Ga naar inhoud

Stoffer en Blik

Members
  • Items

    211
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Stoffer en Blik

  1. Wat een ellendig verhaal zeg...Onvoorstelbaar..

    Wat al lezende bij mij op kwam: Is er mee gevoetbald ofzo ?

    Nu trekken jullie een vergelijkbare theorie...

    Aangifte doen...

    Waarom wel...maar waarom niet ?

    Welke meerwaarde het kan of gaat hebben, kan je nu nog niet overzien misschien..

    Publiciteit kan gevolgen hebben...denk aan getuigen..mensen die achteraf toch hun mond niet kunnen houden...gewetenswroeging krijgen omdat ze iets weten, de dader(s) kennen misschien...

    Nooit geschoten is altijd mis ?

    Was jullie tuin makkelijk toegankelijk ?

    Hoi ZaZa,

    zoals je misschien al hebt gelezen heeft Jan inmiddels aangifte gedaan. Dat luchtte wel op, zeg! Je bent zo met z'n tweeen aan het brainstormen wie dit gedaan zo kunnen hebben en nu de politie deze taak op zich gaat nemen, kun je dat gedeelte in ieder geval een beetje loslaten.

  2. Pfff... wat erg dat het mensen zijn geweest!

    Hoe is het nu met jullie?

    Heel erg. Ik heb lange tijd gehoopt dat het een dier zou zijn geweest. Ook dan was het natuurlijk verschrikkellijk geweest, maar acceptabel. De gedachte dat onze beestjes met grof geweld om het leven zijn gebracht, bezorgen mij keer op keer kippenvel. Het is om raar van te worden.

    Sinds deze gebeurtenis zijn Jan en ik er helemaal van af. De sfeer hier in huis is doods en we zijn allebei zo gespannen als wat. Het heeft tijd nodig om dit allemaal te verwerken, vrees ik.

  3. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe er mensen bij jullie konijnen konden komen. Het is geen aanval ofzo maar misschien wel een waarschuwing voor mensen omdat die van mij altijd los achter het huis lopen. (Heb overal schutting en een poort die op slot gaat) maar hoe kon dat bij jullie gebeuren? Hoe konden ze de konijntjes te pakken krijgen. En waarom Blik dan niet?

    Echt, zulke mensen moeten ze het zelfde doen als bij die beestjes, de beide poten breken. Niet normaal.

    Net als jij is onze tuin hermetisch afgesloten met een schutting en een schuttingdeur waar een sleutelslot op zit.

    Omdat Takkie nog zo jong was, zat zij apart in een ren. Deze was aan de bovenkant gedeeltelijk open. Zij was dus een makkelijke prooi om te pakken. Boris en Chriet (allias Stoffer en Blik) liepen los in de tuin, ook 's nachts. Bij regen of bij hevige kou konden zij via een kattenluikje de bijkeuken binnenkomen. Boris was een heel rustig beestje en niet moeilijk te pakken te krijgen. Chriet daarintegen was zeer moeilijk te pakken te krijgen. Het verbaast me dan ook niet dat zij geen verwondingen had opgelopen.

  4. Lieve BB'ers!

    Dank jullie wel voor al jullie reacties! Zoals jullie gemerkt zullen hebben, ben ik een aantal dagen niet ingelogd geweest. Nu wordt het de hoogste tijd, want met een niet alledaags verhaal op het net verschijnen en vervolgens niets meer van me te laten horen, is op z'n zachts gezegd niet erg netjes!

    Het sectierapport hebben we vandaag in de brievenbus ontvangen: we moeten er ernstig rekening mee houden dat dit toch het werk van een mens is geweest. Zoals ik zelf al eerder schreef, zagen beide konijnen er aan de buitenkant ongedeerd uit (geen bijtwonden o.i.d.) dus dat gaf al twijfel of er uberhaupt een dier aan te pas was gekomen.

    Jan heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Deze namen zijn verhaal erg serieus. De bedoeling is dat er volgende week een wijkagent polshoogte komt nemen bij ons in de wijk.

    Een aantal van jullie heeft nog vragen gesteld, dus in mijn onderstaande reactie zal ik deze gaan beantwoorden:

  5. Begin vorige week kocht Linda voer en zag een jong konijntje. Zij is nooit een voorstander geweest om konijnen uit een dierenwinkel te kopen, maar het zat moedersziel alleen en was nog veel te jong. Toen ik 's avonds thuis kwam liet ze me het beschroomd zien. Ik was te moe om me er kwaad over te maken. Ondanks dat ik altijd heb gezegd dat die konijntjes van haar trammelant op zouden leveren. Maar ze deed het uit een zachtheid die bijkans onverdraaglijk is.

    Het was een mooi beestje. Oranje achtig. Levendig met pientere oogjes. Zo gezond als een vis. Na mijn aanvankelijke scepsis raakte ook ik gehecht aan het diertje. We hielden het eerst in de kamer omdat de andere twee volwassen konijnen het niet duldden in hun biotoop, onze achtertuin. Het was heel rustig en het lag soms tijden op mijn borst. Linda heeft met eindeloos geduld een rennetje gemaakt om het dier daar 's nachts vrij te kunnen laten lopen zonder last te krijgen van de andere twee.

    Toen ik op een ochtend opstond en ik naar buiten ging kon ik het niet vinden. Linda vond het beestje later dood achter in de tuin met gebroken nek. Ook het volwassen mannetje had een wond in de hals in een slap linkeroortje. De dierenarts vond dat niet ernstig. De ochtend daarop vond ik het mannetje zieltogend op de tegels aan. Weer naar de dierenarts. Het beestje was helemaal stuk van binnen. Alle pootjes en rug gebroken. Het dier daar gelaten en later overleden. Het derde dier (het volwassen vrouwtje) lijkt in een soort shock terecht gekomen te zijn, waar ze helaas niet meer uit gekomen is. Ook zij is inmiddels overleden. Zij, dat altijd samen met haar grote liefde de hele tuin op stelten zette. (en waar ik me vaak aan geergerd hebt) Ze trokken altijd met elkaar op en lagen soms uren naast elkaar in de zon of juist bij hitte in de schaduw. Het was een konijnenparadijsje. Een oase van lieflijkheid bijna. De tuin is nu dood, zielloos en dreigend.

    Uit de aard der verwondingen krijgen we het vermoeden dat iemand het dier met kracht tegen de muur heeft gegooid of in een hoek gedreven heeft en kapot geschopt. Wie zou dit gedaan kunnen hebben en waarom? Twee opties. Een echtpaar bij ons in de straat, die een vreselijke hekel aan ons en dus aan onze konijnen hebben. En Linda haar familie. Intens gekwetst, omdat wij destijds konijn Victor van hun hebben "afgepakt".

    Linda ontwikkelde later nog een theorie dat het vrouwtjeskonijn het zelf heeft gedaan. Konijnen schijnen heel gewelddadig te kunnen zijn. We waren zelfs opgelucht. Als dat zo zou zijn zou dat betekenen dat de vreselijke gedachte dat iemand zo'n hekel aan ons heeft niet valide meer zijn. Maar wederom gezien de aard der verwondingen... Het lijkt me stug. De dierenartsen dachten ook aan menselijke opzet. Op de eerste twee dode konijnen zal sectie worden verricht om er zeker van te zijn dat het geen ander dier is geweest. Als dat werkelijk de conclusie is gaan we aangifte bij de politie doen. Maar ja, wat moet de politie hier mee? Niks denk ik.

    Er is iets verschrikkelijks gebeurd en alles blijft stil en roerloos. Het is verstikkend.

    Als ik er achter kom, en ik kom er achter, wie dit op zijn geweten heeft, dan weet ik hem te vinden.

    Linda is momenteel verschrikkelijk verdrietig en alhoewel ik een man ben die niet graag toegeeft aan dit soort gevoelens (er is tenslotte meer op de wereld dan alleen maar konijnen) ben ook ik sentimenteel. Ik zag het lijden in de ogen van dat mooie onschuldige mannetjes konijn. Ik denk dat de mens nu op zo'n hoog niveau is gekomen dat we technisch gezien een paradijs van deze aardbol kunnen maken. Daar hoort bij dat we het lijden van dieren moeten minimaliseren. Dat is onze verantwoordelijkheid. Ik, en ik weet zeker dat ik hiermee ook namens Linda spreek, zie het in ieder geval wel als mijn verantwoordelijkheid.

    Boris, Chriet en Takkie: het gaat jullie goed!

    Jan Waslander

  6. De DA heeft Blik lichamelijk onderzocht en haar darmen zijn duidelijk van slag. (zoals jullie al zeiden heeft ze last van gasvorming) Ook was haar temperatuur iets te laag en heeft hij een kruik voor haar klaargemaakt.

    Blik heeft geen inwendig letsel. Toen Stoffer en Takkie onderzocht zijn door de DA, heb ik Blik ter controle ook na laten kijken. Met haar was toen gelukkig niets aan de hand.

    Ik heb in haar situatie de afgelopen dagen mij geen ernstige zorgen gemaakt. Dat zij niet wilde eten en lusteloos was heb ik gekoppeld aan haar gemis rondom Stoffer. M.a.w.: ik heb haar gedrag als louter psychisch ervaren.

    Ik hoop dat Blik weer snel in ons midden is. Het wordt hier nu wel erg doods nu konijn nr. 3 ook niet meer bij me is.

    Dank jullie wel in ieder geval voor jullie support!! Morgenmiddag hoop ik dat Blik weer wat opgeknapt is!

  7. Dit heeft helemaal niets met opgeven te maken.. Dit konijn is gewoon heel ziek...

    Ik probeer een verklaring te zoeken voor Blik haar gebrek aan eetlust; Stoffer valt weg en Blik haar gedrag veranderd als sneeuw voor de zon. Als ik jouw reactie lees is het dus puur medisch en kan haar gebrek aan eetlust dus niet alleen aan Stoffer zijn dood liggen?

    Ik vind het zo toevallig dat dit juist NU met Blik gebeurd dat ze opeens heel ziek is. Begrijp je?

  8. @ nonneponn

    Dat is vooralsnog een groot raadsel. Takkie en Stoffer zijn weggebracht voor sectie, omdat de dierenarts vreest dat dit het werk van een mens is geweest. Beide beestjes zagen er van buiten nog prima uit, geen wonden op de huid of iets dergelijks.

    Ik hoop dus dat ik zo snel mogelijk weet wat voor drama zich hier heeft afgespeeld in de achtertuin.

  9. Afgelopen vrijdagochtend om 6 uur 's ochtends heb ik 2 van mijn 3 konijnen met zwaar letsel aangetroffen in de tuin.

    Takkie was toen al dood. Zij had een gebroken nekje en een opgezette buik. Ik vermoed dat dit door een inwendige bloeding gekomen is.

    Stoffer leefde nog. Stoffer is aangetroffen met gebroken kaken, 4 gebroken pootjes en zijn rug was gebroken. Ik heb Stoffer in een handdoek gewikkeld en nadat hij bij de DA in een couveuze is gelegd (Stoffer was ernstig onderkoeld) is hij uiteindelijk overleden.

    Sinds Stoffer weggevallen is, ligt Blik al 3 dagen lang op de handdoek waarin Stoffer door mij is weggebracht naar de DA. De eerste avond at zij nog wat sprietjes hooi en dronk wat water. Aandacht vond ze heerlijk. Maar sinds zaterdag eet zij niets meer, reageert niet meer op mijn aaien. Blik knarsetand veel en ik hoor harde borrelende geluiden uit haar buik komen. Sinds zij op de handdoek ligt heb ik geen plas of keuteltje meer gezien.

    Ik heb al meerder malen geprobeerd om via een spuitje een papje van SS in haar bekje te krijgen, maar Blik slikt niets meer door. Uiteindelijk loopt alles dus weer terug naar buiten. Ik heb het idee dat zij zwaar getraumatiseerd is. Blik lijkt haar konijnenleven op te geven. Dit klinkt misschien zwaar overdreven, maar Blik was zo'n levenslustig beestje die niet kapot te krijgen was, maar niets lijkt haar meer te interesseren.

    Wie kan Blik en mij verder helpen?

  10. Net als mijn bovenstaandster ben ik ook erg benieuwd of je al meer duidelijkheid hebt. Zelf heb ik erg goede ervaringen bij het Wilhelminapark in Utrecht mocht het toch E.C. zijn.

    Ik begrijp je machteloosheid als een DA met een diagnose komt waar je zelf niet helemaal achter staat. Je wilt uiteraard het allerbeste voor je beestje en niet naar 2 min. weer buiten willen staan met de nodige vraagtekens!

    Heel veel succes en houdt ons op de hoogte!

  11. Laatste behandelingsgegevens Victor opgemaakt door J. Gutteling (Specialist Oogheelkunde)

    Beiderzijds cornea-oedeem.

    Intra-oculaire druk O.U. 45 mm Hg.

    Volgens Turner (Small Animal Ophthalmology 2008) is de referentiewaarde 16-20 mm Hg.

    Derhalve is de bij dit konijn bestaande intra-oculaire oogdruk sterk verhoogd en het netvlies zonder twijfel irreversibel beschadigd.

    Geen aanwijzingen voor iritis / encephalitozoon cuniculi infectie.

    Konijn is ernstig verzwakt.

    Hoewel behandeling met Xalatan tot de mogelijkheden behoort is het in laten slapen voor dit konijn naar mijn mening de meest humane optie.

  12. Dank jullie wel voor jullie lieve reacties!

    We zijn inmiddels een week verder nadat Victor ingeslapen is en ik heb bewust even afstand van deze site genomen om even op adem te komen.

    Om de vraag van Kiwi te beantwoorden: ik heb mijn familie niet op de hoogte gebracht van Victor's overlijden. Alle ontwikkelingen voor zijn dood heb ik voor hun op papier gezet; geen verwijten, alleen objectieve informatie. Als afsluiting heb ik geschreven dat de deur altijd voor hun open zou staan mochten ze bij Victor willen kijken.

    Er is geen enkele keer gereageerd op deze uitnodiging. Mijn moeder is vandaag jarig, maar ik ben niet welkom. Zij voelen zich uitermate gekwetst dat ik zomaar het konijn van hun kleinzoon heb afgepakt, dus het eerste wat zij willen is dat ik mijn excuses aanbiedt, daarna is er een kans dat ze weer contact met me willen.

    Ik heb altijd willen opkomen voor het welzijn van Victor. Dat dit zo geescaleerd is had ik kunnen verwachten, maar ik ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat wij nooit op 1 lijn komen te staan als het om verzorging van beesten gaat. In mijn familie is het opkomen voor maar een konijn iets volslagen idioots. Jammer, maar helaas.

  13. Hmmm... ik vind het toch moeilijk...

    Je zegt dat Wilhelminapark hem niet onderzocht heeft... Je bent daar toch met Victor langsgeweest?

    En glaucoom kan wel degelijk veroorzaakt worden door EC...

    http://www.medirabbit.com/NL/Oogziektes/Ziektes/cataract_nl.pdf

    Ik snap ook niet zo goed dat je gestopt bent met de Panacur.

    Het is niet vreemd dat konijnen eerst achteruitgaan bij een behandeling voor EC, voor er vooruitgang is.

    Waarom laat je hem niet eerst testen op EC?

    Stel dat het wel EC is, dan kunnen een groot deel van zijn problemen daar het gevolg van zijn, in dat geval is er op verschillende vlakken hoop op verbetering,...

    Ja joh, wat dacht je van mij! Ik was zo ontzettend hoopvol toen Wilhelminapark er van overtuigd was dat het EC was!

    Victor is inderdaad bij De Boer geweest, maar zijn conclusies heeft hij getrokken na 45 min. observatie. Hij heeft geen test afgelegd op EC, want louter en alleen op bloed testen vond hij niet zinvol en objectief.

    TOCH was er bij hem twijfel, daarom heeft hij Victor doorverwezen naar Jan Gutteling. Deze arts heeft veel ervaring met glaucoom i.c.m. EC en heeft metingsapparatuur om vast te kunnen stellen of een behandeling uberhaupt zinvol is. Zijn conclusie was echter een nee.

    Ik heb van Jan Gutteling begrepen dat de oogdruk van een konijn op een gemiddelde staat van 22mmHg. Victor heeft beiderzijds een oogdruk van 45mmHG. Door deze abnormale hoge druk zijn zijn ogen van binnen kapot gedrukt en de enige manier om Victor van deze pijn af te helpen is om zijn ogen te laten verwijderen. De kans is echter groot dat hij inmiddels een hersenbeschadiging heeft opgelopen en daar is uiteraard niets meer aan te doen.

    Victor heeft dus, achteraf gezien, minimaal 3 mnd met een hoge pijngrens te maken gehad. Door die pijn heeft hij ontzettend veel van zijn lichaam moeten vragen. Ook hier is in eerste instantie een oplossing voor. Victor zou enige weken aan het infuus moeten liggen, zodat hij dmv eiwitrijke vloeistof weer op kracht zou kunnen komen.

    Ik heb dus 2 mogelijkheden: Victor onder het mes en zijn ogen laten verwijderen en daarnaast hem laten opnemen in een kliniek zodat hij aan het infuus kan. Over de totaalkosten hiervan zullen we het maar niet hebben :$

    Stel dat ik dit zou doen, dan nog kan niemand mij zekerheid geven in hoeverre hij een plezierig leven zou kunnen hebben. Daarnaast heeft Victor geen grammetje vet meer en de kans dat hierdoor lever en nierfuncties zijn aangetast is zeer aanwezig.

    Ik zou uit de grond van mijn hart Victor alles willen geven wat hij nodig heeft, maar de vraag is of ik Victor hier een plezier mee doe. Er zijn dagen dat alles heel hoopgevend lijkt doordat Victor voor zijn doen aardig levendig reageerd op eten en aandacht. Hij is zelfs in korte tijd aardig aangekomen en ook dat gaf een veel hoopvoller beeld. Helaas blijft alles maar van korte duur en ook nu ligt Victor al 3 dagen lang apatisch in zijn hokje.

    Morgen worden we door De Boer gebeld voor overleg. Als hij met nieuwe ideeen komt is de kans ruim aanwezig dat ik hier op in zal gaan. Ik wil Victor niet kwijt! Toch is de overtuiging groot dat Victor duidelijk aangeeft dat hij aan het eind van z'n latijn gekomen is. En hij blijft degene die het meeste recht van "spreken" heeft.

  14. Met al deze uitleg erbij is de situatie een stuk beter te begrijpen ;)

    Natuurlijk is het niet de bedoeling dat hij elke dag alleen maar pijn heeft en geen plezier meer heeft in zijn leven.

    Je hebt iig je best gedaan voor hem en hopelijk kan hij met de pijnstilling (ik las metacam) nog een paar fijne dagen hebben bij jouw.

    Verwen hem iig nog maar even lekker, het is een sterk mannetje!

    En dat is ook zo moeilijk joh, dat hij van nature een doorzettertje is! Hij wil ook ontzettend graag een stukje lopen als ik hem even buiten z'n rennetje zet, maar het kost hem zo veel energie! En dan kreunt 'ie en hijgt wat en besluit dan maar weer dat het tijd wordt om maar weer terug in z'n hoekje te kruipen. Wat voor waarde heeft zo'n leven dan nog, vraag ik me af?

  15. Ik moet zeggen dat ik me aansluit bij Caroline in dit geval.

    Wilhelminapark heeft idd veel kennis en waarom probeer je niet eerst de behandeling tegen ec?

    Of ben je misschien bang dat hij straks weer niet de medicijnen gaat krijgen die hij nodig heeft zodra je broer weer terug is?

    Het is hoe dan ook een nare situatie en de tijd dat hij bij jou is geweest heeft hij iig een hoop liefde en zorg gehad.

    Natuurlijk ga ik niet over 1 nacht ijs en als ik wist dat Victor er bovenop zou komen dan zal ik me daar volledig voor ingezet hebben.

    Wat de behandeling met EC betreft: Wilhelminapark heeft aangegeven dat wij na 1 week behandeling met Metacam al enig resultaat moesten zien. Helaas gaat Victor elke dag een stukje verder achteruit. In overleg met Wilhelminapark zijn we al gestopt met Panacur. Ik vrees, hoe erg ik het ook vind, dat Victor zijn welzijn boven dat van mij staat. Victor heeft pijn, dat is zo overduidelijk! Zelfs een aai over z'n bol lijkt al onaangenaam voor hem te worden.

    Maandag neemt Wilhelminapark contact met ons op nadat ze overleg met bovengenoemde dierenarts hebben gehad. Als Wilhelminapark uiteindelijk het rapport van vanochtend goedkeurt, dan zit er niets anders meer op dan Victor de rust te geven waar hij, volgens mij, al veel te lang op wacht.

  16. Euhm...in alle eerlijkheid... ik zou Wilhelmina VEEL serieuzer nemen dan zomaar een oogspecialist!!! Die hebben tonnen ervaring met konijnen...bovendien laat Victor zelf duidelijk zien dat hij nog niet klaar is met leven...dan had hij al lang opgegeven...

    Als ik jou was...zou ik op mijn beslissing terugkomen...

    Nee, dat doe ik niet. Het verschil tussen het Wilhelminapark en de dierenarts van vanochtend zit hem in het feit dat Wilhelminapark Victor alleen geobserveerd heeft en van daaruit zijn conclusie heeft getrokken.

    De dierenarts van vanochtend heeft onderzoek gedaan met aantone resultaten dat Victor op is. Hij heeft bv. de spiermassa van Victor gemeten en het aantal eiwitten in het bloed getest. Zoals je weet zorgen eiwitten voor spierkracht. Victor maakt wel eiwitten aan, maar omdat hij al zo verzwakt is, worden die eiwitten direct weer afgebroken, omdat zijn lichaam momenteel veel meer kracht vereist dan dat er eiwitten aangemaakt worden. Gevolg: dingen doen die het minst energie kosten en dat is in Victor zijn geval apatisch inelkaar gedoken zitten. Ten tweede heeft hij geconstateerd dat Victor zijn gehele vetgehalte al verbruikt heeft, waardoor zijn organen in korte periode allen aangetast zijn. Tenslotte heeft hij chronisch oogglaucoom vastgesteld door middel van een meting. Dit betekend dat zijn ogen al dusdanig beschadigd zijn en er geen kans is op herstel met als resultaat ontstekingen. Daarnaast geeft oogglaucoom zo'n druk op de hersenen, waardoor hij dag in dag uit met pijn in zijn kop rondloopt. Uiteindelijk zal deze druk ook epileptie kunnen veroorzaken.

    Deze dierenarts heeft wel met ons afgesproken dat hij contact gaat zoeken met Wilhelminapark om zijn conclusies met hen te delen.

  17. suzanne ik heb begrepen dat hij pas dinsdag zn spuitje krijgt en haar broer komt maandag thuis....

    heel veel sterkte....

    mag ik vragen waarom er tot dinsdag wordt gewacht? Lijkt me nog moeilijker....

    Dank je :love:

    Op jouw vraag waarom we tot dinsdag wachten heeft als reden dat dan het medisch rapport van de dierenarts van vanochtend bij mijn eigen dierenarts gearriveerd is. Aangezien mijn dierenarts tot op de dag van vandaag Victor bestempeld als een gezond konijn, staan wij met dit nieuwe rapport juridisch in ons recht om Victor in te laten slapen.

    Als niet eigenaren kunnen wij strafbaar gesteld worden als wij zonder medisch rapport Victor in zouden laten slapen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .