jullie doen? Het risico aangaan of niet? Ik heb het al die tijd niet aangedurft door het advies van de dierenarts, maar ik twijfel nu..

  11. Mijn konijnen waren ook zuinig met het hooi van de supermarkt / dierenwinkel.. Ze aten amper hooi, toen ik begon met hooi voeren van de boer werd dit echt een stuk beter! :)  Maar... ik moet ze wel elke dag vers geven, en het oude weg halen anders is het ook niet goed genoeg.. Bij mijn konijnen werkte het ook goed om gewoon geen groenvoer en biks meer te voeren, een hooi dieet dus.. Ze krijgen vanzelf honger en gaan dan wel hooi eten! Alleen gezien jouw verhaal is dat misschien niet zo handig inderdaad..

  12. Nee ik kon er verder ook geen informatie over vinden, vandaar dat ik ook wel benieuwd was naar mensen die ervaring daar hebben. Ik geloof dat het door de plaatselijke dierenarts daar wordt gedaan, tijdens de castratiedagen doen ze cavias, konijnen, honden en katten.. De konijnen worden gecastreerd onder gasnarcose en krijgen voor de operatie een check of ze wel fit genoeg zijn voor de operatie. De nazorg heb ik nog niet naar gevraagd, ga ik zeker nog even doen want dat is inderdaad wel even een puntje. Of je ze zo weer mee krijgt of dat ze nog even blijven ter observatie etc. De reden dat het zo goedkoop is, is zodat het ook betaalbaar is voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven..

    Ik denk dat mensen hierdoor inderdaad ook sneller een castratie overwegen en dat de konijnen een maatje krijgen. Dat is wel positief! 

  13. Hee buuf :) Een maatje kan inderdaad heel erg helpen, mijn voedster is daar een stuk rustiger en gemoedelijker van geworden.. En als je aan haar spullen zit en als ze daarop erg agressief wordt, is ze denk ik ook erg territoriaal.. Is ze ook agressief en aanvallend als je haar buiten haar hok om benaderd? Sterilisatie is ook een optie, in de regel worden ze daar ook rustiger van doordat ze minder last hebben van de hormonen..

    Maar voor nu is het denk ik inderdaad haar aan jou laten wennen.. Wat hier boven genoemd is!

  14. Ik heb eens precies hetzelfde meegemaakt, het neusje van mijn ram was zomaar kaal aan het worden?! Verder was de ram helemaal gezond en er waren geen aanwijzingen op parasieten of huidaandoeningen.. Totdat de voedster, zijn vriendinnetje acuut gas kreeg in de nacht, waarop ze helaas de volgende ochtend bij de dierenarts is overleden.. Echt vreselijk om haar zo te zien, de dierenarts en wij vermoeden dat inderdaad zij degene was die zijn neusje kaal slikte en dat ze verstopping/gas heeft gekregen van al het haar.. Helaas hebben wij nooit gemerkt dat zij degene was die zijn neusje kaal slikte de stiekemerd... 

    Ik heb eens ergens gelezen dat je wat op het neusje kan smeren van de ram, iets wat de voedster niet lekker vind om aan de likken.. Wat dit precies was weet ik zo niet meer, ik geloof wel dat ik het hier op het forum heb gelezen! Ik zal even zoeken en misschien weet iemand anders hier het vast wel? :) 

  15. Hallo allemaal (F),

    Deze week kwam ik via facebook een bericht tegen over castratiedagen bij Stichting Cavia in Bakkeveen. Eens in de zoveel tijd hebben ze daar castratiedagen waarbij ze aan de lopende band castraties uitvoeren heb ik begrepen. Wat mij opviel is dat het echt spotgoedkoop is.. Een ram laten castreren kost €25,- en een voedster steriliseren kost €65,-!! Ik kan mij bijna niet voorstellen dat het zo goedkoop is, bij mijn eigen dierenarts zijn de kosten van het castreren van een ram rond de €60,- en een voedster steriliseren komt geloof ik over de €100,-..

    Ik ben wel benieuwd of er hier forumleden zijn die ervaring hebben met Stichting Cavia en het castreren van konijnen daar, en waarom het zo goedkoop is met de castratiedagen?

    Groetjes,

    :love:

     

  16. 52 minuten geleden zei Lienappelsien:

    Euh, dit is al een vrij oud topic. ;) 

    Je kan prima 2 weken na castratie van een ram koppelen, hij is dan niet meer vruchtbaar. Wel blijven de hormonen nog een week of 6 in het lichaam, dus kan hij meer rijden bij de koppeling. Het kan dus allebei; al na 2 weken, of na 4-6 weken zodat de hormonen ook wat minder zijn.

    Sorry de datum was me zo snel niet opgevallen, dit topic stond bij mij bovenaan. Ah oké nou ik blijft toch voorzichtig i.v.m. dat mijn dierenarts 4-6 weken aanraad haha :P 

  17. Om na 2 weken al te koppelen na een castratie lijkt mij wel wat kort? Ik reken meestal 4-6 weken na castratie om te koppelen.. Of is deze 'regel' alweer veranderd? :) Een niet gecastreerde ram kan soms best stinken door de hormonen, dit kan dus minder worden als je hem laat castreren.. 

  18. Ik snap dat je de indruk hebt dat je konijn alleen wel gelukkig is, maar zodra je het verschil ziet met een maatje erbij denk ik wel dat je om bent. Toen mijn konijnen een maatje kregen zag ik een wereld van verschil, zo mooi om te zien! Toen eens het maatje van één van mijn konijnen overleed zag ik ook hoe depressief hij werd..

  19. Toen ik eens een nestje had, kregen ze weleens een beetje gras/groenten toen ze ook al brok aten. In kleine hoeveelheden zoals een postzegel inderdaad, ik schat rond de 6 weken oud. Ik durf niet te zeggen vanaf welke leeftijd ze het adviseren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .